mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 26.09.2024 : 20:13:23

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Napadalnost  |  Tema: napadanje
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 15   Dol
Natisni
Avtor Tema: napadanje  (Prebrano 46807 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
simi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.225


« Odgovor #45 : ponedeljek, 07.04.2003 : 15:45:24 »

Psicka je zaradi napadov, ki jih je dozivela pridobila v sebi strah in nezaupanje do psov.
Edina pomoc, ki ji jo lahko nudis je ta, da jo cimvec vozis med nje poznane pse, da se ji zopet povrne zaupanje.
Ce jo bos osamil bo zadeva cedalje hujsa in kmalu tudi neobvadljiva.
Vsakic, ko srecata psa jo z glasom pomiri, ce je poznan pes pa jo spusti, saj se na povodcu pocuti se bolj ogrozeno, ker ne more zbezati.
Verjamem ti, da ti je hudo in da so sprehodi postali muka.

Psicka je zaradi slabih izkusenj, ki jih je pridobila postala preventivno "agresivna" na druge pse. Agresivna sem dala v narekovaje, ker psica ni agresivna v pravem pomenu besede, ampak z rencanjem in lajanjem opozarja nase. Bolje preventiva kot kurativa.
Pazi pa, da ne bo prisla v stik z drugimi kuzki, ko bo na povodcu, ker takrat bo ravno zaradi strahu lahko odreagirala se kako drugace kot samo z rencanjem. Ne kaznuj jo, ko renci na druge pse, ker bos to "agresijo" le se stopnjeval.
Probaj se izognit tistih psov za katere ves, da se radi "postavljajo" in za katere ves, da se ji ne bodo podredili.
Na zalost je pred teboj dolgo obdobje rehabilitacije, ki je potrebna, da se psicki povrne samozavest, ki jo je v napadih izgubila.
Ce imas na tvoji obicajni poti manjse pse, ki se zaganjajo vanjo, se jim ce se le da izogni. Vem da je skoraj nemogoce a izogibaj se konfliktnih situacij.
Njena grba je verjetno cez cel hrbet in to ni grba, ki nastane zaradi agresije, ampak grba, ki nastane zaradi strahu.

Zelim ti veliko srece pri ponovni socializaciji psicke.

LP
Simi
Logiran
flufi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 292


« Odgovor #46 : ponedeljek, 07.04.2003 : 16:10:31 »

Kiki,

ker so ti "izbruhi" napadalnosti precej neprijetna reč, te vabim, da si prebereš moj prispevek (ki seveda ni čisto moj  Wink, ki bo zelo v kratkem objavljen na mojpes.net (Jana še ni utegnila).

Naslov pa je DESENZIBILIZACIJA PSOV DO DRUGIH PSOV.

Opisan postopek zna biti zelo učinkovit in predvsem skrajša dolgo pot, ki jo prizadet pes rabi, da se v bližini drugih psov počuti bolje.
Fino je tudi to, da so opisane napačne metode, ki jih lastniki takih psov pogosto nezavedno ali zavedno počnemo in so škodljive.

Skratka - meni je tak postopek všeč in vabljeni ste vsi, ki vas ta tematika zanima, da podate svoje komentarje.

Lp,  Smiley
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #47 : ponedeljek, 07.04.2003 : 16:34:51 »

Živjo Kiki! Simi ti je že dala krasen nasvet, jaz pa te naj samo potolažim.
Tudi meni je uspelo "ukrotiti" zverino, ki se ji reče NO. Sicer ni bil prestrašen in preventivno agresiven kot pravi simi, temveč precej dominanten in pripravljen na pretep, pa čeprav s pol manjšim psom, ki ga sploh ni izzival. Tudi on je bil do svojega leta in pol vedno pripravljen na igro in ni nikoli poskusil napasti kakšnega psa (čeprav je bil vse prej kot primerno socializiran pes), potem pa se je zapletel v pretep z najboljšim prijateljem (tudi NO). In od takrat je vedno grozeče renčal na vsakega psa (enkrat celo na psico) in ker je precej močan ga sploh nisem upala več sama voditi na sprehode. Verjetno je takrat tudi popolnoma odrasel (pri dveh letih). In smo mu predpisali terapijo! Obvezen fleksi, halti, vsaj eno od mojih psic obvezno zraven na sprehodu (da se je navadil na stalno prisotnost psov) in počasi se je začel lepše obnašati. Ko so se pokazali prvi rezultati ga je napadel sosedov pes, ki je k sreči nosil nagobčnik, vendar smo bili spet na začetku. Zdaj je dopolnil tri leta in se že spet lepše obnaša, lahko ga sama peljem na sprehod (vendar ima preventivno najlonski nagobčnik, ki deluje podobno kot halti), občasno ga spuščam in brez problemov priteče na klic. Peljali smo ga tudi na kastracijo in zdaj se nas še bolj tišči na sprehodu. Sicer še vedno ne mara cuckov v soseščini, ker ga hodijo izzivat kadar je v pesjaku, vendar tudi ne pričakujem, da jih bo toleriral. Moramo pač paziti, da katerega ne dobi!
Res se mi vse bolj zdi, da imajo NO krasen karakter. Tako vodljiv je postal naš Don, da se večkrat vprašam, kaj bi nastalo iz njega, če bi ga že od vsega začetka tako vzgajali. V primerjavi z našo trmoglavo in zamerljivo španjelčico (mešanko) in s samozavestno in samosvojo kodrico, ki sta obe imeli podobno vzgojo in socializacijo, je Don pravi car. Zagotovo ni zadnji nemški ovčar v družini.

Kiki, sporoči, kako napredujeta, držim pesti! lp  
Logiran

toby
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 135


« Odgovor #48 : ponedeljek, 07.04.2003 : 18:06:08 »

Hej hov!

Tudi naš Toby je prava scrkljana dobričina.
Nikoli ni napadal psov,dokler ga nista dva njega napadla.In to iz ljubega miru.Od takrat sovraži nekaj velikih psov.Predvsem nemške ovčarje in pa seveda tiste,ki so že kdaj skočili v njega.Nisem še uspela ugotoviti po kakšnem ključu ima oblikovano lestvico sovraštva.Včasih določenih psov niti ne pogleda,pa lahko tudi renčijo vanj...
Majhne pse pa obožuje in se jim dobesedno meče pod noge.
Najprej sem mislila,da so mu napadi pustili strah,zdaj pa se mi zdi,kot,da je dobil samozavest in da bi on prvi napadel.Tako se "sumljivih" psov na sprehodih že na daleč ognemo.Če pa že pride do srečanja,ga moram fajn držat na povodcu.Grba na vratu se mu kar dvigne in renči pa laja kot nor.Skače pa kot zmešan proti drugemu psu.
Enkrat je že preskočil ograjo in tekel za tistim psom(in seveda za lastnikom),ki ga je vedno napadal,ko je bil majhen.Razumljivo,saj je lastnik tistega psa celo vedno vzpodbujal k temu...No,na srečo se ni zgodilo nič.
Ne vem,ali naj ga kregam,ko ima take izpade,ali naj se samo mirno umakneva.
Zaenkrat še ni imel pravega boja s kakšnim psom,bojim pa se,da  bo do tega prišlo,ko ga bo prvi od "osovraženih" psov grdo pogledal ali skočil vanj.Glede na to,da je zdaj odrasel in močen kot konj,se kar bojim,kaj bi lahko bilo...
Logiran
Kiki
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 81


« Odgovor #49 : ponedeljek, 07.04.2003 : 21:30:06 »

Simi, Flufi, Kaja - hvala za prijazne odgovore. Z zanimanjem pricakujem Flufijev prispevek.

Nekaj od priporocenega ze sama delam, a ravno ko se mi zdi, da je majhen napredek, se spet kaj zgodi. Tudi pri spuscanju ob pridnih, znanih kuzkih ne morem biti vec sigurna, ker kot receno, se je zadnjic zakadila v eno pohlevno mesanko, ki je bila se bolj prestrasena kot ona in se je zelela samo skriti.

Nikoli je nisem kaznovala - ne morem je kaznovati zato, ker jo je strah! Tudi ce se s kom zaplete v prepir, je ne vlecem nazaj za povodec, ker se pes potem pocuti se bolj ogrozenega, to pa lahko zelo poveca agresivnost.

Vecinoma zelo pomaga, ce ji vnaprej mirno prigovarjam, da je tisto 'priden kuzek' in da je ona tudi pridna. Vedno pa ne.

Vcasih sem ze kar obupana, pes pa to po mojem tudi cuti, in tako se njena tesnoba se stopnjuje. In tocno tako, kot pravi Simi: ze vnaprej opozarja pse, da ne bi kdo slucajno kaj poskusal.

Na nagobcnik sem ze pomislila, a je od njega se bolj zafrustrirana. Obcuti ga kot kazen. Pa vsi se je bodo potem bali, ces, kaksen popadljiv pes, tako da bo ostala brez druzbe (ze zdaj se je eni izogibajo), to je pa za resevanje teh tezav po mojem se slabse. Sploh za psa, ki je (bil) tako zelo druzaben kot ona. Ze tako nekateri ne marajo NO, eni - kot smo brali na teh straneh - ker imajo slabe izkusnje, drugi pa zaradi predsodkov.

Podobno je pri dobermanih, rotweilerjih itd. A recimo prijateljicin doberman je eden najneznejsih in najbolj ljubeznivih psov, kar sem jih kdaj videla.

Kaja, cestitam (in zavidam) ti, ker si uspela ukrotiti NO. To ni majhen zalogaj. Je pa mogoce le laze obvladati dominantnost kot strah, ki se mi zdi bolj instinktivnega izvora in ni toliko stvar zavestne odlocitve kot je 'hocem biti glavni pes dalec naokoli'.
Logiran
Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854


« Odgovor #50 : ponedeljek, 07.04.2003 : 22:53:17 »

Kiki,
to s psicami je ''hudič'' ko se 1x stepejo. Enako se je moja rota 1x skregala s škotsko ovčarko (s katero sta se dotlej razumeli!) in od takrat naprej je ni mogla videt. No je pa malce drugače pri njej, saj je zelo dominantna psica že od nekdaj in se ji morajo druge podrediti, da je vse OK.
Tudi to z majhnimi psi (zaradi zaganjanja) je izjemno moteča stvar. Če povem svoj primer: zadnjič na sprehodu je bila spuščena, za nami pa je hodila bernska planšarka. Nista se še srečali in Tori se ni kaj dosti ubadala z njo. Potem pa (na srečo je bila potem na vrvici) je pri eni hiši zaslišala višavko in je hotla kar noret. Sad    (Oxa pa brezbrižno capljala mimo Grin Wink)
Pri Oxi pa se mi je pa zgodilo, da sta jo napadli 2 NO. Kar nekaj časa se je cela naježila ob pogledu na NO in včasih je tudi lajala. Bilo je zelo moteče, vem pa da ni bila kriva sama. Zato se pripravi, da ponovna socializacija ne pride nazaj kar čez noč. Boš pa uspela. Če se boš s psico ukvarjala tako kot do sedaj boš videla, da bo uspelo!
Ne bom ti dajala sedaj kakšnih nasvetov, ker vidim, da so me forumovci prehiteli Wink

P.S.Tudi mene zelo zanima Flufijev prispevek!!! Cheesy
Logiran
simi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.225


« Odgovor #51 : torek, 08.04.2003 : 09:45:07 »

Kiki nikar ji ne nadeni nagobcnika, ker je to za psa ogromna psihicna obremenitev. Pes z nagobcnikom je zelo nestrpen in se bolj netoleranten kot drugace. Ce ima na sebi nagobcnik tocno ve, da ne bo mogel ugriznit nazaj in zaradi tega se bolj divja (renci in se zaganja). Poleg tega pa ga nagobcnik tudi moti in vse skupaj resnicno vzame za kazen.
Opozorit te moram se na eno napako, ki jo ponavadi delamo takrat, ko pes zacne  "noreti". Pocepnemo k njemu, za objamemo okoli vratu in mirimo, da je priden kuza. Pes pa takrat se bolj skace in nori, ker s tem, ko smo ga objeli, smo ga zopet fizicno omejili in ne more v primeru panike napast ali pa pobegniti. Zato ne sklanjaj se k njej in je ne objemaj, predvsem pa pazi, ce se sklanjas k njej, da ne bi po nesreci tvoja psicka ugriznila tebe v obraz. Nocem te strasiti, a raje te opozorim, ker je veliko ugrizov v obraz od domacega psa ravno v takih primerih, ko hoce lastnik psa pomiriti. Podobna zadeva se mi je enkrat zgodila na tecaju, ko se je tecajnik vneto sklanjal k psu in ga lubckal in bozal, da bi se pes pomiril, enkrat pa je bil pes prevec v efektu in zgodila se je nesreca.
Tvoja pot je zelo dolga in kar nekaj padcev in vzponov bo na njej. A ne ubupaj.
Tudi sama sem imela ogromne probleme s prejsnim psom, za katerega pa nisem vedela kaksna je njegova preteklost, ker sem ga odvezala iz ograje pri obvoznici. Seveda je bil na zacetku ves prijazen in priden, a kmalu je pokazal svoj pravi obraz.
Ko se je prvic stepel, pa nisem prvic videla pasjega boja, ker sem le prej imela 11 let psa sem bila tako sokirana, da niti odreagirat nisem mogla. Imel je tako potuhnjeno tehniko, da si mislil, da se bo s psom igral, saj je sel proti njemu, mahal z repom in ga vabil k igri, ko pa je pes prisel do njega ga je prijel za zadnjo taco, obrnil na trebuh, se mu usedel na trebuh in zgrabil za vrat.
Najini sprehodi so postali muka, obsojen je bil na povodec. Hodila sva v tivoli, seveda sem bila najbolj grozen clovek, ker se sprehajam z agresivnim psom po taki sredini kot je tivoli. A psu je pomagalo in pocasi sva presla na vedno daljsi povodec, ki ga je vlekel po tleh (zaradi varnosti, da ti lahko odreagiras, ce bi staratl na psa). Res pa je, da sva ogromno delala na odpoklicu in koncni rezultatl najinega (tako mojega kot negovega) je bil, da sva lahko po enem letu prvic sla brez povodca cez tivoli tam, kjer se zadrzuje najvec psov.
Bili so vzponi in padci, vmes se nama je zgodilo, da je vanj priletel en majhen tecen mamin ljubcek na 4 nogah in spet sva se vrnila na zacetek.

Se enkrat ti zelim, da ne obupas. In pa se nekaj sem pozabila. Ko srecas psa naj te ne bo strah, ker pes to cuti in ti to prenasas na psa in pes postane se bolj "agresiven"
Logiran
Alien
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 117


« Odgovor #52 : torek, 08.04.2003 : 10:29:40 »

Hojla!

Sem uspela šele zdele vse prebrat, sploh vas nisem mogla lovit hehe, kaj šele da bi kaj napisala.
No jest imam s svojim Maksom isti problem odkar ga je napadel sosedov rotti. Pri Maksu ni pomembno kakšen pes nama gre naproti, če je psica ali pes, samo če je velik se začne zaganjat kot nor, da ga komaj obdržim.
Srečo imam da na sprehode doma hodim sama s svojima kužkoma in v bistvu skoraj nikoli na vrvici ne srečam nobenega psa.
Ta problem pa obstaja samo kadar je Maks na vrvici, zato kadar naletim na kakšnega psa kje na travniku pa ga poznam, da ni preveč agresiven, Maksa vedno spustim. On se ponavadi uleže in čaka da pes pride sam do njega, se povohata in vse je ok. Odkar ga je rotti drugič napadel sem vidla, da njemu vrvica pomeni, da nima kam pobegnit, ker takrat je bil odvezan in ko ga je zagledal da leti proti njemu, se je pognal v beg. Sicer smo ga iskali celo popoldne, ker je bežal in bežal ampak fasal pa ni.
No uglavnem zdej ga že toliko poznam, da vem da je najbolje da je v takem primeru spuščen.
Strah pa poskušava odpravit na KD-ju in sicer odlaganje ko so drugi psi zraven, predvsem NO, Rotti in kak malamut. Pes kaže živčnost saj takrat laja, kao dej me čimprej stran, ampak mislim da se bo sčasoma navadil. Vajo Poleg delava tudi mimo psov, zaenkrat še ne preblizu, ampak stanje se izboljšuje.
Vem da nikoli ne bo čisto ok, ampak mogoče bo pa moj pes lahko 100% hodil poleg mene po cesti in ga ne bo treba imet na vrvici ter se bo čutil manj ogroženega.
Zaenkrat delava tudi doma čimveč brez vrvice in je ubogljiv, samo če pride nasproti pes vem da še ni 100%, zato ga imam takrat še privezanega.
Upoštevaj nasvet Simi in čimveč stika z drugimi kužki....
Še nekaj sem se spomnila, Maks se je pri 9 mesecih nenormalno prestrašil bokserja - vohal ga je pri nogah ko pa je pogledal gor pa ga je skor kap in od takrat jih nekako ni mogel videt, zaganjal se je v vsakega, tudi psico, ki smo mu jo dal prej za povohat od zadaj da ni videl face, ampak ko se je obrnila  Lips Sealed
Sej naredil ne bi nič, ampak zaganjal se je k zmešan.
Tudi to smo že nekako odpravili, z bokserji se sicer ne igra, ampak spuščen je lahko saj se jim umakne in gre po svoje. Problem je edino, če pes preveč rine vanj.
Zato, ko imate spuščenih več psov naenkrat, nikoli ne stojte pri miru, ampak hodite naprej in se pogovarjajte. Ker nekateri se začnejo preveč motat okrog nog lastnikov, pride še drugi pes, seveda nekako zmanjka prostora, pes se čuti ogroženega in napade.
No tole je blo na hitro, upam da nisem napisala preveč dvoumnih stavkov. če pa sem me prosim popravite.

LP,
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #53 : torek, 08.04.2003 : 10:38:07 »

Joj, tako lep dolg odgovor sem imela napisan, pa mi ga je zbrisalo Sad
Kiki, nisem ti mislila svetovati nagobčnika, ker v tvojem primeru res ne bi veliko pomagal (ali pa bi škodoval). Tudi jaz sem od začetka uporabljala halti, potem pa sem kupila najlonski nagobčnik, kjer ima smrček zunaj. Veliko bolj varno ga je spuščati z nagobčnikom, kot s haltijem ali brez vsega. Don sedaj že ve, da pomeni nagobčnik dolg sprehod z menoj in v pesjaku lepo počaka, da mu ga namestim. Točno tudi ve, da mu nagobčnika ni treba nosit, če gre zraven fant in takrat si pusti natakniti samo ovratnico.
Se pa tudi meni zdi, da je šlo učenje lažje v glavo Donu, kot pa Kaji, ki je plašna. Čeprav sem zelo dobro začela prevzgojo (boji se petard) je na koncu zaradi nepredvidljive situacije vse spodletelo. Pri Donu pa si lahko privoščiš kakšno napako, pa bo že čez 5 minut pozabil, da se je zgodilo. lp in veliko uspeha

P.s. Dona je pomagal krotiti (beri vzgajati) tudi Aleš...da ne bo zamere Grin
Logiran

Right_Thing
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 114


« Odgovor #54 : torek, 08.04.2003 : 12:23:08 »

Kiki zdravo
upam, da se bo situacija umirila in da boš znova lahko sproščena na sprehodih.

ne vem zakaj ne nagobčnik ? Kaj pa če odpove avto, pa moraš na avtobus, ali pa na poseg na veterini ? Že iz tega razloga je dobro, da je pes naučen  nosit tudi nagobčnik, če je bilo treba (seveda moje osebno mnenje, da mora biti  nagobčnik izdelan po naročilu, tako da je imel pes na voljo res dosti prostora za dihanje in ne tisti modni  poceni najlonski).
Kot sem dostikat v mestu in na cestah  opazovala pse v službah (policijske pse, ki so ravno največkrat "nemški ovčarji")  tudi ti dostikrat nosijo nagobčnik , pa vem, da so odlično naučeni psi - ubogajo 100 % v primerjavi z ostalimi psi v lasti navadnih ljudi.

Glede odnosa drugih ljudi do psa z nagobčnikom. Odnos drugih ljudih do tvojega psa se bo še bolj skrhal, poslabšal , ko bo prišlo do resnega pretepa in posledično krvi in raztganin in boste vsi  skupaj pristali na veterini  na kakem šivanju.


Mogoče je čas, da spremeniš svoje razmišljanje do lastne psičke , ki je seveda vaša ljubljenka , pa mogoče tudi malo "sckrljana" in zdaj "pasja gospodična" užaljena na vse pse, ker je doživela grdo izkušnjo z eni psom. Malo te izkorišča.    








Logiran
simi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.225


« Odgovor #55 : torek, 08.04.2003 : 13:08:08 »


Citat




Kot sem dostikat v mestu in na cestah  opazovala pse v službah (policijske pse, ki so ravno največkrat "nemški ovčarji")  tudi ti dostikrat nosijo nagobčnik , pa vem, da so odlično naučeni psi - ubogajo 100 % v primerjavi z ostalimi psi v lasti navadnih ljudi.



Ko si ravno dal za primerjavo policijske pse, ti nikoli ne zelim, da bi bil v situaciji, da bi okusil bolecino, ki ti jo lahko naredi izsolan pes, ki se zna boriti z nagobcnikom.
Lahko ti iz lastnih izkusenj povem, da veliko manj boli, ce te ugrizne pes (kar se mi je zgodilo in imam zato sivan stegenj) kot pa ce te uzge izsolan pes z nagobvnikom, tudi to sem dozivela, ko me je zaradi moje nepazljivosti na obrambi psica po nesreci butnila z nagobcnikom.
Pri ugrizu sem rekla auuuuu, pri udarcu z nagobcnikom pa sem padla dol, zato ce lahko zbiram, bi bila raje pogrizena kot pa tepena z nagobcnikom.

Zakaj so vsi policijski psi ne glede na pasmo z nagobcniki in se pri tem prav dobro pocutijo?
Nagobcnik imajo zato, ker se pes brez nagobcnika tretira prav tako kot uporaba strelnega orozja in ko pride do problemov morajo zaprosti za dovoljenje, da jim nagobcnike snamejo.
Zakaj pa se prav dobro pocutijo? Zato, ker so na treningih vedno oni zmagovalci in se niso imeli niti ene slabe izkusnje, ko so imeli na sebi nagobcnik, ampak vedno (povdarjam e enat) so bili oni tisti, ki so zmagali. In tako se je psom dvignila samozavest in zato so z nagobcnikom popolnoma samozavestni in sprosceni.
Logiran
DeeDee
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 111


« Odgovor #56 : torek, 08.04.2003 : 14:41:28 »

Uh, slabe izkušnje so res hudič. Jaz na žalost o preteklosti svoje 3 letne psičke zelo malo vem, ampak močno sumim, da je bila napadena, ker ima tudi ona probleme ob srečevanju z neznanimi kužki. Na začetku mi ni bilo jasno zakaj renči in se zaganja v pse in mislila sem, da je zelo dominantna, ampak vse bolj se mi zdi, da jo je enostavno strah in se samo dela močno in nepremagljivo. To je dokazala ob napadu malamutke, ko se ji je Luna popolnoma podredila in tekla stran kolikor hitro je mogla. Brez vrvice je nekoliko bolje in ob srečanju s psom ponavadi le otrpne in renči. Greben ima obvezno čez cel hrbet. Drugače pa ne izgleda ravno prestrašena, ker ima rep visoko dvignjen in ušesa so obrnjena naprej. Če je pes prijazen in ni preveč vsiljiv se začne čez nekaj minut igrat z njim in tudi greben se počasi poleže. Je pa vse narobe, če je kuža nekoliko razigran, se v igri zaganja vanjo ali celo poskuša naskočiti - takrat pa ponori in začne šavsati. Vendar ga ne ugrizne, ampak mu samo grozi. Je pa stvar taka, da pristop "kazen-pohvala" ne deluje najbolje in imam občutek, da ji gre na slabše. Mogoče bi bilo bolje, če bi njeno pozornost preusmerila in totalno ignorirala njeno obnašanje. Tako da jo ne bi mirila, niti kaznovala, ampak samo pohvalila za vsak napredek. Simi, prosim, popravi me, če se motim!
Logiran
nadja
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 894


« Odgovor #57 : torek, 08.04.2003 : 15:14:52 »

Ravno berem knjigo: Govorite po pasje? V knjigi avtor svetuje, da skrbniki psov, čigavi psi  renčijo na ostale (čeprav je bolj za dominantnost ne plašnost), ukažejo psu naj se usede: Sedi!
To zato, ker se pes s tem, ko se usede podredi drugemu psu in tako ne pride do pretepa. Ne vem koliko to drži mogoče pa lahko poskusite
Logiran
Kiki
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 81


« Odgovor #58 : torek, 08.04.2003 : 20:46:19 »

Psicki zal ne morem ukazati sedi (ceprav je drugace kar ubogljiva), ker v kriticnem momentu od strahu ne vidi in ne slisi nicesar.

Mislim, da me ne izkorisca - njen strah je velik in pristen. Razen tega ni hudobna ali zahrbtna in je vedno pripravljena pozdraviti pse, s katerimi se srecamo. Zelo oprezno, pa vendarle. Vsak lahko vidi, kako se bori sama s sabo. Tezava je v tem, da ce jo potem nekaj pri obnasanju tega psa nenadoma razburi - jaz pa nikoli ne vem, kaj to bo in ali se bo zgodilo - začne pa rezati in lajati nanj. To je instinktivni odziv, ne razumem, kje naj bi bilo tukaj izkoriscanje.

Ko se vznemiri, je nikoli ne objemam, tudi ne vlecem je nazaj in je ne kregam. Umaknem se in cakam, da se psa sama zmenita. Le dvakrat doslej, ko sta oba psa se kar skakala drug na drugega, sem mocno zavpila in takrat sta odnehala. Ker se nikoli ni nikogar ugriznila (ne psa ne cloveka), se tudi ne bojim, da bi mene. Do mene je ubogljiva in se podreja, le v taksnih situacijah ji zablokira.

Mislim, da je se najbolj podobno temu, kar je opisala DeeDee - da jo je strah za umret, in zato se dela cim bolj grozno in nepremagljivo.

Nagobcnika ji, kot sem rekla, ne dajem. Samo pomislila sem na to. Od prej ga je vajena, ker sem ji ga vcasih za 5 minut nataknila doma, ze zato, da ne pride iz vaje. Toda v stresu, ki ga ze itak dozivlja, je nocem se dodatno frustrirati. Nagobcnik je pa za psa vedno frustracija, tudi ce ga je vajen. Vsaj pri mojem je tako.
Logiran
Kiki
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 81


« Odgovor #59 : torek, 08.04.2003 : 20:48:51 »

Jana, kdaj lahko pricakujemo Flufijevo mojstrovino?

Aja, na poseg k veterinarju (ce bi mi crknil avto) je pa ne bi peljala z avtobusom ampak bi narocila taksi... Smo pac razvajeni, heh heh. Z avtobusom bi sla samo, ce bi bila bolana jaz.  Wink
Logiran
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 15   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Napadalnost  |  Tema: napadanje
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines