mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 07.07.2024 : 00:49:40

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Napad bullmastifov v Ljubljani
Strani: 1 ... 21 22 23 24 25 [26] 27 28 29 30 31 ... 58   Dol
Natisni
Avtor Tema: Napad bullmastifov v Ljubljani  (Prebrano 107428 krat)
0 članov in 11 gostov pregleduje to temo.
Teski
odvisnež
*****
Sporočil: 810


« Odgovor #375 : sreda, 22.03.2006 : 00:03:43 »

Aja pa še pasmi: bokserka (je psa napadla) in nemška doga (je samo malo renčala na njega). In potem se nekateri čudite zakaj si javnost (čez 80% anketirancev) želi prepoved določenih pasem.


Zakaj si javnost želi prepovedati določene pasme? Zato, ker si določene pasme zaradi svojega videza radi izbirajo nekateri ljudje, ki potem skozi nevzgojenega ali za neprimerne stvari vzgojenega psa zdravijo svoj kompleks manjvrednosti. Pasma kot sama nima pri tem praktično nič. Žal pa na ta račun potem nastradajo uravnovešeni ljubitelji pasme z uravnovešenimi in vzgojenimi predstavniki.
Tvoje izkušnje so pač z bokserjem in dogo, a to zato še ne pomeni, da je to sedaj pasma takšna. Jaz imam npr. slabe izkušnje z zlatimi prinašalci in nekaj pitbuli, nekdo drug spet z drugimi pasmami ali mešanci.

Nevzgojeni, neolikani, nesocializirani in prepotentni LASTNIKI psov nam delajo veliko škode. Kako pa ogrožajo okolico pa itak govori ta primer sam.
Zato se zelo strinjam s tem:

Citat
Mislim, da se moramo vsi zavedati (nekateri=Jana in ostali, se že zavedajo), da je pes žival in da kljub vzgoji vedno bo žival in da je nikakor ne smemo počlovečiti! Živali so nepredvidljive, zato moramo odgovorni lastniki poskrbeti zato, da bodo varni ljudje in živali!
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #376 : sreda, 22.03.2006 : 00:07:49 »

Nanook tisti lastniki so takšni kot 99% lastnikov psov, ki jih srečavam. V dveh dneh sem sedaj imael dva srečanja z totalno arogantnimi lastniki psov, edina sreča je, da cilj njihovih psov nisem bila jaz, ampah hvalabogu moj pes (zakaj hvalabogu: ker se  on incidentom izogne tako, da pobegne, če le ima možnost in da je pri tem zelo hiter). Aja pa še pasmi: bokserka (je psa napadla) in nemška doga (je samo malo renčala na njega). In potem se nekateri čudite zakaj si javnost (čez 80% anketirancev) želi prepoved določenih pasem.


Ja, zal se predobro vem, srecujem tak folk ze skoraj 10 let, prej pa brez psa prav tako... Smo o tem ze kar nekaj casa nazaj debatirali v mnogo temah, tako da me v bistvu odzivi sploh ne presenecajo. Forumi, intervjuji,... povsod eno in isto.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.343


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #377 : sreda, 22.03.2006 : 00:12:53 »

martinca, se povsem strinjam z ugotovitvijo, da se nimamo kaj cuditi izidom anket, oz. se lahko cudimo, da niso za pesjanarje se slabse.

V tem je ves point in zato je tuljenje in sestavljanje novih pravil pescice entuziastov in posledic se zavedajocih ljudi sizifovo delo. Mi bomo sestavljali, prepricevali, sestankovali, pisarili, lobirali, dajal za kafetke, se matrali..., potem pa bodo frajle in frajerji v Tivoliju, na PST-ju, na Lentu ali pac kjerkoli, mnozicno s svojimi cucki nadlegovali mimoidoce in frajerisali s svojimi in pesjanovimi pravicami. Ja, pa bomo spet na zacetku. In nihce jim nic ne naredi, kljub znakom, kljub zakonom in kljub pravilom.

Imam tri psice, pa v PM posljem vsakega, ki mi pride z neodvezanim psom nasproti tam, kjer hodijo tudi drugi ljudje in drugi psi. Se vecje veselje dobim, ce zacne kaj lajati nazaj.

Zakaj se nimamo kaksnih ograjenih "pasjih igrisc"? Moje mnenje je, da zato, ker si je 90% ali vec pesjanarjev ze tako vzelo za "pasje igrisce" vse ceste, plocnike, zelenice, parke, sprehajalne poti, vasice, travnike in gozdove... Torej, zakaj bi postavljali se ograje. In ce se bomo tako obnasali, ne bomo imeli ne igrisc, ne "nevarnih pasem", ne razumevanja okolice...

Ne razumem se necesa. Zakaj MOL ne pobere denarja tam, kjer ji ga pred nosom lezi na kupe? Bi se bilo za pozanimati, ce je mogoca kaksna koncesija za pobiranje kazni Cheesy. Me prav zanima, kako bi pogledal arogantnez, ko bi prvic moral seci v zep in dati denar policaju, pa kako bi sele pogledal naslednji dan, ko bi spet segel v zep. Verjetno bi tretji dan namesto sebe imel na povodcu psa ali pa odsel drugam.

Ja, mene je ze presenetil moj tako ljubljeni neskodljivi in nenevarni pes. Ugriznil je tako, da je bilo pred nekaj leti vredno 300.000. Razlage, zakaj je ugriznil, nimam in ne pricakujem, da bom imela racionalno razlago, ce slucajno pride kar na lepem v skusnjavo katera od sedanjih psic - doga ali bokserka. Pred tem sem tudi sama govorila, da je nas bokser prijazen, da imajo ze v krvi, da so pravi crkljivci, da... Japajade. Ce bo po sreci, ne bo ne ena in ne druga imela nobene priloznosti za ponovitev akcije svojega predhodnika.
Logiran

Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #378 : sreda, 22.03.2006 : 00:21:05 »

Ja, in potem se namesto po PST stopicljajo po kolesarski stezi, ki gre skozi gozdicek... In te grdo gledajo, ko se pripeljes mimo (z zmanjsano hitrostjo). Mislim... altroke mone! Je zelo ocitno, da gre za kolesarsko stezo in moras biti res tup, da tega ne dojames.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #379 : sreda, 22.03.2006 : 00:42:47 »

Drugace je bil pa tudi meni prispevek vsec, sploh ko so uni lastniki tako fletno pljuvali v lastno skledo. Saj mogoce utopija, ampak upam, da bodo res zaceli talati kazni za neprivezane pse. Me pa zanima, ce ma kdo link od odloka MOL, namrec ko sem jim jaz pisala, kje bi se ga dalo dobiti, so mi odgovorili, da kao MOL nima odloka spljoh in da to urejajo zakoni.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Teski
odvisnež
*****
Sporočil: 810


« Odgovor #380 : sreda, 22.03.2006 : 00:47:42 »

Jaz tudi ne dam roke v ogenj, da kateri izmed mojih psov 100% ne bo ugriznil. Nikoli se ne ve. Sploh pa sta dva že krdelo... Pravim pa, da pasma ni toliko pomembna, ker se morajo lastniki VSEH psov zavedati, da imajo psa in le-ta lahko naredi škodo - ne le v obliki ugriza (res je sicer, da manjši pes že zaradi fizičnih lastnosti ni sposoben takšnega ugriza kot velik...). Zato morajo biti odgovorni za tega psa in njegovo obnašanje. Žal velikokrat ne znajo biti odgovorni niti za svoje...

Logiran
martinca
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 140


« Odgovor #381 : sreda, 22.03.2006 : 08:56:34 »

Citat
Tvoje izkušnje so pač z bokserjem in dogo, a to zato še ne pomeni, da je to sedaj pasma takšna. Jaz imam npr. slabe izkušnje z zlatimi prinašalci in nekaj pitbuli, nekdo drug spet z drugimi pasmami ali mešanci.

Teski saj jaz vem, da niso vsi ti psi takšni, ampak žal je tako, da bi se sploh lastniki takšnih "večjih" pasem morali zavedati, da imajo psa, ki tudi če ne ugrizne, lahko vzbudi strah. Sama imam pse že več kot 15 let in pred svojimi psi nimam strahu. Ne bi pa dala roke v ogenj, da moja mala "zverina", ko ne bi bila pod nadzorom , me bi koga ugriznila. Če pa pride do mene spuščena doga (nič osebnega, lahko tudi kakšen drug nepoznan veliki pes), njen lastnik pa je 500 ali pa še več m stran, me pa res zanima kako bi lastnik lahko odreagiral.

Ideja o ograjenih pasjih igriščih pa sploh ni slaba. Jaz pozanam ta sitem iz Dunaja, kjer ima tako ograjeno pasje igrišče skoraj vsak park. Tam boš tudi naletel na spuščene pse, vendar v njih ni drugih sprehajalcev, povsod drugje so psi privezani (spet so tu nekatere izjeme, vendar jih ni dosti, pa še te izjeme ponavadi po dveh ali treh kaznih mestne redarske službe ačnejo privezovati svoje pse).

Potem pa je še tu vprašanje osnovne kulture pasjih lastnikov - pobiranje iztrebkov. Očitno sem jaz ena od redkih, ki to dela, kadar sva z psom v urbanem okolju. Kako to vem? Ker se mimoidoči vedno čudijo, ko me vidijo. Mislim, da bi se vsak, ki si nabavi psa moral zavedati, da bo to pač treba delati 10 ali pa več let in želim si, da bi mestna redarska služab začela to bolj natačno kontrolirati!

Zadnje čase se ogromno debatira o davku na pse. Jaz sem za! Kdor je vesten lastnik mu ne bo težko dati par tisočakov za svojega ljubljenčka, seveda ob predpostavki, da bi se ta denar namensko porabil (postavitev košev za iztrebke, azili,....).

Mislim, da bo treba na tem področju se marsikaj postoriti, začeti pa moramo mi, lastniki psov, ne pa čakati na oblasti, da bodo našle rešitve za naše ignorantsko početje!     
Logiran
petea
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 88


« Odgovor #382 : sreda, 22.03.2006 : 09:22:19 »

Jaz občasno pripeljem svojega psa v gosposko LJ  Cheesy  in na sprehodih vedno znova doživljam presenečenja, ki jih doma ne (živim v manjšem kraju blizu MB): prišibajo na vso hitrost do mojega psa -  včasih sploh ne vem, od kod se vzamejo - moj pes pa v paniko, ker je ravno sredi drugega dela - 'branja časopisov'. Pa lastniki? 100 m proč, zatopljeni v prijeten klepet... Pa če moj pes ugrizne? Čudno - jaz bom kriva! Kaj pa pripeljem nevzgojenega cucka v prestolnico (kljub opravljenem B-BH-ju, ki v takem trenutku seveda nima učinka)!  Sad

O kupih dreka na zelenicah med bloki, do 50 m proč od kesonov, je pa naravnost odveč zgubljat besede...  Angry
Koncentracija psov in brezbrižnih lastnikov pač naredi svoje. Čeprav - ali so ljudje slepi ali jim logika popolnoma nič ne deluje - vem, da jih večina hodi vsak dan po teh poteh: ali ne vidijo kupov ali jih samo ne povežejo z načinom nastanka ?!?!?

Dejstvo je, pesjanarji si sami pljuvamo v skledo - v mestu ali na vasi - povsod kar na pladnju ponujamo dovolj argumentov, da nas ljudje brez psov ne marajo. Razlogi so bili v tej temi že omenjeni, ne bom jih ponavljala.
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #383 : sreda, 22.03.2006 : 09:32:11 »

Necesa resnicno ne razumem. Zadeva je izjemno vroca. Vsa javnost govori skorajda samo o tem napadu. Se tisti ljudje, ki se prej psov naceloma niso bali, zdaj zadrhtijo ob srecanju z neznanim kosmatincem.

Zanimivo... Jaz sem pričakovala take odzive, ko smo šli v nedeljo na Grmado. Dosti ljudi, kar nekaj psov. Sem pričakovala, da se bodo ljudje Bine bali (bila je na povodcu), pa je bilo ravno obratno. Nobenega strahu. Res sem bila prijetno presenecena.

Sem pa zeloooo vesela, da smo doma na vasi in da nimam takih problemov, ki jih omenjate (podivjani spusceni psi, iztrebki, ljudje, ki ze od dalec vpijejo: pripnite psa...)...
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #384 : sreda, 22.03.2006 : 09:35:40 »

Bina  ,  Vidim , da  že dolgo nisi bila nič v našem koncu Cheesy.  Pridi  na eno nedeljo  , pa  jih peljemo  malo na špancir za Soro( na povodcih)...  boš  vidla  kako  znajo  vprašat  " a me  bo aklou?" Grin Grin
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #385 : sreda, 22.03.2006 : 09:45:25 »

Damč, saj "malo višje" nad tabo so kmetje tudi taki: uuuuu, kako je velik "pos" Grin Shocked A je kej hud Huh In jaz: neeeee, full je prijazna. Ona pa vleče na povodcu in laja (ker vidi mačke Grin) Res, nimam nic kaj dosti problemov.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #386 : sreda, 22.03.2006 : 09:52:59 »

There are no sweeter words than "I told you so!". Wink

Travniki in polja v moji okolici ob lepih vikendih obvezno postanejo odpad za raznorazne cuceljne in njihove lastnike, ki se pripeljejo z avtom do potke in se setkajo tako kot ste lahko videli na posnetku (Preverjeno).
No, ampak jaz mam se sreco, da je relativno blizu zelezniska proga, ki pocasi dela selekcijo.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Ory
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.750


« Odgovor #387 : sreda, 22.03.2006 : 09:58:28 »

Jaz si pa nisem včeraj uspela pogledati oddaje  Cry, ali lahko kdo prilima link?
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #388 : sreda, 22.03.2006 : 09:59:54 »

http://24ur.com/naslovnica/videooddaje/video_oddaje__16101988.php
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #389 : sreda, 22.03.2006 : 10:00:21 »

danes ob 12:45 je ponovitev Wink(  jaz sem si  budilko navila, da ne pozabim Tv prižgat Cheesy)
Logiran
Strani: 1 ... 21 22 23 24 25 [26] 27 28 29 30 31 ... 58   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Napad bullmastifov v Ljubljani
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines