mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 26.09.2024 : 20:17:33

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Napadalnost  |  Tema: napadanje
Strani: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 ... 15   Dol
Natisni
Avtor Tema: napadanje  (Prebrano 46811 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Kiki
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 81


« Odgovor #90 : torek, 15.04.2003 : 16:51:25 »

Kaja, mislim, da ji bo vsako druzenje prav prislo, zlasti v 'strokovno nadzorovanih' pogojih, tako da rada kdaj pridem tudi v Trbovlje, ce ni drugace.  (Med vikendom, ker med tednom bolj tezko). Se bomo enkrat zmenili.

Ponosna sem, da "Ne!" deluje celo pri mackah. Srecali sva dve, pri eni je takoj obstala in ni nic vlekla, druga ji je pa stekla mimo nosa, tako da se je zagnala za njo (k sreci je bila na povodcu), ampak lajala pa ni. Drugace pa besno laja na vsako.

Vsi ti uspehi so bistveno zmanjsali stres vsakodnevnih sprehodov (za naju obe). Slabost takega pristopa je pa ta, da sem ji s temi 'ne-ji' zelo omejila stike s kuzki. Desenzibilizacija in socializacija pac ne gresta z roko v roki... Malo me je strah, da se ne bi iz tega 'naucila', da so kuzki prepovedani zato, ker so hudobni ali nevarni.

Vsekakor sem vesela ponudb za lahkotna, nestresna druzenja z drugimi pasjimi lepotci in lepoticami.
Logiran
Lucka
novinec
*
Sporočil: 6


« Odgovor #91 : četrtek, 17.04.2003 : 12:52:58 »

Help! Huh

Imam psičko nemško ovčarko staro 1 letoin pol. Živimo sredi gozda v naravi s sorodniki (oni imajo svojo hišo). In je takole:

oni imajo tudi psičko vendar mislim da 1 leto starejšo! Ko smo dobili našo smo mislili da bosta veliki prijateljici. In to sta na začetku tudi bili; lovili sta se se ponoči "pogovarjali"... Cool nekega dne smo ju zopet srečali... In hop sosedova je na našo zarenčala, in jo napadla. Angry Ne vem zakaj a ni se branila! "fasala" je krvavo uho. Naslednjič smo bili bolj previdni, in zopet sta bili prijateljici! Spet drugi dan jo je njihova napadla!

Zdaj renčita ena na drugo kadar se vidita in vem da če bi se ponovno stepli se naša miška ne bi branila!!! Zakaj? Ko sta se stepli je "napadalka" izgledala kot popolna zverina. Zdaj ju nikoli več ne spustimo ven iz pesjakov naenkrat, ker se bojimo ponovnega pretepa! Kaj naj storimo?Huh
Logiran
Kiki
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 81


« Odgovor #92 : četrtek, 17.04.2003 : 15:08:12 »

Draga Lucka,

gotovo tukaj nisem med bolj izkusenimi, mislim pa, da je glavni razlog ta, da je tvoja psicka med tem odrasla.

Prej jo je sosedova ocitno sprejemala kot mladica, zdaj jo vidi pa kot konkurenco (in kot vsiljivko, ki je vdrla v obmocje, ki je bilo prej samo njeno).

Drugi razlog je pa mogoce tale: pises, da ste se "nekega dne spet srecali". Torej se ne vidite vsak dan? Mogoce je pa ni dovolj navajena? Ce zivite sredi narave, najbrz ne ena ne druga nista imeli veliko moznosti za socializacijo...

Toliko o moznih razlogih. Glede resevanja tezaveje pa bilo napisano ze veliko, mogoce bo se kdo kaj dodal... Jaz bom vesela, ce bom resila svojo, ki mogoce niti ni tako velika, saj imam moznost vsak dan srecevati razlicne kuzke (in se jim tudi umakniti). To pa, ce ste sosedi sredi gozda, ni tako lahko.
Logiran
Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854


« Odgovor #93 : četrtek, 17.04.2003 : 21:52:20 »

Lucka, kaj naj rečem?  Huh Ko se psice stepejo, vsa zadeva postane težka... Potrebno bi bilo nekaj truda. Preberi si prispevek o desenzibilac. psov do drugih psov, moj nasvet je pa tak, da se zmenite za sprehode ob isti uri, psici naj bosta obe na vrvici. Preusmerjanje pozornosti, malce truda pa bi lahko stvari normalno zafunkcionirale. Ni pa 100%, ker, če so psice druga proti drugi... Lips Sealed Lips Sealed
Postopno tudi zmanjšujte razdaljo in obvezno navdušeno hvaljenje, ko se pes obnaša željeno.
Me pa skrbi glede ranga; a misliš, da je tvoja podrejena? Se sploh hoče podredit?
Veliko uspeha!
Logiran
Lucka
novinec
*
Sporočil: 6


« Odgovor #94 : petek, 18.04.2003 : 08:22:24 »

Smo se srečaval vsak dan in s sosedi se še kar, vendarju zdaj raje ne spravljamo več skupaj ker se naša skrije sicer pa ... Je vse bolj zakomplicirano. Ampak ko smo se srečali vsak dan sta bili en dan prijateljici, drugi dan jo je napadla, pa spet prijateljici...

Razumela bi še bi med tem naša odrasla sosedova pa bi jo imela za nasprotnico. Ampak to vedenje se je iz dneva v dan spreminjalo in menjavalo??? Smo se pa zadnje čase tudi skregali in tako moramo zavoljo psičke venomer gledati če njihova ni zunaj!!!

Ker če bi se stepli ... Njim pa ni mar, in nikoli ne gledajo če je naša že zunaj (živimo na veliki prazni, travnati površini in jo tako spuščamo- ponavadi brez povodca)

Logiran
Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854


« Odgovor #95 : sobota, 19.04.2003 : 00:55:57 »

Ja to je hudo...
da še pred svojo lastno hišo ne moraš v miru spustit svojega kužka...  Tongue
Še težje pa je, če oni niso zainteresirani.
Lucka, kaj pa oni pravijo kreganje psic??
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #96 : sreda, 21.05.2003 : 11:50:07 »

Ali kdo ve kako bi se dalo odgnati napadalne pse oz. s čim(ali obstaja sprej ali kaj podobnega?).Mojega psa namreč napadata 2 dolgodlaka nemška ovčarja in kljub posredovanju policije jih ima lastnik danes že spet odvezane pred hišo.Je pa moj pes 10 mesecev star doberman,tko da me je še posebej strah ,da mu ne bo to pustilo posledic(agresivnost zaradi strahu).Hvala
Logiran
Dani
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.194


« Odgovor #97 : sreda, 21.05.2003 : 13:34:03 »

Za odganjanje nadleznih ali napadalnih psov je zelo ucinkovita ultrazvocna naprava "dazer".
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #98 : sreda, 21.05.2003 : 13:57:04 »

Je morda to tista napravica pred katero moraš svojega psa skriti za hrbet in usmeriti v napadalnega psa?
Logiran
brin
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 178


« Odgovor #99 : sreda, 21.05.2003 : 14:46:37 »

Jah, tole z napadanji sosedovih psov je prav zoprno. Moj Brinko je bil včasih kot mladič prijatelj z sosedovim ovčarjem. Ko je odrasel, sta se 1 x stepla. Ker pa je sosed razumen, drži svojega psa v nadzoru (takrat ko ga spusti, mu ne dovoli, da se oddalji od njega), poleg tega je med parcelama žična ograja in psa sta se nehala mrziti. Sedaj sta psa  čisto indiferentna drug do drugega, saj sploh ne moreta priti skupaj in se spet stepsti. .
Je pa tudi res, da jaz psa  dam na povodec in ga spustim stran od hiš, na samoti... Moje mnenje je, da se morajo ljudje prilagajati drugim in se tudi pogovoriti  -če se seveda da. Torej , prilagodi se sosedu, spusti psa šele takrat, ko je njihova psica v pesjaku, in se izogibaj srečanjem med psom....Ali pa ogradi parcelo...
Logiran
vicio
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 205


« Odgovor #100 : sreda, 21.05.2003 : 15:19:40 »

seveda se kar izogibaj teh psov, ampak če sosed ne popusti, ga še prijavi na inšpekciji. moja prva dobermanka se je prvič stepla pri 15 mesecih in od takrat naprej je bil hudič ko je vidla nepoznanega psa. Zato mu ne puščaj, da pride do slabih izkušenj.
Logiran
Dani
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.194


« Odgovor #101 : sreda, 21.05.2003 : 18:53:23 »

Citat
Je morda to tista napravica pred katero moraš svojega psa skriti za hrbet in usmeriti v napadalnega psa?


Ni ga ravno potrebno skriti za hrbet, dovolj je, da je ob nasi strani, roko z napravico pa stegnemo naprej proti psu, ki ga zelimo odgnati.
Logiran
Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854


« Odgovor #102 : sreda, 21.05.2003 : 20:38:59 »

Andi,
to je pa hudo!!
Prav razmišljaš, saj lahko pes s slabimi izkušnjami z vrstniki postane nemogoč. Cry  In samo zaradi neodgovornih ljudi... Angry Angry
Moram te vprašat, če je res nujno, da greš s svojim dobijem mimo teh nemcev? A ne gre drugače?
Mojo psico sta v mladosti napadli 2 nemki in nekaj časa, oz. še sedaj se ob nemcih vede malo drugače, kot pri drugih psih. Čisto na začetku je bilo malo hudo, ker je na vsakega nemca že od daleč kar lajala...
Si moraš mislit, kako sva včeraj šle iz trgovine mimo tiste hiše s tisto ovčarko... Roll Eyes  Jaz sem stegovala vrat, če je privezana in prežala, če se bo od kje pripodila... Pa je moja psica velika in me ni strah, da bi jo nemka npr. ''raztrgala''. Ampak hočem imeti socializiranega psa, zato je treba vse salbe izkušnje preprečit...

Če ne gre drugače res poskusi z 'dazerjem', čeprav prvič slišim zanj  Roll Eyes  sram Roll Eyes Wink
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #103 : četrtek, 22.05.2003 : 13:09:00 »

V bistvu je stvar taka,da ne grem mimo hiše ampak 200 m stran ker je to edina pot.Psa se pa pripodita in ga kr brez opozorila zgrabita.No sej upam da bo zdej v redu za vsak slučaj si bom pa kupila tisto napravico.
Vicio:moj pes se je prvič stepel pri 5 mesecih(pa je socializiran)in to s dominantnim kraškim ovčarjem(seveda proti tistemu ni mel šans).Zdej je v tisti dobi ko se mal postavlja ampak nikoli prvi ne začne pretepa.Jst ga imam skos na povodcu ampak tu je veliko vaških psov ki so kar spuščeni.In se je vaša pretepala iz strahu?
Logiran
brin
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 178


« Odgovor #104 : četrtek, 22.05.2003 : 15:10:38 »

Andi, ful imaš zoprno situacijo. In problemi nastanejo, ko so v bližini neodgovorni ljudje, ki imajo svoje ostre pse kar spuščene. To je noro......in ful zoprno zate in za tvojega psa. Kaj pa je naredila policija? Ali so človeka samo opozorili? So mu dali kakšno denarno kazen? Ker to bi bilo najbolje.
Verjetno je sedaj ta lastnik še bolj jezen in že iz trmoglavosti spušča svoja psa...
Ali je to, da pes ni v breme okolici, res skrb samo lastnika psa ali so v Sloveniji kakšni odloki? Če so kakšni odloki, ti bolj veljajo za urbana, gosto naseljena naselja, medtem ko v vaseh še vedno vidiš nekatere pse, ki so kar spuščeni. Od tega so nekateri prav ostri psi. Ali je res vse odvisno samo od kulture človeka....Huh? Noro, noro.
Andi, ful škoda, da se tisti nori hiši ne moreš izogniti.Ker to bi bilo najbolje...
Logiran
Strani: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 ... 15   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Napadalnost  |  Tema: napadanje
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines