V Horjulu je kot vedno znova in znova kriza, saj naval mačkonov in psov nikakor noče pojenjati, posvojiteljev pa pravih noče in noče biti dovolj. Idejo o sladkih licitacijah je izstrelila Cats, in ni nam treba dvakrat reči, da jo udejanimo. Prvi teden smo ostali bolj na sladkem, v drugem tednu pa razširjamo ponudbo na "sladko-kislo-slano-ostre" gurmanske dobrote
. Da bomo vsi v tednu gurmanskih licitacij nadvse uživali, ni dvoma. Tako tisti, ki bomo pekli in kuhali, kot tisti, ki se bomo za gurmanske sladkosti do konca borili, pa vsi, ki se bomo sladkali in horjulčki, ki jim bomo izkupiček posredovali.
Tisti, ki boste samo od daleč gledali - hm ..., še žal vam bo
Torej, kaj je naša naloga?Vsak pripravi svojo sladko-kislo-slano-ostro specialiteto, za katero postavi izklicno ceno najmanj 4 €. Da jo na prodaj tako, da odpre v tej rubriki svojo temo, v katero vpiše kot naslov "sl" in zaporedno številko ter svoje uporabniško ime, v sporočilu pa zapiše vse, kar je potrebno za spodbuditev nakupa s strani ostalih uporabnikov. Uporabnike lahko spodbujate k nakupu svoje specialitete do zadnjega dne licitacije. Lahko dodate slikovni material, lahko gurmanski izdelek opišete, lahko... pa ste skrivnostni in ne razkrijete ničesar. Taktika je v vaših rokah. Gremo po sistemu licitacije, ki pa bo odprta vse
do polnoči do dne, ki je napisan v naslovu rubrike in zadnji, ki bo vpisal znesek, bo kupec gurmanske skrivnosti. Torej je pomembno, da izdelek čim bolje predstavite in promovirate in tako zanj iztržite čim več v dobro živalskih brezdomčkov. Potem je čas za plačilo na račun
Zavetišča Horjul in predajo.
Pa gremo po vrsti s pravili:
Kdo lahko sodeluje?Sodeluje lahko vsak registriran uporabnik mojpes.neta.
Kako damo gurmansko dobroto "v prodajo"?Odpremo novo temo v rubriki
sladko-kislo-slano-ostre licitacije za Horjul:
* kot
naslov sporočila vpišemo "sl" in zaporedno številko ter svoje uporabniško ime (pri več donacijah dopišemo zraven še številko) - z največ tremi besedami ime gurmanske dobrote (primer: sl01 - jana2 - slivov zavitek),
* kot
vsebino sporočila predstavimo izdelek, lahko prilepimo fotografijo (lahko kot priponko, lahko pošljete fotografijo meni na naslov
jana@mojpes.net ...), lahko..., kar želite, vse pa s ciljem, da za gurmansko dobroto iztržite v dobro horjulskih varovancev čim več,
*
obvezno napišite način predaje (pripeljem do ..., predaja mogoča v ...),
* v nadaljevanju lahko spodbujate kupce vašega izdelka, odgovarjate na vprašanja..., skratka, tema je vaša in od vas je odvisno vodenje in izid "pogajanj".
Obenem z objavo teme z vašo gurmansko dobroto ste vsi
nečlani mojpes.neta (to ste tisti, ki ste samo registrirani uporabniki) obvezani poslati svoje podatke (ime in priimek, domač naslov, email naslov in mojpes.netovo uporabniško ime) na email naslov
jana@mojpes.net. Podatki ne bodo nikjer objavljeni, temveč po zaključku akcije le posredovani kupcu v primeru, da se mu ne boste sami javili za predajo.
S koliko gurmanskimi dobrotami lahko sodelujem?Vsak uporabnik lahko sodeluje s kolikor dobrotami/licitacijami želi, vendar več istovrstnih izdelkov objavite v eni temi (primer: spekli boste tri pekače enakega peciva za tri kupce in to objavite v eni temi), raznovrstne izdelke za več kupcev pa vsakega v svoji temi.
Začetna cena in "višanje"Začetne cene vseh licitacij so minimalno 4 €.
Minimalni znesek za višanje je 1 €.Čas prodaje gurmanskih dobrotS prodajo peciv začnemo dne, ki je naveden ob naslovu rubrike in zaključimo ob 24.00 dne, ki je naveden kot zadnji dan ob naslovu rubrike. Svojo gurmansko dobroto lahko daste v prodajo v kateremkoli trenutku med trajanjem posamezne tedenske licitacije, najbrž pa ni preveč smiselno, da jo objavite zadnji dan.
Po zaključku "prodaje" bom v vseh temah napisala, kdo je "kupec" posameznega izdelka in znesek, za katerega ga je kupil.
Sem "kupec". Kako naprej?Znesek, za katerega vam je bila gurmanska dobrota "prodana",
morate do dne, ki je naveden v sporočilu za tedensko gurmansko licitacijo (sporočila s seznami v nadaljevanju) nakazati direktno na transakcijski račun
Zavetišča Horjul,
št. SI56 0202 7025 4948 113, odprt pri NLB, s pripisom "donacija - uporabniško ime" (namesto "uporabniško ime" vpišite uporabniško ime, ki je naslov teme, ne vaše uporabniško ime).
V temo, v kateri ste zlicitirali izdelek,
javite, kdaj ste plačali in se dogovorite z donatorjem za predajo. V kolikor email naslova ne želite javno objaviti, mi ga sporočite skupaj s podatki, za katero licitacijo gre (uporabniško ime - naslov teme) na email naslov
jana@mojpes.net in posredovala bom naprej pri donatorju, da vam lahko dostavi.
Vsi uporabniki s paketi midi, maksi in mega lahko kontaktirate z drugimi po zasebnih sporočilih, seveda če imajo tudi oni katerega od navedenih paketov.
Skratka, po plačilu na račun
Zavetišča Horjul morajo vaši podatki najti pot do tistega, ki "hrani" vašo gurmansko dobroto, ki ste jo "kupili" in s katerim se morate dogovoriti za dostavo.
Ko boste izdelek prejeli, objavite to v ustrezni temi.
Kaj pa, če se bo donator premislil in izdelka ne bo hotel predati ali pa kupec ne bo nakazal denarja?Verjamem, da bodo tudi k tej akciji pristopili samo resni uporabniki in da bodo sodelovali samo tisti, ki bodo v primeru, da bo njihova cena najvišja, znesek resnično nakazali tako, kot se od njih pričakuje, in da bodo donatorji res pravočasno dostavili izdelke kupcem. Vse stavimo na zaupanje.
Vsak, ki bo daroval svojo gurmansko dobroto in jo dal v prodajo ter vsak, ki bo licitiral za nakup, bo to storil samoiniciativno, torej se z objavo vsakega svojega sporočila v tej temi zaveda, da je potrebno potem izdelek res predati, če smo donator in res denar nakazati Zavetišču Horjul, če smo kupec.Jana Pahovnik
Gavce, 4.6.2009Gavce, 10.7.2009