mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 30.06.2024 : 20:51:01

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 3  |  Tema: YORKIJI - čvek
Strani: 1 ... 152 153 154 155 156 [157] 158 159 160 161 162 ... 187   Dol
Natisni
Avtor Tema: YORKIJI - čvek  (Prebrano 217477 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #2340 : nedelja, 13.07.2008 : 13:52:11 »

Kako je zdaj s tem psom? lp
Logiran

jadrankaj
rad pišem
****
Sporočil: 426


« Odgovor #2341 : četrtek, 17.07.2008 : 14:31:48 »

Lux je trenutno na počitnicah s Sasenko in njenimi. Milo molimo in čakamo ali ga bo sprejel njen yorki. Mi je pa telefon skoraj pregorel, ko je bil objavljen v Novicah. Kak naval, nisem mogla verjeti...obsedeno stanje. Se človek zamisli in si marsikatero reče...ah ja...
Logiran
Sasenka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.023


« Odgovor #2342 : petek, 18.07.2008 : 19:45:04 »

Lux je že nazaj. Mali je užival, zelo rad plava, vozil se je z gliserjem, dobil svoj rešilni jopiček, se sprehajal, polulal celo bajto in to vsak dan večkrat. Moj Gal ga ne sprejme ampak to sem itak vedela. Upala sem da ga bo vsaj toleriral pa tudi to ne. Sprehodi so na varnostni razdalji, vsak na svojem povodcu, sama ne morem pustit niti pet minut, ker je takoj pretep. Lux se je tudi že opogumil in napade nazaj. Sem mislila, da bo na morju laže, ker je bolj nevrtralen teren za Gala kot doma.

V glavnem, Lux je samosvoj kuža, ki mora imeti svoje vedno na kupu in postane čisto živčen, če kdo manjka. Je kuža, ki potrebuje ogromno pozornosti, noče biti sam, ni popolnoma sobno čist (še), rabi človeka, ki se bo posvetil samo njemu. Boji se kričanja in mahanja z rokami, tudi če ni namenjeno njemu. Jaz se težko posvetim samo njemu saj imam Gala, ki je itak nemogoč pa še Bibo, ki tudi potrebuje svoj čas. Glede na terierski karakter mogoče ne bi bilo slabo, če bi bil edini kuža. Ne priporočam ga družinam z majhnimi otroci. Tudi pri sračnju z drugimi psi je potrebno veliko pozornosti saj ne zelo nepredvidljiv.

Mah, saj ne vem kaj naj naredim. Po eni strani mi je gre na jok, če pomislim, da bi ga oddala po drugi strani pa vem, da takole ni dobro za nikogar. No kakorkoli, Lux je zaenkrat še pri nas, ta teden bo tudi kastriran. Moramo poštimati tudi zobke saj ima nekje dvojne, mlečne, ki še niso izpadli in stalne, je pa to pogost pojav pri yorkijih.

A pozna kdo kakšno dobro dušo, ki bi ga imela, ga vzgajala, mu posvečala ogromno časa, bi lahko spal na postelji in se stiskal k njej vsako jutro, bi ga razvajala, mi poročala kako mu gre in se občasno dobila z nami na kakšnem sprehodu?
Logiran
Sasenka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.023


« Odgovor #2343 : torek, 22.07.2008 : 09:46:24 »

Lux je še vedno pri meni. Glede pretepov sta se malo umirila mi pa zadnje dva dni Gal dela drugačne probleme. Večino časa preždi v svoji posteljici, izgleda popolnoma nezainteresiran za karkoli in začel je odklanjati hrano. Že itak je bolj neješč kuža zdaj imam pa še s tistimi petimi briketi problem.

A ima prosim kdo kakšen nasvet? Luxa bi res rada obdržala vendar ne na silo in tako, da bo Gal potem kot kup nesreče.

Lux bo v četrtek kastriran in tudi odvečne zobke bomo populili. Bo kot nov.
Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #2344 : torek, 22.07.2008 : 10:48:59 »

Kolikor se jaz razumem na to, je Gal zdaj pogruntal, da Lux ni samo na obisku, ampak bolj zares in ga je popadla ljubosumnost. Jaz sem imela enake težave s Sherry in Pepsi kakšnih 14 dni po prihodu Cockte. Najprej nista imeli nič proti, ker smo že prej občasno vzeli koga v varstvo, potem pa sta ugotovili, da ne bo nikamor šla in se je začelo. Obe sta bolj malo jedli. Tiščali sta se me povsod, tudi na WC nisem mogla brez obeh pri nogah. Pepsi je imela vsak drugi ali tretji dan epileptični napad, prej pa približno enega na mesec - to me je še najbolj skrbelo.
Možnost, da bo taka panika, sem sicer imela nekje v kotičku glave ves čas predvideno. Trajalo je približno en mesec, da se je stanje umirilo. Vzelo mi je veliko časa in ukvarjanja z vsemi tremi - najprej s tamalima, potem še z mladičko. Yorkici sta bili pri vsem prvi: pri hrani, česanju, nameščanju ovratnice itd.; nekako jima je bilo treba vcepiti občutek, da sta glavni in naj se ne počutita ogroženi.  Čez nekaj časa sta to dejansko dojeli. Pepskini napadi so šli nazaj na staro frekvenco in zdaj  se vse tri zelo lepo tolerirajo. Ne morem reči, da so prijateljice, čeprav se občasno tudi malo poigrajo. Se pa ne kregajo. Absolutno skupaj pa držijo na sprehodu, ko postanejo krdelo in ni nobenih težav. Še lovijo se.
Drugega nasveta skoraj nimam kot to, da Gala maksimalno crkljaj in mu ves čas dopoveduj, da je super kuža, pa da bo on zate vedno šef krdela, čeprav bo "ta nov" tudi zraven. V njegovi glavi je po moje večji problem to, da se ti ukvarjaš še s kom drugim kot z njim in ne toliko, da je pri hiši še en pes; problem si za njega ti, ker si  bila do zdaj samo njegova.  Biba ga najbrž ni toliko motila, ker je bila že pred njim tam, pa najbrž ni spala v postelji itd.
Mislim, da se bo unesel in bosta z Luxom še prijatelja. Ampak trajalo pa bo nekaj časa in vzelo ti bo veliko energije, to je pa res. Upam, da ne boš obupala in držim pesti, da se bo vse srečno izteklo.  Smiley
Se lahko tudi kaj dobimo v Tivoliju, ko bo Lux okreval po kastraciji in zobozdravniku. LP od vseh nas!
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
Sasenka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.023


« Odgovor #2345 : sreda, 23.07.2008 : 08:52:57 »

Gal je v vsakem primeru pri vsemu prvi. To mi je itak jasno, da ga ne smem nič zapostavljati. Samo pri tebi je bilo drugače, ker sta se te yorkici tiščali in hodili za tabo. Jaz sem pa danes totalno slabe volje, ker je Gal celo noč prespal sam v dnevni sobi in ni hotel biti pri meni kar se je zgodilo prvoč odkar ga imam. Sem ga šla sredi noči pocrkljati in ga odnesla s seboj v spalnico (vedno spi stisnjen k meni) pa je odšel takoj ven. Tako žalosten izgleda.
Logiran
tancek
novinec
*
Sporočil: 29


« Odgovor #2346 : četrtek, 24.07.2008 : 12:02:24 »

hei.. odkar sem opazla da tema poteka o Luxu me zanima kaj bo z njim? Sasenka? bi ga še vedno rada oddala? ali ga boš obdržala???
Logiran
Sasenka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.023


« Odgovor #2347 : četrtek, 24.07.2008 : 13:51:17 »

Lux gre danes na kastracijo in puljenje mlečnih zobkov. Potem mora še okrevati. Rada bi ga obdržala vendar, če bo šlo tako naprej ga zal ne bom mogla. Ker tole pretepanje in zganjanje depresije in užaljenosti mi najeda živce. Včeraj ga je Gal spet napadel.

Pepsi, se mi zdi da Galu maksimalno crkljanje in dopovedovanje da je šef krdela stopi v glavo in se še bolj potrudi pokazati da on ne bo nikogar prenašal.

Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #2348 : četrtek, 24.07.2008 : 14:35:04 »

Sasenka, glede crkljanja in dopovedovanja imaš prav. To ne bo rešilo težav. Z Galom je treba ravnati tako kot prej in vedno paziti, da se z obema enakopravno ravna. Samo tako bi Gal spoznal, da ne bo nič izgubil in se mogoče pomiril. Z namenjanjem dodatne pozornosti nič ne naredimo.
Logiran
Sasenka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.023


« Odgovor #2349 : četrtek, 24.07.2008 : 14:49:40 »

Kalsang, saj ravno v temu je problem. Gal je bil že prej na vso moč crkljan in sploh in oh prvi tako, da je razvajen in posesiven do konca. Če ga zdaj obravnavam enako kot prej potem to pomeni, da je on absolutno glavni in edini, kar bo tudi pokazal. Če ga pa malo postavim na hladno se mi pa kot prvo ne zdi pošteno do njega, da ga zapostavljam zaradi novega člana, poleg tega bo postal depresiven, ker ga poznam.
Isti problem smo imeli s psom od mame, ki je prišel kasneje kot Gal. Gal ga videti ni smel ampak me je rešilo to, da sem bila takrat, ko je prišel mamin pes jaz ravno v fazi selitve in smo vedeli da ne bosta živela skupaj.

Saj pravim, da sem zmedena. Karkoli naredim se mi zdi da je narobe, sploh ne znam pravilno reagirati. 
Logiran
Kimi*
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 595


« Odgovor #2350 : četrtek, 24.07.2008 : 15:53:15 »

Tole 'mulanje' je pa meni zelo znano, vedno ko imamo kakšnega začasnika (pa četudi je to papagaj) me Lina ignorira in se kuja in nič ne pomaga. Recepta kako se temu izogniti še nisem našla pa se držim vsega kar je tudi v tej temi že napisano. Jaz sem skoraj obupala, če res ni druge rešitve še vzamem kakšnega začasnika na prenočitev ali pa za par dni, o drugem psu sem pa počasi nehala sanjati Sad Tko da če ima kdo še kakšno idejo bom tudi jaz z veseljem poskusila.
Logiran
Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854


« Odgovor #2351 : četrtek, 24.07.2008 : 18:46:00 »

joj Sasenka nisem si mislila, da bodo taki problemi Sad
a pa to je bilo že od vsega začetka, npr. če sta se zunaj na nevtralnem spoznala in je bil fajt šele na Galovem teritoriju?
Kar ne morem verjet, mojega Maika je pustil čisto na miru in s Tayosom sta super shajala ko smo se spoznali.

upam na najbolje za vse, in vas doma in za tega yorkija!

lp
Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #2352 : četrtek, 24.07.2008 : 19:20:21 »

Porka špinača...prav hudo mi je, da se je takole zapletlo in res ne vem, kaj naj ti še svetujem.  Razmišljam, kdo bi Luxa lahko vzel, ampak vsi primerni imajo že podobne kužke doma, ki so podobno posesivni do svojih lastnikov. Sem še jaz kar slabe volje zaradi tega.
Upam, da je bilo danes na veterini vse v redu in se je mulček lepo zbudil iz narkoze? Cmoke mu  pošiljajo moje punce! Kiss Kiss Kiss
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
Sasenka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.023


« Odgovor #2353 : četrtek, 24.07.2008 : 20:04:23 »

Stepla sta se že pred Gmajnicami oziroma je Gal napadel Luxa že ko smo naredili prvih nekaj cm sprehoda. Kot da bi nekaj čutil. Je takrat tudi oskrbnica rekla, da tole pa najbrž ne bo šlo. Pa sem ga vseeno vzela začasno ven, pa je Gal potem tudi v avtu norel.   Potem pa saj veste kako je, ko ga enkrat pripelješ domov pa bi potem vseeno poskusil. Pa ravno 14 dni sva imela s fantom dopusta pred seboj pa sva rekla, da bomo probali.

Teja, moj velikega psa še nikoli ni napadel. Tudi zunaj v bistvu ni napadalen in ima pse kar rad - dokler niso pri nas doma ali preveč v moji bližini čeprav pri samcih sem jaz vseeno previdna, ker se mu zna tudi kar naenkrat odpeljat. Takrat dvigne rep v špico in takoj vem da ga moram umaknit. Močnih samcev ne bo nikoli napadel, pred tvojim Tayosem je imel takoj rešpekt pa recimo Skoki od Maje mu je tudi takoj pokazal, da se z njim ni za hecat. Kdaj pa je Maika spoznal, a nisi imela takrat samo Tayosa s sabo?

No kakorkoli, Lux bo vsekakor še nekaj časa pri meni saj mora okrevati, trenutno je pravi revček.
Logiran
Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854


« Odgovor #2354 : četrtek, 24.07.2008 : 20:23:58 »

Kdaj pa je Maika spoznal, a nisi imela takrat samo Tayosa s sabo?
sram sram sram
ups... glede na to, da sem vajena vseh vsepovsod, sem se uštela. ja, samo Tayosa sem imela Roll Eyes

pridno se ''štimajte'' Wink
Logiran
Strani: 1 ... 152 153 154 155 156 [157] 158 159 160 161 162 ... 187   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 3  |  Tema: YORKIJI - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines