5 let bo čez mesec; Zgodba je resnično zapletena ...
Na prvem CTju (junij) se pokaže le sluz v sinusih, so pa opravili še druge krvne in jetrne teste. Rezultati so bili negativni. V vsem času je imel "zaprt" nos, iz njega se je cedila prozorna tekočina, občasno pa rahla krvavitev. Koagilacijski test pokaže le težje strjevanje krvi. Po tem prvem CTju tako veterinar predpiše možnost zastrupitve s podganjim strupom, zato sem mu 21 dni dajal injekcije (Konakion? - mislim da nekaj takega).
V vsem tem času se izlivanje iz nosu ne popravi, zato se odločimo za drug pregled pri drugem veterinarju. Ker CT prvega veterinarja ni "dovolj dober" in je minilo že dobrih 20 dni, predlaga nov CT. Tudi ta CT ni pokazal nič, veterinar pa zatrdi, da če je slučajno pes imel kakšno "smet" v nosu, je sedaj nima več. Za vsak slučaj je vzel tkiva, katera je shranil v epruveti.
Predlagal je 10 dni antibiotikov (dveh kombiniranih), ter da se po tem času slišimo. Javimo mu, da ni popolnoma nič boljše in predlaga še dodatnih 10 dni. Če v tem času ni izboljšav je predlagal, da se iz tkiva (ki jih je predhodno vzel) opravijo testi v Nemčiji. Mi se takoj odločimo za teste ...
Čez 14 dni pridejo testi za katere nobeden od nas ni bil pripravljen .... Limphoma
Veterinar nam svetuje, naj se odpravimo v Dunaj na obsevanja
![Huh](http://www.mojpes.net/forum/Smileys/classic/huh.gif)
? (ni hotel povedati, da tudi v Sloveniji obsevajo) in ko sem ga odkrito vprašal, zakaj ni predlagal obsevanja v Sloveniji pri znanem veterinarju, je odgovoril, da pač v Dunaju osebno pozna veterinarko ... (cool)
Ponovno smo se vrnili prvemu veterinarju s testi iz Nemčije in priporoča nov CT. Nov CT pokaže tvorbe na kosteh in nam predlaga, da opravimo še en test kjer naj bi ugotovili, ali bi bilo dovolj 3 obsevanja ali več. Test smo dobili pred tednom dni, predlagal pa je 15 obsevanj, za kar pa se na žalost nismo odločili (je še nekaj drugih razlogov razen denarja).
Na forumu ne vidim načina lepljenja slik, da bi vam poslal ta tazadnji test.
V glavnem; odločili smo se za alternativno zdravljenje, katero pa zaradi narave zdravila ne morem opisati.
Če bi sedaj tukaj z mano sedela žena, bi znala opisati vsa zdravila (antibiotike) katere smo dajali in tudi ostale pojme bolezni in zdravljenja ki so ga predlagali veterinarji, vendar vsem je skupno le nekaj; denar, slava pa jih ne zanima. Toliko negativnih izkušenj pri teh dveh veterinarjih še v življenju nisem doživel in jih ne želim več nikdar občutiti.