Pozdravljeni vsi poznavalci in ljubitelji pudljev.
Upam, da nisem prekršila kakšnega pravila s tem, ko odpiram novo temo, ampak ob prebiranju vse množice različnih vprašanj in odgovorov sem že kar malo zmedena
, zato sem se odločila kar na tem mestu postaviti svoja vprašanja.
Torej.....naš Jaka je črn, srednji koder, star 8 tednov (ne se jezit glede starosti......
).
Glede na to, da sem v otroštvu imela pudlja 12 let, mi dotična pasma ni tuja, a kljub temu se poraja nekaj vprašanj:
1. Jaka lula vsako uro......koliko časa traja, da so med lulanjem daljši intervali?
2. Glede na to, da stanujem v bloku (3.nadst.), mi je jasno, da ga je potrebno nositi po stopnicah.....kdaj lahko prične hoditi Jaka po stopnicah?
3. Dnevno mu odmerim približno 90g hrane, ki jo razdelim na 4 obroke. Izredno rad je in če bi mu dala še več, bi tudi pojedel. Ali ga dovolj hranim? Ne želim namreč, da bi kasneje imel probleme s težo. Hranim ga z briketi Fitnes Trainer, kamor primešam pašteto Naturediet za mladičke.
4. Kdaj se lahko prične pudlja učiti poslušnosti....s tem ne mislim na nič zahtevnega, ampak le besede kot so "NE", "TIHO", ipd. Jaka namreč najraje grize mojo roko
kljub temu da mu ponudim igračo in ko rečem "NE", me le pogleda, nato pa veselo nadaljuje s svojim početjem
.
5. V 3 dneh se je Jaka navadil opravljati potrebo na balkonu, kjer ima časopisni papir - bravo Jaka. Zdaj pa me zanima, kdaj naj mu pričnem papir pomikati proti vratom in nenazadnje tudi odstraniti? Za kakšno razdaljo naj prestavim papir?
Drugače je Jaka izredno priden, ješč, rad se igra, rad se carta.
Zahvaljujem se za odgovore in vsem želim lep, sončen dan...............pa ne pozabite na svoje ljubljenčke