mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 04.07.2024 : 09:35:35

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Napad bullmastifov v Ljubljani
Strani: 1 ... 27 28 29 30 31 [32] 33 34 35 36 37 ... 58   Dol
Natisni
Avtor Tema: Napad bullmastifov v Ljubljani  (Prebrano 107282 krat)
0 članov in 14 gostov pregleduje to temo.
TagTu
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.173


« Odgovor #465 : petek, 24.03.2006 : 15:31:50 »

Nekaj strani nazaj je bilo govora tudi o tem, da je lastnik vsaj dveh psov, udeleženih v napadu, pravzaprav nekdo drug. No, če ime lastnika vtipkate v gooogle in preberete, kdo to pravzaprav je, bo kar hitro jasno, zakaj do zdaj ni bilo nobenih pravnih posledic zaradi napadov teh psov in jih tudi v bodoče ni kaj prida za pričakovati....razen, če ne bo zdaj vpliv javnosti kljub vsemu premočan Sad Shocked
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #466 : petek, 24.03.2006 : 16:08:03 »

hm...ne vem kdo je lastnik omenjenih psov, vseeno se mi pa zdi da je prehud primer, da bi se ga pometlo pod preprogo... Huh
Logiran
tesika
novinec
*
Sporočil: 28


« Odgovor #467 : petek, 24.03.2006 : 16:13:42 »

Danes sem zasledila da je lastnica dobila prepoved lastništva kateregakoli psa.
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #468 : petek, 24.03.2006 : 16:15:36 »

zanimivo... Upam, da bo ta prepoved pogosteje uporabljena...
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.342


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #469 : petek, 24.03.2006 : 16:21:31 »

Hm, kdo ji je pa lahko izrekel tako prepoved?
Kazenska ovadba je bila sele dana. Kdo sploh lahko izrece tako prepoved?
Rotner je na TV povedal, da niso na KZS nic vedeli o kaksnih prijavah (na KZS naj bi jo dala vsaj lastnica psicke, napadene v Umagu), vendar KZS nima takih pristojnosti. Jih ima veterinarska inspekcija? Policija za trajni odvzem najbrz ne.
Kdo torej lahko izrece ukrep, da neka oseba ne more vec posedovati psa?
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.342


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #470 : petek, 24.03.2006 : 16:46:42 »

Spodnje sporocilo mi je za objavo tukaj poslala vzrediteljica bullmastifov:

VZREDITELJI O PASMI BULLMASTIF

Pri nas so psi že zgodovina - vedno smo imeli psa.
Naša zgodba o rodovniškem psu "BULLMASTIFF" sega v leto 1994. Seveda je bil povod za to sin, star že 20 let in ne več otrok. Pri izbiri pasme je sodelovala cela družina. Pomagali smo si z raznimi literaturami in seveda s posvetom z že priznanimi kinologi. V izboru je bilo več pasem, med njimi tudi Argentinska doga, Brazilska doga ip.. Izbirali smo predvsem po karakteristikah posamezne pasme in padla je odločitev:
BULLMASTIFF ZATO, KER ODGOVARJA NAŠIM ZAHTEVAM:

Želeli smo psa večje pasme, ker živimo na deželi in imamo kmetijo.
Da je kratkodlak, da ni lovska pasma in da ni moteč za okolico s svojim prepogostim laježem, da je privržen celi družini in da je prijeten spremljevalec. Da je čuvaj in branilec in ni popadljiv. Da je dovolj strpen in ima visoki prag tolerantnosti. Vse to smo našli v pasmi BULLMASTIF.
Kot vzreditelji smo se preizkusili prvič leta 1997, ko smo imeli prvo leglo rodovniških bullmastifov 7 mladičkov. Drugo leglo je bilo leta 1998. Potem pa po tehtnem premisleku smo se odločili postati mednarodno priznani vzreditelji, kar je leta 2003 potrdila FCI. Naš cilj je kvaliteta ne kvantiteta v dobro pasme.

Kratek opis:
Bullmastif daje videz simetrične živali, kaže veliko moč,vzdržljivost in čuječnost.
Je močno grajen, vendar aktiven. Pasma je nastala s križanjem mastifa 60% in buldoga 40%. Vzgojen je bil za spremljevalca lovskih čuvajev na njihovih obhodih.
Moral je biti tihi spremljevalec, da ni izdal skrivališča, zato je znano za pasmo, da so psi, ki redko lajajo. Kvalificirani so bili kot delavni psi. Vendar se je v današnji moderni dobi njihov namen izničil. Sam izgled pasme je malo drugačen.
Predvsem velikost in teža sta se povečala in s tem so postali psi bolj okorni in se jih ne uporablja več kot delovno pasmo, ampak izključno kot hišne ljubljenčke, ki pa so še vedno dobri čuvaji, saj se obnašajo zaščitniško do svojega gospodarja in njegovih bližnjih.
Čeprav jih opredeljujejo po značaju za trmaste in svobodne mislece, se z njimi ni težko ujeti. Zahtevajo gospodarja s trdnim značajem, dovolj strpnosti, brez popuščanja. DOVOLJ ZGODNJA IN PRAVILNA SOCIALIZACIJA STA ODRAZ ODRASLEGA PSA. Pravijo da je šolanje tega psa pravi izziv lastnika, saj kar se nauči, 100% drži.
Ker si mladički že od 3 tedna starosti zapomnijo vse dobro in slabo, je treba že z mladički lepo ravnati, da nimajo slabih izkušenj. Nobena previdnost ni odveč!

Kot je znano, je najtežji del vzreje "PRODAJA". Ni lahko najti za vse mladiče skrbne in odgovorne lastnike, ker ne izbirajo psi lastnikov, ampak lastniki pse po svojem okusu.
 
Zato polagamo na usta in na srce vsem, ki se odločajo za nakup ali posvojitev štirinožnega prijatelja, temeljit razmislek, kakšen strokovni posvet pa tudi ne bo odveč.
Psa se ne kupuje samo po všečnosti iz fotografije in ceni iz oglasa ( kateri je cenejši)! S tehtnim razlogom in preudarnostjo si zberimo pasmo, da nam bo v veselje ne v breme.
»KUŽA JE EDINI PRIJATELJ, KI SI GA LAHKO KUPIMO«

Glede same pasme in njenega bodočega razvoja v Sloveniji pa menimo, da ljudje imajo svoj prav in da bodo znali pravilno presoditi . Da bodo v pasmi videli samo psa ne pa neko novo zemeljsko bitje. Zavedati se moramo, da psi so telepatsko bitje in se odzivajo nagonsko. Zato je naša odgovornost do njih še toliko večja.
Na srečo ta pasma ni bila nikoli »modni pes« in od časa svojega nastanka, do danes ni doživela prevelikega porasta glede na število.
Ti psi imajo po svoji specifičnosti, svoj krog oboževalcev.
Kar se tiče pa same vzreje v Sloveniji, je pa težko govoriti, ker smo edini registrirani vzreditelji. Želimo si, da se nam še pridruži kakšen resen vzreditelj s strokovno podlago o kinologiji, ne samo »LJUBITELJSKI VZREDITELJ« nerodovniških psov. Tu pa bo potrebna še kakšna pomoč s strani kluba SKVPM, ki je v neki meri tudi pristojen in odgovoren za dobrobit pasem, ki jih zastopa.
Lep kinološki pozdrav
Psarna CELEJA
Logiran

martinca
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 140


« Odgovor #471 : petek, 24.03.2006 : 19:44:14 »

Lepo napisano in tudi verjamem, da so lahkobullmastifi krasni psi, bo pa verjetno gospa sedaj mladiče vsaj v Sloveniji malo težje prodala. Upam, da bo jim vsaj zadnji dogodek v poduk in bodo nove lastnike skrbno izbrali in preverili.

 
Logiran
marko006
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 285


« Odgovor #472 : petek, 24.03.2006 : 20:01:23 »

kupce lahko skrbno izbiraš - ali boš dobro izbral je pa malo odvisno tudi od sreče (in verjetno od poznavanja ljudi, spoznavanja polresnic....ipd.)
kupcem lahko daš navodila pisno - ali jih bodo prebrali in upoštevali pa s tem ni zagotovljeno.

mimogrede: mi smo kupcem svojih mladičev pogodbeno zagotovili, da jim PLAČAMO seminar o vzgoji mladiča pri priznanem strokovnjaku (je takorekoč bil vštet v kupnino), če se ga seveda udeležijo. od sedmih kupcev je ponudbo izkoristil EDEN.

lp
marko
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #473 : petek, 24.03.2006 : 20:10:10 »

Lepa predstavitev!

Zanima pa me kako je s to prepovedjo posedovanja psov. Baje lahko veterinarska inšpekcija pse odvzame (ne poznam nobenega primera), za trajno prepoved pa še nisem slišala in nebi bila slaba ideja pri žal velikem številu ljudi... Undecided
Logiran
Saras
novinec
*
Sporočil: 6


« Odgovor #474 : petek, 24.03.2006 : 22:13:45 »

Verjetno je tole tisto......kaj drugega veljavnega pa Ljubljana nima.....


http://mol.trivium.si/fileadmin/user_upload/predpisi/1992-01-2373.pdf

Hvala za odgovor, sam tale odlok je mal čuden. Neki omenjajo tudi kinološko društvo Ljubljana. Sama sem bila član tega društva kar nekaj let, tudi tajnica, pa nič ne vem o tem, kar piše v tem odloku. Hočem reči, da ne vem kje so našli KD Ljubljana, ker ni pristojno za take stvari. Mi je pa bolj jasno postalo zakaj so ljudje klicali v kD Ljubljana in prijavljali razne nevarne pse, ... Verjetno so to prebrali v tem odloku. Pa tudi kazen za odvezanega psa ni ravno visoka (2.500 sit)



Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #475 : sobota, 25.03.2006 : 00:33:22 »

Kolikor je meni znano, je kazen za odvezanega psa 50.000 SIT, pred kratkim pa mi je znanec povedal, da so njegovemu prijatelju zarubili kar 100.000 SIT! Kazni pišejo policisti po Rožniku in drugih zelenih površinah v Ljubljani. Res pa je, da tudi jaz nisem še nikoli videla nič črno na belem.
Logiran
martinca
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 140


« Odgovor #476 : sobota, 25.03.2006 : 14:26:11 »

Citat
mimogrede: mi smo kupcem svojih mladičev pogodbeno zagotovili, da jim PLAČAMO seminar o vzgoji mladiča pri priznanem strokovnjaku (je takorekoč bil vštet v kupnino), če se ga seveda udeležijo. od sedmih kupcev je ponudbo izkoristil E

Mogoče bi bilo dobro, da bi jih poslali na seminar že preden bi jim izročili psa!
Logiran
Teski
odvisnež
*****
Sporočil: 810


« Odgovor #477 : sobota, 25.03.2006 : 16:09:59 »

O tem, da morajo biti psi zunaj dvorišča na vrvici je napisano v Navodilu o ... stekline, saj velja celotno območje RS za okuženo (po istem navodilu) - citati členov so tudiv debati na forumu o steklini:

http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,4124.135.html

LP, T
Logiran
Santos
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 71


« Odgovor #478 : nedelja, 26.03.2006 : 13:56:20 »

Imam vprašanje...ste že slišali za  palico na baterije, ki na eni strani povzroča elektriko za onesposobitev psa na drugi strani ima pa sprej,ki je namenjen za isto zadevo.Lahko kdo kaj pove o temu?Mislim, da se veže na zgornjo temo.
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #479 : nedelja, 26.03.2006 : 13:59:11 »

To bi tudi mene zanimalo!

Oziroma, kakršenkoli pripomoček za odganjanje napadalnih cuckov (ni me strah zame, ampak za moje psičke, ki jih dostikrat nadleguje kakšna zverin(ic)a).

Ima kdo kakšno izkušnjo? Kje se te stvari kupijo?
Logiran
Strani: 1 ... 27 28 29 30 31 [32] 33 34 35 36 37 ... 58   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Napad bullmastifov v Ljubljani
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines