mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 08.08.2024 : 16:26:44

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: ogoljufan kupec psa
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 37   Dol
Natisni
Avtor Tema: ogoljufan kupec psa  (Prebrano 94830 krat)
0 članov in 11 gostov pregleduje to temo.
Sasenka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.023


« Odgovor #30 : ponedeljek, 12.01.2009 : 16:47:19 »

Ja saj tako delajo, ko pričakujejo naivneža z denarjem iz preurejene štale enega mladiča prinesejo v hišo in ljudi nategujejo, da je samo še ta mladič ostal, da živi v hiši,...ne vem sicer kaj so si glede mame izmislili (mogoče je šla ravno na sprehod).
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.366


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #31 : ponedeljek, 12.01.2009 : 16:47:32 »

branka, ka je to vse, kar bolha dovoljuje, pa ne bi smela? In komu bi ti kaj naredila? Kupcu ali prodajalcu?

Ja, dajte odpret oci tudi vsi vi, ki menite, da bi oglasniki nekaj morali in podobno. Pa da bi prodajalcem psov bilo treba zaradi prodaje jaca klepat.

Oglasniki delajo za denar. Ce ne racunajo oglasov fizicnih oseb, zivijo od oglasov pravnih oseb. Pes je po zakonu stvar. Tako, kot oglasujete prodajo avtomobila ali cesarkoli drugega, lahko oglasujete tudi prodajo psov. Simpl kot pasulj in ne vem, zakaj vedno napadate tiste, ki samo sluzijo svoj denar. Da niso vsi ljubitelji zivali, da ne vidijo vsi, kaj s svojim pocetjem povzrocajo, je jasno kot beli dan. Tudi vsi tisti, ki ste kdaj pri preprodajalcih in steparjih kupili psa, pravite, da ste ljubitelji zivali. Hm ..., ja, v trenutku nakupa ste bili samo ljubitelji samih sebe. Torej, kako pricakujete, da bodo vsi enako gledali na pse, kot vi?

Prodajalci, preprodajalci, steperji zivega blaga (kar so psi, macki, kuscarji, kace, opice ...) delajo za denar. Nasli so trzno niso, strank je kot listja in trave, lahko ste sigurni, da jim telefoni s povprasevanjem zvonijo od jutra do vecera, da jim ljudje nosijo ogromne kolicine denarja in jih prosijo, naj jim vendarle dajo ze tega ali onega psa. Kaj je potem z njimi narobe? To, da so se pac odlocili za eno vrsto trgovine? To, da nimajo radi zivali? To, da na trgu ponujajo tisto, po cemer je gromozansko povprasevanje? Dajte no, saj nismo otroci. Ker je pes po zakonu stvar, lahko prodajajo pse, lahko oglasujejo prodajo, ne smejo pa krsiti zakonov. Za dokazati krsitev zakonov pa rabimo nasmoljene kupce. Koliko nasmoljenih kupcev poznate, ki bi bili pripravljeni najprej sebi priznati, da so se kretenasto obnasali in jih je nekdo nategnil? Koliko nategnjenih kupcev poznate, ki imajo papirje in ki bi bili pripravljeni irti na inspekcije, na sodisce, na policijo, na ...

Se enkrat, na zalost verjetno ne zadnjic. V popolnoma napacne zadeve vlagate energijo. Lahko se postavljate na glavo, pa bo bolha zivela svoje zivljenje dalje, prav tako pa tudi vsi prodajalci psov. Vse do tedaj, dokler ne bo zadnji kupec spoznal, kaj pomeni tak nakup.
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.366


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #32 : ponedeljek, 12.01.2009 : 16:50:29 »

dam5, pravis, da si kupil psa pri njih v hisi. Potem te lepo prosim, da mi pojasnis, kako je to mogoce in nad kom se pravzaprav ti zdaj jezis?

citiram tisto, kar sem napisala prej, pa si spregledal:

Ne morem, da ne bi spet jodlala Smiley
Predvsem zato, ker te imam na sumu, da te samo jezi nateg, nic te pa zadeva ni naucila. Namrec, ce bi te, ne bi nalepil sem oglasov, v katerih navajas prodajalca, ki prodaja:

spice, jorkije, francoske buldoge, angleske buldoge, shih tzuje (tudi crno bele?), visavce (cezarje?), pince, maltezane, pekinezerje, beagle in civave.
No, za te si nam oglase prilimal.

Zdaj te pa sprasujem, ali se ti zdi normalno, da nekdo prodaja toliko pasem? Kako lahko nekdo oskrbi toliko psov? Se ti svita, kam merim? Na zdravo pamet.

Namrec, zakon o zasciti zivali pravi, da je treba imeti mladica ob psici do dopolnjenega 9. tedna starosti. Se ti zdi mogoce, da bi nekdo imel najmanj 11 psic, ki bi vse imele legla in v vsakem leglu recimo 4 mladice. To pomeni 59 psov (48 mladicev in 11 odraslih psic) in 9 tednov skrbel za njih tako, kot je treba (visoko kakovostna in zelo draga hrana za psice, visoko kakovostna hrana za dohranjevanje in hranjenje mladicev, oprema, razglistenje vseh vsaj 2 x, cepljenja vseh ...? Se ti zdi to normalno?
Srcno upam, da ne in da si uvidel, kje si storil napako. Napako si storil ti in ne tisti, ki ti je prodal psa. Le-ta pac prodaja tisto, kar kupci iscete, kar je v ekonomiji povsem normalno. Povprasevanje rodi ponudbo in zaradi takih kupcev, kot si ti, je biznis s psi fantasticen za zasluzkarje. Ne razumem pa nikakor, kako si ljudje ne pridete gor, da rinete v nesreco sami. Psa se tako ne kupuje. Dejstvo je, da psi niso oskrbljeni, psi so iz puppy millov, kjer psice kotijo 2 x na leto, zivijo pa vse zivljenje v pol x pol metra veliki kisti. Ves njen lajf se odvija od kotitve do kotitve, mladice jim poberejo iz legla pri stirih tednih starosti, ko se niso imunsko odporni, se manj samostojni. Ne cepijo jih in ko jih nalozijo v transportna sredstva, jih not slacijo 50, 100 ali se vec, z vseh vetrov, bolnih, lacnih, prestrasenih, veliko premladih. Ce niso bolni, ko jih nalozijo, zbolijo med prevozom ali v kistah, kjer jih imajo, dokler ne pridejo po njih ljudje, ki ne vedo, kam s svojim denarjem. Oprosti, ampak kupec, ki tako kupi psa, je zame norec. Dobesedno norec. Kdo drug bi sel nekaj 100 evrov placati za psa, za katerega lahko ve, se preden ga vidi, da bo bolan, da bo karakterno v dreku, da ga bodo spremljale kronicne bolezni, dokler bo zivel, ce se bo ze po kaksni cudezni sreci izognil dednim boleznim, oz. ce bo sploh prezivel prvi teden pri kupcu. In kako si ti mislil, da bos imel sreco in bos dobil zdravega psa za 15 let?

Torej, dam5, kaj pravis? Nad kom se moras jeziti? Nad seboj ali nad tistim, ki se pac gre biznis?
Ok, lahko ga drzis za jajca, ce imas kaksen papir. Ce ga nimas, pogoltni slino, izobrazi se o vsem, kar je treba vedeti o psih in se vec, posebej o nakupu.
Logiran

branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #33 : ponedeljek, 12.01.2009 : 16:55:04 »

Jana, bolha.com dovoljuje prodajati prav vse - rabljeno, novo, prodajo na črno, pusti, da ljudje s svojimi oglasi zavajajo kupce. Sama imam na bolhi odprto trgovino, plačujem za njo cca 70 €/mesec, a se ti najdejo fantje, ki prodajajo enake izdelke kot jaz, ampak na črno. Pa seveda po neverjetno nižji ceni. Ko jim to sporočiš (administratorjem bolhe), pa ni nikoli nič spremenjeno. Oni prodajajo dalje...

Jana, prodajalcu bi jajca porezala.  Wink
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.366


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #34 : ponedeljek, 12.01.2009 : 17:05:56 »

Oboje napacno, branka. Bolha ni kriva za to, da tebi nekdo hodi v zelje s prodajo izdelkov na crno. kot tudi bolha ni dolzna preganjati takih, se ti ne zdi? Bolha je samo oglasevalski portal in nic drugega. Niso sodniki in niso krvniki. Ne se ozirat na mojo prakso, ker pac ne vzamem denarja za oglasevanje, ce mi vsebina oglasa ni vsec. Sem debil, ki se brani denarja. Vprasaj mojega racunovodjo. Imam pa svoje razloge, zakaj tako. Vendar, dajte, lepo prosim, malo razmisljati. Naj oglasnik, ki zivi od oglasevanja, neha objavljati oglase za zivali, za roze, za avtomobile (ja, jebemti, tudi pri nakupu avta te nategnejo kot debila) ... Saj ste ze naravnost smesni.
Treba je preganjati lastnika oglasa in mu dokazovati (ali pa v prijavah inspekcijam), kaj je naredil narobe. Ampak za pregon mora nekdo biti, kajne? Branka, si ze dala prijavo?  Najbrz nisi. Ampak ti tudi pisanje v zaprti temi mojpes.neta ne bo nikakor pomagalo, da bo tip nehal na crno prodajati. Kaj mislis? Se enkrat, bolha nima popolnoma nicesar s prodajo. Oni samo omogocajo oglasevanje. Moralne norme, ki manjkajo 99% Slovencem, ne obesajte nekemu podjetju na grbo, lepo prosim.

Kaj je prodajalec naredil narobe? S tem, da oglasuje in prodaja, popolnoma nic. S tem nima nic tudi lastnik oglasnega prostora, kjer oglasuje, razen ce ugotovi, da gre za prodajo po zakonu prepovedanih predmetov. Psov zaenkrat z zakonom ni prepovedano prodajati. Za vse, kar je narobe pri sami ponudbi in prodaji, so potrebne prijave ustreznim sluzbam, kar pa bolha ni. Ni ne inspekcija, ne policija, ne sodisce... A ne veste tega?
Logiran

dam5
novinec
*
Sporočil: 23


WWW
« Odgovor #35 : ponedeljek, 12.01.2009 : 17:14:04 »

branka nisi edina ,priznam da sem sam naredil napako ,imeli so tri mladiče ena psička bi naj bila rezervirana na voljo je bil pesek in ena psička zraven tudi malega otroka ki se je z njimi igral mama psička je pa šla z očetom v glavnem kasneje sem ugotovil  ko sem se vrno da tega fanta ni bilo doma in da sploh ni sin ker je ta prodajalec rekel da je to brat od njegove žene prodajalec je star cirka 30-33 fant pa mislim da okrog 20-25 .v glavnem profesionalno so me vnočili
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.366


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #36 : ponedeljek, 12.01.2009 : 17:22:52 »

Ok, se mi da, pa gremo naprej.

Kaj delajo prodajalci narobe?
Hm ..., marsikaj, vendar nic, dokler ni nekje nekoga, ki jih prijavi na podlagi dokazov (racun, potrdilo, pildek, cepilna knjizica, racuni od veterinarja ...), ki jih je zbral.

- Ce gre za premladega psa, vzetega iz legla, je treba prijaviti. Kdo bo prijavil, ce vsi kupci tukaj jodlate, kako luskan je bil mladic pri petih, sestih, sedmih tednih, kako se vam je smilil, kako ste ga hoteli resiti, bla bla? Kdo? Kdo? Bo prijavil kupec sam? Dajte, spustite se na trdna tla.

- Kdo bo prijavil, da gre za preprodajo psov brez registracije trgovske dejavnosti? Kupec, ki mu dol visi, kje je mladiceva mati? Ki sploh ne ve, da obstaja zakon, da morata biti mati in mladic do dopolnjenega 9. tedna starosti mladica skupaj? japajade. Pokazite mi cloveka, ki bo to prijavil! In potem se bomo vsi zbudili.

- Kdo bo prijavil prodajalca, da ni dal racuna? Samo tisti, ki mu je pes po nekaj dneh umrl, pa se tisti so redki. Predvsem pa veeeeeeeeeeeecina kupi brez papirja, ker ko zagledajo tiste mile ocke, ki zrejo vanje in prosijo "resi me", dajo ves denar iz denarnice, pobrskajo se po zepih, po torbici, se zeni recejo, naj da vse, kar ima ... Ce bi prodajalec rekel, naj dajo uro z roke in verizico z vratu, bi dali brez vprasanja. Torej? Dajmo pogledat resnici v oci, ne samo mladicem.

- Kdo bo prijavil, da pes ni bil cepljen proti kuznim boleznim, razgliste ali ni bil hranjen tako, kot je treba ali socializiran ali bla bla bla. Najdite mi enega takega pod soncem. Nic od tega ni zakonska obveza.

Kaj drugega se lahko prijavite? Da ste kot kupec padli na celi potrosniski crti? Da s svojim denarjem delate kot prasica z mehom in bi vam ga bilo bolje vsega vzeti in vam dati bone za hrano? Kaj kupite za 300 evrov? Kdaj ste nazadnje nekaj za 300 evrov kupili? Kako dolgo ste se odlocali o nakupu? Kaj vse ste prestudirali? In kako dolgo ste se odlocali za nakup psa pri preprodajalcu? Ne verjamem, da je bilo vec casa, kot pogled v nek oglasnik, klic po telefonu in pot do trgovca z zivim blagom.

Jebemti, a res tudi tisti, ki pravite, da veste, v cem je stos, ne kapirate, kaj je to ekonomija in kaj je to povprasevanje / ponudba, pa kaj je policija, zakon, kako se koga preganja ... Ker vam sosed grozi, poklicete selitveni servis, da ga izseli iz njegove bajte ali poklicete policijo, greste na sodisce ...?
Logiran

dam5
novinec
*
Sporočil: 23


WWW
« Odgovor #37 : ponedeljek, 12.01.2009 : 17:23:59 »

jana sem se že umiril ,ne gre mi za denar in stroške ,njemu pa se bo tak samo enkrat vrnilo(njemu je ravno )
Logiran
TagTu
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.173


« Odgovor #38 : ponedeljek, 12.01.2009 : 17:24:44 »

Torej, dam5, če si zdaj pripravljen sam sebi priznati, da si se pustil nategniti, potem pozabi na stroške, ki si jih imel, razen, če imaš papirje, s katerimi lahko kaj dokažeš in ukrepaš.

Zdaj pa se loti branja tem o pravilnem nakupu psa in o vsem, kar sodi zraven in ko boš resnično pripravljen na odgovoren nakup (do mladička, do sebe, do pravih vzrediteljev), takrat začni iskati pravega vzreditelja.....ne več šteparjev in preprodajalcev Smiley
Logiran
dam5
novinec
*
Sporočil: 23


WWW
« Odgovor #39 : ponedeljek, 12.01.2009 : 17:26:26 »

nerazumem pa zakaj jim ne zaplenijo psov ,saj niso po mojem vsi bolani, potrebno je omogočiti psom življenje kot se spodobi
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.366


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #40 : ponedeljek, 12.01.2009 : 17:29:51 »

dam5, me veseli, da si se umiril.
Zdaj pa te prosim, ker si eden redkih, ki je pripravljen kaj prebrati (hehe, se vztrajas tule, ko nas vecina ze zdavnaj med vikom in krikom zapusti), da preberes nekaj zadev tukaj, razmislis o njih in o tvoji vlogi pri tem nakupu. Poisci svoje napake, poglej, kaj so naredili narobe (po zakonodaji) drugi in se loti pregona po pameti. Stori tisto, kar lahko storis. Ce imas kaksno vprasanje, ti bomo pomagali tukaj.

Prosim pa te tudi, da ne objavljas teh oglasov nikjer. Raje povej zgodbo z vsemi podrobnostmi, razen s kontaktnimi podatki. Kaj mislis, zakaj je ta rubrika zaprta za javnost? Ker so v njej brali oglase, nad katerimi smo se zgrazali, pripravljali prijave, prepricevali ljudi, kako se psa ne kupuje in kje se ga ne kupuje ... in po prebranem leteli kupit psa k enemu izmed takih ljudi kot ti, potem pa pritekli povedat, kako fajn so kupili. Nicesar, ampak res prav nicesar nocem imeti s takimi prodajalci, prav tako pa tudi ne s kupci, ki ne mislijo s svojo glavo in ki niso pripravljeni prebrati, kar jim imamo povedati.
Logiran

dam5
novinec
*
Sporočil: 23


WWW
« Odgovor #41 : ponedeljek, 12.01.2009 : 17:33:12 »

 Wink ok
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.366


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #42 : ponedeljek, 12.01.2009 : 17:36:53 »

nerazumem pa zakaj jim ne zaplenijo psov ,saj niso po mojem vsi bolani, potrebno je omogočiti psom življenje kot se spodobi

Trgovcu, ki ima prijavljeno prodajo zivih zivali nimas kaj vzeti, se ti ne zdi?
Trgovcu, ki nima prijavljene prodaje zivih zivali lahko vzamejo zivali inspekcije, le-te pa rabijo prijavo. Kaj mislis, so tile kampeljci korak pred naivnimi cepci - kupci? Verjetno so. In verjetno imajo nastudirane vse variante, vse odgovore, vse moznosti. Ce pride inspektor sredi noci pogledat, kje so mladici, bodo vsi udelezeni stresli v spanju prave odgovore iz rokavov. In inspektorji bodo sli domov, ti pa bos obtozen lazne prijave.

Katerim psom je treba omogociti zivljenje kot se spodobi? Tistim, ki so ostali pri preprodajalcu? Hja, najprej je treba vedeti, kako do tega mladica sploh pride. Ti si dal 250 evrov, ce se ne motim. Eno celo leglo dobi "trgovec na veliko in malo" v puppy millu za 50 evrov ali se manj. Torej, dal si denar, da se bo skotilo 25, 30, 40 mladicev, ki bodo sli naprej v verigo izkoriscanja. Kaj menis, da je treba narediti? Saj prodaja psov nikjer v Evropi ni prepovedana. Kaj? Prepovedal kaj?

Vsak kupec psa pri preprodajalcu s svojim denarjem povzroci neizmerno gorje celim leglom mladicev in njihovim materam. Ko se boste kupci psov pri preprodajalcih zaceli to zavedati, boste zaceli nosti svoj denar raje dobrodelnim organizacijam, v cerkev ali klosarjem.
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.366


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #43 : ponedeljek, 12.01.2009 : 17:52:37 »

Sem izbrisala vse podatke iz teme in jo zaenkrat prestavila nazaj v "nakup psa", saj je spet naval registracij, ko folk isce pse, pa tudi mail imam poln. A je to en cuden januar, ko je folku prevec denarja ostalo od veselega decembra, pa ne vedo, kateremu goljufu bi ga uturili?
Za znoret.
Logiran

branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #44 : ponedeljek, 12.01.2009 : 17:53:54 »

Jana, jaz vse razumem. Bolha je oglaševalski portal, ja, OK. In verjemi mi, da bi dovolili prodajati tudi sekret, samo da ni z zakonom prepovedan, ja. To je samo njihova morala - od nje je odvisno kaj se prodaja. Jaz sem se stvari lotila tako, da sem klicala na tržno inšpekcijo, ter povedala kako in kaj. Vprašali so me, ali je zaposlen na črno. Samo za to jim gre - zaposlitve na črno - ciljajo samo na publiko, ki so pravne osebe. Delo na črno, kot ga opravlja posameznik, za njih ni pomembno. Samo čakala sem, da mene vprašajo, če mi lahko pridejo narediti nadzor. Kot da sem jaz krivec in ne oškodovanec. Dotična oseba, pa dela s polno paro naprej, mi pa razmišljamo, kaj naj naredimo, saj s takšnimi cenami mi ne moremo priti skupaj. Lahko prodajam sama sebi v minus.

Jana, sedaj pa mi ti povej,. kako naj človeka prijavim, če pa nima niti telefonske številke, niti pravega naslova, fant je po vsej verjetnosti še mladoleten, in kaj naj ? Čakam in se žrem doma, da me s cenami popolnoma potolče. Kako in na koga naj oddam prijavo ? Sem imela še eno idejo: naročila sem od njega izdelek na bolhi, dobila pokvarjenega, naslov na kuverti ni pravi. Ulica ne obstaja v Sloveniji. In kaj naj naredim ? Kako naj ga najdem ? Imaš idejo ? Po IP-jih mogoče...in komu se bo potem dalo ukvarjati z njim ? Verjemi da nobeni inšpekciji - imajo dovolj drugega dela.

Pa ko si že moralne norme omenila...ja, lahko bi jih imel tudi portal bolha. Oni jih nimajo, to vsi vemo. Lahko bi oglase kaj preverjali, ko se oddajo, ne pa da lahko prav vsak vse odda. Tudi da prodaja svojo mamo.

Bolhi gre samo za denar, ja, tako kot vsem nam. Pa četudi je umazan, samo da je.

Pa to sploh ne paše tukaj, tako da si lahko samo prebereš, pa zbrišeš, Jana.

Logiran
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 37   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: ogoljufan kupec psa
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines