mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 04.07.2024 : 22:13:19

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Angleški buldog - čvek
Strani: 1 ... 186 187 188 189 190 [191] 192 193 194 195 196 ... 217   Dol
Natisni
Avtor Tema: Angleški buldog - čvek  (Prebrano 296261 krat)
0 članov in 6 gostov pregleduje to temo.
Reina
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 39


« Odgovor #2850 : četrtek, 05.07.2007 : 19:28:55 »

Reina v standardu piše, da morajo biti RAZMERJA prava. Standard je samo za orientacijo. Naša najstarejša psica je izredno velika za samico in ima tudi ona 30 kg. Če bi jih imela po standardu bi bila hudo presuha.

Nekaterim sodnikom je všeč, če ima pes malo več kg, nekaterim pa pač ne. Naša mala je dokaj suha-pač noče jesti-pa ima vseeno lepe uspehe. Ni vse v kilaži....

Buldogi niso ravno pinči, ne?


No ja, Maja ne razumem kaj tebi ni jasno??

Praviš, da je standard za orientacijo, potem pa mi povej, zakaj odstopajo od standarda tudi 8 in več kg (psi, ki se jih lahko opazi tu), se mi ne da računati, je pa približno 20 % od "orientacije" se ti ne zdi da je to "malo" preveč. Zakaj si želiš nezdravega psa, ki komaj sopiha in nosi na sebi odveč kg?

Ne vidim pointa v tem, ko takoj citiraš moj opis, me ne poznaš in nimaš predstave o meni, tisti trije stavki ti ne povedo nič o mojem poznavanju psov in to da primerjaš pinča z bulldogom... ne razumem. Zakaj, a misliš, da je to edina pasma, ki jo poznam.  Si morda s tem hotela povedati, da tu nimam kaj debatirati z vami, ker jaz poznam samo pinče? He he..

 Praviš da ima tvoja najstarejša psica 30 kg in je presuha, še nisem videla bulldoga, ki bi bil "dokaj suh" kot praviš pri teh kilah, ok mogoče pa je tvoja "velika".

Maja. če ni skrivnost, povej s čim pa hraniš psa. Mislim, da si ravno ti tu nekje navajala, da tvoj pes- psi jedo makarone. Ne vem, če je to ravno hrana primerna za pse. Se pa vnaprej opravičujem, če to ni tvoja izjava.

LP - pa drugič brez zaletavanja, samo debatirati sem hotela Cool
Logiran
Maja.
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.065


« Odgovor #2851 : četrtek, 05.07.2007 : 20:53:33 »

Reina mojih psov ne poznaš in ne veš kakšno kondicijo imajo, zato ne obsojaj kar vsevprek. Za nepoznavalce je buldog tak, kot si ga opisala (komaj sopiha in nosi na sebi odveč kg), za ostale mnogo več. Teski npr. trenira rally obedience-Teski, če je le obedience, me popravi.
Poleg tega so moji psi cel dan zunaj in v gibanju. Niti slučajno se mi ni potrebno zagovarjati glede svojih psov, ker so zdravi in imajo ogromno kondicije.

S katerimi briketi hranim pse-Mera dog-lahko napišem, saj se hrana oglašuje tudi na tem forumu. Vsake toliko jim dam zraven tudi riž, makarone, tuno...in ostalo-kaj je tu narobe? Predvidevam, da tudi ti ne ješ makaronov, ker so tako prekleto nezdravi???

Zakaj psi tako odstopajo od standarda? Vsaka pasma ima odstopanja od standarda, tudi pri budlogu je tako. Najbrž ne pišeš v teme vseh pasem istih vprašanj?
Zakaj zmagujejo nekatri debeli psi-vprašaj sodnike-nisem kinološka sodnica in ti tega ne vem povedati.

Dobro preberi kaj sem napisala glede najstarejše psice, potem pa argumentiraj.

Citirala sem tvoj opis zato, ker se pasmi nenormalno razlikujeta in glede na tvoje pisanje sklepam, da ne poznaš standarda, karakterja in postave buldoga. Standard upoštevajo različno že glede na določene države-primerjavo slovenskega in angleškega sodnika ti je povedal že luka.
In še enkrat; važna so razmerja. Tega očitno ne razumeš, ker ne poznaš različnih "tipov" buldogov. Te razlike med posameznimi linijami so vidne že v Sloveniji, ki je majhna, kaj šele v širšem pomenu.
Če še vedno ne razumeš, ti dam primer; pes, s plečno višino 45 cm in pes s plečno 35 cm naj imata oba 25 kg??? Mislim, da ne! V standardu so napisana razmerja višine, širine, dolžine... in kilaža za orientacijo. Če pa je pes večji, ima lahko tudi večjo TT, se ti ne zdi. Pa ni samo višina, je tudi širina, prsni koš, glava...
To je tako, kot bi rekla, da ima človek 70 kg. Tako da so tisti z 90-timi predebeli, pa tudi, če imajo 2 m v višino???

Kar se mene tiče, s tem citatom:
Citat
Zakaj je pa potem na razstavah vedno videti pse, ki imajo 30 kg in tudi več, kako je to lahko zaželjeno pri sodnikih, če pa je v standardu točno določena teža do katere naj bi samci bili težki?

Tudi pri psicah je moč videti  "trend" overweight dog,

groza.
nisi hotela ravno konstruktivne debate. Če si jo hotela, pa napelji nanjo in se lahko pogovarjamo. Drugače sem pa vse skupaj vzela za provokacijo glede pasme!
Logiran
Reina
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 39


« Odgovor #2852 : četrtek, 05.07.2007 : 21:32:45 »

Reina mojih psov ne poznaš in ne veš kakšno kondicijo imajo, zato ne obsojaj kar vsevprek. Za nepoznavalce je buldog tak, kot si ga opisala (komaj sopiha in nosi na sebi odveč kg), za ostale mnogo več.


Ja spet se zaletavaš, tvoje pse ne poznam,  nisem opisovala tvoje pse. Od Teski sem videla bulldoginjo ravno tu nekje na forumu in se mi zdi zelo lepo grajena, nič debela kompaktna. Govorila sem o psih, katerim po domače povedano trebuh visi do tal. Se ni treba prav nič sprenevedati, vsi vemo, da če sta na razstavi v ožjem izboru povsem skladna psa, pravilne oblike glave, ušes, čeljusti, zobovja - se bo sodnik odločil za tistega, ki je težji, čeprav je "prvi" pes lepo zaobljen, je boljši tisti, ki ima še večji trebuh.

Vsak veterinar ti bo znal povedati ali je pes predebel zato o tem ne bi debatirala s teboj. Neumno je primerjati človeka in tisto s kilami, tudi pri nižjem človeku se da reči ali je ta predebel, kar se pa pri tistih 20% sigurno kaže.

Meni osebno so bulldogi zelo ljuba pasma, tako zaradi karakterja kot videza. Všeč so mi mišičasti, trebuščkasti psi, torej nisem nekdo, ki ima doma hrta in misli. da morajo biti vsi psi suhi,  me pa zelo jezi to kar sem zgoraj navajala glede vse večjih vampov. Sem bila na ogromno razstavah in videla marsikateri primerek buldoga, tudi to da se večina psov, ki se le-teh udeležuje, absolutno predebelih.

Nič ni narobe  z mojim postom, ki ga zgoraj citiraš, še podnapis tega citata: če pogledaš bulldoga kot pasmo, ki je molosoidna je razumljivo, da ne bo izgledal kot "pinč". Vendar tak naj tudi ostane. Še nedolgo tega so bili psi v Sloveniji in Evropi mišičasti, rahlo zaobljeni. Danes pa na razstavi vidiš večino predebele bulldoge. Vsi se ženejo za tem, da bi bil njegov bulldog debelejši. To me jezi, drugače si pa narobe razumela vse skupaj.

Logiran
Maja.
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.065


« Odgovor #2853 : četrtek, 05.07.2007 : 21:52:20 »

Mah, ni važno...

Če ti gre to tako v nos, pokliči vse razstavljalce, ki imajo prebedele pse, vse sodnike, ki dajejo predebelim psom dobre ocene in jim to povej.

Meni osebno so bulldogi zelo ljuba pasma, tako zaradi karakterja kot videza. Všeč so mi mišičasti, trebuščkasti psi, torej nisem nekdo, ki ima doma hrta in misli. da morajo biti vsi psi suhi, me pa zelo jezi to kar sem zgoraj navajala glede vse večjih vampov. Sem bila na ogromno razstavah in videla marsikateri primerek buldoga, tudi to da se večina psov, ki se le-teh udeležuje, absolutno predebelih.

Nič ni narobe z mojim postom, ki ga zgoraj citiraš, še podnapis tega citata: če pogledaš bulldoga kot pasmo, ki je molosoidna je razumljivo, da ne bo izgledal kot "pinč". Vendar tak naj tudi ostane. Še nedolgo tega so bili psi v Sloveniji in Evropi mišičasti, rahlo zaobljeni. Danes pa na razstavi vidiš večino predebele bulldoge. Vsi se ženejo za tem, da bi bil njegov bulldog debelejši. To me jezi, drugače si pa narobe razumela vse skupaj.

S tem postom zaključujem debato, saj ne razumeš, kaj bi ti rada povedala.

Nekatere države se standarda držijo bolj, druge manj. Ne omenjaj Evrope, saj je kar nekaj takih držav, kjer se dokaj striktno držijo kilaže v standardu in drugih zadev.

Te ne mislim obsojati, vendar je očitno, da nekaj veš, nisi pa poznavalka-tudi jaz nisem, vem pa najbrž malo več o tej pasmi in zadevah okoli nje. Okvirno imaš prav, vendar je tu še veliko drugih zadev, ki pa jih ne poznaš.

Če bi jih rada izvedela, malo poglej po straneh evropskih vzrediteljev, še posebno angleških, naštudiraj standard, poglej po razstavah v posameznih državah in videla boš, kakšne so razmere drugje, ne le v Sloveniji-mogoče pa vse to prihaja tudi k nam...

Logiran
Reina
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 39


« Odgovor #2854 : četrtek, 05.07.2007 : 22:06:48 »

Mah, ni važno...

Če ti gre to tako v nos, pokliči vse razstavljalce, ki imajo prebedele pse, vse sodnike, ki dajejo predebelim psom dobre ocene in jim to povej.


In ti se javljaš kot predstavnik le-teh.



Nekatere države se standarda držijo bolj, druge manj. Ne omenjaj Evrope, saj je kar nekaj takih držav, kjer se dokaj striktno držijo kilaže v standardu in drugih zadev.

Vem, zato tudi pravim tako - stanje tu na naših razstavah, preberi še enkrat.

Te ne mislim obsojati, vendar je očitno, da nekaj veš, nisi pa poznavalka-tudi jaz nisem, vem pa najbrž malo več o tej pasmi in zadevah okoli nje. Okvirno imaš prav, vendar je tu še veliko drugih zadev, ki pa jih ne poznaš.

Nekaj vem, nekaj ne nisem prišla po tvojo oceno, še vedno me ne poznaš, mogoče imam sama doma 4 bulldoge, kdo si ti, ki lahko oceni da je še veliko drugih zadev, ki jih ne poznam.


Če bi jih rada izvedela, malo poglej po straneh evropskih vzrediteljev, še posebno angleških, naštudiraj standard, poglej po razstavah v posameznih državah in videla boš, kakšne so razmere drugje, ne le v Sloveniji-mogoče pa vse to prihaja tudi k nam...

Bodi prepričana, da sem naštudirala vse to še pred tabo in mi je stanje pasme še kako dobro znano (Slo), vem  tudi to, da se kar nekaj držav, oz. večjih vzrediteljev Evrope zopet nagiba k "prejšnjemu" bulldogu saj njihovo uničevanje z nepotrebno kilažo, poskušajo vrniti in vzrediti kompaktnega "lovca bikov" ki bo hkrati mišičast in močan, umakniti predebele in zato tudi slabšega zdravja pse in hvala za tvoj napotek, imam redne kontakte z Angleškimi vzreditelji, standard imam naštudiran pa ga vseeno ne potrebujem za to, da bi lahko potem povedala, če je pes predebel.


Si se čisto brezveze zaletela v moj komentar.


Logiran
Maja.
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.065


« Odgovor #2855 : četrtek, 05.07.2007 : 22:11:26 »

Sem že povedala, debata zaključena-skupaj očitno ne bova prišli.

Moja "ocena" o tebi je bila glede na tvoje pisanje-seveda te ne poznam osebno, le sklepam lahko nekatere stvari-spet glede na tvoje pisanje. Napisala kar nekaj "bučk" in zato sem komentirala.

Proti tebi osebno nimam nič, te niti ne poznam-še enkrat-komentirala sem le napačne podatke in posploševanje.
Logiran
Teski
odvisnež
*****
Sporočil: 810


« Odgovor #2856 : četrtek, 05.07.2007 : 22:23:16 »

Mislim, da se tu nima smisla prepirati, ker se iz postov lepo vidi, da je mnenje enotno - da pač ni dobro, da je pes predebel. Kaj piše v standardu - hm, v to se raje ne bi spuščala. Moram priznati, da nisem še prebrala nobenega standarda v zelo pozorno in natančno (le tisto kar me je zanimalo) a verjetno jih je treba znati brati, da jih ne razumemo narobe oz. vsak po svoje - tako kot zakone in pravilnike.

Je pa glede debelosti pomembno ocenjevati vsakega psa posebej in zase in to ne po standardu, temveč čisto z veterinarskega oz. zdravstvenega vidika. Koliko se standard s tem sklada niti ni važno. Če si dejansko ljubitelj, boš v tem primeru raje delal v korist psa kot v skladu s standardom.

Žal se ljudje ne zavedajo kakšne probleme (ki se jim je zelo lahko izogniti) lahko s prekomerno težo povzročijo svojim psom. Namenoma nisem uporabila besede "ljubljenčki", ker če bi jih ljudje imeli radi jim ne bi delali tega. To pa velja za vse pasme - bodisi buldoge, labradorce, zlate prinašalce, kot tudi hrte, pinče, čivave in mešance... Kljub vsemu sem od odgovornih lastnikov videla pse tudi teh pasem z malo večjim apetitom (buldogi, labradorci - mimogrede - retriverje v literaturi poimenujejo "trash dogs" zaradi apetita), ki so bili prav lepi in postavni.

Hvala bogu vidim vedno več ljudi, ki se s svojim buldogom, za katerega je veljalo, da ni ravno brihten za učenje, udeleži vsaj osnovnega šolanja in vsaj za enega še vem, da je bil tudi zelo uspešen. Poleg tega iz pogovorov vem za par ljudi, ki s svojim buldogom gredo tudi v hribe. Želim si le, da bi bilo več takih, ki bi tako skrbeli za svoje buldogovske "šunkice", kot včasih pokličem mojo.

Kar se tiče moje, sem skoraj prepričana, da kot buldoginja ni ravno lepa - v smislu po standardu - skratka na razstavah verjetno ne bi dosegla nič. Je pa lepa po karakterju in najlepša zame, ker je moja, bi pa tudi njej ne škodilo, če bi izgubila kakšno kilce.

Meni pa tudi ne...  Wink

Malo bolj redno bo treba na treninge rally obedienca pa bo.  Grin
Če se nam pa še kdo pridruži z buldogom bom pa itak vesela - že tako propagiram npr. reševanje med bokserji oz. bokseraši pa lahko še rally med buldogi, da nas bo tudi tam več.

LP, T
Logiran
Maja.
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.065


« Odgovor #2857 : četrtek, 05.07.2007 : 22:27:45 »

Teski imamo doma dovolj 1, ki se ukvarja z obediencem, ampak nikoli ne reci nikoli...  Grin
Logiran
Teski
odvisnež
*****
Sporočil: 810


« Odgovor #2858 : četrtek, 05.07.2007 : 22:32:52 »

Jaz bi poskusila še reševanje.  Grin
Logiran
Teski
odvisnež
*****
Sporočil: 810


« Odgovor #2859 : četrtek, 05.07.2007 : 22:33:26 »

S šunkico seveda...
Logiran
Maja.
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.065


« Odgovor #2860 : četrtek, 05.07.2007 : 22:38:26 »

Ja, ne boš verjela, da sem ravno te dni razmišljala o tem. Psička je stara 1 leto, zelo učljiva in z ogromno energije. Trenutno si belim glavo s knjigo nujne medicinske pomoči, kjer je poglavje tudi o reševalcih in tako sem prišla na to idejo. Ko bom imela malo več časa, jo bom mogoče tudi realizirala-MOGOČE.  Grin Če je ne bo prej kak drug družinski član.  Wink
Logiran
Teski
odvisnež
*****
Sporočil: 810


« Odgovor #2861 : četrtek, 05.07.2007 : 22:40:49 »

Lahko se odločiš pa za terapevtskega psa.
Resno.
Če pa greš k reševalcem in me kje vidiš (bel bokser in/ali belorjava buldoginja), me pa za rokav pocukni.
Logiran
luka
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 906


« Odgovor #2862 : petek, 06.07.2007 : 07:20:26 »

Reina,

če bi pozorno brala bi videla, da sem napisal da je zaželjena teža samcev okoli 26 kg in ne določena teža!

Teski,
se podpišem pod tvoje pisanje.
Logiran
tinta
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 143


« Odgovor #2863 : sobota, 07.07.2007 : 16:14:59 »

Hmm mene pa zanima o tem, ki praviš ti Maja, da so različni standardi buldogov - eni višji eni nižji in da imajo temu primerno težo. Naj povdarim, da sem lastnik buldoginje, ampak drugače nikakor nisem strokovnjak za njih kar se tiče teže in višine. Se pa spomnem, da so na razstavi lastniki buldogov (tudi naš rejec) rekli, da buldogi naj ne bi bili previsoki, predolgi itd....zato pa se mi pojavlja to vprašanje (ko ga je postavla tudi Reina) zakaj je potem sploh standard? Ti praviš, da so eni pač višji drugi nižji, ampak po mnenju strokovnjakov naj bi bil buldog točno neke velikosti, dolžine in vsaj tako kot sem se jaz z njimi pogovarjala so vedno rekli, da je pač nek pes previsok, predolg, ne pa da je vsak neke višine in temu primerne teže....rekli so "ta je previsok" in pika....osebno za mojo psičko je naš rejec, ki ga verjetno vsi poznate (Tone) rekel, da je malenkost predolga ....Torej iz vsega tega sklepam, da je standard res pomemben in da ne more nek buldog kar izstopat od tega in bit 10 cm višji in zato težji, tak buldog je preprosto "previsok"....

....joj upam, da nisem preveč zamotala in da razumete kaj hočem povedat....no še enkrat povem, da jaz nisem strokovnjak za to teža/višina, ampak tako so mi razlagali rejci in lastniki, ki sem jih kdaj srečala na kaki razstavi...
Logiran
Maja.
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.065


« Odgovor #2864 : sobota, 07.07.2007 : 19:31:28 »

Ja tinta razumem, kaj misliš.

Bistvo je v razmerjih-namreč naj bi bilo razmerej dolžine, širine in višine nekako pravo. Sem podala tudi konkretne primere glede na plečno višino. Če je pes nizek, naj bo tudi malo manj širok in malo manj dolg. V kolikor je širina, višina, dolžina izven proporcev, je pes previsok, preširok (to že malo težko) ali predolg.

Upam, da razumeš, da pes, ki si ga navedla v primeru ni previsok, dokler je vse ostalo v redu.
V bistvu nisem dala primera, ker bi bil nek pes previsok, ampak zato, ker je problem v prenizkih psih-kratke noge, zelo širok...

Je pa najpogosteje pri buldogih, da so malo predolgi; to pomeni, da posebno višina in dolžina nista v pravem razmerju-to se dobro vidi, če pogledaš psa iz strani.

Upam, da nisem preveč zakomplicirala...
Logiran
Strani: 1 ... 186 187 188 189 190 [191] 192 193 194 195 196 ... 217   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Angleški buldog - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines