o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
petek, 08.11.2024 : 17:11:15
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
aktualno
|
vroče teme
|
Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje
| Tema:
Napad bullmastifov v Ljubljani
Strani:
1
...
50
51
52
53
54
[
55
]
56
57
58
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Napad bullmastifov v Ljubljani (Prebrano 112869 krat)
0 članov in 9 gostov pregleduje to temo.
fortuna
midi
Spol:
Sporočil: 1.578
Obožujem vse kar je kosmato in na stirih tackah.
Re: Napad bullmastifov v Ljubljani
«
Odgovor #810 :
torek, 25.07.2006 : 22:54:37 »
Ne vem, niti ne bom gledala za nazaj, ampak ... ali lahko v tej temi nadaljujemo o dotičnih bulmastifih in njihovimi izpadi oz napadi? Za vse ostalo so odprte druge teme.
Lp, Fortuna.
Logiran
Ce dolgo zivijo skupaj, se zivali vzljubijo, ljudje zasovrazijo.
Teski
odvisnež
Sporočil: 810
«
Odgovor #811 :
torek, 25.07.2006 : 23:30:43 »
Citat: stieber , torek, 25.07.2006 : 22:40:21
V nasprotju s tabo pa je meni še kako pomembno, kakšno škodo naredi pes...ali te samo malce opraska ali pa ti recimo potrga kite na roki ali pa te celo ubije. Sicer se mi zdi skajrno nenavadno, da je tebi vseeno za posledice, ki bi jih utrpela, ampak ljudje smo si pač različni.
Fortuna, najprej se opravičujem, ker bom na ta post odgovorila - ne vem namreč kje drugje bi lahko na to odgovorila - mogoče pa ne bi bilo slabo to nekam premakniti.
Stieber, če si dobro bral, potem lahko prebereš, da si krepko narobe razumel, kar sem napisala - niti zdaleč mi ni vseeno kakšne so posledice - jaz nočem nobenih - ne prask, ne odtrganih delov telesa in ne mojega čevlja v smrdeči "tortici". In to je bil tudi smisel tega posta. Če pa ti to razumeš, da mi ni mar za posledice, potem pa ti ne morem pomagat.
Sem pa mislila, da je to dovolj jasno razbrat iz posta, ki si ga citiral.
LP, T
Logiran
stieber
novinec
Sporočil: 45
«
Odgovor #812 :
torek, 25.07.2006 : 23:59:40 »
Funkcionalno pismen zaenkrat sem, tako da je krivda najbrž v napačnem izražanju tvojih misli. Pa brez zamere, pojdimo sedaj na bull mastife.
Logiran
Žiži
rad pišem
Sporočil: 348
«
Odgovor #813 :
sreda, 26.07.2006 : 00:13:45 »
Mel, če si dobro prebrala moj post, najbrž veš, da nisem govorila samo o lajanju in bevskanju, ampek o primeru, ko je eden od psov spuščen in napada drugega, takrat se bo gotovo nagonsko branil, pa naj še ne vem kako obvada strpnost.Mogoče sem res malo površno prebrala tvoj post, ti pa si najbrž površno prebrala mojega glede klofutanja.
Kaj vse gre meni na živce, ko se sprehajam z mojo Žiži, pa raje ne bom naštevala ker je tega enostavno preveč, ravno zato se raje sprehajamo po bolj mirnih sprehajalnih poteh.
Ravno zato ker nekateri preveč zaupajo svojim psom, in naj bi njihovi psi vedno in povsod ter v vsaki situaciji obvladali odpoklic, prihaja do napadov na ostale pse ali celo ljudi.
Ti,ki imaš pa majhnega psa na povodcu ,pa si velikokrat primoran nositi svojega psa v naročju in po tebi skače pes, ki po lastnikovem prepričanju obvlada odpoklic in zato lahko prosto teka.
LP
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.361
«
Odgovor #814 :
sreda, 26.07.2006 : 08:05:34 »
Ste pa naredile celo " študijo" glede tega odpoklica. Predvidevam pa da si ta odpoklic malo narobe interpretirate.
Ni odpoklic samo tak kot v pasji šoli.
Pes na mestu lastnik oddaljen in potem odpokliče psa -> pes pride k njemu in odpoklic obvlada.
odpoklic obvladati pomeni da pes pride k lastniku tudi takrat , ko je v situaciji v kateri psu najmanj ustreza da bi se vrnil k lastniku.
bom navedla primer: pri ptičarjih; kadar je pes na delu-> preizkava terena -> slučajno izsledi zajca in se za njim tudi požene-> ga goni..... in ko je na razdalji( ko lastniku ne odgovarja več) sledi odpoklic( dva piska z piščalko) -> pes nemudoma prekine svoje dejanje in se po najkrajši poti vrne k lastniku.
To je zgolj primer pri delu.
V urbanem okolju pa ni popolnoma nič drugače.
Obvladati odpoklic pomeni da zna tudi lastnik( kateri ima svojega psa na očeh) presoditi kdaj prihaja pes v neljubo situacijo. In še predno pride v tako situacijo psa odpokliče.
To je obvladati odpoklic!
In tega 80% psov ne zna( vsaj tistih ki sem jih jaz imela čast srečat).
Pasja šola gor ali dol. Tisti odpoklic iz pasje šole ko pes čaka na mestu in se ga potem odpokliče je tralala. Dovolj za opravljen izpit, ampak absolutno premalo za vsakdanje življenje.
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.361
«
Odgovor #815 :
sreda, 26.07.2006 : 08:08:37 »
Kar se pa tiče mastifov od g. R.Z. Bi pa glede na to da jih je pustila v odprtem avtomobilu morali obvladati še vajo prostor.
In če bi jo bi lahko tisti revež , ki jih je skupil striptiz plesal pred njimi( ne samo " baje
" z fotoaparatom skakal okoli njih pa se mu ne bi nič zgodilo.
A je tako?
Logiran
Mel
tukaj sem doma
Spol:
Sporočil: 2.795
«
Odgovor #816 :
sreda, 26.07.2006 : 09:11:04 »
Citat: Žiži , sreda, 26.07.2006 : 00:13:45
Mel, če si dobro prebrala moj post, najbrž veš, da nisem govorila samo o lajanju in bevskanju, ampek o primeru, ko je eden od psov spuščen in napada drugega, takrat se bo gotovo nagonsko branil, pa naj še ne vem kako obvada strpnost.Mogoče sem res malo površno prebrala tvoj post, ti pa si najbrž površno prebrala mojega glede klofutanja.
Žiži jaz sem razumela tvoj post, ravno zato pa sem še enkrat povdarila, da vse kar sem napisala ODPADE avtomatično, ko je moj pes napaden. Normalno, da ne bom pustila, da ga napadajo no...Zato sem tolkokrat omenila bevskanje in renčanje, ne pa dejanski napad - ko se napadalec približa, je pa popoloma druga pesem. Takrat pa naj se brani oz. mojega bom mogla kar sama
Uf, pa tokrat sem to že napisala
Citat: damayanti , sreda, 26.07.2006 : 08:08:37
Kar se pa tiče mastifov od g. R.Z. Bi pa glede na to da jih je pustila v odprtem avtomobilu morali obvladati še vajo prostor.
In če bi jo bi lahko tisti revež , ki jih je skupil striptiz plesal pred njimi( ne samo " baje
" z fotoaparatom skakal okoli njih pa se mu ne bi nič zgodilo.
A je tako?
Ja valjda da je tako. Samo te so itak napadli vse kar se premika
Pa madona no, tok psov raztgati, kje so in kaj delajo pristojne inštitucije?!? No, pa odgovor iz svojega primera žal predobro poznam...dejansko za zjokat.
lp,
Diana
Logiran
SamSvojMojster
rad pišem
Sporočil: 400
«
Odgovor #817 :
sreda, 26.07.2006 : 17:40:43 »
Mel par stvari me zanima:
-kaj pa ce mas ti svojega psa na prostor,pa pride do njega nek pes in mu zarenci v obraz?Pricakujes od psa da bo to toleriral?
-Kaj pa ce niso bullmastifi najhujsi ampak je le veliko govora o njih po medijih?Naj dam za primer da poznam kar nekaj primerov pasjega ugriza tudi z hujsimi poskodbami pa nekako ni prislo do medijev in da so isti psi tudi malo podominirali po okolici pa tudi ni govora o temu.Mogoce le nekako niso imeli sreco,da so mediji izvohali kot bloodhoundi.
Res me zanima kaj si mislis o temu saj si vseeno odvisnez
jaz pa novinec in se bom kaj konkretnega naucil.
Vnaprej hvala za pomoc
Logiran
Mel
tukaj sem doma
Spol:
Sporočil: 2.795
«
Odgovor #818 :
sreda, 26.07.2006 : 18:23:34 »
Citat: SamSvojMojster , sreda, 26.07.2006 : 17:40:43
Mel par stvari me zanima:
-kaj pa ce mas ti svojega psa na prostor,pa pride do njega nek pes in mu zarenci v obraz?Pricakujes od psa da bo to toleriral?
-Kaj pa ce niso bullmastifi najhujsi ampak je le veliko govora o njih po medijih?Naj dam za primer da poznam kar nekaj primerov pasjega ugriza tudi z hujsimi poskodbami pa nekako ni prislo do medijev in da so isti psi tudi malo podominirali po okolici pa tudi ni govora o temu.Mogoce le nekako niso imeli sreco,da so mediji izvohali kot bloodhoundi.
Res me zanima kaj si mislis o temu saj si vseeno odvisnez
jaz pa novinec in se bom kaj konkretnega naucil.
Vnaprej hvala za pomoc
A se ti norca delaš iz mene? Ker tole kar si napisal mi kaže le na to...
Ne polagaj besed v moja usta in ne sklepaj zaključkov, katerih ne poznaš. Če kdo zagovarja da ne obstajajo nevarne pasme ampak le nevarni psi, ali še bolje, nevarni lastniki sem to jaz in mi gre skrajno na živce tole, kar si želel v zadnjem postu nakazat ok?
Pa lep dan,
Diana - odvisnež
Logiran
SamSvojMojster
rad pišem
«
Odgovor #819 :
sreda, 26.07.2006 : 18:34:29 »
Kaj si po horoskopu? Bojna ribica
Kaj pa je z temi bullmastifi sedaj a niso neko strokovnjakinjo ugriznili v rito?
Ce je to res je pa sedaj ratala strokovnjakinja ce ze ni bila prej,vsekakor pa ni moralo biti prijetno.Nekako mi je bilo cudno da je kvazistrokovnjakinja sla k vsem psom na enkrat ker jaz bi jih vsekakor locil , po moznosti zavezal nekam in jih prvo navadil nase ,jim dajal dobrote , da mi zacnejo zaupati.Ne pa s odnosom jaz sem strucko bom vse 3 naenkrat popedenal.Upam da sem napisal prave informacije za kaksne neresnicnosti se opravicujem in zato tudi sprasujem.
Logiran
ka ty a
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 3.919
«
Odgovor #820 :
sreda, 26.07.2006 : 18:36:02 »
Citat: SamSvojMojster , sreda, 26.07.2006 : 18:34:29
Kaj si po horoskopu? Bojna ribica
Kaj pa je z temi bullmastifi sedaj a niso neko strokovnjakinjo ugriznili v rito?
Ce je to res je pa sedaj ratala strokovnjakinja ce ze ni bila prej,vsekakor pa ni moralo biti prijetno.Nekako mi je bilo cudno da je kvazistrokovnjakinja sla k vsem psom na enkrat ker jaz bi jih vsekakor locil , po moznosti zavezal nekam in jih prvo navadil nase ,jim dajal dobrote , da mi zacnejo zaupati.Ne pa s odnosom jaz sem strucko bom vse 3 naenkrat popedenal.Upam da sem napisal prave informacije za kaksne neresnicnosti se opravicujem in zato tudi sprasujem.
S tem se pa strinjam.
pse bi morali dati vsakega posebaj ne pa imeti vse skupaj....
Logiran
SamSvojMojster
rad pišem
«
Odgovor #821 :
četrtek, 27.07.2006 : 04:13:25 »
Citat: Mel , sreda, 26.07.2006 : 18:23:34
Èe kdo zagovarja da ne obstajajo nevarne pasme ampak le nevarni psi, ali še bolje, nevarni lastniki sem to jaz in mi gre skrajno na živce tole, kar si želel v zadnjem postu nakazat ok?
Pa lep dan,
Diana - odvisnež
Tukaj se strinjam s teboj.Vse je odvisno od lastnikov,nekateri psi so pac tezje vodljivi pa zato uporabis kaksne druge prijeme kot so vrvica in nagobcnik.Mogoce bi pa bilo dobro da bi bili kaksni testi preden bi si lastnik sploh lahko omislil psa.Ali ni nekako tako da nov zakon pisejo ravno zaradi teh bullov,ter ali se da videti osnutek prej ter kako ce se sploh da vplivati ali dati kaksne predloge na te zakone.Nas se obenem omenim da sem zadnjic slisal,da ima nekdo svojega kokerspanjela menda kot macko,ter da mu opravlja potrebo doma,pes ne hodi na sprehode itd...Mogoce bi si z nekimi testi na tak nacin izognili podobnim zadevam,kot tudi raznim napadom psov.
Logiran
svrk
tukaj sem doma
Sporočil: 2.000
«
Odgovor #822 :
petek, 28.07.2006 : 07:38:38 »
Odkar je večina psov v Tivoliju na povodcu, je tam sprehod postal bistveno manj stresen. Včeraj mi je nekdo rekel, da je 70 000 Sit kazen za spuščenega psa. Verjetno res, ker toliko privezanih psov še nisem videla. Ali kdo ve, če je to res.
Logiran
Žiži
rad pišem
Sporočil: 348
«
Odgovor #823 :
petek, 28.07.2006 : 08:42:32 »
če je to res, je edino pravilno.
LP
Logiran
tanja040