o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
petek, 29.11.2024 : 01:14:38
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 2
| Tema:
Angleški buldog - čvek
Strani:
1
...
44
45
46
47
48
[
49
]
50
51
52
53
54
...
217
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Angleški buldog - čvek (Prebrano 311668 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
bully lover
rad pišem
Spol:
Sporočil: 335
Re:Angleški buldog
«
Odgovor #720 :
četrtek, 07.10.2004 : 17:13:37 »
Pozdravljena Maja
Najprej ti zelim, da bi tvoj mali Banditek se cimprej pozdravil in bi zivel dolgo in srecno zivljenje
Maja ne mislim nic slabega ampak glede na to kaksna je tvoja izkusnja - slaba ze na zacetku, moram reci da se ocitno nisi prav veliko pozanimala o tej pasmi in kdo so vzreditelji te pasme. Pa ne me narobe razumet, hocem le povedat da si v svoji veliki zelji malo prevec hitela in tako si psicka kupila pri preprodajalcu in ne vzreditelju, kar ni uredu. Kuza sicer ni nic kriv in vesela sem da je prisel v dobre roke k ljudem ki ga imate in boste imeli najraje, ampak ce bo kuza imel zdravstvene tezave bo trpel tako on kot vi ki ga imate radi. Jaz sicer upam, da kuza ne bo bolan in bo veselo tekal in se igral. Zelim ti veliko srece in veliko zdravja za tvojega Bandita in naslednjic bodi bolj previdna in se pred nakupom pozanimaj o pomembnih zadevah. Jaz razumem kako si neucakan ko pricakujes svojega psicka, ker sem sama pred nakupom buldoga ampak sem se prej pozanimala o mnogih stvareh pa tudi tu na forumu sem dobila veliko koristnih informacij in zato se zahvaljujem vsem ki so mi pomagali z nasveti in podatki, tako da bom kupila svojega malcka od vzreditelja in ne preprodajalca. Se enkrat hvala vsem.
p.s. Maja pa brez zamere ker nisem mislila nic slabega.
Tvojemu Banditku pa zelim vse naj naj.
Kar se slikic tice lahko kontaktiras z Jano in ti jih bo ona dala gor na forum ali pa jih lahko ce zelis posljes meni pa ti jih bom jaz dala gor. Ce zelis mi sporoci pa ti bom na privat napisla svoj mail
papa
Logiran
Bull
rad pišem
Sporočil: 293
«
Odgovor #721 :
petek, 08.10.2004 : 07:43:25 »
...sem malo prebral zdaj vse to.Kaj vse ne nekdo naredili za malo več denarja.No, upam le, da bo tvoj kuži zdrav in da bo vse OK
.Naša Bella pa kar raste in raste.Včeraj sem jo zvagal, ima 27 kg
.Jo bom ta vikend malo poslikal.Je že prava ženščina, zdaj samo še gre v širino, pa ne v trebušček
Rad bi vedel, če kdo kaj ve, kakšni so njeni bratci in sestrice, so tudi takšni???Res mislim, da se bo ustavila nekje pri 30 kg
lp
Logiran
Bull
rad pišem
«
Odgovor #722 :
petek, 08.10.2004 : 10:19:19 »
Ghode seveda jo bom in tudi slikce ti kasneje pošljem, pa še zt
raven bom dal kakšen meter
, da se bo bolj videlo.To je pa čudo, da so drugi vsi normalni.Je zadnjč punca srečala psičko 7 mesecev staro, pa je rekla da je bila bistveno manjša od Belle, po velikosti, kot tudi po širini.Pa tudi v istem kraju je samec, leto in 2 meseca star, ima večjo glavo kot Bella in to za kar precej, ga je sama glava
, telesno pa je bistveno manj razvit od Belle.Po telesu je Bella pravi atlet proti njem.
Logiran
bully lover
rad pišem
Spol:
Sporočil: 335
«
Odgovor #723 :
sobota, 09.10.2004 : 11:35:15 »
Citat
Rad bi vedel, če kdo kaj ve, kakšni so njeni bratci in sestrice, so tudi takšni???
Bull, Bella je velika kar je verjetno podedovala od svojega oceta ki je baje velik, jaz ga se nisem videla v zivo ampak po slikah sodec je velik pes. Bratci in sestrica od Belle pa so tudi ze zrasli v prave pojave. Moral bi se enkrat z njihovimi lastniki zmenit da se dobite da bi jih lahko videl.
Vprasaj Ghodeta njegov Deus ima istega oceta kot tvoja Bella, tako da se o velikosti lahko z njim pomenis. Jaz sem Deusa videla na specialki v Varpolju in je tudi kar velik kuza in zelo zelo simpaticen.
Packo, kako je kaj s tvojim Gimlijem se je ze cisto pozdravil? Je ze veliko pridobil na tezi? Nic nam ne napises kaj se dogaja z vami.
Logiran
midi
novinec
Sporočil: 43
«
Odgovor #724 :
sobota, 09.10.2004 : 14:22:00 »
Maja vsekakor je bolje da je čimveč z vama.
Logiran
kaja
midi
Spol:
Sporočil: 6.951
Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf
«
Odgovor #725 :
sobota, 09.10.2004 : 16:41:21 »
nejc99, imas kuzkov rodovnik doma ali se cakas nanj? Bi mi mogoce lahko prepisala kdo sta oce in mama? lp
Logiran
http://baguette.moj-album.com/
Maja.
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.065
«
Odgovor #726 :
sobota, 09.10.2004 : 17:49:38 »
Kaja na rodovnik še čakamo. Imam pa maminega, ki je CSABAHEGY SZEPE WOLF FRANCISKA.
Logiran
kaja
midi
Spol:
Sporočil: 6.951
Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf
«
Odgovor #727 :
nedelja, 10.10.2004 : 10:09:19 »
Brez zamere, ampak tak odgovor sem pricakovala.
Na zalost je kar stalna praksa preprodajalcev, da obljubljajo rodovnik na koncu pa lastnik izvisi. Sta vsaj podpisala kaksno pogodbo ali je slo vse skupaj "na lepe oci"? Pa ne razumi me narobe! Upam, da bos dobila rodovnik in da bo kuza zrasel v zdravega buldoga.
Pred dobrim letom in pol so sorodniki neke moje znanke kupili buldoga na podoben nacin kot ti (rodovnika niso nikoli dobili). Psicka je bila dosti premlada, nerazvita, nesocializirana... Pa tudi lastniki niso vedeli o pasmi nic. Pri 4 mesecih je bila psicka (po mojem skromnem mnenju, ker pac znanja o buldogih ravno nimam veliko) preforsirana, nihce je ni nosil po stopnicah, dva majhna otroka sta jo imela za igraco, jo mucila in podobno. Pri hoji se je opotekala, ne vem ali je imela tezave s hojo zaradi njenih prvih dveh mesecev zivljenja, ali drugih dveh!
V glavnem bila je res v slabi kozi. Ko jim je zrasla cez glavo so jo prodali. Zal ne morem nikakor izvedeti kam je psicka odsla. Vem le, da je bila prodana lansko poletje.
Zdaj ko sem prebrala Majino sporocilo sem se spet spomnila nanjo. Vem, da je moznost majhna, vendar bi prosila, ce kdo slucajno pozna koga, ki je priblizno takrat dobil buldoga, mlajsega od enega leta, belega z nekaj svetlo rjavimi fleki, da se mi javi.
lp
Logiran
http://baguette.moj-album.com/
Maja.
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.065
«
Odgovor #728 :
nedelja, 10.10.2004 : 10:25:56 »
Pogodbe nismo podpisali, smo si pa izmenjali podatke, pa tudi vsega denarja še nisva dala. Sva rekla, da ko vidiva rodovnik, da dava še polovico. Pa so rekli, da se strinjajo. Mislim, da če ne bi imel poštenih namenov, bi ga prodal komu, ki bi mu dal več denarja.
To je pa res žalostna zgodba.
Pri nas imamo še eno psičko, ki je stara 7 tednov-je sicer mešanka, se pa naša dva kuža zelo dobro razumeta. Pa tudi muc se ju je že skoraj navadil.
Saj kar ne moram verjeti, take ljudi bi bilo treba prijaviti, sploh pa ne odobravam tega, da se psa kupi otroku. Ta se ga pa prav kmalu naveliča. Groza!!!
Logiran
Thomas
še malo sramežljiv
Spol:
Sporočil: 74
«
Odgovor #729 :
nedelja, 10.10.2004 : 12:43:01 »
Lep pozdrav vsem skupaj
Ker že kar nekaj časa nisem bil tu na forumu,vidim da je kar nekaj novih srečnih lastnikov teh lepotcev
Imam pa eno vprašanje: glede cherry eye-a.......ima kdo kakšne izkušnje glede očesa ? Ester,javi se,da mi poveš,kako je bilo z tvojim bull-ijem
ciao,ciao
Logiran
Ester
rad pišem
Spol:
Sporočil: 298
«
Odgovor #730 :
nedelja, 10.10.2004 : 19:31:28 »
Živjo Thomas. Imaš tudi ti buldoga? Mi smo ga peljali na operacijo k dr.Čopovi v Lesce. Sicer sta bili potrebni 2 operaciji- najprej je Whiskyju veko samo prišila in odstranila tudi hrustanec, vendar veka ni ostala na mestu, ker v kotičku očesa ni imel prostora. Zato mu je z drugo operacijo veko odrezala. Zdaj je Whisky še lepši!
Ponavadi ta operacija ni komplicirana. Nam je pa takoj povedala, da je možnost, da operacija ne uspe.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Spol:
Sporočil: 29.418
Sijejo zvezdice na nebu ...
«
Odgovor #731 :
ponedeljek, 11.10.2004 : 00:23:33 »
nejc99 posilja fotke svojega bullija
Logiran
Jana
>>naš živalski svet<<
Bull
rad pišem
«
Odgovor #732 :
ponedeljek, 11.10.2004 : 08:11:40 »
..sem mislil, da bom Bello poslikal, pa nisem imel časa.Sem jo pa prvič malo zmeril
.Sem se ni pustila
je non stop nekaj skakala, ni bila niti za trenutek pri miru
.Saj sem vedel, da Bella ni tako velika, verjetno so tudi bratci in sestrice takšne.Zmeril sem pri spredniji nogih višino in je okoli 43 cm, obseg trupa točno za prednjimi nogami je 73 cm, obseg vratu je pa 53 cm, dolga je če normalno stoji pa 73 cm.Zdaj je to cm gor ali dol.Čudno kako se vse zaključi z 3
. Ghode mislim, da ni predebela, ker ko jo gledaš se ji sprednji del telesa lepo zožuje do zadnjega.Je pa res, da smo zadnje tri tedne malo pozabili na dolge sprehode, pa je mogoče res malo dobila na teži
Slike pa sledijo ta teden, ko bo čas. lp
Logiran
Macho
novinec
Sporočil: 28
«
Odgovor #733 :
ponedeljek, 11.10.2004 : 09:07:08 »
Citat: Thomas , nedelja, 10.10.2004 : 12:43:01
Imam pa eno vprašanje: glede cherry eye-a.......ima kdo kakšne izkušnje glede očesa ?
Zdravo!
Cherry eye: različni veterinarji - različni pristopi k odpravljanju tretje vekice.
Mojemu bulldogu je tretjo vekico operiral dr. MAtko iz Topolščice in mu je samo tretjo vekico prišil nazaj noter, nič ni rezal stran, poleg tega je prišil še ta drugo vekico, da se mu ne bi še ta obrnila ven, ker bi potem moral ponovno pod narkozo. Zgornje očesne veke mu ni nič prišil čez celo oko in hrustanca tudi ni rezal stran, le antibiotik je dobil za par dni, pes je lahko gledal takoj po operaciji. Fajn pa je, da pes par dni miruje, da šivčki ne popokajo.
Šivčki so sami razpadli in nismo nič več šli k veterinarju zaradi tega.
LP, Nataša
Logiran
Thomas
še malo sramežljiv
Spol:
Sporočil: 74
«
Odgovor #734 :
ponedeljek, 11.10.2004 : 10:48:48 »
Hvala vsem za odgovore
Logiran