mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 07.11.2024 : 01:26:54

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  Druge pasme  |  Tema: American Pitbull terier
Strani: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 ... 64   Dol
Natisni
Avtor Tema: American Pitbull terier  (Prebrano 165737 krat)
0 članov in 17 gostov pregleduje to temo.
Jasna
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 81

« Odgovor #105 : petek, 26.07.2002 : 14:17:41 »

sovjet!
Borbe psov so ilegalne in se vglavnem organizirajo na tim "nasim" prostorima v Hercegovini, nekaj v Italiji in v glavnem Latinska Amerika. Ce te to tako ful zanima potem verjetno ves kje dobis informacijo-mene pa ne in vecino nas. To informacijo sem dobila iz radovednosti - ne za borbe psov vendar sem hotela vodeti kaksni so to ljudje, ki imajo "tako zelo rada" svoga psa.
Prevec rada imam  pse in bi te prosila, da nam se ne obracas s taksnimi vprasanji. Ameriski pitbuli so prelepi psi, pa ne samo oni, da se z njimi to dela.  Ce psa zelis imeti za borbe rajsi se nad sabo zamisli in poisci pomoc pri kvalificirani osebi in ne trazi mnenja od ljidi, ki pse imajo res zelo rada.
Logiran
kaja
midi
Sporočil: 6.951

Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf

« Odgovor #106 : petek, 26.07.2002 : 15:25:47 »

Sovjet!

Edini razlog zaradi katerega želim vedeti kje so pasji boji in kdo jih organizira je ta, da te ljudi prijavim. Ne vem zakaj bi normalen človek hotel videti kaj takega. Ja, sama sem videla psa, starega 10 mesecev, ki je bil v pripravljalnem razredu. Brazgotine in rane so pričale, da je moral revež pretrpeti marsikaj hudega. Drugače pa se boji med psi končajo s smrtjo enega izmed psov, včasih pa je drugi tako hudo poškodovan, da ga tudi uspavajajo. Poznam tudi ljudi, ki so si boje ogledali (seveda so molčali o tem kje se je to zgodilo!) in kar so videli ni bilo bevskanje dveh malih cuckov, ampak trganje kože med njimi, globoke rane, ki so močno krvavele, pohabljene okončine.

Te zanima še kaj več. Obstajajo tudi kasete, ki normalnemu človeku izsilijo bruhanje, na hrano pa lahko za nekaj časa pozabiš.

Citat
Sej ne da bom mu svojga psa za fight ko ga bom kupil, me pa vseeno zanima kaksne razloge za nabavo tega psa imate drugi ? Ker ni mi logicno zakaj bi nekdo hotel imeti APBT-ja zato da mu mece tenis zogico al pa da pac sam ne hodi na sprehod !

Kaj zdaj? V prvem stavku praviš, da ga ne boš imel za boje, v drugem pa ne veš zakaj si ljudje kupujejo takšnega psa! Sto ljudi, sto čudi!
Zakaj ga bi pa ti imel? In zakaj misliš, da ne moreš imeti APBT-ja za nošenje žogic ali sprehajanje? Ali misliš, da je pes drugačen kot ostali? Od kodra se razlikuje ravno tako, kot se doberman razlikuje od čivave, ali bernardinec od hrta.... Noben "killing machine" ni! Lepo vzgojen je lahko čisto prijazen spremljevalec nekoga, ki mu je pasma pač všeč.

Logiran

altervita
gost
« Odgovor #107 : petek, 26.07.2002 : 15:38:09 »

Ja, pa v Ljubljani sem slišal da se tudi prirejajo ilegalni boji.

Imam pa zanimivost za sovjeta: Japonske tose se še dandanašnji uporabljajo za tradicionalne boje. V ring pridejo oblečene v bojni kimono, boja pa je konec, takoj ko je prelita prva kaplja krvi. "borca" poskušaa doseči prevlado z vzpenjanjem in rušenjem nasprotnika. Ugriz ni zaželjen, zato v takih primerih, ko gre za močan ugriz (torej je posledica "kaplja krvi") borbo prekinejo.

Drugače pa pri bojih kolikor vem ni smisel v tem, da en pes ubije drugega psa. Saj sami vemo, da ko se en preda tudi drugi ponavadi popusti. Če pa ne, ju pa ko je zmagovalec očiten ločijo. Po mojem. Kajti kljub krutosti tega početja v katerega so ponavadi vštete tudi zajetne stavne vsote, lastnik prav gotovo noče izgubiti svojega psa. Se pa rane celijo dolgo, seveda.

Potem so pa tu seveda še borbe psa (ali več psov) proti drugi živali. Biku na primer.

Sam sem zelo proti uporabi psov za borbene namene, ker se mi nasilje na splošno upira. Bi pa tudi jaz rad izvedel (oziroma bom že kje izvohal) posnetke kakega boja. Nazadnje kar sem videl poleg tistih hamburških psov, je bil nek dokumentarec (skrita kamera aktivistov) o tem kako z el. tokom ubijajo živali za krzno. To pa so grozlive podobe.
Logiran
altervita
gost
« Odgovor #108 : petek, 26.07.2002 : 15:41:16 »

vidim, da me je kaja prehitela....kaja: praviš, da si te zadeve videla? Na kaseti? Kaj pa pse? si jih videla v živo? Pri nas? Tamlada dva mislim.
Logiran
kaja
midi

« Odgovor #109 : petek, 26.07.2002 : 19:05:55 »

Altervita, bojev v Sloveniji je veliko več kot si misliš. Samo težko je priti zraven, oz. kogarkoli prijavit. Prvič zato, ker padajo velike stave in nikoli ne veš kdo je vpleten (kakšen policajček, pa tudi veterinar), drugič pa zato, ker brez vez in brez psa sploh škoda, da poizkušaš.

Prijatelj mojega bivšega fanta je imel psico pitbulko, ki jo je od začetka uporabljal tudi v pasjih bojih. Hvalil se je naokrog, da si je z denarjem, ki ga je prislužila ona kupil prvega motorja. Psička je bila pravi cukrček, vsi smo jo lahko božali in crkljali. Enkrat pa nam je pokazal kaj stori, ko zagleda mačko ali drugega psa. Kljub mojemu nasprotovanju in vpitju, je psico spustil. Najprej je preskočila vsaj meter in pol visoko ograjo, kot za šalo, se zapodila čez dvorišče, skočila čez nasip in padla približno 3 m globoko (hiša je stala v hribu), potem pa čez njivo proti mačku. K sreči se je maček lahko umaknil na drevo. Sem pa prepričana, da če bi takrat psici prekrižal pot kakšen pes, mogoče celo človek, bi ga popadla. Bila je popolnoma v elementu. No, pa dokončam zgodbo. Ponavadi kadar se je zapodila za čem živim in se je tisto lahko skrilo, je vrli fant psico kar pustil tam, da je npr. maček prišel z drevesa.  Tako je nameraval tudi tisti dan. Na mačkovo srečo pa sem jaz tako preklinjala in vpila, da so na koncu le odšli po psico in jo pospravili v pesjak. Bila je vsa krvava po gobcu, ker je v navalu besa grizla drevo.
Tudi kaseto sem videla pri njemu, posneta je bila v Sloveniji, leta 97. Sem pa gledala le začetek, kar pa je bilo čisto dovolj. Jasno se je slišal glas iz ozadja: "dajmo dajmo, drži ga..."  Psa sta se pulila vsak svojemu lastniku iz rok, potem pa sta se zagrizla eden v drugega. Potem sem odšla, to ni zame.

Tistega psa, ki sem ga videla vsega pogrizenega, pa že dolgo časa pogrešam. Po ovinkih sem izvedela, da je umrl od ugrizov (ne takrat, enkrat kasneje), lastnik pa pravi, da je zbolel in umrl. Se pa že nekaj časa ne vtikam več v te zadeve, ker so mi jasno in glasno nekateri grozili. Da pa bi šla vse skupaj prijavit pa itak ne bi imelo smisla. lp

Logiran

Thor
nekaj malega že vem
Sporočil: 103

« Odgovor #110 : sobota, 27.07.2002 : 07:27:50 »

Danes je v Dnevniku prispevek na to temo. Dost zalostno Cry

LP

TGT
Logiran
althea
nekaj malega že vem
Spol: Moški
Sporočil: 154

« Odgovor #111 : sobota, 27.07.2002 : 08:13:53 »

Sovjet,

Pasma APBT, AST in podobne so mi zelo všeč zaradi svojega videza in velike široke glave, NIKAKOR pa ne zaradi tega da bi uveljavljala svojo moč in lastniku dajala samozavest, ki je verjetno nima zadosti....Naredil boš uslugo vsem, če si ne boš sploh kupil psa kakršnekoli pasme...

Thor,

žalostno je to kar piše v današnjem dnevniku in se sigurno sploh ne zavedamo da je tega pri nas kar veliko več in se to ne dogaja samo pri naših južnejših sosedih...........
Logiran
althea
nekaj malega že vem
Sporočil: 154

« Odgovor #112 : sobota, 27.07.2002 : 08:42:34 »

Žalostno pa je to, da bodo mediji kakšen pasji boj objavili takoj, psa, ki se pa normalno igra in joka za svojim lastnikom pa ne.

To leti na to, da so me že lansko leto, še preden se je oddaja Preverjeno začela klicali in želeli narediti reportažo o tej pasmi. Seveda sem bil za, pripeljal sem še enega samca, posneli smo oddajo, igro med njima malo grizenja veje, itd., vendar ta oddaja še ni bila prikazana in osebno dvomim da bo, ker so oni pričakovali klanje in podobne zadeve to pa vsekakor ne sodi k značaju takšne pasme:).
Od mene so želeli izvedeti podatke od kakšnih oseb, ki bi bile pripravljene pred kamero organizirati boj, seveda bi bilo vse skupaj anonimno in da bi potem prikazali primerjavo med prijaznim in neprijaznim psom neke pasme oziroma kako nevarna je lahko ta pasma...

Še dobro, da poznam producenta oddaje in sem prišel do te reportaže, tako da jo imam doma na video kaseti.
Ali ima kdo mogoče ustrezno opremo, da bi lahko iz video kasete presnel na CD in bi ga mogoče lahko objavili na netu, da vidite te cortke živali, sej je samo nekaj minutni prispevek.
Logiran
altervita
gost
« Odgovor #113 : sobota, 27.07.2002 : 13:55:07 »

Althea: imamo opremo, Pinacle Studio DV. Če te zanima mi pošlji zasebno sporočilo, pa se bova zmenila.
Logiran
sovjet
gost
« Odgovor #114 : sobota, 27.07.2002 : 14:11:46 »

od althea stavek "ker so oni pričakovali klanje in podobne zadeve to pa vsekakor ne sodi k značaju takšne pasme"
Nevem no hehe beseda PIT meni nekej pove tudi BULL mi nekaj pove , pa ne ravno o znacaju, znacaj je po mojem odvisen od tega ce psa navads da zogico pobira al pa ce ga rihtas za fight , tle pol dobi znacaj . Psa bom vsekakor kupil, ker je lep,misicast, obvezno mora imet odstrizena usesa, kako bo vzgojen se moram se odlocit. Zdi se mi da je kaja omenila da so psa spustili za mackom in da ce bi mu kaj prekrizalo pot, da nebi blo lih fajn. Zdej je ena stvar na katero jaz gledam , ce psa spustim za mackom (namest da mu vrzem tenis zogico) in ce vmes pride se en macek ali pa pes in ce se tem kaj zgodi me ne zanima (bom pac sel tja in nekako zvlekel mojega psa domov ,ceprav nevem kaksen je pes v takem primeru ce je to mozno sam najbrz da mora bit), DRUGA STVAR JE PA CE VMES PRIDE NEK CLOVEK v tem primeru se ne sme le temu zgoditi nic tut zalajat ne sme na njega ne nic. tako jaz gledam na stvar
Logiran
kaja
midi

« Odgovor #115 : sobota, 27.07.2002 : 14:26:19 »

Citat
Zdej je ena stvar na katero jaz gledam , ce psa spustim za mackom (namest da mu vrzem tenis zogico) in ce vmes pride se en macek ali pa pes in ce se tem kaj zgodi me ne zanima (bom pac sel tja in nekako zvlekel mojega psa domov ,ceprav nevem kaksen je pes v takem primeru ce je to mozno sam najbrz da mora bit), DRUGA STVAR JE PA CE VMES PRIDE NEK CLOVEK v tem primeru se ne sme le temu zgoditi nic tut zalajat ne sme na njega ne nic. tako jaz gledam na stvar

Prvič: Začni pisat slovnično pravilno, da ne bomo vsi imeli težav z branjem. Drugič: Če tvoj pes ubije mačko (ali drugega psa) te lahko lastnik oz. kdorkoli prijavi zaradi krutega ravnanja z živaljo. Če imaš rad svojega psa, ne morem razumeti, da bi pustil, da škoduje drugemu psu. Tretjič: Zame je pes enak psu, prizadela ne bi nobenega. Če pa se moj pes znajde v težavah zaradi npr. tvojega psa, sem pa pripravljena storiti marsikaj (lahko me prijaviš zaradi krutega ravnanja z živaljo). Torej se s svojim psom, če bo nevzgojen (kar pomeni, da ga ti ne boš znal vzgojiti), raje umakni pred ostalimi lastniki psov. Takšnih kot sem jaz je še veliko!
Logiran

Sally
odvisnež
Sporočil: 846

« Odgovor #116 : sobota, 27.07.2002 : 16:30:53 »

Jooj... Ravno vceraj sem videla nekega "frajercka", pobritega na balin z dvema pitt-bulloma, od katerih je eden malenkost sepal. :-/ Zanimivo, ta fant pa je ves ponosen stopical med mnozico, ker se je pocutil pomembnega, ker so se mu ljudje umikali. Roll Eyes Kot vidim (berem), zeli tudi sovjet postati eden takih primitivcev. Sorry sovjet, ampak taki "frajercki", ki mislijo, da bodo med ljudmi "spostovani", predvsem zaradi strahu pred njimi, se posebej pa zato, ker imajo pittbulle ob sebi seveda, so zame veliki mentalni revezi... Odrasti vendar clovek! Danes se s silo in nasiljem ne pride dalec. Raje zacni razvijati male sive celice, s "psiholoskimi pristopi" se da dandanes veliko vec narediti. Wink
Logiran
sovjet
gost
« Odgovor #117 : sobota, 27.07.2002 : 16:50:54 »

OK. Pisem slovnicno pravilno. Psa bi resno imel predvsem za "IMAGE". Zato mora pes biti "pes", kar zame pomeni da ni nek mesancek ali pa nek prijazen kuzek, ki ga imajo vsi radi. TO NI TO MK. Nocem da koga ugrizne ampak po pravici povedano bi ga pa kar spustil za kaksnim odvezanim mesanckom, "ki mi scije okrog bajte" (tale sport imam v nacrtu ze precej casa in nacrte imam navado uresniciti Smiley ,  tako da ce imas pac odvezanega mesancka al pa kakrsnokoli zival ki hodi okrog moje hise (sej ni moja bajta), to karseda hitro pospravi vsaj preden dobim psa in bo le ta zmozen gristi kot se za APBTja spodobi Smiley  Sive celice "ne jebem zdejle" ker so izpiti mimo. Je pa res da sm najbrz malce mentalno moten, oziroma ne normalen, ker sem zgleda edini na forumu, ki tako "hudobno" razmislja. Povejte kaj delate s svojimi apbtji, da vidim se kaksno drugo moznost uporabe psa.
Logiran
sirtaki
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.576

« Odgovor #118 : sobota, 27.07.2002 : 22:19:55 »

Sovjet, noro dober smisel za humor imas, ni kaj  Tongue
Logiran
Tomo
nekaj malega že vem
Sporočil: 134

« Odgovor #119 : sobota, 27.07.2002 : 23:40:31 »

Pasji boji so lahko dokaj nedolzne zadevice, pa vse do precej hudih in resnih stvari. Odvisno pac od vpletenih ljudi. Hrvati so o tem v preteklosti posneli zelo dobro oddajo (Latinica - psi ubojice i borbe pasa), kjer so bile te stvari, tudi z videoposnetki, zelo nazorno prikazane. Oddaja je bila vredna ogleda se zlasti za to, ker si je prizadevala biti kolikor se da objektivna, kar v primerih, ko se govori o tako pretresljivih stvareh, ni ravno pravilo. Ce bi radi videli kaksni ljudje so vpleteni v te zadeve in slisali njihova mnenja in komentarje, potem povprasajte koga za posnetek na kaseti. S precej "usrane" srece ga mogoce celo dobite. Vredno ogleda! Sicer pa, internet je zlati rudnik informacij. Iskanje lahko zacnete, npr., pri besedah "cajun rules". Pa, mimogrede, en nasvet: ne verjemite vsega, kar preberete o teh stvareh. Nekateri skusajo doseci svoje - in to kar precej ocitno - s pretiravanji in zavajanji, tako v eno, kot v drugo smer.

Rad pa bi poudaril naslednje: pasme APBT ne smemo kar avtomaticno povezovati s pasjimi boji. Za boje so primerni le psi, ki so za ta namen vzrejeni ze skozi generacije. Za vecino danasnjih APBT to ne velja. Torej, ne mesajmo hrusk z jabolki.
Logiran
Strani: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 ... 64   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  Druge pasme  |  Tema: American Pitbull terier
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.