mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 24.11.2024 : 01:08:20

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Samček ali samička?
Strani: 1 ... 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 17   Dol
Natisni
Avtor Tema: Samček ali samička?  (Prebrano 61279 krat)
0 članov in 7 gostov pregleduje to temo.
Kalsang
živim tukaj
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406

« Odgovor #150 : sobota, 30.12.2006 : 13:36:14 »

V tej situaciji, ki jo opisala Miša, gre za nekaj drugega. Psica in pes, ki živita v istem gospodinjstvu, tvorita trop, ki mu ponavadi poveljuje psica. To zna biti zoprno še zlasti pri bolj zahtevnih pasmah, kot je dogo argentino.

Po mojih izkušnjah, med drugim tudi s šolanjem psov, so psičke večinoma bolj pripravljene sodelovati s človekom prav zaradi tega, ker jih manj motijo hormoni. Ti so močan dejavnik samo med gonitvijo, pri samcu pa so ves čas v ospredju. Samec ima zato več dela z okolico. Vse mora pomarkirat, s svojega teritorija pregnat tekmece, se rangirat. Najdejo se tudi psice, ki so teritorialne, ampak je med psicami na splošno to manj izrazito.
Logiran
MIŠA
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 53

« Odgovor #151 : sobota, 30.12.2006 : 13:44:05 »

Kalsang, se popolnima strinjam. Wink

Vendar ta kuža ni več v "tropu", pa se ne razume s samčki. Zaradi hormonov, tako kot si napisala. Vsak, ki pozna kakšnega kastreranga kužka, ve da so povsem nekonfliktni in rijazni do vseh. Moj pes celo misli, da so psičke! Grin

Kaj pa pomeni trop, pa zelo dobro vem. Moja sestrična ima psico (mamo) in psa (sina), pa to definitivno ni dobra kombinacija. Imasta povsem svoja pravila, mama komandira sina, da počne neumnosti,...
Logiran
Kalsang
živim tukaj

« Odgovor #152 : sobota, 30.12.2006 : 13:49:09 »

S kastracijo se lahko res odpravi kar nekaj nezaželenega vedenja pri samcih. Seveda mora biti zraven tudi dosledna vzgoja... Wink

Toda kaj, ko so pasja (in človeška) jajčka v naši ljubi deželici še vedno tako dragocena reč! Jih je treba čuvat, ujčkat, gret...  Roll Eyes

PS: Me danes malo sarkazem daje  Cool
Logiran
MIŠA
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #153 : sobota, 30.12.2006 : 13:58:15 »

Ja, pri nas jih velika večina okoli binglja z jajčki! Grin Jih je treba čuvat! To je zelo občutljiva tema! Cheesy
Imajo jih tudi tisti kužki, ki jih nimajo namena pariti.

Zdi se mi, da se lastniki psičk veliko hitreje odločijo za sterilizacijo, čeprav moram povedati, da midva veliko pogosteje srečujeva "na novo nastale punčke" Grin, tako da jaz poznam že zelo veliko kastreranih kužkov.

Drugo leto jih bo sigurno več! Wink
Logiran
popo
odvisnež
Spol: Moški
Sporočil: 748

« Odgovor #154 : sobota, 30.12.2006 : 14:35:09 »

Ja bog ne daj da bi moskemu odrezali njegova jajcka. Ma on je ja oplojevalec in more vsaj enkrat v svojem zivljenju seksat, drugace ni za uporabo Cheesy
O JOJ!
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.795

« Odgovor #155 : sobota, 30.12.2006 : 14:43:20 »

Na žalost jih tako misli celo zelo veliko tudi na tem forumu.  Roll Eyes
Logiran
Kalsang
živim tukaj

« Odgovor #156 : sobota, 30.12.2006 : 14:48:08 »

Pa sej lahko seksa tud brez jajčk!  Wink

Častna Titova!

Moj maček se je po kastraciji še vedno dol dajal. So ga mačke kar pred vrati čakale in ko je prišel ven, se jih je kar tam lotil! Kolikokrat je mamo skoraj kap sun'la, ko ga je zasačila pri uživanju...  Angry Grin

Samo slepe naboje strela, kot bi rekli Angleži!  Wink  Roll Eyes

Sploh pa, pravi moški je še kaj več kot jajčka, a ne Popo?  Wink
Logiran
popo
odvisnež
Spol: Moški
Sporočil: 748

« Odgovor #157 : sobota, 30.12.2006 : 14:59:23 »

Res je, tezje prepricas ljudi za kastracijo psa. To je ja cudno, da bi kastriral psa. Zakaj le. Imas strosek, pes nebo nikoli isti, ni uporaben za delo, bo postal agresiven, itd. Sploh pa ni problemo. Tu pa tam sp*** od doma, ga ni par dni. Sej se ma takrat fajn. Sosed se pa tudi brezveze piz**, a take lepe mladiceke je dal. Ja zakaj bi mu pa sploh odrezal jajcka! Nazalost, ampak tako je stanje!

Kalsang: Tako je!!!   Cool

Lp
Logiran
aska2005
živim tukaj
Sporočil: 3.672

« Odgovor #158 : sobota, 30.12.2006 : 15:00:48 »

Na žalost jih tako misli celo zelo veliko tudi na tem forumu. Roll Eyes
in obratno, veliko jih je še takega mišlenja, da psička mora enkrat mlade imeti Lips Sealed

Lp
Logiran
luncica
odvisnež
Sporočil: 511

« Odgovor #159 : sobota, 30.12.2006 : 15:16:49 »

in obratno, veliko jih je še takega mišlenja, da psièka mora enkrat mlade imeti Lips Sealed

Lp

Heh, ponavadi so to lastniki spolno zavrtih samcev al kako ze... Madona, ce ima moja psica vec zenitnih ponudb kot pa povprecna zenska!
Logiran
MIŠA
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #160 : sobota, 30.12.2006 : 15:28:37 »

Grin Grin Grin

Zdaj sem se pa prav nasmejala!

Pa sej vsi poznamo tiste izjave, kakšen smisel ima pa po tem njegovo življenje, da je pes čist drugačen, da spoh ni več to on,...

V četrtem letniku faksa smo imeli profesorja za ekologijo živali, s katerim sem se precej kragala o teh stvareh. On je kastracijo in sterilizacijo primerjal z ljudmi. Za naše domotožje je odgovoren le en majhen del na možganih, ki ga poznamo in bi ga bilo lahko odstraniti. Vprašal nas je, če bi si bili pripravljeni odstraniti tisti del, da nebi imeli domotožja, saj ni nikomur prijeten. Nihče ni bil za to. Potem je on povzel, da tudi kužki, ki so čisto ubogi, ko se kakšna psička goni, nebi hoteli, da bi jim kdo to vzel! In še veliko takšnih je imel, sicer konstruktivnih, vendar se nikoli nisem mogla povsem strinjati z njem, tako da so med nama potekali dolgi dialogi in vsi so me že imeli polhen kufer! Grin Pa mu nisem mogla do živega, tako kot tudi on meni ne. Cool

Kalsang, mogoče bodo pa izkušnje tvojega mačka, koga prepričale v kastracijo! Grin Cheesy Grin
Logiran
aska2005
živim tukaj
Sporočil: 3.672

« Odgovor #161 : sobota, 30.12.2006 : 15:40:39 »

Heh, ponavadi so to lastniki spolno zavrtih samcev al kako ze... Madona, ce ima moja psica vec zenitnih ponudb kot pa povprecna zenska!

Ja zarad takega razmišlanja je tudi Aska na svet privekala. Še mnogo preveč je takih, s takšnim razmišlanjem Lips Sealed

Grin Grin Grin
Zdaj sem se pa prav nasmejala!
Pa sej vsi poznamo tiste izjave, kakšen smisel ima pa po tem njegovo življenje, da je pes čist drugačen, da spoh ni več to on,...
Ja o tem velikokrat slišim, da ji greh in ne vem kaj se hudo ji naredila, ker jo dala sterilizirati ipd...Pa moram povedat, da nisem opazila prav nobene spremembe pred sterilizacijo in po tem..

lp
Logiran
piki_ca
otrok do 14 let
Sporočil: 130

« Odgovor #162 : sobota, 30.12.2006 : 19:17:20 »

jst sm tudi svojo psicko dala sterilizerat in tudi nevidim nobene razlike! men so veliko bolj vseč psicke so mirnejse in nevem bolj nežne,  doma imamo tudi samčka ki je čista različica moje psičke ni poslušn dela kar se mu zahoče se potepa... in moj naslednji pes bo 100% ženskega spola Smiley

lp ksenja
Logiran
nemškadoga
odvisnež
Sporočil: 539

« Odgovor #163 : sobota, 30.12.2006 : 20:14:57 »

Jaz sem za samičke  Smiley Smiley Smiley Smiley Smiley

Tako kot pravite, so bolj nežne, navezane na lastnika in predvsem - "ženijo" se samo dvakrat na leto - samčki pa vedno, ko kaj fajnega zavohajo.

Kar se pa tiče sterilizacije. Naša Pika ima malo kontra učinke - inkontinenca in pretirano čuvanje predmeta in prostora. Je pa vse v mejah normale in lahko kontroliramo.
Logiran
Stella
rad pišem
Sporočil: 295

« Odgovor #164 : nedelja, 31.12.2006 : 00:12:22 »

Ne bi se strinjala, da so psičke bolj nežne. Pri nas imamo oba, psičko in psička oz. kar psa, sicer popolnoma različnih pasem, ampak vseeno. Uglavnem, samec je veliko bolj nežen, veliko raje se crklja, psica je pa precej bolj šarf in ne mara dolgega maziljenja kar precej odločno tudi pokaže.

Sicer pa nima smisla posploševat.

Pač, kot ste že povedali, največja in po mojem mnenju edina razlika je v hormonih, samca prej zmoti kaj iz okolice kot psičko.
Logiran
Strani: 1 ... 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 17   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Samček ali samička?
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.