mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 04.07.2024 : 09:54:07

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Napad bullmastifov v Ljubljani
Strani: 1 ... 24 25 26 27 28 [29] 30 31 32 33 34 ... 58   Dol
Natisni
Avtor Tema: Napad bullmastifov v Ljubljani  (Prebrano 107302 krat)
0 članov in 17 gostov pregleduje to temo.
Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #420 : sreda, 22.03.2006 : 15:06:50 »

Tole tvojo teorijo  ti  spodbijem v  pol  ure Wink in  z malo sreče , da  nekje na sprehodu naletiva  na  Akija Wink.
A res verjameš, da vsak pes nakaže  kaj bo storil?

Ja, prav vsak pes nakaze kaj se mota po njegovi lepi glavici. Treba je le dovolj dobro poznati svojega psa in njegovo govorico telesa.
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #421 : sreda, 22.03.2006 : 15:14:44 »

Hja, lastniku lahko pes banner pred nosom kaze "ejga, zdejle bom napadu tistga psa tamle, okej stari", pa un ne bo s prstom mignil. Ker je njegov pac prijazen in ne bo nikomur naredil. Ko je na mojega pikiral tervueren, je lastnik zacudeno spraseval "kaj pa je bilo to". Ahem, dobro jutro?
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Nanda
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.306


« Odgovor #422 : sreda, 22.03.2006 : 15:17:33 »

Ja, Nanook tudi mi smo že mnogokrat slišali....."Ja, naš/a pa kaj takega še nikoli ni naredil/a !?! Hm, se je res za vprašat ?!
Logiran
nebivedu
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 205


« Odgovor #423 : sreda, 22.03.2006 : 15:22:00 »

Hja, lastniku lahko pes banner pred nosom kaze "ejga, zdejle bom napadu tistga psa tamle, okej stari", pa un ne bo s prstom mignil. Ker je njegov pac prijazen in ne bo nikomur naredil. Ko je na mojega pikiral tervueren, je lastnik zacudeno spraseval "kaj pa je bilo to". Ahem, dobro jutro?

To je rs, ker večina lastnikov ima psa zato, da ga ima. Ampak takim lastnikom tut partner kaže zvečer kaj bi rad, pa ti ne vidijo - vsaj tko je ponavadi. Večini teh lastnikov lahko kažeš karkoli pa ne bodo tega videli.
Logiran
petea
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 88


« Odgovor #424 : sreda, 22.03.2006 : 15:27:20 »

Bolj ko prebiram dogodke iz te teme (in poslušam določene pesjanarje - beri: prispevek v 'Preverjeno'), bolj se mi zdi, da bo res treba nujno uvesti izpit za lastništvo psov.

Nujna poglavja:
- govorica psov in posledice nepoznavanja le-te,
- pravila lepega vedenja in ravnanja za lastnike psov (povodci, pobiranje iztrebkov...),
- komunikacija med različnimi ljudmi (tistimi s psi in tistimi brez njih...),
- kako preprečiti pretepe med ljudmi pri neodločenem izidu tekmovanja v 'Moj pes je najboljši na svetu...'.

Na višji stopnji pa:
- morda nekaj malega o vzgoji psov (ker večino tako ali tako že vemo),
- nekaj malega o vzreji psov (ker večino tako ali tako že vemo),
- nekaj malega o šolanju psov (ker večino tako ali tako že vemo),
- nekaj malega (ker večino tako ali tako že vemo) o ostalih manj pomembnih stvareh (sprehodi, obnašanje, socializacija, predpisi, igre...).

  Grin   Cheesy   Wink   Cheesy  Grin
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #425 : sreda, 22.03.2006 : 15:28:53 »

Hm, pravila lepega vedenja med ljudmi, sele potem preidemo na lastnistvo psov. Pa zacnimo kar pri mojem vrtcu, a je prav?
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
nebivedu
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 205


« Odgovor #426 : sreda, 22.03.2006 : 15:43:06 »

Hm, pravila lepega vedenja med ljudmi, sele potem preidemo na lastnistvo psov. Pa zacnimo kar pri mojem vrtcu, a je prav?

Drugje tudi ni začeti. Pa še če bi zraven vklopili varnost v prometu in obnašanje ljudi v prometu tut nebi škodilo.
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #427 : sreda, 22.03.2006 : 15:46:16 »

Ja verjamem.
V svojih 15ih letih s psi sem sprobal marsikaj.
Od tega da samec nemške doge ni prenesel bližine moje rotvajlerke in jo je napadel, pa je bil vedno miren (tko je govorila lastnica), pa sem to lahko predvidel, ker je bil samec tak da so se mu morali vsi psi podrediti, moja se pa ni hotla in se je tut branila. Vendar jo je pes pred spopadom opozoril na to.


No  tale Aki ni  predvidljiv... lastniki so  že  velikokrat  colali zaradi njegove nepredvidljivosti.(  pa  tudi zaradi tega  ker ni bil na povodcu)  Veselo nakaže  svojo držo na igranje  in med  igro  zna  močno  poškodovati nasprotnega psa... ker se mu  njegovo  stanje  zelo zelo hitro menja.

Jaz za svojega  psa vem kaj nakazuje...  za  tujega  psa  spuščenega,  pa  sploh ne mislim ugibat, ker v tistem trenutku, ko se mi preteče  približuje... samo še glasno bentim in gledam kako bom zaščitila svojega psa Wink in odgnala  nevzgojenca!

Sedaj pa še moj komentar na  tvojo izkušnjo in kaj si jaz mislim o njej.

Pri  mojih psov do ravsa  tudi prišlo ne bi,  to pa  že zaradi tega  ker ne mislim po nepotrebnem  plačevati veterinarjev.
V primeru, da vem  za nekega psa  , ki ne prenaša mojih psov,  sledi  ukaz  naprej poleg.(  na povodcih  seveda)... Pri takem psu se ne ustavljamo, in niti pod razno jih ne spuščam skupaj.
Videl sem tudi vzgojiteljico s 15 otroki, ki so šli mimo hiše in je en od teh otrok poznal psa, pa ga je spustil na cesto in se je pes ulegel med otroke in so ga ti božali, pa ko ga je en začel vlečt za ušesa, je pes njega lizal po rokah. Ko pa je vzgojiteljica hotela otroke odpelat je pa pes pokazal zobe njej, da naj otroke pusti pri miru. Ampak samo opozorila je, pa bi po vsem napisanem tukaj gor tak pes moraj najmanj udgriznit glavo otroku.
 Mimo  naše  hiše  gre  vsak dan otroški vrtec.  In mi še ni padlo na pamet,  da  bi  psa  samega  spustila med otroke.
Če ga hočejo božati  ga  dam na povodec  in  ima ukaz  prostor  ( jaz  čepim  zraven)  in potem ga otroci lahko božajo.
Že to  da se pes  prosto  sprehodi med otroke  se mi zdi skrajno neodgovorno od nekoga Angry

Glede tistega zaščitniškega rotwailerja.
Sedaj pa  še eno sveto pravilo  ki velja pri meni."  Spoštuj roko ,ki te hrani"
Prvo kot prvo, moja psa  vesta  kje sta  na  rang-lestvici.  To, da  bi se mi moj pes pognal vame...  ali zarenčal name  ali me hotel  ugrizniti, se mi zdi nedopustno.pa če tud  bi  svojega otroka  klofnila  čez rit.

pa si lahko misliš o meni kar si hočeš, da sem zaplankana  babnica  ali še kaj hujšega.Me  sploh ne moti.  Wink
Jih imam rada  zelo, jima nudim čisto vse  kar je v moji moči,   prilagajam se  njima  glede na njune  potrebe  itd.  Amapk  en red  pa je pri bajti.  Pri nas se ve  kdo je komu lastnik.
Nad mojima dvema psoma  , se še nihče nikoli ni pritožil. Ne zaradi povodca in ne zaradi drekov.

 p.s. Edino enkrat, ko sva se z  Damčem učila  vaje  prosto poleg, je nek  vaški  brihtnež  dal izjavo dobermana je treba imet na povodcu.  Po  obrazlagi , da gleda setra... in po njegovem kokodakanju...  in potem na  smejanje drugih- glede  njegovega  poznavanja kinologije je umolknil.  Pa  še takrat  lahko rečem , da  sem imela psa pod kontrolo, ker sem ga učila( namenoma med motečimi dejavniki), kar je rabil, zato da je  lahko uspešno opravil  izpit   Smiley( koncentracija na vodnika)
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.342


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #428 : sreda, 22.03.2006 : 15:48:07 »

ja, nebivedu, vse lepo in prav, vendar svet ni tako lep in vse se vedno ne odvija po ustaljenem redu. Tako, kot mi nismo 24/7/365 v enaki koncentraciji in razpolozenju, tudi nasi pesjani niso. In tukaj je tista miniminimini moznost, da se kost v glavi katere od mojih bejb zaskoci Cheesy Grin v ekstra napacnem trenutku, pa sem tam, kjer ni muh. Potem mi ne bo nic koristilo vse moje znanje, poznavanje, refleksi, gruntanje, analiziranje...

Moj pes je ugriznil postarja medtem, ko sem nesla kroznik z mize na terasi v kuhinjo in ga nisem gledala, kaksne znake daje. Torej, kam bi po tvoje uvrstil mojo (ne)sposobnost za pasjo skrbnico?
Moje mnenje je definitivno: kriva sem v celoti, ker nisem predvidela prihoda novega postarja ravno v trenutku, ko ni bilo nikogar zunaj in ker nisem imela psa s seboj na poti v kuhinjo. Nobena analiza, kaj se mu je po glavi v trenutku ugriza motalo, mi ne pomaga. Zgodilo se je in basta. Gremo naprej. Ucna ura mi je pokazala, da se lahko zgodi kadarkoli, kjerkoli in zaradi cesarkoli. Kriva sem vedno jaz, ne glede na to, da poznam svoje pse do zadnje dlake na riti. In vsaka analiza pokaze mojo osebno napako.

Sedanjim pesjankam zaupam, ne zaupam pa sebi, da bom v pravem trenutku gledala pravo bejbo, kaksne znake mi daje. Ker sta dve, je treba biti pri stvari 200% in ne samo 100%. In ker nimam ravno take sluzbe, da bi 8 ur odpikala, dala delovni mantel dol in sla domov razmisljat, dopuscam moznost, da bom v kaksnem trenutku prevec zamisljena zaradi takih ali drugacnih sluzbenih ali druzinskih problemov in bom spregledala kaksen znak. Na spancir pa se vedno moramo. Ce sem jaz en procent al pa 100 pri stvari. Pa se en moment ni za izkljucit. Nase pesjane lahko poznamo do zadnje kocine, pa se jim lahko pred gobcem pojavijo osebki (cloveski ali zivalski), ki bodo reagirali v nasprotju s pricakovanim tako za psa kot zame in nas pes bo kar naenkrat spremenil taktiko...

Sama nase sem ponosna, da sem prisla do teh spoznanj, ceprav so bila boleca za telo, čas in žep, in obzalujem tiste, ki vedno in v vsakem trenutku zaupajo sebi in svojim psom.

Zakljucek: V trenutku, ko nisi povsem pri stvari, je pes med ljudmi za na strik. Za brez strika je samo takrat, ko je tudi lastnik odlicnega razpolozenja in povsem osredotocen na pocetje psa.
Logiran

Sleepy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.129


« Odgovor #429 : sreda, 22.03.2006 : 15:52:07 »

Drugje tudi ni zaèeti. Pa še èe bi zraven vklopili varnost v prometu in obnašanje ljudi v prometu tut nebi škodilo.

Hm, pravila lepega vedenja med ljudmi, sele potem preidemo na lastnistvo psov. Pa zacnimo kar pri mojem vrtcu, a je prav?

Podpišem, takoj!!!
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #430 : sreda, 22.03.2006 : 16:06:57 »

Obstaja pa tudi  vaja " stoj"... katero se  ravno sedaj učimo v tečaju(  Dina  10 mes. je tečajnica) 
Vodnik  ima  psa  v položaju stoj  med tem, ko  se mu približuje  drug  vodnik  ki svojega psa  vodi poleg.  In ta vodnik,  ki ima  psa  na "stoj"  mora  njegov pes stati mirno, pa če takoj  tisti  nasprorti tišči  šnjuflo vanjga Wink
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #431 : sreda, 22.03.2006 : 16:15:12 »

Sem pozabila  povedati  glavno  kar sem mislila.  Vsi, ki mislite , da če bo imel pes opravljene določene  izpite , bo pa  že  kar sposoben  bivanja v  urbanem okolju.
marsikakšen lastnik, pelje svojega psa v tečaj... takoj ,ko pa opravi tečaj  pa  pozabi na vse  kar se je v tečaju  naučil. 
Opraviti tečaj ne pomeni , da bo pa   zaradi tistih treh mesecev učenja in  tistih doseženih  točk na tečaju pes kar sam od sebe ubogal in delal.
Psa  se uči  in vaje  ( katere se učimo na tečaju) izvaja  do konca njegovega  življenja.
Logiran
nebivedu
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 205


« Odgovor #432 : sreda, 22.03.2006 : 16:19:00 »

Damayanti - moj pes je bil na poleg in se tudi ni oziral na dogo, ki je bila spuščena, dokelr ni ta pes napadel. Ni pa bila na štriku.

Jana, ko te ni zraven ne moreš pomagat, če pes naredi napako ali pa če jo naredi kdo drug in pes potem reagira kot reagira. Vendar z dobro naučenim psom se tudi večino takih primerov da izognit. Sam sem imel res srečo s tem psom in z učenjem - takrat sem imel čas, nisem bil obremenjen z ničemer in tako se mi 3 do 4 ure na dan ni zdelo veliko za vzgojo psa. Konec koncev če danes pogledam, kje bi tok časa našel za sedanjega psa, ne vidim nikjer možnosti in bo moral biti on s pol manj zadovoljen. Je pa res da ni tok nevarna pasma za  ostale pse in ljudi(za ostale male živali in srnjad pa tok bolj).
Logiran
nebivedu
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 205


« Odgovor #433 : sreda, 22.03.2006 : 16:20:07 »

Damayanti moji psi niso bili nikoli v šoli, vse jih učim sam. Pa vseeno so bili in so zelo vodljivi.
Logiran
nebivedu
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 205


« Odgovor #434 : sreda, 22.03.2006 : 16:22:10 »

Jana še nekaj - enega psa je vsaj 100% lažje vodit, kot 2, ki sta lahko že trop in je tudi njuno razmišljanje drugačno. Poleg tega se sporazumevata prvo med seboj, šele potem s tabo preko mimike, če pa je en pes se pa sporazumeva samo s teboj.
Logiran
Strani: 1 ... 24 25 26 27 28 [29] 30 31 32 33 34 ... 58   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Napad bullmastifov v Ljubljani
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines