mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 20.10.2024 : 23:30:45

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Tema: Naš lepotec išče lubico
Strani: 1 2 3 4 [5] 6   Dol
Natisni
Avtor Tema: Naš lepotec išče lubico  (Prebrano 15736 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
jst
odvisnež
*****
Sporočil: 630


« Odgovor #60 : četrtek, 30.04.2009 : 17:34:53 »

Ok!
Jaz se s tem, da bi morala iskati opravičila, zakaj bi mojemu kužanu rada posikala lubico, ne bom ukvarjala. Predvsem zakaj je tolk fajn in bi bil ful primeren, pa še manj. Pri tem nobenega ne silim, da bere moje sporočilo, še manj pa da da svojo labradorko na razpolago.
Glede ene stvari se bom pa še opredelila, ker vem kolk naporno je. Jaz sem imela preden smo ga morali dati uspavati 12 let starega nemškega ovčarja z rodovnikom, ki je bil v aktivnem policijskem delu do 7 leta starosti. Pa mu pri njegovem zdravju in dispanziji kolkov rodovnik ni čisto nič pomagal, še manj pa to, da sta bila starša priznana šampinjona. Kaj pomeni kakovostna vzreja in učenje, kakor tudi disciplina pri tem torej zelo dobro vem - ne glede na to, da se vam zdi da sem malo neumna. Priznam pa, da se mi ne da ukvarjati in hoditi na tekmovanja, psu povzročati srtresov in neljubih dogodkov, da bi dobil dovoljenja, da lahko naskoči, ker bi imel vse predizpozicije. Zame je pes družinski član in mi v hišo ne bi šenkrat prišel takšen pes kot je bil nemški ovčar, ki je moral delati (čeprav so vsi pravli, da je to za njega igra in da uživa), saj je bil, ko je šel v "penzijo" popolnoma izgorel in sem kar nekaj časa porabla, da se je aklimatiziral doma in sprostil. Najbolj hudo pa mu je bilo, ko je šel oče v službo in mu ni bilo jasno, zakaj on ne sme iti zraven in je mislil, da je kaj narobe naredil. Posledično imam malo drugačno gledanje na vzrejo in vzgojo živali, predvsem pa pasje življenje, ki po mojem naj bo čim lepše. Predvsem pa brez nepotrebnih stresov, ki lahko definitivno zlo močno udarijo na zdravje naših ljubljenčkov.
Kar se pa dispazije kolkov tiče, pa je Tuks bil že na slikanju. Ker se je moj fant bal, da bi jo imel, ker so labradorci (po izjavah drugih) bolj občutljivi za to. Slikanje je bilo pri 2,5 letih negativno. Ni pa bil testiran na alargije, ker do sedaj ni pokaz nobenih znakov, ki bi kakor koli nakazali potrebo po tem. Kar se pa ostalih stvari tiče, glede značilnosti, pa ustreza popolnoma vsem opisom, ki so na strani mojpes o labradocih, kakor tudi na drugih straneh. Lahko pa zaradi mene tudi rečete, da je mešanček. Ker če je, potem je res pobral najboljše lastnosti po materi :-).

Glej, Sergeja, meni je vseeno, ali je tvoj pes mešanček ali ne. Ti tudi verjamem, da povsem ustreza opisom pasme. Praviš, da ti ni treba iskati opravičila za to, da bi ga rada parila. Ampak ravno razlog je pomemben. Resno: zakaj bi ga rada parila? In ali si pomislila na posledice? Takšna dejanja namreč imajo posledice: v tem primeru so to mladiči. Si pomislila, kaj bo z njimi? Si pomislila na to, da lahko postaneš soodgovorna za to, da bo kateri od psov pristal v slabih pogojih, na cesti, pod avtomobilom? Ali da bo bolan?
Logiran
bonny
rad pišem
****
Sporočil: 440


« Odgovor #61 : četrtek, 30.04.2009 : 18:00:28 »

Saj nisem mislila, pa bom vseeno,...

Če prav razumem, te je torej tvoj lep labradorec nagovoril, da mu poiščeš lubico. Ker bi rad užival spolnost, kot jo uživaš ti. In za iskanje ti je priporočil ta forum. Po naslovu namreč sklepam, da govoriš v njegovem imenu, al kako?

Od tukaj verjetno razlog, zakaj ne misliš s svojo glavo. Ker namesto tebe misli on.
Verjetno uživa tudi ob grizenju stvari v vašem stanovanju. In verjetno mu tudi to dovoliš in odobravaš. Kaj češ, če pa uživa. Predvidevam da tudi uživa ob hranjenju. In ker tako uživa, ga hraniš cel dan...
Še nekaj stvari bi lahko našla, pa mislim, da je bistvo zajeto.

Tvoj pes torej povzroči novo leglo. Seveda z vašim privoljenjem. Na svet pridejo čudoviti labradorci (ki to niso) in lastnica psice jih čudovito proda. Ali podari. Čudovitim ljudem, ki bodo želeli, da njihov pes/psica uživa. In bodo zato imeli mladiče. Ki jih bodo podarili čudovitim ljudem,...

Draga moja, ne živimo v pravljici.

Pričakuj, da bo vsaj polovica psov z geni tvojega samca, slej ko prej zavržena, zlorabljena, povožena, shirana, vstreljena ali na kakšen drug priročen način odstranjena s tega sveta. Zakaj? Zato, ker ti nisi odgovorna. Ker razmišljaš (oziroma ne) s puhlo glavo. Ker si ti nekaj želiš in ti je popolnoma vseeno, kakšen bo rezultat tvojega početja. Ker si se ti tako odločila in tako bo. Ker si egoist. Ker daješ živalim človeške lastnosti, ker,...

Tvoj pes nima s tvojo odločitvijo popolnoma nič. Zavohal bo samico, si jo podredil, jo zaplodil in čakal kdaj greste domov. Nekaj sekund bo trajalo, bi tem pa žal ne boš videla nič romantičnega. Nič uživanja vrednega.

In kaj potem, ko bo polovica psov z geni tvojega pomrla? Nič, a ne? Ker ti je vseeno. Ker si tako pametna.
In tisti, ki jim bo pes zginil, ali pa ga bo povozil avto se tudi ne bodo kaj preveč sekirali. Pustili ga bodo v prvem jarku in prišli do tebe. Ker bi imeli še enega. In ti, ljubiteljica živali, zagovornica skrbnosti, oboževalka lepote svojega psa, boš hitela iskat novo samico. Da posodi maternico in skoti nove mladiče, ki bodo identični tvojemu labradorcu (ki to ni).
Zato, ker si jih vsi tako želijo in so tako skrbni.

Absurd!
 
Logiran
Vixen
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.804


« Odgovor #62 : četrtek, 30.04.2009 : 18:02:00 »

Pa tudi če najdeš 10 ali 12 odličnih lastnikov za svoje mladiče - teh 10 ali 12 družin bi lahko posvojilo že obstoječe kužke iz zavetišč, tudi take, ki so podobni labradorcu.
Logiran
missysb
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.096


« Odgovor #63 : četrtek, 30.04.2009 : 18:31:43 »

1. šampiNjon

2. prediZpozicije


 Grin
Logiran
missysb
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.096


« Odgovor #64 : četrtek, 30.04.2009 : 18:34:29 »

Da ne govorim, kako sMa se režala ko sMa tole brala, jaz in moj...






Offtopic... sorrčy, had to...  Grin
Logiran
binulja
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.446


Ben


« Odgovor #65 : četrtek, 30.04.2009 : 18:42:55 »

Meni je bla dispanzija kolkov absolutno najbolj všeč Tongue Za vse ostalo pa...zopet toleranca do nevednosti? In zopet primer kako je treba vedno znova na vsakem koraku, ob vsaki uri, za vsako ceno izobraževat, al kako že.  Tudi zelo jasen primer koliko to izobraževanje (v ogromno primerih) zaleže. Pobere pa izobraževalcu precej energije, ki pa vsaj pri običajnih ljudeh (izobraževalcih Cool) ni neomejena.
Logiran

sessa
rad pišem
****
Sporočil: 447


« Odgovor #66 : četrtek, 30.04.2009 : 18:43:50 »

Da vas sram ni!!! sredi pomladi, ko je že itak polno dela s sirotami, nas hodite provocirati in izzivati na forum!
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.405


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #67 : četrtek, 30.04.2009 : 20:02:22 »

sessa, sparaj na jezi Smiley, ker prav popolnoma nic ne pomaga. Sem se jezila, pa videla, da nima smisla, ker kamniti glavi z drugim,  kot z macolo, ne prides do zivega. Da gre za kamnite glave, je jasno po tem, ker jih ne ganejo niti teme, kot so:

- http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,7044.0.html
- http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,8787.0.html
- http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,11721.0.html
- http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,28059.0.html
- http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,27951.0.html
- http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,5289.0.html
- http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,8650.0.html
- http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,11452.0.html
- http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,11747.0.html
- http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,8225.0.html
- http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,7921.0.html
- http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,7271.0.html
- http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,12654.0.html
- http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,14128.0.html
- http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,11718.0.html
- http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,15032.0.html
- http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,5577.0.html
- http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,10608.0.html

Saj vem, da boste vsi vpili, da se to vasim mladicem in psom ne more zgoditi. Ja, morda res (ceprav sergejam ne verjamem niti tega, da res skrbijo za svoje pse pol tako, kot pisejo tukaj) vasim ne, se pa lahko dogaja potomcem vasih psov. Vsak dan. Pred vasimi ocmi. Samo odpreti jih morate. Oci namrec.

sergeja, a nadaljujem? Oz. nima veze, ker itak ne bos kliknila na nobenega od linkov. Kako predvidljivo. Samo do spice svojega nosu vidite vse sergeje, kar je dlje, je prevelik umski in fizicni napor.

Zgoraj so samo linki do psov, ki sem se jih spomnila, je pa sicer zivali v horjulskem arhivu 14 strani in vsaka stran ima 70 tem, pa so teme tam not komaj od konca leta 2005, torej dobra 3 leta. V veliko temah je po nekaj zivali skupaj. Imate steparji kamne namesto pameti? Srca sigurno ne za drugo, kot samo zato, da vam omogocajo tlacit ta svet.

Mack sploh ni v tejle zgodbi. Lahko komu se kaksne macje linke nalimam, ce zelite videti, kaj se zgodi s produkti vasih zelja, pohlepa in egov.
Logiran

Nika2
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.367


« Odgovor #68 : četrtek, 30.04.2009 : 21:39:45 »

... šampinjona.

Ta je pa najboljsa!  Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy

Ze samo iz te besede vidimo, koliko znanja ima sergeja o kinologiji in vzreji psov.  Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin

Kandidatka za forumasico leta, vam recem.
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #69 : petek, 01.05.2009 : 10:23:15 »

Gobo ima doma, a niste vedeli ?  Tongue Roll Eyes Wink
Logiran
charlie
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 367


« Odgovor #70 : petek, 01.05.2009 : 10:32:44 »

Ali je kdo pomislil, da je Segeja moški in da v bistvu skozi svojega čudovitega labradorja išče partnerko oz da s tem na postu izkazuje, da ima pomanjkanje sexa? Mogoče je pa Segej(a) zgrešila forum in misli, da so to ženitni oglasi? Grin Grin

Ok, dovolj šale, msili, da si Sergeja skozi teh 5 strani ugotovila, da ti vsi forumaši želijo dopovedati nekaj. Imaš psa, ki ga kličeš labrador, ker ti je veterinar tako rekel. No saj morda mu je podoben od daleč, ampak daj si no dopovedati, tvoj pes je mešanček in noben čistokrvni pes. Ljudje ti hočejo povedati tudi to, da je trgovina s pasjimi mladiči v razcvetu in distribucija šteparskih psov kakršen je tudi tvoj je ena od najbolj donosnih v Sloveniji. Enostavno sprijazni se s tem in moli, da ti pes ne bo zbolel za kakšno boleznijo značilno za to vrsto psov.

Namesto, da bi ljudem rekla hvala za brezplačno šolanje se z nami kregaš, prodajaš znanje, ki ga mimogrede sploh nimaš in ko ti nekdo nekaj reče se ti in tvoj čudoviti mešanček počutita užaljena in kako te vsi napadamo in kako kruti smo do tebe...

Resnica boli, kajne?
Logiran
mimi89bu
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 110


WWW
« Odgovor #71 : četrtek, 10.09.2009 : 00:40:57 »

Mene so tudi nategnili.  Angry Naj bi moj Pik bil MINI PEKINEZER  Roll Eyes haha LoL ....  Tongue No,jaz sem se tudi tukaj naucila,kaj sploh POMENI rodovnik. Jaz sem vedno mislila,da je rodovnik samo za tekmovanja  Grin S pomocjo teh "kregacev" tule gor  Cheesy sem se naucila,da je moj najlepsi srcek,vredn vsega najbolsega MESANCEK...kr je "cistokrvn brez rodovnika"  Cheesy V bistvu je blo mal tezko to sprejet-nateg mislim!!  Angry Ampak rada ga mam cist tak,kot prej,se bolj  Cheesy V bistvu ga mam itak vsak dan bolj  Cheesy Ej sergeja,sj pride mu lahk tud na PLISEKU haha  Grin No,mojmu kar curlja!  Grin Grin In ja,tudi jaz sem imela IDIOTSKE pomisleke... jejjjjj zdej bom pa kupla se isto crno belo MINI pekinezerko...pa bom prodajala  Tongue Aham,pa sm se posteno zmotla,v bistvu sploh ne morem verjet,da sem bila pohlepna za denarjem-z sluzenjem preko PSOV!!!!!!!  Undecided Saj ce bi bilo zdaj vse po moje a ne,bi tudi rodovniske podarila. Ampak tako zal ni. Pa ful sem studirala,da bi morali VREDITELJI dat psiholoski test,preden prodajo mladica. Bi pomoje velik boljse se godilo nasim kosmatincem  Cheesy Pa tudi priznam,vcasih sem visela po 2 uri na BOLHI----PSI. Zdaj-no way!! Ko bom kupila novega,bo moja pomoc TUKAJ.  Malo je pa res bedno,ko me kdo vprasa,kaksne pasme pa je  Lips Sealed Tukaj me pa malo zbode. Pa recem pekinezer... U bedu mi je edino to.  Lips Sealed
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #72 : četrtek, 10.09.2009 : 08:28:26 »

Ej sergeja,sj pride mu lahk tud na PLISEKU haha  Grin No,mojmu kar curlja!  Grin Grin
Mimi89bu, dej se mal umirit no.
Ne vem v kakšno ekstazo te spravlja pisanje o tem, kako tvojemu psu prihaja in kako mu sperma kar curlja - tole je no comment, no...
Pa psa daj glede na to, da v drugi temi pišeš, kakšne težave imaš z njim, čimprej kastrirat. Bo bistveno bolj vodljiv, ker ga ne bo več razganjalo.

(Na sprehodu pa mirno lahko rečeš da je pekinezer, to ni pol tako sporno kot brezvezna legla.)
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #73 : četrtek, 10.09.2009 : 09:35:23 »

Mimi89bu je dala primerno primerno primitiven odgovor, kot si ga primitivitivizem osnovnega posta zasluži. Se pridružujem nivoju:
Kdor ne more živet, ne da bi njegov pes natepaval, naj mu ga zaradi mene meče na roke, na pliš, al pa mu sam nastavi.
Bo manj škode, kot da štepa nove mešance.

Seveda pa bi namesto tega priporočila raje mal izobrazbe in morda kastracijo, če je spolni nagon samca prevelik- le da so taki tipčki/inje žal imuni za pametne nasvete.
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #74 : četrtek, 10.09.2009 : 10:25:21 »

Se popolnoma strinjam z deteljico.
Dodala bi samo še dobronameren nasvet za Mimi89bu. Namesto, da se ukvarjaš s tem, kje in kako ter koliko tvojemu cucku prihaja, se ukvarjaj malo več s svojo samozavestjo. Tako ti ne bo treba razmišljat, kako boš odgovarjala folku na sprehodih, pa tudi nad pasjimi izlivi sperme se ti tudi ne bo več tako nujno naslajat.
Logiran
Strani: 1 2 3 4 [5] 6   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Tema: Naš lepotec išče lubico
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines