mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 23.11.2024 : 09:26:30

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  Druge pasme  |  Tema: American Pitbull terier
Strani: 1 ... 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 ... 64   Dol
Natisni
Avtor Tema: American Pitbull terier  (Prebrano 166353 krat)
0 članov in 5 gostov pregleduje to temo.
yo
gost
« Odgovor #135 : torek, 30.07.2002 : 19:06:38 »

Citat
Ja to sem pa nekje prebral da APBTji niso napadalni do cloveka da je pasma tako vzrejena. To je zelo dobro, samo Tomo ne mi rect da je pasma vzgojena zato da so prijazni do vsega kar vidijo, ker je to ena najboljsih pasem za boje.

Nobena pasma ni tako vzrejena, da bi bila napadalna do ljudi niti do drugih zivali. Je pa res, da je na zacetku pri nekaterih pasmah sel razvoj v to smer. Definitivno pa vsaj danes vecinoma ni vec i***tov, ki bi si za to se prizadevali, zato tudi pasme, ki so bile v preteklosti tako zlorabljene, danes zivijo cisto normalno zivljenje v sozitju z ljudmi in drugimi zivalmi. Zelis se pokazati kot poznavalec pasme, pa izpadeš i***t, ker ne ves niti tega, da je pri vsakem psu katerekoli pasme ali spola pomembna in odlocilna vzgoja. In pa, ali zelis psa zase ali za boje? Mislim, da na tem forumu resnicno ni norcev, ki bi se ukvarjali s pasjimi boji ali se jih udelezevali. Nobena od pasem po mojem mnenju ni najboljsa za boje, je pa kar nekaj ljudi na svetu, podobnih kot si ti, ki bi jih jaz z veseljem uporabila za osvezitev spomina, kako so potekali boji gladiatorjev.

Citat
Nekdo je omenil pistolo, zamisel sploh ni slaba samo rezlozi mi kako naj hodim okoli s pistolo v roki?

Pistolo sem omenila jaz. Tvoja izjava pa samo kaze na to, da NIMAS J**C, da bi nosil posledice za svoja dejanja in neumnosti, ki jih mislis delati v svojem totalno neproduktivnem zivljenju. Seveda, zakaj ne bi svoje primitivnosti in morbidnosti naprtil psu, ki tako ali tako zaradi taksnih i***tov kot si ti, slovi kot borilna pasma psov. Kaksna skoda, da se taksni junaki skrivajo za temi precudovitimi psi.

Citat
Nekdo je omenil solanje psa to se mi zdi skoraj nujno in bi se zato odlocil ce psa nebi bilo treba socializirati, ker kolikor sem bral naj bi sel pes ze v malo solo, da se socializira in da ni napadalen do drugih psov, kar pa meni skrajno ni vsec!

Tudi ta izjava potrjuje ze tako potrjen i****izem iz tvoje strani - solanja brez socializacije ni, bimbo!!! Kako pa nameravas solati psa, ki ga ne bos socializiral? Ocitno pa ti tudi ni jasno, da pes cuvaj ne pomeni psa, ki napada, ki je agresiven in podivjan, ampak je to stabilen, karakterno dobro stacioniran pes, ki je uspesno sel tudi cez celoten proces socializacije in se za svoje naloge tudi izsolal. In je seveda tudi obvladljiv. Kot taksen je tudi v ponos svojemu lastniku, saj le to dokazuje, da se lastnik zaveda svoje odgovornosti, v psa pa je vlozil cas, potrpljenje in ogromno dela ter tudi sam pridobil nekaj znanja. Vse, kar omenjas ti, pa so agresivni psi, ki so le produkt totalnega neznanja, primitivnosti in morbidnosti b**cev, ki nimajo j**c, da bi nosili odgovornost za svoja dejanja. In vse to nima nic opraviti s pasmo. Samo s tem, da je clovek mnogokrat resnicno na mnogo nizji stopnji razvoja kot psi in druge zivali. Na zalost, ampak ti potrjujes to, kar sem ravnokar napisala.

Yo brez lp, razen za vse ostale seveda
Logiran
Tomo
nekaj malega že vem
Spol: Moški
Sporočil: 134

« Odgovor #136 : torek, 30.07.2002 : 19:10:09 »

Citat

Ja to sem pa nekje prebral da APBTji niso napadalni do cloveka da je pasma tako vzrejena. To je zelo dobro, samo Tomo ne mi rect da je pasma vzgojena zato da so prijazni do vsega kar vidijo,

Psi, redkeje druge zivali, so (bili), razumljivo, iz te zahtevane prijaznosti izvzeti. Predlagam pa da si se enkrat preberes svoj predhodnji post in nato moj odgovor. Zdi se mi, da ti dolocene stvari se vedno ne grejo rade v glavo. Pa jih raje sprejmi in upostevaj, ce si mislis res nabaviti psa te pasme.

Resnicno pa me zanima nekaj drugega: pravis da psa ne bi imel za boje, po drugi strani pa da hoces po vsej sili imeti psa, ki bo agresiven do drugih psov. Zdaj pa mi povej, zakaj to? Mislim da ti bo vse to kmalu zraslo cez glavo, ko bos videl koliko dodatnega dela zahteva lastnistvo takega psa. Resnicni "macho" bos samo prvih nekaj mesecev, ko se te bodo tvoji frendi in sosedi navadili, pa ti bo tvoj pes zacel "presedati" in bo - odvisno od tvoje volje - koncal ali na kaksni verigi, v pesjaku ali pa se ga bos znebil kako drugace. Se mogoce motim? Dosedaj me se nisi preprical, da si nek resnicni ljubitelj te pasme, ki bi se bil pripravljen za lastnistvo in "rihtanje" taksnega psa odreci precejsnji meri komoditet in dozdajsnjega "lagodnega zivljenja".
Logiran
sovjet
gost
« Odgovor #137 : sreda, 31.07.2002 : 23:20:54 »

Tomo kje pa cm met psa kukr u pesjaku ?!?! Niham med pasmami APBT,bull terrier mogoce se kanarska doga.
Logiran
simi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.225

« Odgovor #138 : četrtek, 01.08.2002 : 08:27:22 »

Citat
Niham med pasmami APBT,bull terrier mogoce se kanarska doga.

Moj predlog: pocakaj se dve leti. Najprej najdi nekoga, ki bo med sabo paril APBT in bulla, ko bo samica ali samec star -a eno leto pa pari se z kanarsko dogo in dobil bos kar zelis.
Potem pa si kupi kompletno markersko obleko vkljucno z celado z mrezico, da ga bos lahko hranil in pobiral kakce iz pesjaka, ker ven ga tako ali tako ne bos mogel peljati. Najprej zato, ker bo pogrizel tebe (ker si potencialno agresiven clovek in pes na agresijo potem, ko zraste odgovarja z agresijo) drugic pa zato, ker bo okolica tvojega doma prazna, ker bo pogrizel vse kar ima vec kot eno nogo!
In ker bos cez leto in pol ugotovil, da to ni to, ker se nihce vec ne pogovarja s teboj (jih vec ne bo), upam, da bos dal psa uspavat, se bos zapeljal do najbljizje reke, bos pobral s tal dva kamencka, da jima ne bo dolhcas, ko te ne bo, in bos imel novo najbolj pridno in tiho domaco zival na svetu.
Ampak ti bos tudi kamencek naredil agresiven. Predlog: zavezes vrv in vrtis - tako pobijes vse okoli sebe, pa se ti kdaj kaj v glavo dobis. In spet bos imel domaco zival, ki bo potencialno agresivna v tvojih rokah.
Logiran
kaja
midi
Sporočil: 6.951

Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf

« Odgovor #139 : četrtek, 01.08.2002 : 08:36:23 »

Hehe, sem mislila, da boš napisala, da naj si tista kamna zaveže okoli vratu in skoči v vodo.  Grin

Sovjet, očitno s tvojo prevzgojo ne bo nič. Poleg tega, da trmoglaviš, si še precej nepoučen o marsičem. Samo upam, da ne živiš v moji bližini, ker bi bila prva, ki bi te zaradi nepravilnega ravnanja z živaljo prijavila. Seveda, če ne bi tvoj strašni pitbul, ki si ga boš kupil za imidž, že prej koga ugriznil in bo že policija poskrbela za vse ostalo.

Ti pa še jaz svetujem, da si nabavi rajši pištolo ali pa kar puško (zdaj je to moderno), pojdi med lovce in dobil boš dovoljenje za nošenje orožja. Potem pa jo daš za pas in spet se te bo ves svet bal. A ni to fino? Za podrobnejše informacije o znamki pištole, ki bo odgovarjala tvojemu še nedopolnjenemu imidžu, pa mi piši na mejl. Imam nekaj sošolcev, ki se ukvarjajo s podobnimi zadevami,seveda strogo na ravni svojega bodočega poklica. Kako te bodo veseli!
Logiran

Jasna
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 81

« Odgovor #140 : četrtek, 01.08.2002 : 09:33:58 »

Pozdravljeni,

za hec sem se vceraj testirala, da vidim katera pasma je za mene in sem, po pravici povedano, bila sokirana, ko sem ugotovila, da so za mene primerni: APBT, amstaf in bordojec.
Da paradoks bude vecji, obozujem britanske gonice - bassete in beagle ter bloodhunde pa po tem so bordojci. Vsaj nekaj iz testa se ujelo. Po testu so bordojci bili na tretjem mestu v mom srcu so na cetrtem.
Nikoli v zivljenju ne bih rekla, kamoli pomislila, da so APBT-ji za mene.
Zakaj sem se tu oglasila?
1. Zaradi tega, ker se tu pogovajamo o pasmi in "lastniki"
2. Zaradi rezultatov testa, ker sem res bila sokirana in sem cutila, da to moram povedati.
3. Zaradi tega, ker jaz kot "primerna", nikoli ne bih prevzela odgovornost za vzgojo in obvladovanje APBT ali amstafa.  To niso pasme meni "po meri" - po znacaju, o zunanjosti bi se pa mogli pogovarjati, to bi ze bilo "primerno".

Kaj pravite na to?

LP Jasna

Logiran
Tomo
nekaj malega že vem

« Odgovor #141 : četrtek, 01.08.2002 : 14:44:42 »

Citat

Tomo kje pa cm met psa kukr u pesjaku ?!?!

Ne, ne.... misljeno je bilo to, da ti bo pes kmalu zacel "presedati" in bo vedno bolj  ostajal pozabljen v pesjaku in prepuscen sam sebi ali pa se ga bos znebil kako bolj konkretno.
Logiran
kaja
midi

« Odgovor #142 : četrtek, 01.08.2002 : 15:50:45 »

Jasna, hvala za link. Zame bi bil primeren mali koder, boston terier in pritlikavi šnavcer. Na 6 mestu pa se je pojavil tudi šeltie. Koder bi bil kar v redu, saj imamo že enega in smo kar zadovoljni, boston terier verjetno ne pride v poštev, ker se nagibam k psom, ki nimajo ravno kratkega gobčka, šnavcer se po mojem ne bi razumel z ostalimi družinskimi člani (morski prašiček, činčila, pa še kaj v prihodnosti), tako, da zaenkrat ostajam pri šeltiju. lp
Logiran

yo
gost
« Odgovor #143 : četrtek, 01.08.2002 : 15:58:20 »

Jasna,

men je pa izbralo pudlja in škotskega ovčarja
Grin Grin Grin Grin Grin
Ne vem, kdo je zdaj večji genij - oni ali jaz  Grin

Lp, Yo
Logiran
Tomo
nekaj malega že vem

« Odgovor #144 : četrtek, 01.08.2002 : 19:52:36 »

Citat

Ti pa še jaz svetujem, da si nabavi rajši pištolo ali pa kar puško (zdaj je to moderno), pojdi med lovce in dobil boš dovoljenje za nošenje orožja.

Ja, pa tudi tu niso stvari tako enostavne, kot se slisi, treba je kaj znat, pa malo pomigat vsake toliko pa, seveda, redno placevat clanarino...  skupaj brez dvoma prevec, ce ti gre samo za postavljanje.
Logiran
kaja
midi

« Odgovor #145 : četrtek, 01.08.2002 : 20:50:59 »

Seveda je treba kaj znat, mi je jasno, vseeno pa ne toliko kot potrebuješ za vzgojo psa. Če so mene v eni uri naučil puško razstavit in sestavit, potem pa še pripravit na strel, pa sem prvič držala stvarco v roki, potem ni vrag, da kakšnega butca to naučijo v enem tednu. Pes je pa živa stvar, ki lahko zaradi napačne vzgoje samo trpi. Pa koga jaz zdaj prepričujem? Tebe Tomo menda ni treba Wink!  Vse skupaj sem napisala bolj za joke, sem čisti pacifist in proti nošnji orožja. lp
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
Sporočil: 29.418

Sijejo zvezdice na nebu ...

« Odgovor #146 : petek, 02.08.2002 : 02:03:44 »

Jasna,
link, na katerem je test, mi je pokazal tole:

Basset Hound, Beagle, Bermese Mountain Dog, Bloodhound, Bulldog, Clumber Spaniel, Great Dane, Great Pyrenees, Irish Wolfhound, Mastiff, Newfoundland, Saint Bernard.

Kaj naj recem? Med temi so moje glavne pasme: doga, irski volcji hrt, bloodhund.
Kje pa je bokser?

Ja, saj vem, da ni prava tema, ampak sovjet, me full zanima, kaj bo tebi test povedal Grin Samo ne goljufat!
Tule imas link!
Pa copy-paste, nic spreminjat rezultatov!
Sovjet, se mi zdi, da si nekje spraseval o kvizu. Te rajsi kar tule izzovem, ker ti je tale tema najblizja Cheesy Wink
Logiran

sirtaki
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.576

« Odgovor #147 : petek, 02.08.2002 : 10:53:22 »

O super. Men je test ven vrgel pasme z mocno voljo, kar je seveda res, da imam raje pse z mocno neodvisno voljo, ceprav moje najljubse pasme ni med njimi (napacno razumevanje pac) so pa samci tocno to, strong willed dogs Smiley in moje ljubezni jasn.
Poleg te mi je pa ven vrgel se skupino pasem, ki spadajo pod pametne, tam pa se najdejo tri meni drage pasme, enega imam celo doma in sem navdusena Smiley

Logiran
altervita
gost
« Odgovor #148 : petek, 02.08.2002 : 11:20:48 »

Hehe, Jana. Ko sem se šel tole zadevo na Lycosovem "svetovalcu", bokserja tako kot tu ni bilo v izboru.
Niti med deset ga ni bilo.
Zame so bili glavni pudlji (vsi). Pa tudi drugače so mi blizu tele "žverce". Samo mi ga Petra ni pustila imet, ker je hotela met bokserja. Pol pa, sej vemo: kdo sem jaz, da bom rekel ne. Sicer sem ga tudi sam hotel, samo sem bil odprt tudi za druge predloge. Petra je pa na bokserja padla tudi zaradi takšnih mojih vprašanj: si kupiva Bokserja ali grifona? Bokserja ali opičjega pinča? Bokserja ali bostonca? Bokserja ali dogo? Bokserja ali....?....
Po parih odgovorih (in mesecih) je bila stoprocentna, da pride samo bokser v poštev. Pa naj kdo reče, da pogojni refleks ne deluje tudi pri ljudeh, hehe. Samo ne vem, a sem s temi vprašanji njo, ali samega sebe prepričal, da sva kasneje res pri bokserju obstala. Grin Grin Grin
Logiran
Nanook
midi
Sporočil: 7.399

NS Lama Tari

« Odgovor #149 : sreda, 07.08.2002 : 22:07:04 »

Sovjet,

glede na to, da ti gre samo za imidž, ti priporočam MLTC-Mercury Lincoln Town Car, star model je lepši po moje, srebrn, rdeči usnjeni sedeži,... in okrog 80.000 dolarjev. Krasna stvarca, sicer kar žre, ampak... Garant bodo vsi za tabo gledal.

lp
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Strani: 1 ... 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 ... 64   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  Druge pasme  |  Tema: American Pitbull terier
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.