mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 25.11.2024 : 12:31:16

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 3  |  Tema: YORKIJI - čvek
Strani: 1 ... 21 22 23 24 25 [26] 27 28 29 30 31 ... 187   Dol
Natisni
Avtor Tema: YORKIJI - čvek  (Prebrano 230009 krat)
0 članov in 10 gostov pregleduje to temo.
Botticelli
rad pišem
Spol: Ženska
Sporočil: 494

« Odgovor #375 : nedelja, 06.11.2005 : 11:56:12 »

Yorki-luce hvala za odgovor. Jaz hranim Taro že 1 leto z RC yorkie ( seveda še kuhana hrana in konzerve zraven). No in 2-3 mesece nazaj ji je dlaka na korenu repa in gor proti hrbtu začela postajati malo rjavkasta. Če jo pošečem se to ne vidi, ker je obarvana predvsem na novo zrasla dlaka. In sem mislila da je to pač zato, ker Tara še nima dokončne barve (postaja vedno bolj siva namesto črna). Nisem pomislila da bi lahko bilo to zaradi beta karotena v hrani !
Tako da ful hvala za ta namig in izkušnje. Definitivno bom probala drugo hrano.
Eni ljudje so proti mešanju različnih briketov ali mešanju konzerve-briketi. Samo se mi zdi to marketinška poteza, če kupuješ skoz isto ima beč koristi en proizvajalec. V glavnem jaz bom sprobala na Tari dati še malo druge brikete in bomo videli. RC yorkie pa za enkrat ukinjam.

Še to, že barva briketov RC yorkie je dosti bolj svetlejša kot recimo RC beatuy, ki so čisto temni. So pa zato oni za yorkije bolj mastni že na otip.

Aja sem kupila Chasoton in dajem Tari vsak dan. Sem mislila da bi ji dava 2 meseca potem bi naredila pavzo ene 2-3 mesece in tako dalje. Ker na embalaži ni nobenih navodil glede tega. Kako misliš da bi bilo najbolje?

Logiran
yorkie-luce
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 76

« Odgovor #376 : nedelja, 06.11.2005 : 12:29:57 »

evo ne bas sve razumjem, polako nsa mene Cheesy

Citat
ali hodite z vašimi yorkiji tudi v šolo?
kako to poteka in kolikšna je cena?

tu svatam samo cenu, pa kod mene u uzgajivacnici se cena krece od 5OO do 16OO mnogo zavisi po kuji, rodovnici i po mzjaku sa kojim parim. U svakoj uzgajivacnici su cene razlicite moras malo potraziti.

Sada boticelli. Stvarno mjesati hranu nije dobro.ipak hraniti pse isklucivo briketama ja nemogu zamisleti to je kao da ja pocnem jesti samo zdravu hranu. Takodje to neradim Grin
evo ja mojim psima kuham svaki dan je glavni obrok kuhani ali tu imamo zdjelu punu briketa i do jutra nju moji lopovi uvjek isprazdni. Po knigama to takodje radim lose ali mojim psima to tako odgovara.

sto se tice chasatona to su vrhunske vitamine i dosta skupe.
ipak se ali nepreporucuje koristenje ovog preparata ako bas pas nema problem sa zglobovima. Ako koristis chassaton radi prevencije ja bi preporucila nesto na bazi gelatine.  Ja se sada nesjecam vi imate probleme sa koljenima ?
Logiran
yorkie-luce
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #377 : nedelja, 06.11.2005 : 12:54:49 »

hval nely za prevodu vidim da odgovaram potpuno lose. Ja mislela da je to reakcija od te zene koja tu trazila jorkia, ma smotana sam IZVINJAVAM SE  Wink

Nadamse d astvar chassotonu sam svatila dobro Wink
Logiran
Botticelli
rad pišem
Sporočil: 494

« Odgovor #378 : nedelja, 06.11.2005 : 15:35:35 »

Tara ima prirojene težave z kolenom, pogačica ji skače ven iz mesta in zaradi tega pogosto beži po 3 tacah. Veterinar rekel da se stvar da operirati če jaz želim. Drugače pa Taro nič ne boli samo pač beži po 3 tacah Smiley
In zadnjič si ti priporočala Chasoton kot preventiva da se stvar ne poslabša. Meni se zdi pametno dodavati stvar, če vem da ima pes težave in da se vezi utrdijo oz da se zadeva nebo poslabšala.
Logiran
yorkie-luce
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #379 : ponedeljek, 07.11.2005 : 02:49:44 »

da to sto imate se zove luxacia patelle, stvarno tu moras davati dosta kvalitetnih vitamina. Jer stanje s emoze pogorsavati. Nazalost nece se polepsati ali ako ostane super je. Jednom sam mnogo trazila podataka i veterinar kojeg smatram dosta strucnim u hirurgii pasa mi je preporucio neki ceski preparat kaze da je fantastican i uopste nije skup kao chasoton. Imam nekde napisano sutra cu potraziti. Mozda se isplati isprobati sta je lepse i sta ce tvojoj tari odgovarati .
Logiran
Vivien
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 83

« Odgovor #380 : torek, 08.11.2005 : 15:42:37 »

Moj gigo je pa full zbirčen. Kupila sem mu že vrsto briket pa jih noče jesti sram oz. jih je samo kadar je res zelo zelo lačen.
Dobila sem tudi nekaj vzorčkov in ne boste verjeli od vseh je jedel samo ROYAL CANIN  BEAUTY, ki pa naj bi bili primerni šele po starosti 10 mes.  Sad
Tiste z veseljem je, kot bi mu dala salamo hehe.... Grin

Logiran
vesna
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.500

« Odgovor #381 : ponedeljek, 14.11.2005 : 21:46:06 »

No Vivien potem je tvoj Gigo ist kot naša madam.
Logiran
Vivien
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 83

« Odgovor #382 : ponedeljek, 14.11.2005 : 21:49:51 »

Reeeeeeeeees Shocked in kaj ji potem daješ za jest sram
Logiran
vesna
tukaj sem doma
**

« Odgovor #383 : torek, 15.11.2005 : 12:07:55 »

Hja več al manj testiram še zdaj na katere brikete bi jo sploh lahko pripravila in tako pridem vedno do zaključka da ne bo nič.
Kompromis je da dam žličko konzerve na brikete in pomešam - tako jih poje vsaj nekaj.
Logiran
mkogej
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 86

« Odgovor #384 : torek, 15.11.2005 : 17:16:24 »

Jaz pa teh problemov s harno nimam.
Moja Romy, pa tudi ta male bi pojedle vse kar vidijo. Tako da moram prav pazit koliko jim dam, da se ne zredijo preveč. Smiley
Logiran
vesna
tukaj sem doma
**

« Odgovor #385 : torek, 15.11.2005 : 17:49:25 »

BRAVO za nezbirčneže!
A boste ta mali dve održalI?
Logiran
mkogej
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 86

« Odgovor #386 : torek, 15.11.2005 : 19:00:39 »

Ja, mislim da bomo obdržali tudi tamali dve.
Kaj pa čem, če pa jih ne morem dat stran.....nočem dat stran. Cry
Logiran
schylla
nekaj malega že vem
Sporočil: 146

« Odgovor #387 : torek, 15.11.2005 : 19:13:19 »

Taja mi je danes pojedla celo ciklamo  Huh
upam, da ne bo kaj narobe...
drugače pa nima niti ona težav s hrano, poje vse briketke, ki ji dam, pa bi rada še več  Grin
obožuje jabolka!
Logiran
vesna
tukaj sem doma
**

« Odgovor #388 : torek, 15.11.2005 : 19:15:11 »

Dobri ste - saj yorkiji so itak majceni -tak da jih sploh ne opaziš!
Logiran
Yorki
rad pišem
Sporočil: 468

« Odgovor #389 : torek, 15.11.2005 : 20:58:20 »

Toro je zelo izbirčen, a smo sedaj že ugotovili kakšna hrana mu je všeč.
Ponavadi je RC za yorkije ali pa riž, kar se pa priboljškov tiče je pa sploh izbirčen. Je samo tiste, ki so posebej za yorkije, včasih pa tudi neke posebne priboljške, ki so zelo dobri za zobe (smo dobili par vzorcev). Kakšne priboljške pa jedo vaši yorkiji? Pa kakšno zobno krtačko in pasto priporočate za čiščenje zobkov? To je namreč naša šibka točka, heh...
schylla, Toro je pa že parkrat jedel nageljne (in seveda bruhal). Ampak sedaj ga je to - na srečo - minilo.

Lp, M.
Logiran
Strani: 1 ... 21 22 23 24 25 [26] 27 28 29 30 31 ... 187   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 3  |  Tema: YORKIJI - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.