mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 30.09.2024 : 03:24:39

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 10  |  Tema: WHIPPET
Strani: 1 ... 23 24 25 26 27 [28] 29 30 31 32 33 ... 59   Dol
Natisni
Avtor Tema: WHIPPET  (Prebrano 136488 krat)
0 članov in 8 gostov pregleduje to temo.
spacewalk
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 240


« Odgovor #405 : petek, 26.08.2005 : 09:49:31 »

Pozdravljeni ljubitelji hrtov,
Na žalost se vsem hrtom ne godi prav lepo, sploh iz španije prihaja veliko novic o zlorabi španskih hrtov (galgov). V sosednji Italiji je zelo aktivna organizacija adozionilevrieri. Reševalne akcije potekajo tako, da prostovoljci skrbijo za pse (s pomočjo donacij) v Španiji in istočasno jim iščejo domove v italiji. Septembra bodo ponovno prepeljali pse iz španije, samo tiste za katere bo obstajala 100% "rezervacija".
Če kdorkoli razmišlja o posvojitvi  nesrečnežev so slike na  spodnjem naslovu: http://www.adozionilevrieri.it/GALGO%20SETTEMBRE.html  . Če imate težave z italianščino se lahko obrnete name za prevode.
(Psi so sterilizirani in stari od 2-4 leta)
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.546


« Odgovor #406 : sobota, 27.08.2005 : 01:11:04 »

L. hvala za kompliment, tudi jaz komaj čakam da spoznam še več lastnikov whippetov, prav tako vašo Bistro, ki pa predvidevam da je sedaj zaradi mladičkov na dopustu Smiley
Spacewalk, upam da ubožci čimprej najdejo nove domove. Žal imamo pri nas že "gužvo" Sad

Lp, Mojca
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.546


« Odgovor #407 : torek, 30.08.2005 : 01:55:24 »

Ojla!

Žan ima svoj čisto nov album: http://gandeirufolo.moj-album.com/. V njem najdete slikice prednikov, Žana kot mladička in čisto sveže slikice Žana z Geri in Luno.
Žana sem danes tudi končno prijavila v Lendavo na specialko- smo čakali da nam vrnejo rodovnik s kinološke, kjer smo tudi že naredili vpis v SLO rodovno knjigo. Se vidimo v Lendavi Smiley

Lp, Mojca
Logiran
spacewalk
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 240


« Odgovor #408 : torek, 30.08.2005 : 08:28:53 »

Bravo Žan:) Še malo naj se "naredi" pa bo lahko tudi na coursingu laufal Grin

Nekaj slikc iz Innsbrucka (kjer je bil tudi Deepend) najdete na http://whippetkevin.moj-album.com/ pod innsbruck. Kvaliteta je sicer obupna, ampak nekaj se vseeno vidi;)
Logiran
Ory
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.750


« Odgovor #409 : ponedeljek, 05.09.2005 : 20:40:36 »

Kolegica me je prosila, naj v njenem imenu dobim par informacij  Smiley. Odloča se namreč med Malim Italijanskim hrtom in Whippetom.
1. Koliko je pri nas vzrediteljev (no enega sem že našla, pa sem sigurno, da je še kakšen)
2. Ali obstajajo tudi pri Whippetih delavne in razstavne linije? Če ja, kje je povdarek pri eni in drugi liniji?
3. Kako se ti psi prilagodijo na mestno življenje? Ali nujno potrebujejo podeželjsko življenje z velikim vrtom?
4. Na kakšen način vi (lastniki) rekreirate svoje pse?

No, hvala že naprej  Wink.....

Geri, kako kaj Žan?

lp

Logiran
Geri
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.546


« Odgovor #410 : ponedeljek, 05.09.2005 : 21:21:30 »

Ory, ker nisem poznavalec ti bom odgovorila samo o Žanu Wink Iz ene boječke je postal pravi hiperaktivec istočasno pa leni scartanček Smiley Osvojil je mojo in fantovo družino, ki sta se kar skregali pri komu bo več časa Grin! Zelo je igriv. Spi samo na kavču, dekice potleh odpadejo... nujna doza cartanja je minimalno 3 ure dnevno. Ker me še ni čisto vajen (oz. ne mene ampak okolice, name se je čisto navezal) ga na sprehodu nimam spuščenega, zato pa divja na vrtu, ki je ograjen. Tako hitro teče v krogih (vsakič ko zaploskam se začne) da je enkrat kmalu padel v ribnik. Čudi se nad ribicami, muco že lovi po stanovanju, nimfo pa še vedno gleda postrani ko vrešči. Nekako se mu zdi sumljiva Smiley.
Potrebuje pa- vsaj Žan veliko gibanja. Vsak dan imamo 1,5 urni sprehod+ vsaj 2 uri divjanja (ne skupaj,ker se po cca. 20 minutak utrudi). Je pa res da se na sprehodu bolj malo utrudi in gre bolj kot spremljevalec mojim 3-m damam. Je pa žalosten ko one divjajo in se igrajo on pa je omejen z 15 m štrikom.
Malo se sicer še boji moških, do žensk pa je že bolj pogumen. Poje tudi kar veliko, kar se niti ne čudim saj pokuri prav vse- zato se na želost ni skoraj nič zredil Sad... Vadiva tudi že za razstavo in nama gre kar ok. Zobke pokaže, na povodcu lepo teče.. kako bo pa to v praksi- na razstavi pa ne vem... Tudi zobke si pusti pridno umivati.

Meni sta tako whippet kot mali italjanski hrt všeč Smiley

Lp, Mojca
Logiran
babyjazz
odvisnež
*****
Sporočil: 694


« Odgovor #411 : ponedeljek, 05.09.2005 : 21:32:15 »

uuu zdaj si pa vrgla zanimiva vprašanja. vsaj za whippete lahko malce pomagam.


1.rejcev whippetov je v Sloveniji kr nekaj *****....
2. bom spustila, da me ne bo kdo iz hlač stresel ker učim napačen nauk. Stvar okusa.
3.mestno življenje... tako, tako. Lahko živijo v mestih vendar prijateljica naj računa, da ji bo prvega pol leta obračal hišo okrog. Tudi  pozneje nezdivjan whippet dela škodo. ne bo mirno ležal in čakal ,da se ga boš usmilil. Enostavno te prisili, da greš z njim ven. Drugače z  njim ni za zdržat.
4. Obužuje tekanje z drugimi psi. Zelo uporabno je tudi kolo. Ma, prav pride vse ob čemer ima razlog, da lahko teče. Brez teka bi se posušil. Wink
Logiran
spacewalk
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 240


« Odgovor #412 : torek, 06.09.2005 : 09:39:03 »

Mislim, da je whippet lahko zelo zadovoljen v mestu, oz. v stanovanju in da vrt ni pogoj za njegovo dobro počutje.
Whippeti so doma pravi kavčarji, "mačke" ki se pretegujejo na soncu. So zelo čisti in skoraj neslišni. Po stanovanju se premikajo lahkotno in so zelo natančni pri skokih na pohištvo ali police. Jaz sem dolgo časa tuhtala zakaj so šipe iz notranje strani konstantno popackane in šele čez čas, po naključju ugotovila, da skače naš kevin na okensko polico. Pri tem ni rož niti premaknil.
Rad je na visokem, rad je v bližini njegovega človeka in potrebujo presenetljivo veliko količino cartanja Wink
Moje mnenje je, da whippet ne potrebuje vsak dan kilometrskih pohodov, more imet pa možnost divjanja, zato, ker mu je tek v veliko veselje in je nujen za njegovo dobro počutje. Mi se dnevno z njim sprehajamo od 1-2 uri ( na vrvici), in cca.20-30 min šprinta (brez vrvice). Whippet je tudi priden pohodnik, zato si med vikendi velikokrat privoščimo okolišče hribe in hribčke;)
Mislim, da so whippeti zelo prilagodljivi psi, ki se navadijo na najrazličnejše življenske ritme in pogoje če le imajo  "svojega človeka" ob sebi.
Logiran
Ory
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.750


« Odgovor #413 : torek, 06.09.2005 : 11:15:15 »

No, tole ste pa zelo izčrpno odgovorili  Smiley... hvala! Jaz osebno sicer navijam za Whippeta, ker mi je Italianček morda nekoliko preveč krhek, Whippet mi deluje pa prav kraljevsko. No sama nimam izkušenj s pasmo, niti ne vem dosti o njej, da bi lahko kolegici svetovala, zato raje povprašam strokovnjake..... in Geri, ti boš kaj hitro postala pravi strokovnjak  Smiley. Vidim, da te lepotec polno zaposljuje.

Citat
in cca.20-30 min šprinta (brez vrvice).
Pa se da imeti Whippete tudi brez vrvice. Jaz sem bila namreč vedno pod vtisom, da so to psi, ki so obsojeni na povodec zaradi njihovega lovskega nagona.... kaj pa potepanje? Se na splošno držijo človeka, ali radi odtavajo na kakšen samostojni sprehod?

Citat
mestno življenje... tako, tako. Lahko živijo v mestih vendar prijateljica naj računa, da ji bo prvega pol leta obračal hišo okrog.
Hja ona živi v mestu, se pa zaveda, da je to aktiven pes, zato mu je pripravljena nuditi veliko rekreacije. Sem spoznala enkrat eno gospo, ki je posvojila 2 Greyhounda - upokojena tekača (mislim, da je oskrba teh dveh pasem dokaj podobna) in mi je povedala, da sta v hiši praktično neopazna. Ker je gospa stara, jima kakšnih doooolgih sprehodov ne more nuditi, je pa rekla, da se jima parkrat na teden malo "strga" in tečeta v krogih po vrtu..... potem je pa spet za par dni mir.  Shocked

lp
Logiran
spacewalk
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 240


« Odgovor #414 : torek, 06.09.2005 : 13:52:50 »

Naš se nas na sprehodih ponavadi lepo drži,oz. zaostane in potem pridirja  Grin je pa res, da si ne predstavljam, da bi hodil "poleg" brez povodca po pločniku, oz. v bližini ceste. Njegov nagon je namreč tako močen, da ga je zelo težko (nemogoče) ustavit, ko zadirka za mačko, zajcem, srno, itd.... Zato ga mi spuščamo iz vrvice daleč od ceste.
Logiran
spacewalk
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 240


« Odgovor #415 : sreda, 07.09.2005 : 10:24:42 »

Za vse, ki vas zanima je v benetkah do 30ega oktobra razstava Luciana Freuda (vnuka famoznega Sigmunda) ki ima v svojih delih tudi whippetke Smiley
(Če se boste potepali po Benetkah je do konca novembra tudi biennale.)

Link: http://www.javaribook.com/0967916186Z/freud32003.jpg


Logiran
babyjazz
odvisnež
*****
Sporočil: 694


« Odgovor #416 : sreda, 07.09.2005 : 11:14:32 »

hmmm... ni v sorazmerju
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.546


« Odgovor #417 : sreda, 07.09.2005 : 12:11:00 »

spacewalk, super, kje si pa to zbrskala? Jaz se odpravljam na bienale že 5 let.. žal je vsako drugo leto, jaz pa se spomnem ravno takrat ko ga ni. Letos pa bi res šla. Kje pa je ta razstava? Predvidevam da ni v sklpopu bienala. A gre še kdo? A ti oz. vidva sta si že ogledala razstavo oz. planirata?

Lp, Mojca
Logiran
spacewalk
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 240


« Odgovor #418 : sreda, 07.09.2005 : 13:43:38 »

Geri,
midva letos še nisva bila, planirava pa nekje v sredini oktrobra (verjetno 8.10), tako, da se lahko zmenimo pa gremo skupaj. Freud mi je pa že nekaj časa full zanimiv in ko sem slišala, da je v benetkah, in še v istem terminu kot biennale, sem rekla, da bomo združli Grin Je pa v museo correr.
Freud ima kar nekaj del v katerih so psi, največkrat whippeti Kiss
Logiran
Ory
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.750


« Odgovor #419 : sobota, 10.09.2005 : 10:56:26 »

Še eno malo vprašanjce  Smiley..... ali se Whippeti zelo navežejo na svojega lastnika, ali so bolj samostojna pasma, ki svojo ljubezen razdeli med vse ljudi precej enakomerno in jim lastnikova bližina ne pomeni veliko? Se pravi, če se z vami odpravi nekam na kakšen travnik in ga za trenutek nagon odnese za kakšnim zajcem, ali vas bo slej kot prej poiskal in se vrnil k vam, ali mu je svoboda bolj pomembna ( s slednjim imajo namreč veliko problemov lastniki Huskijev).

lp
Logiran
Strani: 1 ... 23 24 25 26 27 [28] 29 30 31 32 33 ... 59   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 10  |  Tema: WHIPPET
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines