Lovcem kaj v glavo težko vbiješ... Njihov nagon ne bo nikoli izginil, vedno preiskuje, koplje, nikol ni čista iz sprehoda
Drgač je pa tak pes za kterega si vzameš čas... Ni to ne pes ko bo skos odzunaj, saj do gospodarja kuje iz mojega vidiga globoko spoštovanje... Če boš vzela špringer španjela ne boš v temo brcnila..
Drugače so pa zelo kok bi rekel.. dovzetni za svoje prav.. Čr vzamem primer ko pridejo kakšni družinski prijatelji na obisk in imajo kakega njej neznanega psa se z njim igra do kraja, ko pa se stvar tiče njenih igrač ali hrane je pa konc ljubezni
Če pride pa na obisk njen belo rjav brat Boni, je pa zgodba čisto drugačna.. Pusti mu jesti njeno hrano, pusti da se igra z njenimi igračami, leži v njeni koči,... itd..
So psi s svojim karakterjem.. Imel sem srečo da sem jo dobil podarjeno od gospe iz Šmarja pri Jelšah, ki jih je imela 8 psičk in enega psa, vseh skupaj 9 mladičkov.. Eni so bili belo črni, drugi belo rjavi... Se je bilo kar težko odločit, na koncu smo pa to vzeli ko je bila taka izstopajoča med njimi
Kot pa pravim načrtujemo leglo, in bo ena iz tega legla ostala z mano.. Sam ne vem kako bo to Ajši všeč, ker je že ko Bonija božam tak ljubosumna da kar joj
Nos zravn tiši čes "jz sm tut tuki"..
Zehtevajo pa veeeeliko pozornosti na začetku
Ni šans da so dlje sami doma, ker bodo sfrezal vse kar pride pod zobe... Naša je mela najraj podložke ampak pazi zdej kake... ne iz teniskov ampak iz gojzerjev, škornjev,... ne me vprašat kok je podloge vn dobla ampak ratal ji je
Znajo pa tudi tk gledat ko ješ kaj ali pa da delaš kaj, da si ne moreš nič ne da bi jim kaj dali ali pa jih počahal.. Znajo tiste nedolžne učke nardit češ "jz pa tk bogi" da ga komaj ignoriraš
Če pa se boš odločila za to pasmo pa moraš obvezno imeti veliko časa, ki ga boš namenila psu .. Kot pa sama pravič da ga ne misliš šolati oz. voziti v pasjo šolo.. Sem istega mnenja da lovski psi ne sodijo v šolo, ampak v gozd in da se naučijo uporabnih stvari, ne pa nekih prevalov, lajanja na besedo, valanja po tleh,... itd...
Če ti lahko še kako pomagam oz. odgovorim na kakšno vprašanje me kar vprašaj
Lep dan, Miha