mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 30.09.2024 : 01:27:49

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 10  |  Tema: WHIPPET
Strani: 1 ... 28 29 30 31 32 [33] 34 35 36 37 38 ... 59   Dol
Natisni
Avtor Tema: WHIPPET  (Prebrano 136478 krat)
0 članov in 10 gostov pregleduje to temo.
spacewalk
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 240


« Odgovor #480 : četrtek, 27.10.2005 : 08:27:15 »

Jaz dodam nekajkrat tedensko čajno žličko olivnega olja in ima res lepo dlako brez prhljaja. Tako, da mogoče poskusi še s tem. Ima že dolgo težave s prhljajem? Je mogoče povezano z letnim časom?
Logiran
zoran
novinec
*
Sporočil: 47


« Odgovor #481 : četrtek, 27.10.2005 : 12:59:51 »

Laiki v kinologiji dosti krat enačijo pasjo prehrano z človeško. In mislijo da kar je za nas dobro,dobro tudi za pse. Olivno olje ne deluje dobro na pasjo prebavo in tudi zna imeti stranske učinke. Olivno olje je premočno in ga pes zelo teško prebavi. Glede potreb isušenosti dlake ter prhljaja,ne rešujemo z žličko olja ampak se ugotavlja od kod ta problem prihaja ( ponavadi so problem briketi) in v tem slučaju menjamo brikete z drugačnimi. Če psu odgovarjajo briketi,ima pa neglede na to isušeno kožo in dlako,potem mu lahko na vsako toliko damo po zličko koruznega olja.To počnemo maximum dva do trikrat na teden. V glavnem je Hills najboljši na tržišču in ni druge hrane,ki bi bila tako kvalitetna kot ta. Po Hillsu je dlaka in koža v maximum kondiciji.
Logiran
babyjazz
odvisnež
*****
Sporočil: 694


« Odgovor #482 : četrtek, 27.10.2005 : 13:40:57 »

Citat
V glavnem je Hills najboljši na tržišču in ni druge hrane,ki bi bila tako kvalitetna kot ta. Po Hillsu je dlaka in koža v maximum kondiciji.



uuuu tukaj bi se pa dalo pogovarjat.
Logiran
spacewalk
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 240


« Odgovor #483 : četrtek, 27.10.2005 : 14:49:54 »

Mi lahko kot laiku razložiš zakaj olivno olje ne deluje dobro na prebavo in kakšne stranske učinke ima?  Kaj pomeni, da je olivno olje premočno? In zakaj je koruzno boljše?

Nasvet o dodajanju olivnega olja sem zasledila na marsikateri strani raznih vzrediteljev in dvomim, da so vsi laiki.
Če pa obstajajo tehtni razlogi proti dodajanju olja briketom bi te prosila če jih posreduješ, ker bom takoj nehala z dodajanjem.


Logiran
LuncaPunca
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 203


« Odgovor #484 : četrtek, 27.10.2005 : 15:17:27 »

Jaz dodam nekajkrat tedensko čajno žličko olivnega olja in ima res lepo dlako brez prhljaja. Tako, da mogoče poskusi še s tem. Ima že dolgo težave s prhljajem? Je mogoče povezano z letnim časom?
Prhljaj ima ze od malega. Pa smo najprej misli, da je zaradi letnega casa (zima, bil je skoz notr, na toplem ipd.), potem je menjal dlako, pa smo misli da je od tega, potem smo menjali 5 razlicnih vrst hrane (tudi hillsova, ki smo jo kupli pri vet. ni prav nic izboljsala stanja) , potem sem nabavla se sampon proti prhljaju,... In na koncu sem ugotovila, da sem ocitno konec z idejami kaj se naj naredim, da se nas revcek ne bo skoz in skoz praskal, kot da bi imel bolhe (drugace jih nima Tongue ). Ali pa recimo ko ga cesem... To kar snezi iz njega Sad ne vem no,.. brez idej sem... Bom vseeno poskusila z olivnim oljem. Ce bo kaksna reakcija sploh   Undecided
Logiran
LuncaPunca
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 203


« Odgovor #485 : četrtek, 27.10.2005 : 15:20:33 »

V glavnem je Hills najboljši na tržišču in ni druge hrane,ki bi bila tako kvalitetna kot ta. Po Hillsu je dlaka in koža v maximum kondiciji.
Hm glede na stanje prhljaja, ki ga je imel nas pesjan, ko smo 2 meseca jedli samo hills (tud priboljskov ni dobil NIC, da se res vidi, ce hrana kej pomaga al ne, da ne bi s priboljski kej 'zasrali' ), ne bi ravno rekla da je hills tako dobra hrana. Pa ne mi rect, da se po dveh mescih ne pozna, ce hrana pomaga al ne. Al pa je nas pac tako hudo prhljajast, da mu ni vec pomoci Roll Eyes  Tongue
Logiran
Santos
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 71


« Odgovor #486 : četrtek, 27.10.2005 : 17:01:39 »

No super, da je z nogico vse ok:)
Santos pri vas more bit pa pestro s tako družbico:) Ti kar malo zavidam ;)Kako so punce? Koliko se mali italianski hrt karakterno razlikuje od whippeta?
Pa še eno vprašanje za vse, koliko gibanja imajo dnevno vaši hrtki? Mi imamo na zalost bolj kislo vreme, tako, da se bolj sprehajamo in se 2/3x tedensko zlaufamo, 2x tedensko pa šolamo in igramo v pasji šoli.
Poleti smo imeli več priložnosti za laufanje, pa me zanima kaj mislite o idealni količini gibanja.

Od kar je Gala prišla je izredno pestro pri nas. Imam občutek, da je Gala dvakrat bolj razigrana kot je bila Diva, ki pa je bila tudi vsa vražja.
Kar se karakterjev tiče pa so moje izkušnje takšne: Diva in Seta živita skupaj že deset let in v tem času sta se toliko navezali ena na drugo, da so razlike malenkostne. Sicer sta dami sedaj že v letih, ampak je bila Diva, dokler ni doživela hude poškodbe, vedno živahnejša od Sete. Diva je, še sedaj v meji svojih zmožnosti, vedno izredno vesela vsakega sprehoda, potovanja. Je bolj prilagodljiva in ubogljiva, kar se tiče zunanjega sveta. Medtem, ko je Seta zapečkarska. Ona je carica samo v stanovanju in na vrtu, kjer jo je, ko se razigra, vse povsod.. Ampak v bistvu ji dovolj že obed, crkljanje in toplo ležišče. In čeprav doma dominira nad Divo, je kar se zunanjega sveta tiče, veliko bolj previdna in plašna, na sprehodih ni nikoli povsem sproščena. Na kakšnem potovanju pa rabi čas, da se prilagodi novemu okolju, medtem ko se Diva obnaša, kot da je povsod doma. Mislim predvsem na osnovno, hranjenje in opravljanje potrebe. Npr. letos sta bili obe v Grčiji in potovanje z ladjo je bilo za Seto nočna mora. Ves čas bivanja na ladji ni jedla, niti opravljala potrebe, raje je držala več kot 24 ur, kot pa da bi počepnila bilo kje (res pa je, da je bilo stranišče za pse na ladji na najvišji palubi ob dimnikih, kjer je pihalo in tulilo, da bi 3.5 kg težko Seto itak odneslo).
V glavnem, njuno desetletno sobivanje je zabrisalo tiste razlike v karakterjih, ki so bili vidni na začetku, tipični za eno in drugo pasmo. In zanimivo je tudi, da sta brez velikih problemov sprejeli Galo, ki ju s svojo razigranostjo in vztrajnim teženjem spodbuja, da se od časa do časa razživita kot nekoč. Seta še posebej, bolj stara, bolj nora  Smiley

Lp
Logiran
zoran
novinec
*
Sporočil: 47


« Odgovor #487 : četrtek, 27.10.2005 : 18:33:41 »

Naj vam na kratko odgovorim,glede olivnega olja. Res je da še določeni rejci priporočajo Olivno olje,toda ta praksa nebo obrodila dobrih sadov.
Fl.polifenoli prisotni v  olivnem olju,  preprečujejo okvare celic pri človeku. Vežejo proste radikale in znižujejo možnost mutacije celic Zato številni znanstveniki priporočajo uživanje olivnega olja dnevno. Olje vsebuje  kvalitetne aminokisline , zlasti metionina in triptofana, ki sta pomembni za delovanje jeter in ledvic pri ljudeh,toda pri psih zna to delovanje udariti negativno na jetra in ledvice.Ker psi nimajo kisline za predelavo določenih snovi iz olja in z uživanjem  Olivnega olja uničuje mikrofloro . Vsebuje pa tudi veliko kalcija, kalija, fosforja, železa in vitamina B,toda ne iskoristi ga v isti formi kot pri človeku.
Moj dober prijatelj,ki sem ga spoznal v ZDA -Pol Volk, je eden vodilnih svetovnih strokovnjakov za prehrano in zdravje. Je svetovalec v Ameriški vladi za zdravstvo.Povabljen je bil tudi v Sovjetsko zvezo,da bi pomagal k reformi Rusov pri njihovi prehrani. In da nenaštevam o njegovem uspehu .. On trdi da bi tudi mi ljudje morali uživati Olivno olje toda v zelo mali količini.
Ker pa psi nimajo istega prebavnega traku kot mi in dosti hitreje prebavijo hrano,kot mi. V tem slučaju,če se hrana ne prebavi v določenem času,..loahko postane strupena. Pri psih se to pojavi v podkožnih mastnih bulah.Ki poskušajo izločiti iz telesa ta strup,v določenih situacijah pa preide iz teh masnih tkiv v tumor.
Vglavnem rastavljam pse po vseh kontinentih in posebno na zahodu imajo organizirane seminarje po rastavah.Povabijo strokovnjake in se dosti krat zvejo zelo interesantne stvari,za katere imamo ponavadi drugačno mnenje. Naprimer o krompirju,zmerom se je govorilo da naj ne dajemo psom kuhani kropir.Sedaj pa ga priporočajo itd...
Moram pa reči, da tudi dostikrat določena hrana oz.sestava hrane različno upliva na različne pasme. Whippeti ravno nespadajo va zahtevne pasme pri prehranjevanju,toda neglede moramo zelo paziti pri njihovi prehrani.
Lahko bi še marsikaj povedali o njihovi prehrani in pametno je da se izmenjajo mnenja in informacije.
spacewalk,..ogromno je vzrediteljev toda malo je tistih,ki resno in pravilno proučujejo svojo pasmo.
Logiran
zoran
novinec
*
Sporočil: 47


« Odgovor #488 : četrtek, 27.10.2005 : 18:39:58 »

Še beseda dve o Hillsu,..se strinjam da vsaka pasma ima svoje potrebe,toda za večino pasem,je Hills zelo priporočljiv. Nekoliko svojih psov hranim s Hillsom,toda določeni pa mi je ne morejo uživati,ker jim pokvari mikrofloro in imajo potem mehko blato itd...
Pri vsaki hrani ,ki je probate,morate je hraniti saj nekaj časa.Ker rezultati se ne pokažejo v enem mesecu ali dveh. Pri Whippetih in Greyih je potrebno saj tri mesece.
Za kvalitetno dlako in kožo,je Hills edini,ki resno pomaga pri tej problematiki.
Logiran
babyjazz
odvisnež
*****
Sporočil: 694


« Odgovor #489 : četrtek, 27.10.2005 : 19:09:43 »

eh!  si poskusil ovčetino z rižem od nutra?
Logiran
lord byron
novinec
*
Sporočil: 5


« Odgovor #490 : četrtek, 27.10.2005 : 23:04:42 »

Pozdravljeni vsi ljubitelji psov! Že nekaj časa spremljam tale forum
pa sem se odločil, da vam predstavim našega najmlajšega člana družine.
Pred kratkim sem uredil album, katerega si lahko ogledate  tukaj
http://lordbyron.moj-album.com/


Lp, Grega
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.546


« Odgovor #491 : četrtek, 27.10.2005 : 23:14:35 »

Gregapozdravljen na forumu, pa ne bodi tako skromen no Wink. Povej kaj več o vašem novem družinskem članu. Od kod je, koliko je star...?

Lp, Mojca
Logiran
spacewalk
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 240


« Odgovor #492 : petek, 28.10.2005 : 09:09:00 »

Santos
Hvala za nazoren  opis odnosnov med deklicami Grin, oz. med malo navihanko in gospema Wink
Sem si pa malega italiančka predstavljala prav tako, kot si ga opisal ti, torej, da je doma energičen, simpatičen in samozavesten, zunaj pa nikoli povsem sproščen. Je pa baje pri italiančkih še bolj potencirana navezanost na človeka in želja po fizičnem kontaktu kot pri whippetkih Cheesy

Zoran
Hvala tudi tebi za nasvet, oz. obrazložitev. Sej je pa velikokrat težko odločit kaj je za naše prijatelje najboljše in ne dvomim, da se velikokrat narobe odločimo. Undecided Morem pa povedat, da se je stanje dlake, kože in prhljaja čisto spremenilo odkar dodajamo olivno olje briketom. Morda sicer neodvisno od olivnega olja in sta bila dogodka čisto nepovezana, bom poskusila olja ne dodajat, da vidim, če se bo prhlaj ponovil.
Logiran
zoran
novinec
*
Sporočil: 47


« Odgovor #493 : petek, 28.10.2005 : 09:45:24 »

Spacewalk..
peteršilj je zelo dober za dlako in kožo.nareži ga na majhne koščke in ga zmešaj med hrano in videla boš razliko v kratkem času. najbolj idealen obrok psom je naravna hrana. košček mesa (izogibajte se govedine) perutnine ali ribe,dodajte malo kuhanega rižota in košček rumenega sira.Poleg tega še malo zelenjave in korenčka. Izkoristek te hrane je skoraj 90% in ostanka je zelo malo.Pri briketih je pa izkoristek harne dosti manjši in balasta je pa od 70 - 90 %.
Če imate enega psa se vam splača pripravljati naravno hrano za njega in poznalo se bo na karakterju psa in fizična spremeba bo očitna.
Logiran
zoran
novinec
*
Sporočil: 47


« Odgovor #494 : petek, 28.10.2005 : 09:49:09 »

Grega,

čestitamo ti na novem članu družine.Vidim da je od samčka moje vzreje " Titota",lahko pridete na obisk in spoznate babico od vašega mladička.Ali pa si jo oglejte na naši web strani: *****
Logiran
Strani: 1 ... 28 29 30 31 32 [33] 34 35 36 37 38 ... 59   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 10  |  Tema: WHIPPET
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines