mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 16.09.2024 : 01:17:12

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Angleški buldog - čvek
Strani: 1 ... 96 97 98 99 100 [101] 102 103 104 105 106 ... 217   Dol
Natisni
Avtor Tema: Angleški buldog - čvek  (Prebrano 302992 krat)
0 članov in 7 gostov pregleduje to temo.
Ghode
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 235


« Odgovor #1500 : torek, 08.02.2005 : 23:54:29 »

Železno krtačko izogibaj, moreš mu kožo nadražit z železno. Gumijasta je zakon. Kaj se opadanja dlake tiče, kolko god ga boš krtačala toliko bo išlo dol, nikoli nemreš priti do konca, važno je samo da ga vsak dan krtačiš ker onda nima tako močan "pesji" miris... ampak so bulldogi itak čisti in ne smirdijo preveč... vsad dan po deset minut je posvem dovolj
Logiran
luka
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 906


« Odgovor #1501 : sreda, 09.02.2005 : 09:01:03 »

Mi Pacota krtačimo enkrat dnevno izključno z gumijasto krtačo. Tako so mi svetovali tudi poznavalci pasme.
Logiran
Bull
rad pišem
****
Sporočil: 293


« Odgovor #1502 : sreda, 09.02.2005 : 10:12:31 »

..jaz pa glede tega...verjetno sem malo len...vsakih 14 dni Undecided..sam njena dlaka je mehka in svetla...mislim, da ni poterebe, da jo krtačim vsak dan...jaz sem pa dobil, druge informacije Huh, da ni poterebno vsak dan jih krtačit, ker imajo kratko dlako...Sem zadnjilč srečal še enega buldoga, ki je v našem kraju...Dobili so ga iz Madžarske, vendar je po parih dneh zbolel in komaj so ga rešili.Baje, če ne bi imeli tako zavzete veterinarke, bi poginil.Zadnjič sem ga videl pred tremi meseci, mogoče kakšen dan kasneje in ko sem ga videl, ga je bila sama glava, telo sploh ni imel razvito.Jedel je 5x na dan.Ker, če so mu dali celi obrok, potem sploh ni prišel do zraka in je kar padel po tleh Lips Sealed.Bella je bila pravi bodybilder proti njemu, pa je skoraj pol leta stari.Zdaj pa, nisem mogel verjeti, da je takšen.Pravi krasotec, še nisem videl takšnega bulija, telo in glava skladna, pa kašne mišice Shocked Shocked  Shocked zelo mišičavo telo, da o nogah sploh ne govorimo, kako se mu pozna vse...vsaka kita, mišica, na telesu in na nogah...sam to niso tanke nogice, debele v obsegu...je pa kakšen 1 ali 2 cm manjši od Belle, res lep kuža...in kakšen je recept za to??? ..čisto enostavno, veliko hoje, največ v hribe...prehodi turo na bljižni hrib, hoje cca 3 ure...Škoda, da ga ne dajo na razstavo..Če bi šel na zadnjo, ki je bila v Lj. bi verjetno gladko pometel z konkurenco, no, nisem strokovnjak glede tega, no, vsaj zame....ga bom 1x probal slikat.Koliko hodite z vašimi buliji??? Mi kadar gremo ven, gremo za 1 ure včasih še več, se je pa tudi zgodilo, da gre na kakšen tri urni pohod.....
Logiran
luka
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 906


« Odgovor #1503 : sreda, 09.02.2005 : 11:42:49 »

bull,

strinjam se, da morajo biti buldogi v dobri kondiciji, vendar ne vem, če je tekanje po hribu gor in dol za to pasmo najbolj priporočljivo. Obremenitve so podobne kot pri hoji po stopnicah, ta pa za to pasmo ni najboljša. Jaz bi vsekakor premislil, preden bi psu pustil noreti gor in dol po hribu.
Se pa drugače sprehajamo z našim Pacotom vsak dan, veliko je tudi zunaj na vrtu, kjer se lahko znori, na sprehodu pa prehodi okoli 1 - 1,5 km.
Logiran
Ghode
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 235


« Odgovor #1504 : sreda, 09.02.2005 : 12:15:08 »

Ljudje bulldog je spremen in sposoben iti kolko god vi to hočete, ampak vprašanje je: Ali je tisto zdravo za njega dokler se ne razvije kak treba? Moje mnenje je: pustiti malega bulldoga da se razvije in ko je star 1 leto povečavat hoje na 1 km - 2 km. Znači, do enega leta starosti nek to bojo hoje ispod 1 km ampak ujutro in zvečer... po mojem bi to bilo dost, tak sem delal z Deusom in ima kondicije, kosti su odlične (slikane) in je zdrav  Grin Zdaj poleg hoje ima še svojo gumo kteru navlači gor in dol po dvorišču... saj boste vidli slikce  Grin


LP
Logiran
Maja.
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.065


« Odgovor #1505 : sreda, 09.02.2005 : 12:40:42 »

Tudi mi smo bolj leni in prehodimo 1-2 km/dan. Ne upam preveč, sploh pa ne v hrib-zaradi vezi in to. Se bojim, da bo z nogicami kaj narobe, saj je pravi bajs in če mu v hribu spodrsne...joj, ne upam pomislit.

Ja, saj vem, najraje bi ga zavila v folijo, da se mu ni bi nič naredilo. Grin

Lp
Logiran
Ghode
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 235


« Odgovor #1506 : sreda, 09.02.2005 : 12:42:11 »

Evo malo slikic da vidite kak Deus zgledi ko je star 11 mesecev




Logiran
Maja.
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.065


« Odgovor #1507 : sreda, 09.02.2005 : 12:53:44 »

Kakšen "dec"! Res je lep.  Grin
Logiran
Bull
rad pišem
****
Sporočil: 293


« Odgovor #1508 : sreda, 09.02.2005 : 12:59:48 »

..saj jaz ne govorim o tekanju, ampak o hoji...res škoda, da nisem imel fotoaparata, da bi ga slikal...mislim, da buldogi zdržijo več in so tudi sposobi več, sam zdaj je takšna filozofijo, da so za na tepih, pa za na kavč....mislim, da so sposobni veliko več, kot pravite.....ja res je mogoče problem na srcu, sam, če ga ti razvijaš počasi in počasi greš vse več, potem je to samo za njegovo zdravje in razvoj...mislim, da s tem ni nič narobe, da greš z njim v hribe...pa tudi ko sem videl psice na slikah s zadnje razstave, so bile absolotno predebele....malo si poglejte v galeriji, pa povejte, če nimam prav...
Logiran
luka
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 906


« Odgovor #1509 : sreda, 09.02.2005 : 13:40:36 »

Bull,

Tudi meni je večina buldogov predebelih za moj okus. Če so ravni od vratu do tazadnje (gledano z vrha), zame niso pravi buldogi. Ga pa vseeno ne upam preveč forsirat. Mora pa biti vsekakor stalno v dobri kondiciji.

Maja,

če mu malo spodrsne ali če preskoči kakšno oviro, mu to zagotovo ne bo škodovalo (razen če bi res imel nesrečen padec). Naš bimbo od Pacota je zadnjič pri prijateljih skočil s podesta, visokega okoli 80 cm, preden je lahko kdo od nas odreagiral. Pa mu hvala bogu ni bilo nič. Saj tako "stekleni" pa tudi niso.

Ghode,

pravi as je postal Deus. Res izgleda, da so vsi v leglu na malenkost  daljših nogah, verejetno po očetu.
Logiran
bully lover
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 335


« Odgovor #1510 : sreda, 09.02.2005 : 14:22:57 »

Jaz sem tudi v ponedeljek ko sem se odpravljala na petrol srečala nekega fanta z prekrasnim samcem buldoga, samo se mi tudi slučajno ne sanja kdo bi to lahko bil. Sem razmišljala če bi bil lahko kdo s foruma , pa verjetno ni, vem pa da ne živi v  naši ulici ker sem ga videla prvič. Pes je zelo barvno podoben tvojemu Pacotu Luka vendar vem da vi niste iz Ljubljane. Bila bi vesela če bi tega fanta še enkrat srečala in potem bi bila malo bolj firbčna da bi izvedela kdo je to bil. Skratka pes je bil fantastičen, jaz bi najraje kar skočila do njega in ga premečkala ampak ne maram biti vsiljiva pa ponavadi prej raje vprašam če smem psa pobožat, ampak se mi je takrat ravno mudilo pa še fant je deloval tako da nima ravno časa nekomu razlagat zadev, ki se tičejo njegovega psa.

Logiran
Ghode
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 235


« Odgovor #1511 : sreda, 09.02.2005 : 14:55:35 »

Bull: V nektereh stvarih se strinjam s tabo ;-) Kot prvo: bulldogi niso tako osetljivi kakor se nam to čini, ampak je bolje malo bolj pripazit nanje... Drugo: Hoje, tudi jaz vem da si mislil na hoje ne pa tek, ampak bull... majhni bulldog se razvija in ima mehke kosti, sklepe.... poškodbe niso nujno vidiljive mam, morejo se javit okoli 3-4 leta storosti... tako da bolje vraga ne iskat ;-) Ampak iti v hribe, zakaj pa ne če imaš z sabo vodo in če počivaš do gor in nadol, samo pažnjo treba obrnit na kondicijske mogočnosti lastnikovega bullya, teren po kteremu se hodi, kolka je udaljenost od hiše do hriba peš in vremenske prilike za miri izlet ;-)


Luka: Saj so vsi potomci Angel Gray-a na zelo visokih nogah in so zelo močni, ampak to ti zdajle tak deluje ker nimajo razvit front do kraja... verjetno se bodo še majhno spremenili ko bodo popolnoma odrasli za leto dve ;-) Tudi isto vem da se pri nektermi pasmami višina zniža ko pes popolnoma odraste, ali je tako i kod bulldoga?
Logiran
Ester
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 298


« Odgovor #1512 : sreda, 09.02.2005 : 18:54:02 »

Mi gremo vsak dan za eno uro nasprehod- v buldog stilu (več nazaj, kot naprej, vse prevohat in markirat, včasih brez razloga zalaufat...). Če ne gremo je Whisky tečen, mu manjka.

Drugače pa zdaj pojemo trikrat manj, kot pred mesecem. Je možno, da je hrana bolj kalorična? Imamo Hill´s Puppy. Včasih je jedel trikrat na dan, zdaj samo enkrat. Zadnjič sem mu med brikete narezala pišččanca in ga ni pojedel, ampak se je z njim igral! ???Vsak dan nekaj novega!
Logiran
luka
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 906


« Odgovor #1513 : četrtek, 10.02.2005 : 09:34:03 »

Mi gremo vsak dan za eno uro nasprehod- v buldog stilu (več nazaj, kot naprej, vse prevohat in markirat, včasih brez razloga zalaufat...). Če ne gremo je Whisky tečen, mu manjka.

Drugače pa zdaj pojemo trikrat manj, kot pred mesecem. Je možno, da je hrana bolj kalorična? Imamo Hill´s Puppy. Včasih je jedel trikrat na dan, zdaj samo enkrat. Zadnjič sem mu med brikete narezala pišččanca in ga ni pojedel, ampak se je z njim igral! ???Vsak dan nekaj novega!

Vse to mi je zelo znano. Tudi naš Paco povoha vsako ped zemlje, markira tolikokrat, da se bojim da bo zdehidriral, ves čas teka sem in tja, tako, da je na koncu zanj sprehod vsaj 3x daljši kot moj Cheesy.
Glede hrane pa okoli kalorij ne vem, vem pa, da tudi Paco jé čisto tako kot se mu zljubi. Včasih takoj poje vse (predvsem sedaj, ko ima RC za buldoge), včasih pa cel obrok po malem jé cel dan. Jaz sem mu nekaj časa dodajal tunino ali sir, pa se je tudi tega naveličal, tako da sedaj dobiva samo te specialne brikete.
Logiran
bully lover
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 335


« Odgovor #1514 : sobota, 12.02.2005 : 19:06:27 »

Luka zate imam eno prošnjo in sicer, na posnetku in slikicah od tvojega Pacota sem zasledila posteljico tisto okroglo rdečo, in bi te lepo prosila če mi lahko posreduješ informacijo kje si jo kupil in koliko je bila cena. Hvala že vnaprej. Grin

Ša če mogoče še kdo ve kje se dobi take posteljice bi prosila za informacijo, predvsem me zanima če se tako dobi v Ljubljani in kje oziroma v kateri prodajalni, HVALA Smiley
Logiran
Strani: 1 ... 96 97 98 99 100 [101] 102 103 104 105 106 ... 217   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Angleški buldog - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines