mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 05.11.2024 : 04:49:33

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 5  |  Tema: POMERANEC
Strani: 1 ... 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 19   Dol
Natisni
Avtor Tema: POMERANEC  (Prebrano 93281 krat)
0 članov in 6 gostov pregleduje to temo.
melly_kobra
novinec
*
Sporočil: 26

« Odgovor #180 : sreda, 30.09.2009 : 21:53:22 »

uuff vem jst že dost o tej pasmi...mogoče še preveč sam zbiram več informacij na različnih mestih in katere so večkrat potrjene jih jemljem za pravilne,kajti vsak drugače neguje psa in hrani in vzgaja in vse...zato sprešujem vsepovsod tudi višina teža in rast je lahko različna...od vzreditelja sem pa že slišala kar bi mogla...in vse že vedla pred tem.

http://www.moj-album.com/uredi/roksika/17233675/

P.S. to je roxy

spraševala sem pa tudi zato ker ima rodovnik vendar se mi ostali rodovniški pomeranci zdijo drugačni...zato veliko istih vprašanj ko že nekaj vem o njih sprašujem še naprej.

odgovore pa sem mislila da bom dobila od ljudi ki imajo pomerance ja...ker sem šla pod forum tema pomeranec...se opravičujem drugače sem ga vzela.hvala
Logiran
melly_kobra
novinec
*

« Odgovor #181 : sreda, 30.09.2009 : 21:56:29 »

še nekaj....

moja znanka ima tudi pomeranko ki je sicer starejša od moje oz. je že 8 mescov star,rodovnik ima tudi in meri 26cm plečne višine,kako je to možno??sempa tudi brala da rodovniške pomerance , če merijo nad 22cm uvrstijo med male špice...res???
Logiran
melly_kobra
novinec
*

« Odgovor #182 : četrtek, 01.10.2009 : 12:28:08 »

ups....to je pravi naslov:

http://roksika.moj-album.com/
Logiran
MARKO HREN
rad prihajam sem
*
Spol: Moški
Sporočil: 1.788

« Odgovor #183 : torek, 23.02.2010 : 09:45:03 »

CELJE 21.2.2010 - GITA & SILVIA  Smiley

[attachment deleted by admin]
Logiran
Silvia*
novinec
*
Sporočil: 25

« Odgovor #184 : torek, 23.02.2010 : 11:38:56 »

Jeee midve, jaz in moja gospodična pomarančna! Wink

Vidim da se na tejle temi bolj malo dogaja  Sad , verjetno predvsem zato, ker je pomerancov zelo malo, nič kmalu prihaja najina zgodba, da jo boste lahko prebrali vsi ljubitelji pomerančkov! Cheesy
Logiran
Silvia*
novinec
*

« Odgovor #185 : petek, 26.02.2010 : 22:37:12 »

Nikjer nobenga ? Sad No čeprav tema malce sameva, vseeno povem najino zgodbo  Cheesy morda z njo privabim koga na čvek Kiss[/color][/b][/size]

Naj se predstavim:

Sem bivša plesalka akrobatskega Rock'n'Roll-a, mamica, žena, študentka, vaditeljica plesa za otroke, prijateljica, sestrična, vnukinja,... in seveda velika ljubiteljica živalic, posebej kosmatinčkov. Kot otrok sem imela hudo alergijo na vso živalsko dlako razn na pasjo  Roll Eyes , zato sem na svojo željo za 9. rojstni dan dobila kužka. Starša sta mi kupila TT-jko Barby, ki je seveda tudi ostala Barby, saj imajo prav vse deklice rade barbike in tudi jaz nisem bila nič drugačna.

Barby je bila z nami vrsto let, vendar sem si zelo želela majhnega psička, za to sem si pri 18 letih kupila čivavo, Kali, z Barby sta se super razumeli. Po slabem letu od Kalinega prihoda nas je prerano zapustila ljubljena Barby, a bo zavedno spomin nanjo ostal v naših srcih.

Kali je bila z menoj povsod, če ji z menoj ni bilo dovoljeno, tudi jaz teh prostorov nisem obiskovala, z menoj je bila na morju, na smučanju, v toplicah,... kdaj pa tudi na faksu in tudi na moji poroki in pred porodnišnico ni manjkala. Kali je po nekaj letih dobila tudi kosmati prijateljici, veverici mošnjičarki, Pixie in Tippy-ja, ki pa je ne ganeta preveč. Moja starša pa sta se odločila za novo TT-jko Indio in tako je tudi Kali dobila občasno pasjo družbo, da pa ji nebi bilo preveč dolgčas pa je v našo družino prišla tudi najina hčerkica, ki ji je še bolje popestrila dneve. Kiss

No lanskega leta na razstavi v Mariboru, kjer je naša družinica skupaj s Kali navijala za Indio pa sem prvič v živo spoznala pomerančke, čeprav sem pasmo že poznala, in obema z možem so bili zelo všeč, no v začetku poletja pa sva intenzivno začela razmišljati o nakupu nove psičke. Najprej sva razmišljala še o eni čivavici, ampak ta ideja je izvenela in prešla na idejo o pomeranki. Tako se je začelo brskanje po internetu za vzreditelji, preučevanje rodovnikov, branje knjig, ogled razstav, pa spet brskanje po internetu, obiski pri vzrediteljih, iskanje mnenj o vzrediteljih,... no in v septembru smo spoznali našo novo družinsko članico. Zelo smo si želeli da bi lahko prišla v naš dom, a vzreditelji pomerancev imajo visoke zahteve in pričakovanja, a na tihem smo ves čas upali da bi ustrezali merilu.

Zvrstilo se je še kar nekaj sestankov pri vzrediteljih in obiskov naše psičke. No in 6.12.2009 na Miklavževo, je v naš dom prišla
Gitta-gospodična pomarančna (The Best Models Lara Croft).[/color] Mislili smo da bo plašna tako kot vsi mali psički, pa nas je takoj sprejela za svoje. S Kali in mojo hčerkico se odlično razumejo, skupaj se igrajo in počnejo neumnosti  Cheesy in tako je tudi prav.

Prejšnji teden pa sva se sva se poskusili tudi pri razstavljanju, obe prvič, pa sva se kar nekako znašli, čaka naju še dolga pot preden bova lahko rekli da sva superca, ampak sva željni učenja in vem da nama bo uspelo skupaj, ker to radi počneva in nama je v zabavo in hec. Pa tudi prvi rezultat, torej ocena very promissing in 3.mesto na specialki pri mladičkih, nama je dal motivacijo za naprej  Cool

Lep pozdrav vsem ljubiteljem te prekrasne pasme in oglasite se kaj tukaj na čveku! 
Cheesy [/color]
Logiran
Lynn
živim tukaj
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504

« Odgovor #186 : sobota, 27.02.2010 : 00:47:01 »

Silvia in Gitta dobrodošli!  Gitta je res zelo lepa psička in prepričana sem da bosta dosegli še veliko razstavnih uspehov, kar tako naprej!! Kiss Kiss Cheesy
Logiran
Silvia*
novinec
*

« Odgovor #187 : sobota, 27.02.2010 : 11:07:34 »

Oooo malo družbe! Hvala za lepe želje! : Smiley
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.435

« Odgovor #188 : sobota, 27.02.2010 : 14:03:39 »

Dobrodošla, Gitta je pa prava lepotička!   Kiss
Logiran
Silvia*
novinec
*

« Odgovor #189 : sreda, 03.03.2010 : 22:14:00 »

Hvala, ma vidim da se nič kaj ne dogaja, nima noben pomerančka doma Roll Eyes ? Bi bilo fino malo počvekati!  Cheesy
Logiran
Lynn
živim tukaj

« Odgovor #190 : četrtek, 04.03.2010 : 10:56:49 »

Koliko pa je zdaj stara Gitta, sprašujem zato ker me zanima koliko je bila stara ko sta bili prvič na razstavi?  Smiley
Logiran
Silvia*
novinec
*

« Odgovor #191 : četrtek, 04.03.2010 : 17:01:03 »

Gitta je sedaj stara 6 mesecev  Tongue , prvič pa je bila na razstavi stara dobrih 5, par dni do 6. Sva pa šli mal potrenirat, sj do 9 mesca so tako ali tako opisne ocene in je to bolj tako za vajo Grin in je bla kr fina vaja za naju, sva bili kr OK. No morava še kar vaditi, ampak se bova že naučili! sram
Logiran
nezzek
živim tukaj
Sporočil: 4.483

« Odgovor #192 : četrtek, 04.03.2010 : 21:49:21 »

Mislim, da je uvrstitev povedala svoje. Wink Vaja dela mojstra in ne dvomim, da bosta naslednjič posegli še višje Wink
Logiran
Lynn
živim tukaj

« Odgovor #193 : petek, 05.03.2010 : 17:46:51 »

Super sta, prepričana sem da bo Gitta zelo uspešna, saj je prava lepotička! Kiss Smiley
Logiran
Silvia*
novinec
*

« Odgovor #194 : nedelja, 07.03.2010 : 09:09:13 »

Hvala nezzek in Lynn se bova trudili da bova čimboljši, upam pa tudi da bo kakšna konkurenca, sedaj sva jo imeli in upam da bo tudi v nadaljne tako, da ne bova čisto sami, saj je res luštno malce počvekat še s kakšnim lastnikom Wink pomerančka. No midve se mava drugače super fajn, ravno danes gre moja gospodična pomarančna v žehto. Ma se kar rada kopa in suši, potem pa itak pride največja učivancija čohlanje z glavnikom in krtačo, običanjo kar zaspi, je bila že od vzrediteljice tako navajena in je pri česanju res zelo pridna
Logiran
Strani: 1 ... 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 19   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 5  |  Tema: POMERANEC
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.