Ja hvala vsem za vaša mnenja, informacije mogoče pa res bolje da si omislim malo starejšega psa. Sam še zmeri me skrbi kak prenaša samoto oz. kaj naj bi pes počel naprimer če bi bil sam nekaj urc recimo maximalno nekje do 5. a mu nebi blo dolgčas. Se opravičujem če je vprašanje izpadlo mal neumno ampak želim čimveč informacij.
samoto moji psi prespijo in nikoli ni nobene ''štale'' v smislu razmetavanja, grizenja, divjanja...
je pa res, da imam Didi v boksu kadar me ni. Ja, to je ta psička, ki je na mojem zadnjem filmčku na youtube. imam še pravo zimsko norenje z njo in mojimi 4 posnete zunaj, ampak nimam časa dat na net
jaz bi ji npr. v odsotnosti minimizirala prostor (s kletko ali le enim prostorom v hiši) in težav ne bo...
psica je popolnoma sobno čista (tudi ko je imela drisko me je toliko časa budila ob 5h zjutraj, da sem dojela da se ji mudi ven opravit
), ko je sama ne cvili in ne laja...
je pa drugače zelo aktivna (kot vsi psi teh pasem) in bi zunaj divjala in se sprehajala in se igrala...
lahko ti povem še nekaj...
Didi je (ko je prišla k meni) imela poškodovan prstek in je bila 12 ur zaprta, ker ni smela divjat. pa niti takrat ni lajala in delala zdraho... seveda sedaj ko ima zdrav prstek ni toliko sama oz. notri, ker gre 3x na dan ven in dirja z mojimi
in še kar se otrok tiče; ima stike z 8 in 11 letnima otrokoma in težav ni...
sicer pa za vsa dodatna vprašanja sem dala tudi tel.
smo pa ''hudi'' pri spraševanju potencialnih posvojiteljev
pogoji itd... psu mora bit najmanj tako ok kot pri začasnih namestiteljih