mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 26.06.2024 : 15:36:03

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Socializacija in habitualizacija  |  Tema: Cviljenje v avtomobilu
Strani: 1 2 3 [4] 5 6   Dol
Natisni
Avtor Tema: Cviljenje v avtomobilu  (Prebrano 26438 krat)
0 članov in 8 gostov pregleduje to temo.
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #45 : torek, 03.09.2013 : 12:15:03 »

Drugega ne bom pisala kot VARNOST JE NA PRVEM MESTU!!! In ja... velike črke so mišljene dobesedno...  Lips Sealed

Psa v boks ali pa se vozit z drugim avtom. Če je pa cviljenje važnejše od živega in nepoškodovanega psa v primeru nesreča pa... Glede na post...

Spredaj nima bit pes kaj pripet, sploh če imaš zračne blazine. Pa tudi sicer lahko sili voznika. Bi bilo že boljše, če bi bila na tleh in tam nekako zavarovana.

PS: Pasja oprsnica za v avto je dobra samo za to, da ne dobimo kazni, če nas ustavi policija in malenkostno zmanjša možnost pasjega nadlegovanja voznika. Za varnost so pa vredne toliko kolikor je čnega pod nohtom  Undecided

Ne se hecat z življenji vas in vaših psov.
Logiran
Nollie
novinec
*
Sporočil: 39


WWW
« Odgovor #46 : torek, 03.09.2013 : 12:51:29 »

Vsekakor je varnost na prvem mestu!!!mi je to vse jasno..ampak nakup novega vozila pac ni razpolozljiva opcija(finance)..zau je pac tako dan danes..sicer pa tudi boks ni najbolj varna stvar v primeru nesrece(prebrano na forumu-polomljena plastika..)
Kakor vem je varnostni pas namenjen prevozu kuzka na zadnjih sedezih in naj bi bilo varno..itak se bo slej kot prej mogla vozt v gepeku ko bo velka..velja za moj avto,za partnerjevega pa hja nevem kaj bomo..zaj je moj bolj za mestno voznjo..ko gremo kam na daljso voznjo gremo z njegovim v katerem bi biu boks mogoce lahko na zasnjem sedezu pa mislim da ne bo slo,ker govorimo o xxl boksu,da ne govorim da gepek 100%odpade.. :/
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #47 : torek, 03.09.2013 : 15:31:10 »

Mislim da ni avta v katerega ne moreš dat boksa ali kako drugače ustrezno zavarovat psa. Maš ogromno oblik boksov, tudi po meri jih delajo, maš mreže, ki se jih lahko privijači itd... Če je pes manjši je problem še toliko manjši.

Žal varnostni pas ni varen in v primeru trka jih vrže brez problema v ljudi, ki sedijo spredaj, ker je pas predolg, plus, da jih iz pasa sleče kot nič  Undecided Če bi bil takšen, kot nekateri plezalni je drugo. Samo teli stanejo tudi 160 € in več. Se bolj splača boks po meri. Pa tudi sicer poškodbe pri psu zaradi točkovnega pripenjanja niso izključene. Pes tudi ne sedi kot človek ravno in gleda naprej, ampak se vrti, leži bočno itd...

Na to temo je tudi več raziskav na pasjih lutkah in trkih. Maš tudi posnetke.

Pol maš pa še dodatno težavo. Eden izmed možnih scenarijev. Se zaletiš, pes ostane živ a je v šoku. Lahko pogrize tebe, sopotnike ali pa reševalce, ki pridejo reševat ali jih zraven ne pusti, ti pa rabiš nujno pomoč... Dodatno lahko zbeži na cesto in povzroči dodatno škodo in poškodbe... Kvaliteten boks, ne kakšen žičnat je narejen za take zadeve in je veliko manjša možnost, da pride do česa podobnega. Mora pa biti tudi sam seveda pritrjen.

Ko so mi eni vsi ponosni pravli, kako se njihova čivava vozi v avtu tako, da vozniku za vratom leži, še bolj poudarjam in težim  Evil

Jaz sem podrla zadnji sedež in mela mrežo, kot začasen ukrep.

Sej če se nikoli nič ne zgodi ni panike, ampak kaj pa če... Narod vozi kot zmešan Sad
Logiran
airedale10
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 244


WWW
« Odgovor #48 : torek, 03.09.2013 : 16:16:27 »

Ne gre se za to o čem se zdaj debatira, ampak bom napisala svojo izkušnjo s cviljenjem in nemirnostjo v avtu.  Smiley
Dino, ''moj'' jazbečar se vozi spredaj, pri sovoznikovem sedežu na tleh (sem vedno jaz na sovoznikovem sedežu). Vem da to ni varno in me vedno skrbi, ampak se vozimo večinoma kratke razdalje (vem, slab izgovor, se zavedam  sram ) in ker ni moj boksa tudi ne morem kupiti (določeni razlogi, ne bi tukaj vsega razlagala). Avto ima rad ker ve da se vedno peljemo na lepše, ampak imela pa sem probleme s tem ker je cvilil, lajal, silil na sedež in je bil ves čas nemiren. Ker sem pristaš pozitivne motivacije sem najprej poskušala z ignoriranjem - ampak sem ugotovila da laja predvsem zato ker komaj čaka da pridemo in ker pač rad laja (laja kadar le lahko tudi drugače  Roll Eyes ) in zato se ignoriranje ni obneslo, ker je lajanje tudi samonagrajujoče. Potem sem poskusila s klikerjem loviti trenutke ko je utihnil - ampak rezultat je bil to da je pes sicer bil tiho, ampak še bolj nemiren kot prej, namesto da bi dosegla to da bi mirno počival sem dosegla da je kazal vse mogoče trikce, poskušal narediti vse mogoče in podobno, med vožnjo pa res nisem razpoložena da bi ga ves čas kaj učila. Tako da potem sem ubrala pot ki mi drugače ne bi bila všeč - ko je pes zacvilil sem mu strogo rekla NE, ko je lajal in ni nehal sem ga tudi stisnila za gobček, ko je skakal na sedež, grizel in bil nemiren ter na prvi NE ni ubogal sem ga ''vrgla'' dol s sedeža vsakič ko je poskušal ali ga malo prijela za ovratnico da se je umiril. Na začetku sem bila mnenja da takšen način ni v redu ampak s pozitivno motivacijo nisem znala tega odpraviti (čeprav verjamem da se da), tako da zdaj je z vsako vožnjo boljše, če primerjam našo vožnjo pred nekaj meseci ko sem izgubljala živce in zdaj ko le izjemoma zalaja in je drugače tiho (edino skakanje na sedež še ni uspelo odpraviti, a gre na boljše). Pa tudi med vožnjo je zdaj veliko bolj miren, za nazaj tudi zaspi (kar prej ni nikoli), tudi za tja občasno če nima preveč energije.  Smiley Če pa presodim da laja ker izsiljuje pa ga ignoriram, sem se že navadila da pri njem ki toliko laja presodim kdaj je boljše ignoriranje in kdaj kazen.  Smiley
Če bo mogoče komu ki odpravlja cviljenje in nemirnost v avtu to pomagalo.  Smiley Še vedno pa gre v avto z istim veseljem kot prej tako da na to veselje ta metoda čeprav mogoče ni ravno prijazna ni vplivala.  Smiley In zdaj je vožnja veliko prijetnejša!
Logiran
Nollie
novinec
*
Sporočil: 39


WWW
« Odgovor #49 : torek, 03.09.2013 : 16:18:17 »

V ta avto pac ne gre boks..v gepek ze zato ne ker je fiksna polica, sicer je ogromn..na zadnje sedeže pa tudi bolj tezko ker je premalo prostora in nebi stal naravnost..kuza je oziroma bo velik..ne me narobe razumet,ampak res bi bila najbolj na varnem med sprednjimi in zadnjimi sedezi,ce bi se le umirila..
Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #50 : sreda, 04.09.2013 : 01:59:50 »

O počenem plastičnem Atlasovem boksu v prometni nesreči si verjetno prebrala od mene Smiley
Res je počil. TOLE(klik) je (bil) naš avto. S hitrostjo 70 ali 80 na uro me je zavrtelo na mokri cesti in priletela sem v drevo, s sprednjim desnim koncem. Na sovoznikovi strani je vso armaturno ploščo potisnilo proti meni v volan, seveda sta se odprli obe sprednji zračni blazini.
V prtljažniku sem v boksu imela psa. Ker je prtljažnik ogromen, boks pa velikosti za pribl. border collieja (85 x 55 pribl.), sem ga imela pritrjenega še z "gurtno", da v ovinkih ne bi "plesal" po prtljažniku.
Trk je bil očitno vseeno toliko močan, da je boks premaknilo oz. razrahljalo "gurtno" in ga zabilo v steno prtljažnika. Na tisti strani je počil na enem vogalu, vendar ga je mož popravil in dodatno ojačal, saj ni bil toliko polomljen, da bi mu razpoka zmanjšala stabilnost. Ob trku so sicer rešetke boksa padle z mesta in pes se je nekako (to že potem) splazil iz boksa v ostali del prtljažnika.
Sama sem jo srečno odnesla zgolj z zlomljeno roko, pes je bil nepoškodovan.
Ko so prišli reševalci in policisti, sem jih najbolj opozarjala na psa, ki je bil v šoku, bala sem se, da bo kdo lezel v avto in bi ga prestrašen pes napadel. Jaz sem že prej sama zlezla iz avta.
Na srečo smo jo vsi dobro odnesli, psa je iz avta rešil mož, ki je prišel takoj po mojem klicu ... na srečo razen šoka tistega dne ni videti posledic, nima težav z vstopanjem v avto in ne z vožnjo v boksu.

No, moj primer je čisto za ilustracijo, ad si predstavljamo, kako zadeve potekajo v živo. Če bi bil v mojem primeru pes na zadnjem sedežu, bi ga verjetno zabrisalo naprej, saj je pozneje mož spredaj našel neke stvari, ki so bile sicer na tleh! med sedeži. Moja očala pa so končala čisto pod zadnjim sedežem, recimo.
Če bi bil pes na sovoznikovem sedežu ali pred njim, se tudi ne bi prav dobro končalo, saj bi ga vrglo vame ali pač stisnilo med sedež in spodnji del armatude.
Vsekakor sva imela oba veliko srečo in trdim, da je pes ostal nepoškodovan prav zaradi vožnje v prtljažnem delu v boksu. Ker tudi če bi bil v (z mrežo predeljenem) prtljažniku brez boksa, bi ga, srednje velikega psa - 19 kg, verjetno po velikem kangoojevem prtljažniku premetavalo kot zlato ribico in vprašanje, če bi ostal nepolomljen Undecided

Ne vem ... jaz vsekakor zagovarjam čimbolj "fiksno" namestitev psa, da ima čimmanj prostora, kjer bi ga lahko premetavalo ali kjer bi lahko sam silil na nevarna mesta, proti šoferju med sedeži, recimo itd.
Če drugega ne, se bosta morala pač prilagodit, da se bosta vozila z večjim avtom, ko bo šel pes z vama, saj psa brez boksa med sprednje in zadnje sedeže res ne moreš nikakor dovolj varno "pritrdit", saj ga nimaš kam Undecided

Logiran

Unikatne tablice in portretki
Nollie
novinec
*
Sporočil: 39


WWW
« Odgovor #51 : sreda, 04.09.2013 : 07:56:50 »

Zal je moj avto manjsi in njegov vecji..edina prilagoditev ki je mozna je nakup novega avtomobila..boks na zadnje sedeze??tudi ce postrani stoji,kako ga fiksiras?
Je smiselno zaposlit kuzka med voznjo z igraco ali zvecljivo kostjo?ali je nevarno da se ji kaj zatakne oz. da pogoltne?
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #52 : sreda, 04.09.2013 : 11:16:21 »

Ni problem boks postrani, ampak primerno fiksiranje... Če maš navaden plastičen boks na sedežih in ga fiksiraš točkovno, ga bo fentalo. Če je tako velik, da ga lahko fiksiraš še s pomočjo sedežev in pritrdiš na več točkah, bo v redu.

Če je avto večji je pa itak super. Primeren boks v prtljažnik, kjer ga prav tako pritrdiš. Pa še prtljago, če jo maš lahko zložiš zraven ali tudi na boks... odvisno od ureditve...

Kakšen avto pa maš in kakšne velikosti je (bo) pes?

Jaz hrane med vožnjo nisem nikoli dajala. Bo pa pes težil vedno, če bo imel možnost in predvsem odziv od ostalih potnikov ali celo voznika. Če se splača, bo torej to počel. Wink

Ignorirat in bo. Ven iz avta gre vedno in samo, ko je miren itd. Lahko ko se umiri med vožnjo nagradiš s kakim malih koščkom hrane, ampak definitivno ne voznik. Pa s psom se nič ne pogovarja in "tolaži" ali celo boža...
Logiran
lejca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 599


« Odgovor #53 : sreda, 04.09.2013 : 14:22:39 »

Glede na to, da si omenila, da ima avto od partnerja fiksno polico, lahko v polico vgradiš rešetko. Moja prijateljica je imela v golfu sicer normalno snemljivo polico, ampak je ni želela dajati notri in ven zaradi boxa in je dala nekemu mojstru, da je srednji del police izrezal in vgradil rešetko. Tako je bilo v prtljažniku dovolj svetlo in zračno za psa.
Logiran
Nollie
novinec
*
Sporočil: 39


WWW
« Odgovor #54 : sreda, 04.09.2013 : 14:30:33 »

Jaz imam accenta(12let starga),moj ima pa peugaota 607..hahaha da mu predlagam,da razreze polico!hahahahaha!!!!!noro!!!si kr predstavlam reakcijo!!! Smiley bo prej karavan pr hisi kot pa predelava 607ce!!! Smiley
Moja punca je pa am.staff in sodec po starsih in njeni konstrukciji bo 35kilska babnca!! Smiley
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #55 : sreda, 04.09.2013 : 16:15:33 »

Sem mislila, da imaš maksimalno nekaj v velikosti Corse in najmanj dogo Tongue

Logiran
Nollie
novinec
*
Sporočil: 39


WWW
« Odgovor #56 : sreda, 04.09.2013 : 17:08:19 »

Accent ni dost vecji od Corse..je moj mali jajck,ampak za po mestu je ok..kam dlje pa..hja..tank do kopra in nazaj v Lj.in predolgo traja,je prenaporno za nas in za kuziko..
Nollie sicer res ni doga,ampak tavelk boks v tak avto spravt je pa umetnost Smiley
Logiran
No Jinx
živim tukaj
***
Sporočil: 5.323


« Odgovor #57 : sreda, 04.09.2013 : 17:24:00 »

V oba avtomobilska prtljaznika daj vgraditi mrezo. Jaz imam sedaj mladica dobrih stirinast dni. Prvih par vozenj je sicer cvilil in lajal v prtljazniku, ampak sem to preprosto zignorirala in je hitro ugotovil, da je to brezvezno trosenje energije. Zdaj se vozi tiho in mirno, samo vcasih, res vcasih, malo pocvili, ampak tudi to je ze skoraj minilo. Je pa res, da pri meni ni popuscanj, pa "bogih kuzkov", pa "revckov, ker jokajo" in podobnega. Ja, je mladic star tri mesece in mora se navadit avta. Pika.  Daj pa radio bolj naglas, ce ti gre cviljenje na zivce.

Aja, pa ne govorim ti kar tako na pamet na podlagi enega psa, govorim ti na podlagi izkusenj sestih psov treh razlicnih pasem.
Logiran
Mačja
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.086


WWW
« Odgovor #58 : sreda, 04.09.2013 : 20:40:13 »

Je pa res, da pri meni ni popuscanj, pa "bogih kuzkov", pa "revckov, ker jokajo" in podobnega. Ja, je mladic star tri mesece in mora se navadit avta. Pika.  Daj pa radio bolj naglas, ce ti gre cviljenje na zivce.

Aja, pa ne govorim ti kar tako na pamet na podlagi enega psa, govorim ti na podlagi izkusenj sestih psov treh razlicnih pasem.


NoJinx, ti si zakon! V avto, ni debate, se peljemo in tišina.
Za otroke velja do pike enako  Evil!
Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #59 : četrtek, 05.09.2013 : 00:36:15 »

Itak!
No Jinx ima totalno prav, Mačja pa tudi (za otroke še kako velja isto Wink Evil

Joooj, če zdaj pomislim ... saj si človek ne more predstavljat, kako smo še 10 let nazaj s katrco šli kampirat za en mesec, pa dva mini otroka z otroškimi sedeži vred, pa voziček, pa vsa kamp oprema, pa lulanje, pa bruhanje - pa kaj - smo šli na Hvar in še kam.

Nollie, tudi če je avto manj udoben - saj s psom (sploh mladičem) se moraš na daljši poti itak večkrat ustavit, tako kot z malim otrokom. Je treba pač vzet v zakup, da s tovrstnim novim družinskim članom pač pride malo drugačen tempo potovanj, dopustov itd.
Pa če je tavelik avto še tak "fetiš" od fanta - saj se da tudi fensi usnjene zadnje sedeže lepo zaščitit s posebnimi plastificiranimi platni(klik), ki so prav v ta namen. Pa če "vzdolžni" BOKS postaviš tako, da je po dolžini položen na zadnje sedeže in magari sovoznikov sedež toliko nazaj porineš, da stiska ob boks in ga tako pritiska na tazadnje naslonjalo, da se boks ne more premikati + da boks fiksiraš z varnostnimi pasovi nekako, toliko prostora pa ziher je zadaj (če gre za normalen avto in ne za kabriolet, ane)?
Logiran

Unikatne tablice in portretki
Strani: 1 2 3 [4] 5 6   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Socializacija in habitualizacija  |  Tema: Cviljenje v avtomobilu
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines