V nedeljo sva bila povabljena na družinsko kosilo v Radovljico, kjer je Pasha preživel moj dopust in svoje počitnice.
Med vožnjo sem ga pustila svobodno vandrati po avtomobilu. Prav smešen je bil, ko ga je po eni strani razganjalo od radovednosti, po drugi strani je bil pa cela prestrašena rit. Vse je minilo brez večjih težav, saj sem ugotovila, da ga pomirja, če govorim, zato sem blebetala kot navita.
Ko sva prišla tja se mu je repek tresel od silnega razburjenja in navdušenja in se je z vso vnemo podal v raziskovanje vseh sob. Poskušal se je zvlače v omaro mked lonce, kot je to počel prej, ko je bil manjši in pol manj zavaljen. Smo mu preprečili dostop do omare, a je lisjak na vse možne načine poskušal premakniti oviro.
Presenetil me je njegov odnos do mene.
Doma me polovico časa kar zignorira, ko ga kličem in vabim, tam se je pa obnašal kot majhen otrok, ki se drži maminega krila. Ves je bil ubogljiv, predan in sploh juhuhuhu. Saj je norel okrog, pa mijavkal veselo, ampak, ko sm ga pa poklicala je prišel, ko sem ga povabila s tapkanjem v naročje je skočil. Ful je bil priden! In sem je Pasha en sila simpatičen maček, jaz pa vsa ponosna
.
Na poti nazaj sem spet blebetala vso pot, a se je tik pred koncem, ko sva iskala parkirišče, pokakal... mislim, da iz čiste potrebe. OK, ponovi vajo kot prejšnjikrat in šic pod tuš na pranje. Kaj hujšega!
Ampak ljudje, tista njegova mokra stegenca... awwwwwww! Kjut kot le kaj! Poleg bušija za prelupčkavanje in členkov na sprednjih tačkah, ko sesa blazinico, sem ratala še nora na njegova stegenca.
Na petarde ne trza, če je le zaprto okno. Včeraj je prespal novo leto, kot skorjda cel dan. Sem opazila, da več spi, če je deževen dan.
Včeraj tik pred novim letom... caught in the act!