mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 03.10.2024 : 19:21:36

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Napad bullmastifov v Ljubljani
Strani: 1 ... 19 20 21 22 23 [24] 25 26 27 28 29 ... 58   Dol
Natisni
Avtor Tema: Napad bullmastifov v Ljubljani  (Prebrano 111804 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
Teski
odvisnež
*****
Sporočil: 810


« Odgovor #345 : torek, 21.03.2006 : 18:01:50 »

Danes ob 20.00 oddaja Preverjeno na POP TV - http://24ur.com/bin/article.php?article_id=3060255
V četrtek, 23.3.2006 ob 12. uri, VAL 202 - Aktualna tema v zvezi z napadi psov in varnostjo (vendar neposredno primera ne bodo obravnavali).

Jana, hvala za informacije - vsaj enkrat bom takšne oddaje videla na lastne oči, ne pa o njih brala povzetke (zelo malo namreč gledam TV  sram  )

LP, T
Logiran
_____
novinec
*
Sporočil: 11


WWW
« Odgovor #346 : torek, 21.03.2006 : 18:40:42 »

Bistvo sožitja med pesjanarji, nepesjanarji in vsemi drugimi pa je v odgovornem skrbništvu, ki pse ne loči po velikosti, barvi, kilah al kaj vem čem. Ve se kaj je odgovoren skrbnik, in takega si zasluži in bi moral met vsak pes!
Če pa kašen pes kdaj napade mojega psa..... o tem pa rajši ne bi. Ne boš verjel, varni hočemo bit vsi!

Točno! In ker je žal veliko lastnikov psov neodgovornih, potrebujemo zakonodajo, ki bo onemogočala (ali vsaj močno oteževala) lastništvo neodgovornim osebkom. Jelinčičev predlog je slab, zato predlagam da tule spravimo skupaj boljšega.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.405


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #347 : torek, 21.03.2006 : 18:58:46 »

Jelincicevega predloga oz. njegovih komentarjev se dejansko sploh ne da vzeti resno niti v tistih najosnovnejsih vejicah in pikah, saj mu dela tezave ze locevanje pristojnosti najosnovnejsih sluzb v tej drzavi ter definicija "karakterja" nekega pasjega osebka.

Zanimivo:
Vir: http://24ur.com/naslovnica/novice/slovenija/20060317_3071024.php
Citat
Zagotovo bi bilo treba prepovedati pitbule, bulmastife in njihove križance. Omejiti bi bilo treba tudi rotvajlerje in doge. V ZDA vse borilne pse takoj usmrtijo in tako bi moralo biti tudi pri nas. Če so psi agresivni, jih je treba uspavati. Z zakonom bi bilo treba zapovedati obvezno nošenje nagobčnikov. Prepričan sem, da imajo nevarne pse nevarni ljudje, saj karakter psa kaže na osebnost lastnika," je za 24ur.com povedal Jelinčič in poudaril, da je SNS problem napadalnih psov odprla že pred sredinim incidentom.

"Pozivali smo tudi prejšnjo oblast, naj kaj stori, vendar ji očitno ni bilo do tega. Ne vem, zakaj jih to ne gane. Upam, da na ta problem ne gledajo le s svojega stališča, češ, nimam otrok, zato me to ne zanima," je kritičen Jelinčič.

Na vprašanje, kako bi nadzorovali lastnike oziroma lastništvo nad takšnimi psi, predsednik SNS računa na pomoč javnosti. "Psa se ne da skriti. Bolj bi se morale zavzeti tudi socialne službe, kjer po mojem mnenju delajo sami lenuhi. Poleg tega bi se morale bolj izkazati tudi druge javne ustanove, kot je na primer policija. Napad psa bi moralo sodstvo obravnavati kot napad s smrtonosnim orožjem, žrtev pa bi morala sprožiti tudi civilno tožbo," meni Jelinčič.

Hja, ce bo kdaj postala socialna pristojna za nadzor nad lastnistvom psov, potem bo pa res bolje, da se preselim v kaksno bolj normalno dezelo.

Tudi hec, da sem nevarna, ker imam dogo... Cheesy. Ja, zagotovo sva dve brzostrelki, ko hodiva skupaj. Karakterno sva kot eno... nevarni. Ne vem pa, zakaj Mirc se nima oroznega lista zame Wink.

Jelinčičev predlog je slab, zato predlagam da tule spravimo skupaj boljšega.

Povsem resno vprasanje. A si morda poslanec ali pa strankarski veljak?
Ce si, ni problema. Samo povej, kdaj in kam pridemo protestirat, podpise zbirat, clene gruntat...
Ce nisi... Tezka bo. Pri teh zadevah stikajo glave obicajno taki, ki psov sploh nimajo in problematiko poznajo le "iz druge roke" ali zelo ozko strokovno in verjemi mi, da ni lahko priti s kaksno idejo blizu.

Verjetno se se spomnite (so)ustvarjanja pravilnika o zasciti zivali Smiley na tem in vseh ostalih forumih. Z drugega brega so nas prepricevali "posveceni  strokovnjaki".

_____, morda sem "slisati" navelicano in lahko mi verjames, da sem res rahlo navelicana, saj v zadnjih letih ni bilo veliko moznosti, da bi bil "glas pesjanarjev" kjerkoli kakorkoli upostevan. In sem rahlo skepticna, da bo v bliznji prihodnosti kaj drugace. Razen, ce nimas kaksne carobne palicice v zepu Wink
Logiran

papi
novinec
*
Sporočil: 22


« Odgovor #348 : torek, 21.03.2006 : 19:03:29 »

PAPI (grenivko)

wtf?

...ki vzame v zaščito psa in ga tretira kot mu gre.

wtf??

Relativno poznam zakonodajo...

Očitno zakonodajo resnično poznaš zgolj "relativno". Če bi jo poznal malo podrobneje (pravzaprav, če bi poznal osnove) potem bi ugotovil, da kokodakaš v napačno smer.

...Svetovno deklaracijo o zaščiti živali, katero smo v Sloveniji dolžni upoštevat.

Si celo preveril nekaj deklaracij, praviš... Torej si zagotovo kdaj prebral tudi kaj temu podobnega (glede na to da je bila pač prva...):

UNIVERSAL DECLARATION OF HUMAN RIGHTS
 Adopted by UN General Assembly Resolution 217A (III) of 10 December 1948

P. 3:    Everyone has the right to life, liberty and security of person.

Vkolikor je težava s prevodom si lako za začetek ogledaš na primer Ustavo Republike Slovenije ("poznavalci" zakonodaje ponavadi to čtivo vzamejo kot nekakšno osnovo...), kot dodatno literaturo pa priporočam vsaj uvodne določbe Kazenskega zankonika Republike Slovenije, Zakona o kazenskem postopku oziroma Zakona o prekrških; tudi tam je pravzaprav stvar kar nazorno obrazložena.

Ko ni mogoče drugače odvrnit preteče nevarnosti, konflikta, ki ima za posledico hudo ogroženost je žival dovoljeno usmrtit hipoma brez bolečin, nikakor pa mučiti z ranami zastrelitve... ...Raniti žival spada v mučenje, bodi prepričan.

Si ti prepričan da takole piše v tvoji deklaraciji? Ali pa je nemara to zgolj razlaga relativnega poznavalca... Vsekakor bi bil hvaležen za morebiten link kje tole piše. Morda kje v sosednjem odstavku piše tudi to, da človeka ki te v tem trenutku namerava ubiti, pač ni dovoljeno drugače zaustaviti kot s hipno usmrtitvijo brez bolečin. (saj bi si napadalec dve buški okrog očes lahko še razlagal za mučenje) Skratka zanimivo.

Usmrtitev brez potrebe je mučenje! Silobran pa ni nobeno mučenje.

Imam podatke, da se je eden od obstreljenih psičkov napadalcev že izmučil in poginil, kljub veterinarski oskrbi. Imam točne podatke v katerem zavetišču v Ljubljani se nahaja in sem si jih sam tudi ogledal. Vemo pa tudi, da je poškodovani možakar bil nepreviden in je nehote izzival nesrečo.

Z odgovorom me je že prehitelo nekaj razumnih piscev, se pa iskreno pridružujem njihovem mnenju...

Vsekakor je bila dolžnost policijstov hipoma usmrtiti napadalne pse.

Se tebe sploh kaj dotakne kar prebereš? Kakšno dolžnost? Kje si to našel? Policist (v nasprotju z veterinarskim inšpektorjem) nima pooblastila ubijati. Lahko samo brani človekovo življenje in premoženje, vendar če pri tem pride do smrti subjekta potem to ni usmrtitev temveč silobran ali skrajna sila.

...in o kakšni prvi pomoči psom ti govoriš mi ni jasno...

Prva pomoč poškodovanemu psu... Še nikoli slišal? Na kraju narediš vse kar takrat lahko (v primeru krvavitve na primer poskušaš ustavit krvavitev..) in če to ni dovolj da bi pes ozdravel zagotoviš strokovno oskrbo (veterinarja)... In kaj bi ti naredil če bi se na primer tvoj pes poškodoval?? Ali pa če bi ga po nesreči celo sam poškodoval? Prva pomoč psu seveda ne obstaja, zato bi ga hipoma in brez bolečin usmrtil? Deklaracija my ass...

...vem pa, da je lastnica psov, kot tudi njen soprog zdravnica in je v svoji delovni karieri odsužila neštete in rešila številna življenja.

Ahaaa, zakaj pa nisi takoj povedal. No potem je pa uredu, potem ji je pa vse oproščeno. Če je tako fina dama potem seveda sploh ne potrebuje znanja in sposobnosti vodenja takšnega kardela. Za nagrado za doživljensko delo ob skorajšnji upokojitvi naj dobi še pet podobnih mrcin in stalno dovolilnico za sprehajanje po viču brez povodca in nagobčnika. Pa najboljše še diplomatski potni list in mesečno rento. Oni možak na kličnem centru naj pa pač pogoltne tale "zalom".

Veš mogoče kdo bi šel uradno obvestit svojce, če bi bognedaj revež umrl? Prav policist. Ki bi po tvojem verjetno še mimogrede obrazložl, da je kužke upoštevajoč določila deklaracije pač prepovedano grdo pogledati..
Logiran
mefisto
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 507


« Odgovor #349 : torek, 21.03.2006 : 19:06:11 »

Citat
Tudi hec, da sem nevarna, ker imam dogo... . Ja, zagotovo sva dve brzostrelki, ko hodiva skupaj. Karakterno sva kot eno... nevarni. Ne vem pa, zakaj Mirc se nima oroznega lista zame .

Le počakaj!  Mogoče ga bo v kratkem potreboval ali pa tudi tebe obišče TV ekipa, že hodijo okoli Vas - nevarnih dogašev Grin
Logiran
Teski
odvisnež
*****
Sporočil: 810


« Odgovor #350 : torek, 21.03.2006 : 19:15:27 »

Le počakaj! Mogoče ga bo v kratkem potreboval ali pa tudi tebe obišče TV ekipa, že hodijo okoli Vas - nevarnih dogašev Grin

Jana, sicer pa smo si itak na jasnem, da je človek oz. lastnik tisti, ki je nevaren...  Grin
Logiran
papi
novinec
*
Sporočil: 22


« Odgovor #351 : torek, 21.03.2006 : 19:17:19 »

Toèno! In ker je žal veliko lastnikov psov neodgovornih, potrebujemo zakonodajo, ki bo onemogoèala (ali vsaj moèno oteževala) lastništvo neodgovornim osebkom. Jelinèièev predlog je slab, zato predlagam da tule spravimo skupaj boljšega.

Jaz se pa strinjam.

Za začetek morda malo več strogosti pri dejansko nevarnih lastnikih oziroma psih. Primer, ukrep takojšnjega odvzema psa, če se izkaže (napad s posledicami zaradi neustreznega zavarovanja) da vodnik ni sposoben živali ustrezno zavarovati in sta zato oba potencialno nevarna. Ponovno pravico do vodenja psa bi tako na primer lahko dobil šele ob uspešno opravljenem nekakšnem preizkusu. Primer pač, v stvari pa res ne bi slabo če bi nekaj spravili skupaj. Zakoni naj bi bili zaradi ljudi, kajne?

In verjamem da ni takšen problem spraviti nek predlog do ušes vsaj enega izmed poslancev, vsaj v "našem koncu" se to da naredit brez posebnih težav.
Logiran
Santos
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 71


« Odgovor #352 : torek, 21.03.2006 : 20:19:56 »

Lep pozdrav,nujno(še nocoj) potrebujem kontakt z lastnikom bullmastifa, ki je pravilno socializiran in normalno živi v urbanem okolju.
031313 547
Marko Jenko
Logiran
Marjetka
odvisnež
*****
Sporočil: 540


« Odgovor #353 : torek, 21.03.2006 : 20:24:37 »

Zal ne poznam nobenega.  Undecided

In verjamem da ni takšen problem spraviti nek predlog do ušes vsaj enega izmed poslancev, vsaj v "našem koncu" se to da naredit brez posebnih težav.

Tudi jaz ne verjamem. Demokracijo je treba zivet, ne samo opazovat, pa bo.  Wink
Logiran
petea
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 88


« Odgovor #354 : torek, 21.03.2006 : 20:40:02 »

Santos, zakaj pa to rabiš?
Logiran
Santos
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 71


« Odgovor #355 : torek, 21.03.2006 : 20:44:03 »

Pišem časopisni članek in bi rad poklepetal z lastnikom  bullmastifa, da se bralcem predstavi, kakšna pasma je lahko bullmastif ob pravilni vzgoji.
Logiran
Teski
odvisnež
*****
Sporočil: 810


« Odgovor #356 : torek, 21.03.2006 : 20:50:09 »

Lep pozdrav,nujno(še nocoj) potrebujem kontakt z lastnikom bullmastifa, ki je pravilno socializiran in normalno živi v urbanem okolju.
031313 547
Marko Jenko

Kaj pa na bulmastifskem forumu? A so kaj aktivni bralci in pisci - bi bilo možno tam kakšnega dobiti? Oz. si že sprobal?

Logiran
Noli
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 587


« Odgovor #357 : torek, 21.03.2006 : 20:58:42 »

Samo slike žal  sram. Izpit B-Bh  Roll Eyes

LP Noli
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.405


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #358 : torek, 21.03.2006 : 20:59:13 »

Santos, gospa Vanja, ena od lastnic bullmastifa, ima na svojem mailu tvojo prosnjo s podatki in ce ob vecerih kaj bere maile, se ti bo morda oglasila.

Zakaj pa tako malo casa?
Logiran

Santos
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 71


« Odgovor #359 : torek, 21.03.2006 : 21:18:54 »

Najlepša hvala za pomoč, članek mora v tisk, da je lahko aktualen.
Logiran
Strani: 1 ... 19 20 21 22 23 [24] 25 26 27 28 29 ... 58   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Napad bullmastifov v Ljubljani
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines