mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 23.11.2024 : 13:23:13

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Lulanje na sto načinov  |  Tema: Lulanje?!?
Strani: 1 ... 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17   Dol
Natisni
Avtor Tema: Lulanje?!?  (Prebrano 59932 krat)
0 članov in 8 gostov pregleduje to temo.
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679

« Odgovor #180 : nedelja, 04.06.2006 : 17:37:03 »

Mogoče je mislila, da ni dobro do drugega cepljenja druženje s tujii psi, ki jih ne poznaš...
Sej če ga daš na travo za par minut in paziš da ti ne žre kakih svinjarij, nebi smelo bit nič narobe...

Pa ja ne kaka recimo ob osmih, naslednjič ob osmih in pol, naslednjič pa ob 13-ih? Wink

Zapisuj si ure. Mogoče ma pa dnevna nihanja... Sej tudi mi mamo priljubljene ure ponavadi...  Tongue

Nek vzorec boš pa ja našu, če ga pa ni, bo pa res treba malo počakat, da se frekvenca zmanjša, ampak jaz bi raje pol ure zunaj na klopci visela in ga fuuuuuuuuuuuul pohvalila ko bi se zunaj pokakal, ker na časopisu, ga pa res ne moreš zadrževati pol ure ali več.
Varianta pa je tudi, da maš časopisni po celi sobi, kjer se bo sprehajal, ko se ti bo zazdelo, da nekaj išče...
Logiran
bugoslav
novinec
*
Sporočil: 7

« Odgovor #181 : nedelja, 11.06.2006 : 16:38:29 »

Hojla!
Ima 3 mesece staro maltežanko, pa me zanima zakaj včasih kaka v svojo posteljico, kjer spi. Lula na papir, kaka pa kjer pade pa pade, kaj narediti v takem primeru. Ven jo še ne vozim, ker mi je vzrejiteljica rekla, da naj še počakam s sprehodi ven do drugega cepljenja (ima ga 20.6.), je to dobro.
lp
Logiran
ppetra
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.273

« Odgovor #182 : nedelja, 11.06.2006 : 16:52:30 »

Jaz sem svojo psičko vozila ven skoraj od prvega dneva ko sem jo dobila pa je bila drugič ceplenja šele čez, ne vem, par tedno po tistem ko sem jo dobila. Če imaš možnost jo vozit ven, recimo če ste v hiši (urejena travca...), bi jo jaz kar ven nosila. Prej ko ji boste pokazali kam naj lula in kaka prej bo dojela in se sčasoma navadila na tak red, kot ga želite imeti doma.
Logiran
bugoslav
novinec
*
Sporočil: 7

« Odgovor #183 : nedelja, 11.06.2006 : 17:00:36 »

Holja!
Živim v bloku kjer je okoli trava, tako da je možnost peljati kužka na travo, pa je dobro da je na travi spuščena, kajti ni še navajena na povodec, kdaj jo peljati ven, hvala za odgovore in lp
Logiran
ppetra
rad prihajam sem
*

« Odgovor #184 : nedelja, 11.06.2006 : 17:20:23 »

Če je v bližini kakšna ne preveč polulana in pokakana trava od drugih kužkov, da ne bo ovohavala tega, bi jo po moje lahko parkrat na dan peljal ven, mislim za par minut, ko se ti zdi, da jo lulat in kakat (verjetno ti je vzrediteljica povedala, kdaj je to). Kar se povodca tiče, malo je zoperno ker si v bloku in ko jo boš peljau ven se lahko ustraši drugih ljudi ali pa kužkov in ti uide, tako da jaz bi jo imela na povodcu oz flexiju in to takem za muce (flexi mini), ker jo bodo ostali preveč vlekli (vsaj mojo so), pa po moje se bo kar hitro navadila. Moji psički mislim da je bilo zoprno samo ene parkrat (2-3x) potem je pa ni več motil podvodec, lahko pa malo po stanovanju probata.
Če se ti pa zdi okolica okoli bloka preveč "umazana", je pa morda ne vozi ven, do cepljenja (pa saj ga imaš kmalu).
Logiran
poli99
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 77

« Odgovor #185 : četrtek, 06.07.2006 : 16:10:58 »

Naša kužika je stara dobrih 7 tednov in je dober teden pri nas. V začetku nas je zjutraj z glasnim laježem opozorila, da mora lulat in smo jo spustili na travo. Zdaj pa zjutraj nič več ne laja in se polula kar v veži (tam spi), čez dan pa - če se ji le posreči - mora obvezno narediti kakšno lužico tudi v veži.
Problem je v tem, da zjutraj običajno zaspim in sem prepozna.
Kako naj jo navadimo, da bo dala znak, da mora ven?
Logiran
Žiži
rad pišem
Sporočil: 348

« Odgovor #186 : četrtek, 06.07.2006 : 20:25:39 »

poli99

ja, s svojo psičko ste šele na začetku socializacije in navajanja na čistočo, zato imate pred sabo še kar dolgo in dokaj trnovo pot. Nekateri psički rabijo malo, nekateri pa malo več časa, da osvojijo osnove vedenja in čistoče, zato nikar že po enem tednu ne zahtevajte od svoje psičke, da vam na nek način pove, kdaj jo tišči na potrebo.Mladički so kot majhni dojenčki, ki se šele navajajo na novo okolico in počasi dojemajo kaj in kako treba, zato potrebujemo mi vodniki in lastniki kar nekaj potrpljenja, da te male kepice naučimo vseh osnov.

Najprej bi vam priporočila, da jo čim večkrat odpeljete ven na travo in ko se polula jo pohvalite , ali ji dajte kakšen priboljšek, v hiši pa postavite posteljne podloge na mesta, kjer največkrat opravi potrebo, tako si boste prihranili veliko dela okoli brisanja in čiščenja, saj tako mlad psiček, ne more dolgo časa zadrževati vodo.
Ko boste obvladali lulanje na podlogo, pa le to počasi prenesite iz bivalnih prostorov, ter od tam nadaljujte naprej.
Seveda pa rabite veliko potrplenja  in doslednosti pri učenju svojega novega družinskega člana in trud bo kmalu poplačan.

Lep pozdrav!
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**

« Odgovor #187 : petek, 07.07.2006 : 13:29:11 »

Zelo malo psov laja, če hoče lulat. Moja prejšnja je začela malo težit, kot da se hoče igrat, zdajšnja gre pred vrata sedet, samček pa čisto nič ne pokaže, oz. mogoče zelo zelo medlo in še nismo zasledili kako.

Sicer pa teh znakov ne moreš opaziti če zaspiš ali med tem gledaš TV. Wink
Sej ne da si edina hihi.

Ampak, da boš opazila kake znake ti pes pošilja, bo preteklo verjetno še nekaj časa..
Logiran
poli99
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #188 : petek, 07.07.2006 : 16:23:44 »

v hiši pa postavite posteljne podloge na mesta

Kakšne podloge so to - kje se dobijo?
Glede lulanja čez dan sploh ni problema, če nam le ne uide v dnevno, tudi čez noč nič ne lula, polula se praktično tik preden jo zjutraj spustim ven ... hja, še vedno je njena luža manjša od moje  sram Grin

Lep dan, poli
Logiran
Žiži
rad pišem
Sporočil: 348

« Odgovor #189 : petek, 07.07.2006 : 17:18:12 »

To so podloge, ki jih uporabljajo v bolnišnicah pri nepokretnih bolnikih in se kupijo v vsaki lekarni v dveh velikostih, lepo upijejo tekočino in ne prepuščajo. Res so zelo praktične.

Uspešno navajanje vam želim.

LP
Logiran
poli99
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #190 : petek, 07.07.2006 : 18:55:16 »

Hvala!  Smiley
LP
Logiran
hers
novinec
*
Sporočil: 2

« Odgovor #191 : ponedeljek, 07.08.2006 : 13:46:49 »

moja 2.5 meseca stara ameriska pitbull terierka lula v stanovanju. pri men je ze vec kot mesec dni peljem jo ven po vsakem obroku in vsake 2 uri pa se vseen dvakrat ali trikrat polula v stanovanju. ali je zaradi tega ker ne more zadrzat ali pa se se ni naucila da je trava namenjena za to.
Logiran
maska%odi
novinec
*
Sporočil: 6

« Odgovor #192 : ponedeljek, 07.08.2006 : 19:23:04 »

Naš Odi je kar dolgo uporabljal plenične podloge (do 5. meseca) in moji so se bali da se nikoli ne bo navadil lulat zunaj. Pa se je, sedaj ko malo dlje zdrži vedno lula zunaj in ni nobenih problemov. Nekateri to hitro zakapirajo drugi pa ne, pa tudi ne zdržijo tako dolgo. Počasi pa bo Smiley
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**

« Odgovor #193 : ponedeljek, 07.08.2006 : 21:04:36 »

Pa polulajo se lahko od veselja, ko se razburijo ali pač ne zdržijo. Jaz sem mojo dobila pri približno šestih mesecih pa se mi je v prvem mesecu še kakih trikrat noter polulala, čeprav je bila 5x zunaj na dan, ponoči pa ni bilo panike.

Sploh se ne sekiraj če tako mali mladiček še kako lužico spusti. Čez en mesec bo mogoče samo 4x na teden  Wink Grin
Logiran
ppetra
rad prihajam sem
*

« Odgovor #194 : sreda, 16.08.2006 : 21:26:02 »

Je morda komu znano, če se lulanje od veselja kdaj preneha. Moja psička je sedaj stara že 8 mesecov in ji od veselja uide par kaplic, no za malo lužico. Pa ne vem kako naj to odpravimo, ker se polula vsakič ko sreča nekoga ki ji je ful simpatiče in ko jo ta poboža po trebuščku (vedno se zvali na hrbet)
Ne razumem zakaj ne mora zadržati? Bi jo morala peljat na kak pregled???
Logiran
Strani: 1 ... 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Lulanje na sto načinov  |  Tema: Lulanje?!?
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.