Malo sem zanemarila to temo, zato še moj komentar k vsemu temu.
Glede patelle - pogačice - moja Tara je pri starosri 6 mesecev nekje ali že malo prej začela šepati na zadnjo levo tačko. Ko je laufala je dvignila taco in bežala po treh tačkah. Hodila je pa po štirih normalno. Šle sve na slikanje in ugotovili so da ima prirojeno napako in sicer da ji pogačica skače ven in zato ji je lažje da dvigne taco. Boli pa jo ne. Veterinar je rekel da se da stvar operirati samo ne zagotavlja uspeha in če nima ona težav, se pravi je ne boli potem je moja odločitev kaj narediti. In sem rekla da sem proti operaciji, ker psičke nikoli ni bolelo nič in samo zaradi lepotnih razlogov je nebom mučila.
No sedaj bo Tara stara 2 leti, januarja, še vedno laufa včasih po treh tacah ko beži, nima pa težav.
No zraven tega pa ima tudi manjšo spodnjo čeljust, se pravi da nima pravilnega ugriza
Plačala pa sem za njo 700 evrov, med drugimi toliko ker je mini.
Mislim da je yorkie-luce hotela opozoriti na te stvari, ko je omenjala pogodbo. Ko bom jaz kupovala naslednjega yorkija, bom definitivno bolj pametna in previdna, čeprav itak Tare nebi menjala za nič na svetu.
Glede kopanja - še nobeden nobeden vzreditelj oziroma kdorkoli mi ni rekel da lahko kopam yorkija vsak teden. Vse informacije so bile, da je najpogosteje na 3 tedne. To je za mojo yorkico ki tudi spi pri meni v postelji občutno preredko kopanje. Tako da bom res prešla končno na tedensko kopanje pomirjena
Hvala yorkie-luce !
Osebno tudi zellllooooo priporočam uporabo kvalitetnega balzama zraven šampona
Aja jaz Tare ne feniram, jo pobrošem z suho brisačo, počešem in je skorajda suha že, tako da nima smisla fenirati, ker ma Tara res redko dlako - aja še ena taka mogoče pomankljivost, ki pa je kolko vem tipična za mini yorkije.
Yorki-luce maš kakšne izkušnje z mini yorkiji?
Še to, jaz sem Taro navadila na česanje, kopanje, vse... ampak ko češem tačke pa obvezno ona renči zraven, res ne mara tega
Yorki-luce kakšne glavnike pa ti najbolj priporočaš za uporabo?
Aja tudi jaz priporočam RC hrano. Čeprav je Tara ful izbirčna in sem jo mogoče malo razvadila z tem da ji mešam malo konzerve not... kar vem da ni glih pametno. Seveda pa dobi vso kuhano hrano ki jo jaz jem:) in malo svežega sadja, oreške ma tudi rada... aja pa še to
enkrat je slučajno pila iz moje kave in od takrat je nora na kavo, in to grenko kavo brez mleka... ima še kdo kakšne podobne izkušnje
Mogoče še kakšne slikice novopečenih mladičkov?