mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 26.11.2024 : 20:42:12

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Napadalnost  |  Tema: napadanje
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 15   Dol
Natisni
Avtor Tema: napadanje  (Prebrano 47610 krat)
0 članov in 4 gostov pregleduje to temo.
simi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.225

« Odgovor #30 : četrtek, 03.10.2002 : 12:51:56 »

Yo, tudi Thor bo zacel braniti tebe in sebe, takoj ko bo prvic sam ogrozen. Thor je malo mlajsi od Kaiserja zato je bilo njegovo obnasanje letom primerno. Pa se v njegovi hisi se ni zgodilo, pa Hera je bila tam. Sej se znas brant, ce ne pa lavfi.
Je pa res, da si takrat misli pa zakaj jaz futram tega psa, ce me se brani ne.
Drzim pesti za Thora, da bo zacel braniti tebe in sebe.
Logiran
yo
gost
« Odgovor #31 : četrtek, 03.10.2002 : 12:57:00 »

Ja, se čisto strinjam, Simi. Here sicer ni bilo, je pa to pravzaprav sreča  Grin, ker bi sicer tip zelo, ampak res zelo naj.... Pa ne, ker bi Hera branila mene. Branila bi Thora  Grin Grin Grin Grin

Lp, Yo

p.s. Ja, v taki situaciji se ti dvigne pritisk. Mesece in mesece crkavaš in ga nosiš po štengah, letaš sem in tja, vlačiš po štengah 15 kg žaklje briketov, on se pa obnaša kot bimbo!!!
Logiran
lester
nekaj malega že vem
Sporočil: 227

« Odgovor #32 : četrtek, 03.10.2002 : 13:21:41 »

Tjaša zdravo.
Zelo dobro razmišljaš, kar pomeni, da si "prava" lastnica dobermana. Svetujem ti, da imaš psa zavarovanega (eni imajo pri hišah, eni proti 3. osebi) - podrobneje ti bo obrazložil zavarovalničar.
Lahko ti povem samo to, da doberman ne potrebuje nobene posebne vzpodbude in pohvale (še posebno ne  ščuvanja) za čuvanje lastnega doma - le ta mu je položena v "zibelko". Ker s potenciranjem le tega lahko pa postane to celo pretirano - pa tudi pasma sama zna biti precej "glasna".  Če imaš hišo, ti svetujem ograjo; če imaš stanovanje, pa pazljivost pri odpiranju vrat, ko sprejemaš obiskovalce.
Iz lastnih izkušenj ti lahko povem, da je meni zgodilo to, da je moj doberman (v obrambi mene - lastnice) privezan na povodcu ugriznil kolesarja , ki je pridirjal naravnost vame. (Gorski) Kolesar je pač iznenada (sredi gozda) pojavil in pes je odreagiral. Ko se to zgodi, te noben ne vpraša ALI SI BIL MOGOČE TI OGROŽEN?Pride inšpekcija - zahteva dokumente. Za inšpekcijo pa še "oškodovanec - v narekovajih " pa odškodnina. Verjemi, skoraj vsi jo zahtevajo - ampak jaz sem imela pač svoje pse zavarovane. In to zavarovanje svetujem vsakumur, ki ima psa.

Psov tako ali tako ne moremo uporabljati za "orožje" - pa tudi če smo sami ogroženi. Dejstvo je, da je ža pasma taka, da te bo branil njegov videz, kar ti mora zadostovati. Dobro ga socializiraj in uživaj v njegovi družbi - so čudoviti psi.  

Logiran
Tjasa
nekaj malega že vem
Sporočil: 117

« Odgovor #33 : četrtek, 03.10.2002 : 13:41:54 »

Hvala Lester. Sem tudi sama opazila da ko greva na sprehod s Kaiserjem, se ljudje avtomatsko ko ga zagledajo umikajo na drugo stran ceste. Jaz sem vesela da on hoče in zna varovat dom in družino, vendar ne z agresijo in napadanjem če to ni potrebno.Saj se ga ljudje bojijo že če zalaja, saj ni treba da jih mora še ogristi, če nimajo zlih namenov do mene ali ostalih družinskih članov ali doma.
Imam pa namen it s Kaiserjem v tečaj obrambe, vendar ne zato, da se bom z njim dokazovala pred drugimi, ampak zato, ker je obramba samo še večja nadgradnja poslušnosti, kar pa vsekakor zahtevam od tega psa, ker drugace lahko njegova dominanca nadvlada nad mano. Zaeenkrat še nimam večjih težav z njegovim obnašanjem, vendar nikoli se ne ve kaj ga lahko piči, kljub mojim trudom da ga vzgojim v prijetnega socializiranega psa.
Je pa res da je to ČUDOVIT pes!!!!!!!!!!

LP Tjaša.
Logiran
lester
nekaj malega že vem

« Odgovor #34 : četrtek, 03.10.2002 : 14:37:51 »

Tjaša še enkrat zdravo.
Ja pri dobermanih so zelo zelo različne reakcije ljudi - nekateri jih obožujejo, eni se jih bojijo, eni jih pa ne marajo. Pazi, da ne bo dobil kakšnih slabih izkušenj z ljudmi (metanje petard ipd.)
Za Kaierja ti svetujem , da ga dobro izpiliš v poslušnosti, pa tudi odlični "sledarji" znajo biti  - tudi "lovski nagon" za divjadjo je precej izrazit - bodi pozorna na sprehodih po gozdu, da ti ne bo začel uhajati za divjadjo.
Obramba je pa takole - glede na to, da je službena pasma in če boš hotela vzrejno, ali pa tekmovati,  jo boš "absolutno " rabila , sem pa že videla dobermane, ki so lepo mirno preživeli svojo življenjensko dobo tudi brez nje Grin  Grin
.  
Doberman kot tak dokončno oblikuje svoj pravi "jaz" dokaj pozno . Z svojo intiligentno glavo te bo pa preizkušal itak celo življenje.Svoje lastnike "preštudirajo" do popolnosti - če se mu boš pustila izkoriščati,  bo vsekakor znal to dobro "vnovčiti" Grin
Logiran
lester
nekaj malega že vem

« Odgovor #35 : četrtek, 03.10.2002 : 14:47:51 »

Simi,
popravi me , če razmišljam narobe
glede na to , da si inštruktorica. Ali ste inštruktorji tudi točkovani? če ste, ali je to tako:  Če je več izpitov z dodatkom obrambe, je tudi več točk - predvidevam

Logiran
lester
nekaj malega že vem

« Odgovor #36 : četrtek, 03.10.2002 : 14:58:17 »

Tjaša
glede dobermanov in njihove odigrano užaljenost je pa takole. Lahko bi si prislužili "oskarja" za odigrano vlogo , se lahko kosajo z vsemi nagrajenimi  igralci.
Logiran
lester
nekaj malega že vem

« Odgovor #37 : četrtek, 03.10.2002 : 15:24:31 »

Tjaša
imeli nekoč davno, davno  - takrat , ko še ni bilo službenih obveznosti Grin.

No nekaj slikc je tudi na tem netu. Pobrskaj Psom v spomin - pod Lester.
Zelo me jezi, ker so ljudje zelo obemenjeni s kupiranjem da ali ne ,  saj pes ni sestavljen samo z ušes in repov, ravno intiligenca - dobermana  daje nek poseben poudarek tej pasmi - je neprimerljiv z ostalimi , je pa res, da je precej zahteven.

Logiran
Tjasa
nekaj malega že vem
Sporočil: 117

« Odgovor #38 : četrtek, 03.10.2002 : 15:37:19 »

Ja priznam da se je moj lajf odkar sem dobila Kaiserja 100% spremenil. Nič več spanja do 12, nič več kupovanja dragih oblekc (ker dam itak ves denar za pasjo hrano, veterinarja, njegove igrače, ovratnice), pa vendar nič ne pogrešam tastar lajf. Je zelo zahteven pes in zahteva nonstop mojo pozornost, ker drugače zna hitr kej ušpičit.... Ampak ni lepšega kot to da ko pridem domov iz službe priteče do avta in cvili od veselja ko me zagleda potem se pa skoraj vrže na tla od veselja, tako da ga moram ful pozdravlat in božat pa še kakšnega lupčka dobi vmes Kiss Kiss Kiss.
http://www.mojpes.net/razno/slike/kaiser.html, tukaj pa lahko vidiš mojga Kazita brez kupiranih ušesk. Ta prav kjuti!!
Lester je bi pa tud ful čudovit kuža! Mene že zdej pr srčku stisne če pomislim, da se bom morala nekoč poslovit od mojga Cry Cry Cry!!!!! Upam da bo še dolgo del mojega življenja.

LP T:

Logiran
simi
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.225

« Odgovor #39 : četrtek, 03.10.2002 : 18:29:15 »

Lester, se bom podrobno pozanimala o tem in ti naknadno sporocim. Kor pa vem naj bi bilo po novem tako (mogoce ze velja, me vem), da bo KZS tockovala koliko izpitov - katere stopnje bo naredil en klub in po ne vem kolkih pridobljenih tockah bo imel klub in s tem tecajniki popust pri ceni izpita. Tolk na hitro, ker podrobnosti res ne vem.
Ce pa si s svojim vprasanjem ciljala na moj bravo, si preberi moj odgovor na temo obramba da ali ne.
Logiran
MAD_DOG
gost
« Odgovor #40 : nedelja, 03.11.2002 : 11:20:05 »

Našega je pa enkrat napadel križanec med šarplanincem in nemškim ovčarjem. Joj, kakšne borbe so to! Groza! Renčanje, kri, grizenje, valjanje. Ničesar ne moreš narediti. Samo gledala sva lahko z lastnikom in se čudila. Psa sta bila pa čisto enakovredna. Starostno pa tako: moj 2 leti, tuj 4 leta. Drug lastnik je metal petarde, a ni nič pomagalo. Nekaj je probal s kolom poseči vmes a tudi ni pomagalo. Potem pa je moj pes šarplaninca spravil na tla in ga zagrabil za vrat. Seveda se je drug pes podredil, zato sem zakričal NE, AIK! Aik je prišel k meni. Nato se je pa drug pes spet zagnal v njega. Kako žilav je bil. Moj se je že zelo utrudil, saj je bil praktično še dete, a tisti je pa kaj napadal in napadal. Potem pa smo ju nekako spravili narazen.
Moj je imel razparan ušesek (če bi imel kupirane verjetno ne bi bilo tako), oni pa je bil čisto krvav po hrbtu, saj moj pes grabi za hrbtenico.

Potem druga štorija.
Ko sem šel na sprehod je pritekel križanec med novofundlandcem in nemškim ovčarjem. Jih je tudi skupil, pa čeprav je bil on odvezan, jaz pa sem imel mojega na povodcu in ga samo pomalo spuščal. Ga je potem zagrabil za hrbtenico, in je Runo, tako je bilo ime drugem psu, zbežal. Nikoli več se ni upal priteč.

Pa še tretja štorija:  Grin Grin
Smo šli iz sprehoda, pa je nekaj mojega psa napadel nek mali pinč. Moj pes ga seveda ni vzel resno. Nato pa je pritekel še križanec med mastifom in samojedom in mu nekaj začel sikat. Moj ga je imel takoj na tleh, pa čeprav sem ga imel na povodcu.

Ja, tako je imel moj pes že kar nekaj borb. In nekako si je priboril spoštovanje drugih psov. Se mu kar odmaknejo, če so odvezani. (vsi pretepi so se dogajali, ko sem šel na sprehod) So psi pametni in vejo, kdaj je pes močnejši.
Malo sem se razpisal in upam,da niste jezni. Lp!
Logiran
Asha
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 52

« Odgovor #41 : torek, 04.02.2003 : 17:13:15 »

"Moj" Ron (nemški lovski terier) napade vsakega psa, če ima le priložnost! sramMislim, da je to napaka lastnikov, ker pes ni socializiran in ni bil nikdar šolan.Šele, ko sem jaz posegla vmes in ga začela vzgajati, se je nekoliko spremenil in se začel primerno vesti.NLT-ji so že tako in tako svojeglavi psi in, da ne rečem sovražni do pasjih pripadnikov istega spola.Ko Rona peljem na sprehod, ga, če ni v bližini psov, spustim, da teka, saj je to pes z neverjetno energijo.No včasih pa se zgodi, da gre meni nasproti prav tako odvezan pes katerega pa opazim ko je že prepozno.Ron se takoj zapodi v vsakega čeprav je drugi 3x večji od njega.Vsakega si hoče podrediti....potem jih je pa še težko narazen spravit :-/....nočem nasilno ukrepati, se pravi da bi Rona udarila za neprimerno vedenje (ko napade drugega psa)......sploh ne znam primerno ukrepati! sramSem že poskušala spoprijateljiti Rona in približno toliko starega psa pa mi ni uspelo.Psa ne napade le, če je veliko starejši od njega ali pa veliko mlajši.
Kako naj ukrepam, da ne bo vsakega napadel?Huh??Prosim za pomoč!

Hvala že vnaprej!

Mateja
Logiran
Teja
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.854

« Odgovor #42 : torek, 04.02.2003 : 21:21:35 »

Mad Dog:waw, zanimivi križanci! Mi lahko prosim opišeš križanca samojed:mastif??
Jaz sem danes razmišljala kakšni psički bi prišli na svet, če bi se Tori sparila s sosed. dobermanom. Grin Roti in dobi; vrjetno močni, pogumni, pametni, črno rjavi kosmatinci... Grin Wink

Asha:Moj nasvet je, da imaš svojega NLT vedno na flexiju. Razumem, da ne veš kako ga ''okregati'', saj lahko fizična kazen še spodbudi agresijo. Sad
Koliko pa je Ron star?
No, na flexu ga imej in z vztrajnim trudom bi se dalo kaj spremenit. Ko srečata drugega psa, mu nekako preusmeri pozornost in vedno zelo pohvali, ko se v psa ne bo trudil zaganjati...
Veliko uspeha, pa zapomni si da se ''vse da'' Wink
Logiran
Asha
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 52

« Odgovor #43 : sreda, 05.02.2003 : 18:44:05 »

Teja hvala za tvoj nasvet. ;)Ron je star 2 leti in naj povem, da ga imam na flexiju, vendar kar naprej vleče, čeprav je flexi precej daljši od navadnega povodca.Seveda je odvisno kakšen dan ima...včasih se prav lepo vede, je pa odvisno tudi od tega, kolikokrat ga peljem na sprehod.Ker ni nastanjen pri meni, ga ne morem peljati na sprehod vsak dan, ker enostavno nimam časa zaradi šole  :(tako, da je odvisno tudi od tega koliko je zletan.Če je ves spočit in nabit z energijo vleče kot pobesnel... Angry
Tole s preusmeritvijo pozornosti bom pa definitivno preizkusila! Cheesy
HVALA

LP
Mateja
Logiran
Kiki
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 81

« Odgovor #44 : nedelja, 06.04.2003 : 22:16:35 »

Z zanimanjem sem prebrala dosedanjo debato. Imam problem, ki zal postaja vse vecji: moja nemska ovcarka je stara dve leti in je bila do pred kratkim najbolj ljubezniva kuzika pod soncem. Razvajena kot kaksen pekincan in tako prijazna do vsakogar, da mi je bilo vcasih skoraj nerodno. Do vsakega kuzka, tujca - tudi na domacem terenu - se sploh pa do otrok! Otrokom pusti cisto vse... Skratka, zivo nasprotje vsem NO, o katerih ste tukaj pisali. Je sterilizirana in ima rada tudi druzbo psick.

Nikoli ni bila napadalna, odreagirala je le, ce ji je drug pes vzel zogico, na katero je nora. Vcasih je takoj tekla k vsakemu psu in mu dala ljubcka. Mislila je samo na dirkanje in igranje. Potem pa je bila pred nekaj meseci v kratkem casu veckrat napadena. Poskodovana sicer ni bila, ampak vseeno je cez noc postala zafrustrirana. (Zelo grobo in agresivno jo je napadla tudi ena skotska ovcarka, s katero sta se prej dobro razumeli). Zacela se je bati vsakega psa, tudi manjsega, in ce je bila na povodcu, ko se je priblizal, je obvezno zacela lajati in besno skakati nanj (kot kaze, se na povodcu pocuti se bolj ogrozeno).

Na travniku ali v gozdu, kjer jo spuscam, je mirnejsa, a kaksnega psa se vedno nahruli, ce se ji zazdi, da bi ji mogoce hotel kaj narediti. Pri vsakem psu, tudi tistih, ki jih pozna ze od malega, ima dlako cisto pokonci. Zdaj besno laja tudi na nekatere majhne kuzke (v blizini imamo par takih, ki so od majhnega ob vsakem srecanju lajali nanjo, ona je pa mirno sla naprej. Lastniki so se smejali in so jim seveda pustili. Zdaj jo pa to tudi moti in se lajajoc zaganja nazaj. Potem pa recejo, kako je moj pes agresiven in da ga ne obvladam! ). Imam obcutek, kot da zameri, ker so vcasih lajali nanjo. Sploh zameri vsakemu, ki ni (bil) prijazen. Prva reakcija je zdaj vedno strah, nato pa agresivnost.

Postala je tako nesigurna in zafrustrirana, da se vcasih od razburjenja divje zaleti celo proti prijaznemu poznanemu kuzku, a ko jo on mirno pricaka, ker jo pozna in se je ne boji,  se tudi ona pomiri in se lahko igrata. Ampak ona vseeno rabi kar nekaj casa, da se pomiri.

Zdi se mi grozno, da se tako boji. Ocitno so ji od tistih napadov ostale posledice, jaz pa ji ne morem pomagati. Prej je veselo in zaupljivo tekla k vsakemu kuzku, zdaj pa otrpne ze, ce v daljavi zagleda kos za smeti ali vrecko, ki jo nosi veter. Grozno pa mi je tudi zato, ker zaradi tega nikoli ne morem biti vec mirna, ko srecava drugega psa. Ona je pa tudi vsa napeta. Po eni strani si zeli k njemu, po drugi strani pa trepeta - mogoce se boji le, da jo bo on napadel on, ampak je razburjena tudi, ker pricakuje, da bo mogoce morala napasti ona. Vsak sprehod je ziva muka. In ce je pes na koncu vendarle prijazen, ji prav vidno odleze.

Vcasih postane agresivna tudi, ce se je kaksen kuzek ze vnaprej boji in se skusa izogniti. Kot da bi jo razjezilo, ker noce priti zraven. Sigurno cuti, da ji nic noce, saj se umika na drugo stran (ko se recimo srecamo na plocniku), ona ga pa vseeno nahruli. To pa ze ni vec nobena obramba, ampak neupraviceno napadanje.

Naj povem se, da nikoli ni nikomur kaj zares naredila. Vsi njeni "napadi" so samo opozorilni, kot nekaksno rangiranje, z veliko kazanja zob, skakanja drug na drugega, globokega rencanja in drugih groznih zvokov. Je pa vseeno neprijetno za oba psa (in lastnika). Do ljudi je pa se vedno enako prijazna, ker z njimi nikoli ni imela nobene slabe izkusnje.

Kaj mi lahko svetujete?
Logiran
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 15   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Napadalnost  |  Tema: napadanje
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.