o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
ponedeljek, 25.11.2024 : 07:38:02
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 3
| Tema:
YORKIJI - čvek
Strani:
1
...
11
12
13
14
15
[
16
]
17
18
19
20
21
...
187
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: YORKIJI - čvek (Prebrano 229900 krat)
0 članov in 9 gostov pregleduje to temo.
yorkie-luce
še malo sramežljiv
Spol:
Sporočil: 76
Re: YORKIJI
«
Odgovor #225 :
sobota, 22.10.2005 : 01:20:58 »
vivien polako ipak sam cehinja koja savladal hrvatski tako da na slovenackom malo ratujem.
evo ovaka izlozbena dlaka se postigne mnogim trudom. PRvo moras kupiti kvalitetnu kosmetiku za svog jorkia. Vec sad stavljati ulje na dlaku da je elasticna i jaka. Od 5 mjesece obavezno mor apas dobivati neki biotin tablete koje mu dobro odgovaraju je to tezko saznati mora se probati sve. Ja koristim biotin od canine ili od arnoldsa. Koristim ulje u hranu lady belle.
Dlaka s eotprilike od osmog mjeseca pocne vikelrati to se dlaka mota u papircicie ili igelite kde se dosta uljice i cuva se da pas nju netrga.Dobro je psu oblaciti satensko odjelo da dlaku netrga i moze zivjeti normalno tracti livadama i sumom.
neko stavlja papucice d apa snemoze da se cese. TO JA MRZIM ipak pas treba da je sretan i tezko moze nosati loptu u papucicama. evo nase dlake:
http://www.kennels.cz/monchichi/novinky_unor05/silka9.JPG
Logiran
yorkie-luce
še malo sramežljiv
Spol:
«
Odgovor #226 :
sobota, 22.10.2005 : 01:44:58 »
vidim da Tara imala puno srece na ovaku divnu vlastnicu. Moja prijatelica ima yorkia sa patelom 3/3 takodje nije htela operaciju ali korsiti tablete CHASSOTON je to dosta skupo. Izleciti koljen ato nemoze ali pas lepse hoda i sigurno mu se stanje nepogorsava probaj.
Sada neznam dali cu dobro dogovoriti na tvoja pitanja ako odgovorim na nesto drugo onda polozi pitanje ponovo probaj malko na hrvatskom, moze?
Citat
Osebno tudi zellllooooo priporočam uporabo kvalitetnega balzama zraven šampona
koju kosmetiku koristis za Taru?
Citat
Yorki-luce maš kakšne izkušnje z mini yorkiji?
cesto me pitaju za ovo. Molim te nemoj se uvrediti. mini yorkie nepostoji, neznam ko izmislio taj naziv. Yorkie je smao jedan jedini jorkie tezine od 1,7 -3,17. sta je ispod je nedorasto jorkie sta je iznad je prerastao jorkie.
Od FCI nije dodjelena najmanja tezina ali po saglasnosti svetskih yorkie cluba nebi se smeli pariti psi ispod te tezine jer to dovodi do mnogih zdratsvenih poteskoca. CIm je jorkie umanjen tim su probleme vetsi.
- luxace patelle mnogo cesta
- fontanbele cim je umanjena glavica kostiu na glavi nesrastu
- dolazi do problema sa grkljanom, kako je mali grkljan nij ispravno razvijen i cuke cesto kaslju
- dosta problema oko imunutnig sistema
- dosta kratsi zivot
takve tuzne su moja iskustva sa nedorastlim jorkiama. Upravo sam jednu malu imala u leglu. Neznam kako. pririda je mocna. Mala ima veliku fontanelu i imace nekde oko 1,2. svi ostali iz legla su bile duplo vetsi. ali ona htela da zivi imal veliku snagu. ima super zenu koja se za nju brine i pazi sve jer je svestna nedostatka.
Zanimlivo je da ono prerastli jorkii. CAK oko 5kg. sto je vec ruzno i nije to jorkia. Opet nemojte svatati da nema pravo na ljubav ima i to isto kao sampion neki. jednostavno pricam o osobini pasmine /imamo kuci jednog takog diva bez rodovnika dosao je prvi, obozavamo ga kao ALberta smapiona
/
evo onda ti dosta prerastli jorkii su 95 posto samo zdravi psi bez ikakih mana. Zato se svetski uzgoj poceo povetsavati i na izlozbam se vide vetsi i vetsi jorkii. sto isto nije dobro jer granica od velkog jorkia do prerastlog je tanka.
sta znaci
Citat
Yorki-luce kakšne glavnike pa ti najbolj priporočaš za uporabo?
to su cetke i ceselji? ako da sutra cu detajlnije odgovoriti.
Logiran
Botticelli
rad pišem
Spol:
Sporočil: 494
«
Odgovor #227 :
sobota, 22.10.2005 : 09:48:29 »
Puna ti hvala na odogvoru. Mogu ja pisati i hrvatski ali neznam kako če ostali razumjeti.
Ali vidim da ti ipak sve razumiješ i na slovenskom tako da:)
Da moje zadnje pitanje bilo je u vezi sa četkama.
Morala bi napisati ˝mini˝ yorki:) Ta naziv se uporablja za moje pojme pač za yorkije ki so manjši od povprečnih, se pravi kar dosti manjši. Sem že napisala da ima Tara 1,2 kg. Če bi se sedaj odločala bi sigurno rajši kupila ˝normalno˝ velikega yorkija. Primer: če gremo na sprehod ona nikoli ne beži naprej ali kaj podobno. Je prava mala damica ko počasi hodi zadaj in se nebo pretegnila:) Hočem povedati da bistveno manj teka zaradi kratkih nogic.
Tako da osebno sem lastnica ˝mini˝ yorkija, ampak prav iz teh lastnih izkušenj ne zagovarjam načrtnega vzrejanja čim manjših ˝mini˝ yorkijev. Razlogi so isti kot jih je že yorki-luce napisala.
Yorkie-luce kako ti četkaš zube? Moja Tara to jako ne voli ali mora se, jer se zaista brzo zubi zaprljaju i dobiva se zubni kamen.
Definitivno bom prodala z tabletami.
Ja za Taru koristim sad trenutačno bio-groom šampon za mlade pasiče, jer nije prejak i Jean P. balzam koji je zaista super.
Zraven uporabljam še Jean P. sprej proti vozlanju dlake. Kupila sem pa tudi nercovo olje, samo nisem ravno zadovoljna ker naredi dlako preveč mastno. Če pa dam manj preparata pa nima efekta. Moram pa definitivno nekaj uporabljati ker je dlaka drugače presuha na konicah in se hitreje lomi.
Yorki-luce biotin stavljaš uvjek u hrano skroz cjele godine ili ne uvjek? Jesi li ikad probala Velcote tekučina koja se isto stavlja u hranu?
Dali tvoji yorkiji vole brikete?
Logiran
yorkie-luce
še malo sramežljiv
Spol:
«
Odgovor #228 :
sobota, 22.10.2005 : 12:08:57 »
Dosta razumjem samo neke rjeci mi nesvatam. naprimjer brigete na hrvatskom nikada cula nisam, na ceskoj znaci uglje i kod vas koliko svatam granule - suvu hranu
pa zato nekada bas pogadjam
sto se tice mini jorkia meni svaki dan neko pise mail i trazi ili malog ili srednjeg ili velikog jorkia zato sam mislila da je to i taj slucaj.Moja nabavka jorkia bila dosta slicna tebi samo sto mi smo kupili diva od 5kg. Ja sam zeljela jorkia procital knigu i isla ga kupiti. Nisam htela izlagati i neki rodovnik sam smatrala potpuno nepotrebnim. U bosni tada bila zena koja dovezla iz italie pse sa rodovnicama ali tada nista nij evadil anista nije radila i ja kda sam usla u prljavu supu htela sam sve bebe. No svi bili prodati i na nas ostao jedan deckic. Stene je bilo voljneog iste sekunde ali to jos nismo uopste slutili da koja bolest j e moguca d anju imamo. Samo smo lutali po veterinarima prvo svrab u usima posle prehladen bubrege / ko zna koliko bio u toj supi/ posle cir na stomaku, od lose ishrane crevne probleme pa da nenabrajam z ate pare veterinaru sam mogla imati najskupljeg yorkia u evropi. Tada me ufatila lutnja na nesposobne ljude i krneula sam u lubav prem ajorkiama sve sam se naucila. I zato sada mi nij etezka nikakva minuta koju provedem da nekom objasnim da nepravi moje greske. Naravno naseg PIKA volimo ali te patnj ekoju smo prosli mi koju on to bilo nepotrebno. I jako sad nebi smo ga dali za nikakvu lovu.
Evo zube smo cetkali, naravno uz veliko nezadovolstvo nasih pasa. Napokon smo pronasli fantasticno sredstvo. zubna pasta koja se svakog jutra stavi psu u sta i on nju lize cak s eto njima dopada i kada s eto pomjesa sa slinama ona otapa zubni kamenac. Od kada to koristimno nemamo nikakih problema.
sto se cetke tice, svoje osisane cuke cesljem ovakom cetkom:
razceslje to svaki scebanec bas dobro ali trga to dlaku tako da nikako na dugacku dlaku
sada kako i cime ja cetkam dlaku dugu:
kada okupam pse. obavezno cetkom sa konskom dlakom, razceslje sve jako pazlivo ps ato neboli i dlaku netrga
Kada je vec dlaka razcesljana zavrsavam feniranje ovom cetkom i ovom cetkam stalno, je jako pazliva na dlaku
kada zavrsim ond apokusam finis ceseljom da nemamo nikde scebanec i ovim i vikleram:
http://www.gandamak.com/images/11cm.jpg
ni tu se nesmije stediti i kupovati samo nalik tih cetki. jer metalni su napravljeni od posebnog celika koji je malo meksi i opet kada zapinje za scebanec dlaku nepotrga. To isto vredi i z acetke. Ona sa konskom dlakom kosta 8O eura to je jako mnogo para ali isplait se imam jednu vec 8 godina i stalno sam sa njom prezadovolna.
Jean peire hery je dobra kosmetika ali je to tzv druga klasa. Pokusaj probati LADY BELL ili alll system ili KW vidices bices prezadovolna jer djelovanje je mnogo mnogo drugcije.
Moji psi su mnogo probirlivi u hrani ali pronasla sam dve marke suhog koje jedu. to je mastery i RC Starter. Posto imamo puno kretanje nesmeta da je to za stence. Ipak nasa osnova je kuhana hrana.
sto se biotina tice. Nedajem ga cele godine. Mislim da i organizam treba da se odmori i ocisti. tako da nekde u novembru prestanem davati i pocinem tek u martu. jer u ta doba jako rjetko izlazemo. Naravno druga situacije je ove godine kada albert se sprema za CRUFT izlozbu. sada odmara od vitamina i krenmo za mjesec dana. Dopunim to jos pivnim kvascom u tabletama.
ako sam nesto preskocila onda za to sto nisam razumjela i opet pitaj
pozdrav iz Praga tvojoj slatkoj TARI
Logiran
Vivien
še malo sramežljiv
Spol:
Sporočil: 83
«
Odgovor #229 :
sobota, 22.10.2005 : 21:27:04 »
Na koliko vremena moze da se kupa 5 mes. star Yorki sa samponom Lady Belle? Da li je spraj sa jojobom dovoljan za dlaku ili treba još neko ulje da se koristi?
Logiran
mkogej
še malo sramežljiv
Spol:
Sporočil: 86
«
Odgovor #230 :
sobota, 22.10.2005 : 23:25:09 »
Pozdravljeni!
Nisem mogla ne da bi prebrala zadnje strani na tem forumu in opazila, da se veliko govori o mani in mojem fantu. Schylla je namreč kupila Tajo od nas. Midva se NE ukvarjava z vzrejo yorkshire terrieriev. Odločila sva se, da bova imela eno leglo in to je to! Kakeršnikoli namigi o tem, da hočeva koga ogoljufat se mi zdijo neprimerni in malce žaljivi, ker nas pač od vas nihče ne pozna.
Schylla - Kako je Taja? Berem, da se je že navadla na novo okolje in srečna sem, ko vidim da se ima lepo! Veseli me, da ima prijateljico (morskega prašička), z muco pa se bosta že spoznali. Za take stvari pač rabijo malo več časa!
No, to bi bilo za enkrat od mene vse
LP
Logiran
yorkie-luce
še malo sramežljiv
Spol:
«
Odgovor #231 :
sobota, 22.10.2005 : 23:28:48 »
slobodno mozes kupati svakih 5 dana psu neces nastetiti. ako ti s eisprlja nakon treceg dana slobodno ti okupaj. Sampon sa jojobinim ili nerc uljem j etako blag d amoze uci u oci i nepece cuku. Je blag prema dlaci i kozi. tako d abez brige.
Neznam koje marke ima sprej ali meni s ecini da je dovoljan. Preporucujem probati vis eulja jer moze se deiti da ipak jedno mze djelovati na dlaku drugcije i lepse.
Kao kod zena neko voli koristiti loreal i neko glis kur. Zavisi kako i sta kome odgvara. Ja na svoje pse koristim ulje MH 4 to je mix ulja. u koncentratu se zove samo MH4 u spreju wooly warior.
Ali na afganistance koristim ulje od MR grooma - dhow groom isto mix ulja. Dugo vremna sam experimentasala i napok nasla sta valja.
Logiran
yorkie-luce
še malo sramežljiv
Spol:
«
Odgovor #232 :
sobota, 22.10.2005 : 23:37:43 »
izvinite ali mislim da o vama niko nije lose govorio. Iz svog pogleda sma pokusala posavjetovati curi sta treba da uradi i nadam se da iskrneo procitate i da budete sklapali u budec kvalitetne ugovore i ako nesto neznate, sto sam imal osjecaj da je toga puno, nadam se da pitate. imam volju pomoci i imam mnogo brojna iskustva.
O ceni sam pricala i netrebam vas poznavati.
stenci nakon izuzetnih roditelja sa rodovnik po internacionalnim roditeljima se u madjarskoj, ceskoj, njemackoj i okolini krecu oko 1OOO eura. Pa izvinite zato mi bilo cudno da trazite 9OO eura jer mi je to preskupo na uzgajivace za kojeg nisam cula.
Poznati uzgajivaci kao of new devil,decoris,kendos,padawis,bakarat,yoko vekdan, yoki go i mnogo drugih stvarno poznatih sirom evropi prodavaju za navedene pare za tim stojim.
Naravno sve je stvar potraznje i ponude. pa ko voli nek izvoli svakog zelj ai mogucnost. Ja se samo trudim pomoci jer menii su malo vaznije jorkii nego pare.
Zato toliko s etrudim pistai o PRA,luxaci patelle i tako. Neznam imali vasa kuja ove nalze gotove?
Molim vas procitajte moj text o kupanju cuke, bristai stene samo krpom stvarno nije dobro ali opet ponavljam nebranim se nikojim savjetima cak naprotiv. Nisma kao oni uzgajivaci koje sute ili naprotiv lazu. Da neko slucajno vise nezaradi ili nema nesto bolje.
Logiran
mkogej
še malo sramežljiv
Spol:
«
Odgovor #233 :
nedelja, 23.10.2005 : 02:00:29 »
Nisem vedela, da se pes ceni samo po tem iz katere psarne je. Mislim da ni prav, da plačaš ime, ne pa kvaliteto.
Samo ena psička ima tako visoko ceno, ker je res izredno lepa. Ima izrazito rdečo barvo ima tako mehko, gosto in svilnato dalko, kot je še nisem videla. Sicer pa mislim, da bi jo morali videti, da bi lahko sami ocenili. Res je čudovita. Noja, pa saj so vse lepe.
Vem, da skušate pomagati bodočim lastnikom in če bi bila jaz na njihovem mestu, bi bila zadovoljna z Vašimi odgovori.
Mi pač nimva imena psarne, ker se nisva odločila da našo psičko razstavljala. Meni take prireditve niso všeč. No ja, vsak ima svoje mnanje. Nebi o tem.
Aja, imam pa eno vprašanje za Vas.......kaj pomeni - PRA,luxaci patelle?
Hvala za odgovor.
LP
Logiran
schylla
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 146
«
Odgovor #234 :
nedelja, 23.10.2005 : 09:21:20 »
mkogej, sem prav vesela, da si se oglasila
Taja se ima zelo lepo pri nas. Je zelo živahna, igriva...obožuje kavč, sem ji nastavila eno blazino, da lahko sama spleza gor
obožuje igračke, ji moram kupiti še kakšno majhno žogico. Je vedno v moji bližini in se zelo rada carta. Zdaj jo imam v naročju
Svoje potrebe opravlja na časopis na hodniku pred vhodnimi vrati, ven pa jo še nisem peljala. Dala sem ji ovratnico, tisto rdečo na srčke in se je že navadila nanjo (no ja...vsake toliko se praska po vratu...) Povodca po noče niti videt...
jo bom poskušala počasi navadit
Muca pa se Taje zaenkrat izogiba, mislim, da je ljubosumna
Imam pa nekaj vprašanj:
Do katerega meseca se jo hrani 3x na dan?
Kaj je fontanella?
Taja je pravi cukrček
Logiran
Ory
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.750
«
Odgovor #235 :
nedelja, 23.10.2005 : 09:50:58 »
Citat
Kaj je fontanella?
Fontanella, molera, soft spot .......to je odprta lobanja na vrhu mladičkove glave. Zelo pogosta je pri Čivavah, kjer se velikokrat tudi v odraslosti ne zapre.
http://www.hargerchihuahuas.com/molera.html
Logiran
Vivien
še malo sramežljiv
Spol:
«
Odgovor #236 :
nedelja, 23.10.2005 : 10:06:40 »
Citat: mkogej , nedelja, 23.10.2005 : 02:00:29
Nisem vedela, da se pes ceni samo po tem iz katere psarne je. Mislim da ni prav, da plačaš ime, ne pa kvaliteto.
Samo ena psička ima tako visoko ceno, ker je res izredno lepa. Ima izrazito rdečo barvo ima tako mehko, gosto in svilnato dalko, kot je še nisem videla. Sicer pa mislim, da bi jo morali videti, da bi lahko sami ocenili. Res je čudovita. Noja, pa saj so vse lepe.
Vem, da skušate pomagati bodočim lastnikom in če bi bila jaz na njihovem mestu, bi bila zadovoljna z Vašimi odgovori.
Mi pač nimva imena psarne, ker se nisva odločila da našo psičko razstavljala. Meni take prireditve niso všeč. No ja, vsak ima svoje mnanje. Nebi o tem.
Hvala za odgovor.
LP
Ni čisto tako!!!!! Priznane psarne večinoma cenijo psičke po kvaliteti in sicer jih ravno zaradi tega ne prodajajo pred 3 meseci starosti. Takrat dober poznavalec pasme lahko že dobro oceni kateri psički so bolj in kateri manj kvalitetni, kateri so samo za hišne ljubljenčke in kateri za razstave. Temu primerno postavijo tudi ceno, kar se meni zdi izredno fer. Tako se npr. cene mladičkov iz istega legla, pri zelo priznani psarni v Italiji (Qoccle), gibljejo od 500 do 1500 EUR. Ravno tako je z psarno iz Madžarske Pellerd-ore, ki ima trenutno na voljo psičko vrhunskih staršev po ceni 500 EUR. Cena je tako nizka samo zaradi tega, ker bo psička mini in bo imela samo cca 1.5 ko odraste. Poleg tega nudijo 1 leto garancijo na zdravje in vrsto drugih ugodnosti
Seveda pa nekatere psarne ne delajo take selekcije in imajo enotno ceno za celotno leglo, čeprav sta običajno v enem leglu max. 2 psička vrhunske kvalitete.
lp
Logiran
kaja
midi
Spol:
Sporočil: 6.951
Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf
«
Odgovor #237 :
nedelja, 23.10.2005 : 10:14:10 »
Citat
Hvala za odgovor.
Zalostno, da se nisi o teh zadevah pozanimala preden si imela leglo.
Upam seveda, da bodo vsi mladicki zdravi.
http://www.offa.org/patluxinfo.html
http://www.peteducation.com/article.cfm?cls=2&cat=1569&articleid=457
http://www.sheepdog.com/diseases/pra/pramenu.html
http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,377.0.html
Logiran
http://baguette.moj-album.com/
Vivien
še malo sramežljiv
Spol:
«
Odgovor #238 :
nedelja, 23.10.2005 : 10:24:43 »
Mene pa zanima če vi svoje Yorkije oblačite in ali je to nujno potrebno v zimskem času, glede na to da nimajo poddlake in jih verjetno bolj zebe kot nekatere druge pasme.
Logiran
mkogej
še malo sramežljiv
Spol:
«
Odgovor #239 :
nedelja, 23.10.2005 : 11:50:25 »
Citat: kaja , nedelja, 23.10.2005 : 10:14:10
Zalostno, da se nisi o teh zadevah pozanimala preden si imela leglo.
Upam seveda, da bodo vsi mladicki zdravi.
Moj Romy je zdrava. Malo sem si pogledala opise teh bolezni in ne ona, ne očka, ne njena mati ni imela nobene od naštetih bolezni. Tako da so psičke zdrave. Pregleda nismo naredili, ker nam tudi vzreditelj ni nič povedal o tem, tako da mislim, da so zdravi.
Logiran
Strani:
1
...
11
12
13
14
15
[
16
]