mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 29.09.2024 : 23:17:52

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 10  |  Tema: WHIPPET
Strani: 1 ... 40 41 42 43 44 [45] 46 47 48 49 50 ... 59   Dol
Natisni
Avtor Tema: WHIPPET  (Prebrano 136449 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #660 : ponedeljek, 06.02.2006 : 17:05:13 »

Vsi posti, ki niso v kontekstu teme so prestavljeni, vkljucno z mojim in Janinim. Pustila sem le tisti post, v katerem je dan naslov, kamor lahko posljes fotografije, ob katerih bos lahko komentiral tipe te pasme.

Glede na to, da so whippeti ena tistih pasem, ki so mi bolj pri srcu, se ze veselim te debate.  Smiley
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
charli
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 64


« Odgovor #661 : ponedeljek, 06.02.2006 : 17:46:47 »

A ni za lastnika psa najvažnejše, da je pes zdrav in da mu prinaša veselje, ne pa ali ima en centimeter več ali enega manj? lepo vas prosim!
saj smo vendar ljubitelji živali!
Logiran
S
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 242


« Odgovor #662 : torek, 07.02.2006 : 10:08:28 »


Viva ima danes delavni dan, v varstvu ima yorkico Loro:

http://viva.moj-album.com/album/2152131/

 Smiley Wink
Logiran
olja
novinec
*
Sporočil: 7


WWW
« Odgovor #663 : torek, 07.02.2006 : 10:11:20 »

charli, saj ne gre za to, da imamo psa manj radi, če ni as na razstavah, malo smo se zadebatirali okrog centimetrov, to je vse. baj!
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.405


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #664 : torek, 07.02.2006 : 10:27:33 »

Material, ki ga je poslal zoran:







Logiran

zoran
novinec
*
Sporočil: 47


« Odgovor #665 : torek, 07.02.2006 : 10:31:18 »

Charli, HALLOO

zgleda da določeni ne vidijo prsta pred nosom. Samoumevno je da če imaš psa da ga imaš rad in da ti je on vse.
Toda govorimo o sami pasmi in kam pelje vzreja te prečudovite pasme. In če nebodo vzreditelji pazili pri vzreji,se lahko vprašamo ali bodo naši zanamci še lahko uživali v tej prečudoviti pasmi. Katera pač ima svoj videz in karakter.
Logiran
zoran
novinec
*
Sporočil: 47


« Odgovor #666 : torek, 07.02.2006 : 10:49:50 »

Hvala Jana,

rad bi da prvo primerjate pse na zgornjih slikah in boste videli kakšna sprememba se lahko zgodi v pasmi,če vzreditelji delajo po svoje.
Isti problem je pri Whippetih. Razlika je tako optična,da nerabiš biti specialist,da vidiš da so psi različni in da niso v tipu standarda.Poglejte samo expression psov na levi in psov na desni.
Prosim povejte svoja mnenja in poskusili bomo ustavriti sliko po kateri si bomo lažje predstavljali kakšen videz mora imati hrt. In po tem kriteriju bomo lažje prepoznali korektne pse. In noben vzreditelj nam nebo mogel trditi kako in kaj. Sami si morate ustavriti sliko in potem boste lažje opazili genetske napake pri pasmi.

ZA TISTE,KI MOGOČE NE RAZUMEJO O ČEM SEDAJ GOVORIMO,BI RAD POVEDAL DA TO NIMA NIKAKERŠNE ZVEZE Z NAŠIM ODNOSOM IN LJUBEZNIJO DO PSA. PA NAJ BO PES TAK ALI DRUGAČEN. GOVORIMO O TEM KAKO BI LAHKO ZAŠČITILI PASMO OD VZRDITELJEV,KI Z SVOJO MALOMARNO VZREJO UNIČUJEJO PASMO.
Logiran
charli
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 64


« Odgovor #667 : torek, 07.02.2006 : 17:29:15 »

spoštovani gospod zoran HALOOOO
vsak ima pravico da pove svoje mnenje, samo nekateri ste oz. vi ste skrajno občutljivi na ta mnenja in mislim da tudi žaljivi, kar pa mislim da na tem forumu nismo. čeprav po vašem ne vidim prsta pred nosom razumem o čem govorite in tudi vidim da mislite, da vse veste kar ne dvomim da ne, samo tudi drugi ljudje marsikaj vemo. u glavnem moj pes, če smo že pri standardih je čisto po standardih, pa čeprav ni iz vaše psarne, ker če se ne motim jo tudi imate. imam občutek, da hočete reči da ste najboljši v sloveniji je tako?
pa brez zamere.
Logiran
charli
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 64


« Odgovor #668 : torek, 07.02.2006 : 17:32:59 »

slike sem si tudi ogledala in na desni so, če se ne motim skoraj sami vaši psi a ne?
Logiran
charli
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 64


« Odgovor #669 : torek, 07.02.2006 : 17:39:49 »

pa še to gospod zoran, če pišete z velikimi tiskanimi črkami dajete vtis, da se derete na bralce( mislim da to pomenijo velike črke na forumu), žaljivi še bolj pa verjetno nočete biti a ne?
ja pa še to razlika na slikah je očitna in tudi jaz ki ne vidim prsta pred nosom sem jo opazila, pa tudi to da so tisti psi večinoma vaši- tisti po standardu in priznam res so lepi, pa vendar gospod zoran tudi whippeti iz drugih psarn so lepi je tako?
Logiran
Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #670 : torek, 07.02.2006 : 18:37:12 »

charli,
mislim, da povsem po nepotrebnem dvigujes temperaturo.
Ko pogovor nanese na tipe v posamezni pasmi se je potrebno dvigniti na objektivno raven. Objektivno debatiranje o tipih ima se kaksno vezo z naso ljubeznijo do psov in predvsem do pasme, ki jo preferiramo. Zame je najboljsi zreditelj tisti, ki stremi k temu, da vzreja pse, ki so v standardu oziroma se trudi, da bi se standard spremenil v tistem segmentu, ki bi pripomogel k vecji tipicnosti pasme, zdravju ipd. Hkrati pa se ta ljubezen in trud ne nehata, ko nek pes ni primeren za nadaljnjo vzrejo. Taksnemu psu priskrbi primeren dom in onemogoci moznost nadaljnje vzreje.
No, da se ne bom prevec oddaljila od osnovne teme. Vsak, ki ima netipicnega predstavnika, naj ima svojega psa enako rad, kot ce bi bil svetovni prvak, vendar naj premore toliko samokritike in objektivnosti, da taksnega netipicnega psa ne bo uporabil za nadaljevanje pasme.  (naj mi Alti oprosti, ko takole razglabljam o tipih Grin)
Na slikah so psi, za katere nikjer ne pise cigavi so in tako naj ostane tudi vnaprej, ko se bo govorilo o tipih. Ce je nekomu vsec en tip, ne pomeni, da mora biti tudi drugemu. To se lahko mirno napise z vsemi agrumenti za in proti.
Mislim, da je ta tematika ena izmed izredno pomembnih, ko razmisljamo o vzreji dolocene pasme.
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
zoran
novinec
*
Sporočil: 47


« Odgovor #671 : torek, 07.02.2006 : 21:13:05 »

Hvala Drejči, zelo lepo povedano.
Naj vseno odgovorim Charli na nekaj tvojih vprašanj. Ostalim pa se opravičujem,da moramo zgubljati čas na temi,ki je izvan konteksta.

1. Psi na zgornji sliki niso moja vzreja,samo trije so moji in sem bil pri teh sovzreditelj.Ostali psi so od drugih vzrediteljev. Psi v spodnji sliki,ki jih je mislim osem,sta samo dva iz naše vzreje.

2. Pravite , da hočem reči , da imam najboljše pse v Sloveniji?Pa poglejva,...
 Prodali smo do sedaj  8 psov na Japonsko, 9 v ZDA, 4 v Kanado, 1 ravno pošiljamo v Australijo, potem v 7 Evropskih državah so prodani naši mladički,števila se nespomnim. Imeli smo zelo poznanega rejca iz Južne Afrike,ki je hotel mladiča od nas.Pasmo ga zavrnili,ker sem slišal ,da imajo karanteno in da psi dosti krat nepreživijo te karantene.
Kupci so vglavnem 80% najbolj poznani vzreditelji ostalih 20% pa so kupili psa za hišnega ljubljenčka. Že drugi predsednik GCA v zda je kupil mladiča od nas. V ZDA sta dva naša psa bila v Top 10. V Kanadi Top dog 2003 in 2004 je bil naš pes. Imamo Svetovne prvake,Evropske prvake, Crufts Zmagovalca (x2).Mednarodne šampione in Ameriške šampione.BISS zmagovalce.
Absoltni rekord v pasmi je dosegel moj pes z preko 200 BOB, 130 BOG in preko 50 BIS.
Potolkli smo vse rekorde,ki so bili pred tem.
Lansko leto sem dobil dobil pismo iz Britanije,kjer sem bil sprejet  kot častni član ( so dosedaj samo mislim trije,ki so izven Britanije).  Momentalno naši psi dosegajo najvišjo ceno v svetu. In tudi iz naše psarne je prodan naš pes po najvišji ceni v zgodovine te pasme. Pred dvemi leti smo dobili ponudbo od Ameriškega kupca za enega od naših psov za tako ceno,da bi si lahko za ta denar komot kupil hišo.
In na koncu še nekaj ,kar nas je naredilo resno ponosne z našimi doseški. G.Barbara Wilton Clark ( za katero mislim da ne veste kdo je). To je ženska ,ki je ustvarila današnjega Greyhounda in lahko bi rekli tudi Whippeta. Ona je naredila pred 60 leti v Angliji iz potepuških in vaških psov današnjega Greyhounda,in podobno z Whippetom. V tem mesecu bo vzela samčka iz moje linije. To je bil zame največji dosežek,da je vzreditelj,ki je ustvaril podobo in razvil pasmo po standardu uzela psa moje vzreje.
Lahko vam prinesem članek  Ameriškega časopisa,ki ni kinološki časopis.In na naslovnici slika našega psa in pod sliko napis,pes prišel iz Slovenije in premagal vse Ameriške pse.To je z ene največjih Ameriških specialk.
In na koncu ,naj vam odgovorim: " V Sloveniji smo nepoznani in najslabši,v Svetu pa smo med najboljšimi." Upam,da ste zadovoljni z odgovorom.
3. Se absolutno strinjam s teboj Charli , da so Whippeti iz drugih psarn zelo lepi in veliko boljši od mojih. Tudi o tem nisem   dal povoda ,da so moji najlepši...in če boste vprašali večino naših članov Slo.Kluba hrtov.Vam bodo lahko rekli,da sem vedno občudoval in hvalil druge psarne in vzreditelje.In tudi na naši zadnji specialki v Ljubljani, sem rekel vsem okoli mene.Da g.Rivarcove psice so tako dobre,da moje jim niso niti do kolen. In tudi od določenih drugih  ,
ki so prišli in pripeljali svoje pse.Bili so psi,pri katerih sem izgubil dih. Lahko ti bodo vsi moji znanci zatrdili,da sem zelo samokritičen.

In na koncu ,bi prosil še enkrat da ko govorimo o hruškah,pogovarjajmo se o hruškah i ne o jabukah. Ker z provokativnimi temami se nebom več ukvarjal. Sem zelo umirjen človek,in vsi me poznajo kot mirovnika in ne nesramneža. Toda ko poskušam govoriti o razvoju pasme,ne mi govoriti o tem ali imam rad moje pse in kako in komu jih prodajam,...rade volje vam tudi o tem kaj povem.Toda ko bo beseda o tem. Priznam Charli ,da me take neresnične informacije malo zabolijo.Toda nisem jaz žaljil ampak,vi ste določili da pač mi,ki se pogovarjamo o standardu nemaramo svojih psov. To so zelo teške besede, ...na nikogar se ne deremo in nežalimo,samo neprovocirajte.
Če sem koga slučajno nevede užalil ali če sem se narobe izrazil,se vnaprej vsakomur opravičujem. Pogovarjajmo se o psih i ne o naših zadevah.
Hvala

Zoran
Logiran
zaza
novinec
*
Sporočil: 16


« Odgovor #672 : torek, 07.02.2006 : 23:45:12 »

Kot ljubiteljica psov in lastnica Whippeta redno spremljam ta forum, ki se mi zdi izredno zanimiv, še posebej zadnje dni, ko imamo možnost prebirati tudi članke strokovnjakov vzrediteljev in bi se zato rada zahvalila osebam, ki pripomorejo k strokovnosti tega foruma in seveda uredništvu da vzdržuje to stran. Ob tem bi želela dodati, da sem do sedaj preživela že dosti let z psi, pred whipettom smo imeli dobermanko, vendar toliko ljubezni in sreče še nisem bila deležna z nobeno pasmo in naša odločitev za whipetta je bil ravno ta vaš forum, saj se mi zdi, da je bil vedno obdan z veliko ljubezni do te pasme.
Vsem skupaj lep pozdrav, Julija Karlatec.

http://zaza.moj-album.com/
Logiran
Santos
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 71


« Odgovor #673 : sreda, 08.02.2006 : 00:28:21 »

Zoran, do sedaj vas popolnoma razumem in cenim trud, ki ga vlagate v to kar počnete. Nenazadnje, imate rezultate.

Anomalij v sami pasmi po moje ni moč čisto izključiti. In vse anomalije, ki se pojavljajo danes pri whippetu, od karakterja do same pojavnosti, nas po vseh debatah, razglabljanjih,… pripeljejo do vzreditelja. Tistih dobrih in slabih, ampak o tem ne bom več,…

Zanima pa me, kako je z nakupom whippeta iz ameriške psarne, če tam velja npr. AKC standard ali kanadski standard v Kanadi, ki dopuščata, da je npr. psica lahko visoka do 21 inčev, kar znaša skoraj 53.5 cm (AKC tolerira 1.5 inča, t.j. skoraj 4 cm, medtem ko so višine pri kanadskem standardu le približne in niso strogo definirane). Torej, ameriška whippetka je lahko visoka skoraj 58 cm, medtem ko FCI standard določa maksimalno višino 51 cm za psa in 47 cm za psice. Mislim, da FCI standard nima določene barve oči, medtem ko morajo biti po AKC standardu temne, medtem ko svetle, modre oči pomenijo takojšnjo diskvalifikacijo.
Kako je z mešanjem teh linij pri vzreji?
Kakšni so odnosi med FCI in AKC in nenazadnje The Kennel Club-om, kar se tiče razstavljanja, tako pri njih kot pri nas?

Lp
Marko

P.s.: Zoran, iz radovednosti, kateri sta tisti dve česki psarni, ki ste ju omenjali v prejšnjih objavah?

Logiran
Santos
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 71


« Odgovor #674 : sreda, 08.02.2006 : 11:20:18 »

Toleranca pri AKC standardu, kar se tiče višine je 0.5 inča (one-half inch) t.j. nekaj manj kot 1.5 cm in ne 1.5 inča kot sem omenjal v prejšnji objavi.
Logiran
Strani: 1 ... 40 41 42 43 44 [45] 46 47 48 49 50 ... 59   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 10  |  Tema: WHIPPET
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines