mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 06.11.2024 : 07:30:26

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  Druge pasme  |  Tema: American Pitbull terier
Strani: 1 ... 32 33 34 35 36 [37] 38 39 40 41 42 ... 64   Dol
Natisni
Avtor Tema: American Pitbull terier  (Prebrano 165522 krat)
0 članov in 7 gostov pregleduje to temo.
s|mon
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 61

« Odgovor #540 : sobota, 30.06.2007 : 16:47:02 »

živjo! No, da se še jaz malo oglasim, Saška, poslal sm ti slikce od Thora, tako da bi bil zelo hvaležen, če bi jih prilepila sem, kot že mnogokrat Smiley , hvala Wink Moram reči, da Thor lepo napreduje, ima že 25 kg, pri pol leta starosti, zamenjal je že vse zobke in kar se mi zdi najpomembnejše, ohranja svoj miren karakter, edino enkrat sem imel malce problemov, ko sva obiskala malce mlajšega mešančka med nemškim in škotskim ovčarjem, problem pa je bil, vsaj meni se tako zdi, v tem, da se mu drugi pes ni hotel podredit. Sledilo je malce renčanja, ampak sta se po Thorovi prevladi potem oba umirila in se začela veselo igrat, tako da sva ju na koncu z lastnico drugega psa, komaj ločila Smiley
Logiran
saska
odvisnež
Sporočil: 563

« Odgovor #541 : sobota, 30.06.2007 : 17:05:33 »

Jaz mu na tvojem mestu nebi pustila, da prevlada nad drugimi samci.. Že tako je zelo malo verjetno, da se bo razumel z drugimi samci, ko bo odrasel, ti pa to njegovo dominanco še potenciraš, ko mu dovoliš, da si podreja druge samce že zdaj, ko je mladič. Undecided

V glavnem tukaj so slike:

http://i205.photobucket.com/albums/bb241/PitbullkaBrina/IMGP0374-1.jpg

http://i205.photobucket.com/albums/bb241/PitbullkaBrina/IMGP0378.jpg

http://i205.photobucket.com/albums/bb241/PitbullkaBrina/IMGP0381.jpg

LP
Logiran
s|mon
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #542 : torek, 03.07.2007 : 16:24:29 »

Kako mu naj to preprečim? Do zdaj je to delal pri vsakem psu, če se mu drug samček ni hotel podrediti, mu je to pokazal, ponavadi se mu je potem Thor podredil in je bilo vse vredu. Zdi se mi da je tudi veliko odvino od starosti drugega psa, ker je Thor navajen starejših psov, tako da neki problemov pri starejših psih nimam, pri mlajših pa hoče biti  Thor na vsak način šef. No, hvala za slikce in opozorilo.
lp Simon
Logiran
saska
odvisnež

« Odgovor #543 : četrtek, 05.07.2007 : 15:53:04 »

Kako mu naj to preprečim?
Jaz bi na tvojem mestu VSAKIČ, ko bo tvoj zarenčal oz. kazal dominanco, prekinila igro/spoznavanje z drugim psom in strogo rekla NE. Ko bo tvoj enkrat naletel na psa, ki se mu ne bo hotel podredit bo potegnil takratko, tega si pa ne želi. Čim manj slabih izkušenj ima pes z drugimi psi, bolje je. Sploh v obdobju odraščanja.

No pa, da še malo pohvalim mojo Brino... Včeraj me je gospa iz enega tujega foruma namenjenega psom tipa bull kontaktirala in vprašala, če lahko na svoji spletni strani namenjeni ozaveščanju ljudi uporabi eno izmed Brininih slik, da prikaže kako naj bi izgledal tipičen Ameriški Pitbull. No in tako zdaj Brina predstavlja tipičnega predstavnika pasme na Havajski spletni strani: http://www.hawaiipitbullalliance.org/4.html  Smiley

Brinine slike so pa uporabljene tudi v videu namenjenemu ozaveščanju javnosti. Podobnem tistemu, ki ga zgoraj omenja popo (jih je že kar precej objavljenih na youtube). Evo pa še LINK DO VIDEASmiley   
Logiran
tjas
rad pišem
Sporočil: 392

« Odgovor #544 : četrtek, 05.07.2007 : 16:59:55 »

O sta saska pa Brina važni. Wink Tongue
Logiran
s|mon
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #545 : četrtek, 05.07.2007 : 18:50:35 »

ok, bom začel tako ravnati od zdaj naprej. Brini pa res privoščim to "slavo", slikca je pa tud ena izmed res lepih, še posebej zaradi Brinine fotogeničnosti Smiley
Logiran
saska
odvisnež

« Odgovor #546 : petek, 06.07.2007 : 18:09:08 »

ok, bom začel tako ravnati od zdaj naprej.
Še boljša varijanta je pa pasja šola, kjer te naučijo pravilnega ravnanja s psom Smiley Škoda, da si zamudil igralne urice, kjer psa naučijo pravilne igre z vrstniki, brez podrejanja. No, ampak ni še nič zamujeno in ti res priporočam, da se vpišeta v eno izmed bližnjih pasjih šol. Zdaj se to najbolj splača, ko je Thor še mlad. Starejšega psa je težje učiti, verjemi.
Logiran
s|mon
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #547 : nedelja, 08.07.2007 : 18:31:48 »

Zdaj tudi nisem imel časa, zaradi obveznosti na faksu, ampak septembra pa greva v malo šolo, sem se že pozanimal. Aja, zanima me kje se da dobit potni list za Thora, če sploh, ali ga lahko dobijo samo psi z rodovnikom? Pa če kdo ve, okvirno, v katere države s Thorom ne smem?
hvala
lp, Simon
Logiran
saska
odvisnež

« Odgovor #548 : nedelja, 08.07.2007 : 18:45:11 »

Potni list dobiš pri veterinarju, dobi ga lahko vsak pes  Smiley Če boš z njim šel čez mejo mora biti cepljen proti steklini, dobro je pa tudi, da ima opravljen veterinarski pregled, ki potrjuje, da je zdrav. Za države v katere ne sme pa ne vem... Na Hrvaškem naj bi bila prepoved za prestop meje s psom tipa bull brez rodovnika, ampak po izkušnjah ljudi tega zakona ne izvajajo. Za ostalo pa ne vem..

LP
Logiran
tjas
rad pišem
Sporočil: 392

« Odgovor #549 : ponedeljek, 09.07.2007 : 07:30:34 »

Za države izven EU potrebuješ narediti titer protiteles, da te nato spustijo nazaj v EU!
Drugače se pa pozanimaj pri veterinarju, ker nekatere držve zahtevajo opravljanje titra 6 mesecev pred vstopom v to državo, nekatere  pa 3 mesece.
Če greš pa na hrvaško imaš seboj le potni list (cepljen steklino, kugo), priporočam pa ti tudi, da ga zaščitiš proti srčnim glistam.

LP, Tjaša
Logiran
s|mon
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #550 : sobota, 14.07.2007 : 16:28:46 »

ok, hvala obema za odgovore Wink pa še nekaj, imam velik problem, stra mama, ki živi v neposredni bližini, si je omislila mačko in od takrat naprej so same težave. Thor non stop patruljira pred njeno hišo, enkrat sta se po naključju srečala zunaj ograje, na srečo sm ga pravi čas prijel, tak da je sam on dobil mal po smrčku, mačka pa je ostala cela. Zarad tega, jo bo pomojem še bolj sovražil, tako da, če ima kdo kakšno rešitev ali izkušnjo naj jo prosim deli z mano, ker jaz ne vidim več rešitve.
Hvala,
lp Simon
Logiran
saska
odvisnež

« Odgovor #551 : sobota, 14.07.2007 : 16:56:52 »

Jaz ti lahko opišem kako sem jaz Brino navadila na mačke... S tem, da sem jaz dobila 6-7 let staro psičko z neznano preteklostjo iz zavetišča, ki na začetku ni marala mačk in jo je bilo veliko težje navadit na njih, kot bi bilo mladiča. Jaz sem delala tako:

Nagobčnik na gobec iz preventive, psa na povodec, spustiš mačke k psu in potem korigiranje psa. Če hoče karkoli narediti mačku ga popraviš z ostrim "NE", "FUJ" ali "PUSTI", če mačko pusti pri miru dobi priboljšek (dolgotrajen postopek, ampak na koncu se izplača). Jaz sem psici poleg tega še dopovedovala, da so mački pridni, da so naši in jim ne sme narediti nič. Kaj potrebuješ? Mačka, ki se psov ne boji in ne zganja panike v prisotnosti psa, ter veliko mero potrpežljivosti. Zdaj greva mimo mačk in če se v katero zapiči ji rečem "pusti muco" in gre brez problema mimo, nato jo pohvalim (VEDNO je pohvaljena, če je pridna pa srečuje mačke vsak dan, vsakič ko greva ven - imam namreč 5 svojih mačk, trenutno še 4 v začasnem domu pa še teta, ki živi v isti hiši ima eno mačko). Ne reagira niti, če mačka piha na njo (pa čeprav vidim, da bi v tem primeru mački najraje zavila vrat, ampak VE DA NE SME). Ob mačkah ne bo nikoli sproščena, ne bo spala z njimi in jim ne bo pustila jest iz svoje sklede. Tudi v istem prostoru nikoli ne bo bila z njimi brez nadzora. Pač to je nemogoče pričakovati. Jih pa tolerira in dobro ve, da jim ne sme narediti nič, če sem jaz zraven. Ne rečem, da je moja metoda pravilna in bo uspela pri vseh... Ampak pri nas je situacija veliko boljša, kot je bila na začetku. Odkar je Brina pri meni (torej v 14h mesecih) ni niti enemu mačku naredila nič (je pač vedno pod 100% nadzorom v bližini mačk), zdaj jo lahko uporabim celo za navajanje mačk, ki jih imam v začasnem domu, na pse. Zunaj pred hišo mi je pa z ukazom še vsakič uspelo Brino zaustaviti, ko je zalaufala za enim izmed mojih mačkov (lovila bi jih zunaj še vedno z velikim veseljem). Vse je v kontroli psa. Če imaš ti psa pod kontrolo, te vidi, kot vodjo krdela in te uboga, tudi mačkam ne bo naredil nič, če mu ti ne boš dovolil. Evo dokaz:

http://i205.photobucket.com/albums/bb241/PitbullkaBrina/Brinainmuc036.jpg

LP
Logiran
s|mon
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #552 : ponedeljek, 16.07.2007 : 12:39:14 »

hmm, zanimivo. Ja hvala, jaz bom še naprej poizkušal, pa bomo videli, če bo delovalo. Bom sporočil, če bom opazil napredek.
lp
Logiran
Moon
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.642

« Odgovor #553 : petek, 20.07.2007 : 18:09:48 »

Saska, ful lepa fotka. Wink
Logiran
Micika
rad pišem
Sporočil: 445

« Odgovor #554 : ponedeljek, 23.07.2007 : 13:01:37 »

sImon, si preizkusil? Je že kaj uspeha?
Logiran
Strani: 1 ... 32 33 34 35 36 [37] 38 39 40 41 42 ... 64   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  Druge pasme  |  Tema: American Pitbull terier
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.