mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 06.11.2024 : 19:19:36

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  Druge pasme  |  Tema: American Pitbull terier
Strani: 1 ... 13 14 15 16 17 [18] 19 20 21 22 23 ... 64   Dol
Natisni
Avtor Tema: American Pitbull terier  (Prebrano 165628 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
irena_p
nekaj malega že vem
Sporočil: 180

« Odgovor #255 : torek, 26.10.2004 : 16:10:47 »

Jaz poznam APBT, ki je mucek. Tak pa je zaradi ljudi, ki so ga pravilno vzgojili. Vse se da. Še zmeraj mislim, da je lastnik v veliki meri odgovoren za tako vedenje psa.
Logiran
andariell
rad pišem
Spol: Moški
Sporočil: 381

« Odgovor #256 : torek, 26.10.2004 : 17:40:00 »

Seveda je, ne moreš pa rečt da je lastnik norec, če je njegov pes agresiven... Roll Eyes

No, pa APBT sigurno ni mucek. Je zahteven pes...
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633

« Odgovor #257 : torek, 26.10.2004 : 17:47:06 »

No, jaz se nič ne smejim če kateri od mojih laja na ostale pse. V prvi vrsti se posvetim svojemu psu v želji, da se to vedenje odpravi. Smejem se pa sigurno ne!!!
Logiran
andariell
rad pišem

« Odgovor #258 : torek, 26.10.2004 : 18:32:02 »

No, jaz se nič ne smejim če kateri od mojih laja na ostale pse. V prvi vrsti se posvetim svojemu psu v želji, da se to vedenje odpravi. Smejem se pa sigurno ne!!!

OK, ta podatek sem zanemaril...
Logiran
irena_p
nekaj malega že vem
Sporočil: 180

« Odgovor #259 : sreda, 27.10.2004 : 11:35:14 »

No, zato sem napisala "norec". Ker bi lahko svojega psa pomiril ali kakorkoli ogovoril. Fantu pa je bilo renčanje všeč.
Andi tvoje ravnanje se mi pa zdi zelo odgovorno in pametno.
Logiran
andariell
rad pišem

« Odgovor #260 : sreda, 27.10.2004 : 12:32:25 »

No, tudi ogovarjanje in "pomiritev" v takih primerih po večini nista najboljša varijanta. S tem se včasih psa samo še bolj zakuri...
Logiran
seba
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 52

« Odgovor #261 : sreda, 27.10.2004 : 12:36:20 »

To pa je res!!!!
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633

« Odgovor #262 : sreda, 27.10.2004 : 12:40:28 »

Andariell, kje pa sem o napisala? Nikakor ogovarjanje ali miritev. Odločen glas, da se tega pač ne dovoli.
Logiran
andariell
rad pišem

« Odgovor #263 : sreda, 27.10.2004 : 12:53:13 »

Andi, nisi ti tega napisala, ampak irena_p. Sem mislil, da je bilo očitno.

Hm, tudi to kar si napisala, včasih ni dovolj. Saj načeloma se strinjam, samo niso pa te zadeva tako preproste. No, saj sama verjetno veš...
Logiran
ZUPY
novinec
*
Sporočil: 9

« Odgovor #264 : sreda, 27.10.2004 : 13:18:15 »

Pri APBT je zelo pomembno da ga že od malega tako vzgajaš da potem ni problemov. Starejši kot je težje je to spremeniti ker ti zmanjka energije.
Je pa res da te pasme niso za kakšne najstnike ki še sebe ne morejo kontrolirati kaj šele da bi svojega psa.  To pasmo po mojem lahko ima vsak samo ne pred najmanj dvajsetim letom starosti ko je že vsaj malo zrel.
Logiran
andariell
rad pišem

« Odgovor #265 : sreda, 27.10.2004 : 13:48:29 »

Nekako tako, ja...

Ljudje nečesa ne razumejo. Da agresiven pes ni hec in da je rešitev tega problema vseprej kot enostavna.

Če ima več slaih izkušenj, mu niti izredno dobra socializacija ne pomaga dosti. Pomaga edino šolanje, tam pa se pes nauči kontrolirati samega sebe. Poznam pa primer, ko tudi o ne pomaga.

Seveda pa ne podpiram nastopaštva, kar se te pasme tiče, samo mi včasih živce pijejo ljudje z izjavami, da je ta pes enak drugim psom in je vzgoja za vse pse enaka...Ni mucek, to zagotovo!

In samo zato, ker se je začelo tole blatenje v smislu enostavnih psov, si vsak neizkušen 15 letni mulo omisli takega psa...Ali pa neizkušen 30 letnik...

LP
Logiran
ZUPY
novinec
*

« Odgovor #266 : sreda, 27.10.2004 : 14:13:22 »

Rej je!

Jaz sem se opredelil na leta samo zato ker poznam par primerov ki so lastniki teh psov muloti iz stari 16, 17 let.  Takemu jaz tega psa nebi dal v roke pa je lahko še ne vem kako civiliziran.
In zakaj imajo to pasmo?  
Zato ker je najcenejši za kupit? NE
Zato ker pozna to pasmo in njihov karakter? NE
Zato ker ga ima njegov kolega? JA
Zato ker se toliko razglablja kakšni ubijalci in norci so ti psi? JA

Zato pa tukaj leta ne igrajo posebne vloge moraš pa biti zrel za to pasmo.  
Logiran
Matic K.
rad pišem
Sporočil: 342

« Odgovor #267 : sreda, 27.10.2004 : 14:26:53 »

Zupy

Jaz pa zaradi tvojih zadnjih dveh postov, ki sta si povsem kontradiktorna ne razumem komu bi ti takega psa dal v roke!!! V enem postu si napisal, da bi morala biti ta oseba stara vsaj dvajset let (kar po mojem mnenju ni kriterij za zrelost), v naslednjem pa, da starost ne igra nobene vloge. Hočem ti povedati to, da preden post objaviš premisli kaj hočeš povedati, da potem ne prideš "navzkriž" sam s sabo.

Namena nimam ocenjevati pasme, ker je ne poznam dovolj dobro. Se pa strinjam s tabo, da si ljudje kupujejo pasme tipa bull iz napačnih razlogov. Meni je nekdo rekel, ko sem ga srečal z svojima dvema dogama: "moj pes pa tvojega ubije" - in ne boš verjel, tip je bil star krepko preko 30 let!!!

Odgovor na tvojo trditev, da ima to pasmo lahko vsak pa je, da ta zgoraj omenjeni moški te pasme NE!!! bi smel imeti!!!

Lp
Matic, Era in Dona

Logiran
ZUPY
novinec
*

« Odgovor #268 : sreda, 27.10.2004 : 14:43:04 »

leta res niso važna samo to sem hotel povedati da se pri ljudeh predvem pri moških osebnost oblikuje najbolj med 15. in 20. letom. Zato pa ta leta vsekakor niso primerna za vzojo te pasme.

lp,

Zupy
Logiran
Matic K.
rad pišem
Sporočil: 342

« Odgovor #269 : sreda, 27.10.2004 : 14:52:13 »

Zupy

Glede tega se pa strinjava Smiley! Toda žal se ravno takim ljudem te vrste psi najbolj dopadejo! Pa še cenovno so jim dostopni. Očitno se jim fino zdi ker vsi ostali lastniki psov bežijo pred njimi.

Lp
Matic, Era in Dona
Logiran
Strani: 1 ... 13 14 15 16 17 [18] 19 20 21 22 23 ... 64   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  Druge pasme  |  Tema: American Pitbull terier
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.