mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 26.07.2024 : 20:45:01

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Napad bullmastifov v Ljubljani
Strani: 1 ... 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 ... 58   Dol
Natisni
Avtor Tema: Napad bullmastifov v Ljubljani  (Prebrano 108144 krat)
0 članov in 18 gostov pregleduje to temo.
5rca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 687


WWW
« Odgovor #165 : četrtek, 16.03.2006 : 23:21:12 »

Menda je šel ta moški iz sluzbe (je sodelavec od neke znanke) in nekako dvomim, da nosi fotoaparat na delovno mesto.
Logiran
Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854


« Odgovor #166 : četrtek, 16.03.2006 : 23:34:25 »

nisem brala komentarjev, ker jih je mnogo preveč, želela bi reči samo tole;
fotografiranje gor ali dol, ženska bi se morala zavedati karakteristik pasme,  ter moči krdela...
meni osebno se mi v izjavi na 24 ur ni zdela čisto prisebna, hm? Undecided

škoda je, da se marsikdo ne zaveda, da je pes, ki ima v svoji naravi močno izražen nagon branilca, ne bo pohleven lot ovčka, če bo (beri napačno ''presodil'') zaznal, da je ogrožen skrbnik...

Pa če smo že pri pritljažniku, lahko podam svoj primer;
v prtljažnem delu avta imam 2 psa, ki nimata niti najmanjših čuvajskih lastnosti. Prtljažnik je odprt, jaz pa nekoga čakam in se sprehajam par metrov stran. Pri psu, ki nikoli ne čuva si to lahko ''privoščim''. in sem tudi že si , ljudje so pa hodili mimo  Roll Eyes ( seveda pa je bilo moje oko budno na psih)
Pri moji prejšnji psici, RW, si tega nisem mogla privoščiti. Če je bila situacija takšna, da je bil prtljažnik odprt, jaz pa sem koga čakala, sem enostavno sedela ob njej ali pa slonela ob avtu...  glede na njene čuvajske lastnosti sem PREDVIDEVALA, da bi morebiti tudi skočila ven v koga, če bi hojo mimo avta razumela kot napad...

lp
Teja
Logiran
zoycik
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 236


« Odgovor #167 : petek, 17.03.2006 : 00:27:23 »

Ravno danes sem bral, da po Matetovem predlogu Slovenija postaja vse bolj policijska država. OK, naj bo, bomo pač kontrolirani na vseh ravneh. Skrbi me edino to, da policaji očitno ne znajo streljati. Če bi me že morali ustreliti, naj me ustrelijo tako, da bom krepnil TAKOJ brez muk. Ti pa streljajo, pa na par metrov falijo pa še kar streljajo, pa spet falijo, potem se naboj odbije od tal in skorajda... No, ne bom komentiral. samo, bi bilo fino, da če že nosijo tiste pištole tu pa tam odidejo na strelišče malo potrenirat.
Logiran
klovn
rad prihajam sem
*
Spol: Moški
Sporočil: 1.994


« Odgovor #168 : petek, 17.03.2006 : 00:32:38 »

Ups, lastnica imena, pod katerim sem se pojavil ima morda o tem svoje mnenje, nisem želel zlorabiti njenega imena, samo zdaj je kar je. Mnenje iz prejšnjega posta je moje in ne njeno.
Logiran
spuppisf
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 237


« Odgovor #169 : petek, 17.03.2006 : 00:39:40 »

No, jaz sem pa prebrala vse komentarje. Ni kaj, se vidi, da je to tema, ki redko koga pusti hladnega.

Po mojem mnenju je za dogodek kriva lastnica in po njeni zaslugi bodo marikateri psi, ki veljajo za t.i. "nevarne pse" ponovno pod drobnogledom.

Ne verjamem v nevarne pasme, potencialno je lahko nevaren vsak pes - ugrizne čivava, pudelj ali pa doberman, ker gre za žival s svojim nagonom in ne glede na dresuro mu določenih nagonov ne moremo izbiti iz glave in ne moremo predvideti vseh reakcij svojega ljubljenčka, ker mu ne vidimo v možgane. Še zase in za svoje človeško kompanjone ne moremo vedno 100% garantirati, da nam ne bo "dvignilo dekla" in bomo koga primazali. Razlika pa seveda je, ali te "primaže" deklica ali pa 100 kg silak, kot je razlika ali te ugrizne čivava ali pa doberman.

Skratka skrbnik psa MORA poskrbeti, da ima stvari vedno pod kontrolo. Če imaš pa 4 pse, ki je vsak težji od tebe, imajo zdrave in ostro zobovje, povrhu so še pa družina (v tem primeru krdelo), moraš vedeti, da si ti samo del njihovega krdela, ki pač ne deliš z njimi njihovega nagona in zatorej ne moreš predvideti njihovih dejanj.

Mene osebno je že ugriznil pes - moj lasten pudeljček, napadel me je potepuški pes, ker sem zavarovala svojega psa pred napadom in bila sem v neljubem dogodku, ko sem fantovega apbt 5 minut čuvala, medtem ko je šel na WC. Pes je bil prava muca, izjemno nežen in cartljiv, zunaj je vedno bil pripet in z nagobčnikom. Kljub temu pa je ponorel, ko je prišel mimo škotski ovčar in če ne bi lastnik opazil, da sem se oklepala vrvice z zadnjimi močmi, ki sem jo imela in hitro skril psa v avto,  bi se lahko zadeva drugače končala. Meni je postalo jasno, da psa ne bi mogla sama obvladati, zato ga tudi nikoli več nisem želela sama voditi na sprehod. Ta apbt se nikoli ni tepel z drugimi psmi, ker so mu preprečli stike z njimi, nagone pa je vseeno imel.

Verjamem, da je lahko skrbnik psa ali večih psov naivno prepričan, d aima vse pod kontrolo, vendar pa, ko pride do prvega primera agresivnosti, bi se pa moral zamisliti in predvideti, kam lahko vodijo stvari v najhujšem primeru in kako to preprečiti. Če pa je takšnih primerov več, potem pa skrbnik ni naiven, temveč malomaren in kot takšnemu bi morlai izdati prepoved posedovanja psov.

To je nekao kot pri strelnem orožju - vsi vemo,da je nenevarno, če nima streliva. Ko je pa strelivo not, je potrebno imeti zatikač. Če je pa še ta odpet, pa je verjetnost strela bolj realna možnost. In potem se čudimo, kako neodgovorni so starši v Ameriki, ki imajo v omari nabito puško, s katero potem njihovi otroci streljajo okoli in pride do tragedij.

V čem se to razlikuje od dejanj tega "starša" in njenih "otročičkov"?

Dejstvo, da sem načelno proti razlikovanju "nevarnih" in "nenevarnih" pasem še ne pomeni, da pa podpiram, da ima lahko vsak neodgovorni osebek psa, s katerim ne zna ravnati, ne glede na to, kakšne pasme je. Torej bo res nekaj na tem, da bi lahko vzreditelji malo preverili, komu dajejo psa in morda ne bi bilo slabo razmisliti, kako bi lahko brez masovne histerije s predpisi uredili nadzor nad skrbniki psov, nenavsezadnje jij je veliko neodgovornih - tudi v smeri mučenja in krutosti.
Logiran
Marc
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 121


« Odgovor #170 : petek, 17.03.2006 : 00:45:56 »

Mene res čudi, kako lahko takšni psi dobijo vzrejno dovoljenje. Resno dvomim v korektne preglede dotičnega kluba.
Logiran
spuppisf
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 237


« Odgovor #171 : petek, 17.03.2006 : 00:57:30 »

Mene res čudi, kako lahko takšni psi dobijo vzrejno dovoljenje. Resno dvomim v korektne preglede dotičnega kluba.

Kaj pa, če ga nimajo? Kdorkoli si lahko nabavi dva psa z ali brez rodovnika, pa ju potem pari.

Za to pa res ne potrebuje vzrejnega dovoljenja - razen seveda, če ima mladiče namen prodajati z rodovnikom.

Namen vzrejnih pregledov je ravno v tem, da se agresivni psi izločijo, vendarle pa tudi pregledovalci ne morejo videti psom v možgane, takrat se lahko obnašajo popolnoma drugače...

Logiran
lakonen
novinec
*
Sporočil: 4


« Odgovor #172 : petek, 17.03.2006 : 01:15:58 »

Citat
Ravno danes sem bral, da po Matetovem predlogu Slovenija postaja vse bolj policijska država. OK, naj bo, bomo pač kontrolirani na vseh ravneh. Skrbi me edino to, da policaji očitno ne znajo streljati. Če bi me že morali ustreliti, naj me ustrelijo tako, da bom krepnil TAKOJ brez muk. Ti pa streljajo, pa na par metrov falijo pa še kar streljajo, pa spet falijo, potem se naboj odbije od tal in skorajda... No, ne bom komentiral. samo, bi bilo fino, da če že nosijo tiste pištole tu pa tam odidejo na strelišče malo potrenirat.

Mislim, da sem citiral oziroma, da odgovarjam pravemu.

Naj te vprasam, klovn, si ze kdaj streljal s pistolo na gibljivo tarco, katere hitrost in smer gibanja sta neenakomerni ter nepredvidljivi? Tarco velikosti 70x30 cm, recimo, oziroma precej manjso, ce se giblje proti tebi frontalno in seveda ne v idealnih pogojih zaprtega strelisca.
Logiran
lakonen
novinec
*
Sporočil: 4


« Odgovor #173 : petek, 17.03.2006 : 01:18:48 »

Citat
... potem se naboj odbije od tal in skorajda... No, ne bom komentiral. ...

In skorajda kaj?
Logiran
papi
novinec
*
Sporočil: 22


« Odgovor #174 : petek, 17.03.2006 : 01:29:24 »

Jasno, na koncu so vedno krivi policaji. Res bi bilo "fino, če že nosijo tiste pištole", da bi tu pa tam na strelišču potrenirali še na primer spontano likvidacijo tropa podivjanih bull-(dodaj ustrezno priponko)-jev, se pravi čisto tazaresnih pošasti z resnim namenom poklati vse naokrog (s streljajočim policajem vred), seveda na imitaciji mestne ulice, s pravim umirajočim ranjencem, asfaltom in hišami okrog, gručo mimoidočih in idiotsko kokošjo ki skače vanje. Seveda na tak način, da bodo ti ubogi kužki brez bolečin spokojno izdihnili s prvim in edinim izstreljenim nabojem, da le ne bi za trenutek trpeli. Hočem reči, da v praksi stvar ni tako in enostavna in da policist na kraju žal ni bil Chuck Norris ali vsaj Steven Segall.

 Huh

Strinjam se z večino, kar je bilo napisanega, moram pa nekaj dodat. Takšne (in podobne) pasme psov SO nevarne. O tropu zlatih prinašalcev pač ne bomo nikoli slišali česa podobnega. Torej, takšen bojni pes v vsakem primeru predstavlja nevarnost in dejansko je nevaren. Na povodcu bi pravzaprav lahko sprehajal tudi krokodila in ga zagovarjal, kako da je lepo vzgojen in oh in sploh socializiran, toda še vedno, stvar je nevarna! Ni izgovora, da pes ni kriv!!! Vsak imetnik takšnega psa naj se zaveda preden stopi na dvorišče, da ima v rokah OROŽJE! Če bo zaradi njegove nesposobnosti krotiti to orožje nastala posledica, je za to v celoti odgovoren sam. AMPAK NEVARNOST JE TREBA PREPREČITI PREDEN NASTANE!

Zato v celoti zagovarjam omejitev posesti nevarnih pasem psov. Tudi pištola sama od sebe ni nevarna in ni nič kriva, pa je vsem razumljivo da je prepovedana in jo brez ustreznih dokumentov (in postopkov pridobitve!) enostavno ne smeš imeti - iz razloga ker je v rokah neuravnovešencev smrtno nevarna za okolico. Podobna ureditev bi bila nujno potrebna tudi pri nevarnih psih, ki so, ljubitelji - prosim odprite oči, orožje.

Ko (če) dotično kokoš kdaj srečam na sprehodu s svojim psom (ali npr. otrokom - bog ne daj...), bom najprej pobližje pogledal. Če bo v rokah imela mitraljezko, bom šel pogumno naprej mimo nje. Če bo imela bullmastifa, se bom obrnil in šel drugo pot (in pljunil čez pravno državo).


Ustvarjalci teh strani - resnično manjka neki smeško, takšen z grenkim izrazom...
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #175 : petek, 17.03.2006 : 01:34:35 »

O tropu zlatih prinašalcev pač ne bomo nikoli slišali česa podobnega.

Oh, seveda, ko pa prikupni bevskaci niso zanimivi za prve strani...
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
papi
novinec
*
Sporočil: 22


« Odgovor #176 : petek, 17.03.2006 : 01:44:21 »

Amm, pravzaprav ne, temveč zato, ker človeka ne bodo živega zgrizli do kosti (oziroma se bodo ustavili na ukaz vodnika - ali pa vsaj odnehali ob krepki brci v jajca...).  Huh Huh
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #177 : petek, 17.03.2006 : 01:46:28 »

Ker se ze skotijo uceni in izsolani....
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
papi
novinec
*
Sporočil: 22


« Odgovor #178 : petek, 17.03.2006 : 01:53:29 »

Amm, pravzaprav ne, temveč zato, ker so takšni po značaju in telesnih značilnostih.

 Huh Huh Huh Huh Huh
Logiran
petea
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 88


« Odgovor #179 : petek, 17.03.2006 : 02:12:43 »

Papi, nekje sem pred časom prebrala (prosim, ne me spraševat za vir podatka, ker ga res več ne vem), da so 'zlati prinašalci' (pisano v narekovajih zaradi vseh nerodovniških primerkov) eni izmed psov, ki po statistiki najpogosteje ugriznejo, običajno kar člane svoje družine.

Seveda to ne pride v medije, ker so napadi verjetno res manjši in ker napada svojega psa nase oz. svoje najbližnje menda ne boš prijavljal ter običajno nimaš pri hiši več kot enega prinašalca, da bi imel krdelo. O značaju, poslušnosti ipd. teh psov pa nimam najboljšega mnenja, pač vtis in primerjava pasem iz pasje šole...
Logiran
Strani: 1 ... 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 ... 58   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Napad bullmastifov v Ljubljani
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines