mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 06.11.2024 : 11:19:26

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  Druge pasme  |  Tema: American Pitbull terier
Strani: 1 ... 27 28 29 30 31 [32] 33 34 35 36 37 ... 64   Dol
Natisni
Avtor Tema: American Pitbull terier  (Prebrano 165553 krat)
0 članov in 11 gostov pregleduje to temo.
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477

« Odgovor #465 : sreda, 02.05.2007 : 12:37:07 »

Mi vsi ti želimo čimveč superlativov na vseh področjih, v to si lahko prepričan.
Logiran
saska
odvisnež
Sporočil: 563

« Odgovor #466 : sreda, 02.05.2007 : 14:06:34 »

Kot zanimivost bi povedala še tole... Take pse, kot je oče tvojega Thora Američani, ki se ukvarjajo z vzrejo pravih delovnih pitbullov, ločujejo na drugo pasmo, ker niti po sposobnosti in niti po izgledu več ne spominjajo na Ameriškega pitbulla - takega, kot so ga ustvarili ljudje desetletja nazaj. Pravijo jim American Bully  Smiley  Ameriški pitbull je delovna pasma ustvarjena za delo. Od začetka so jih večinoma uporabljali samo za pasje boje, ampak zdaj to pasmo uporabljajo za ogromno različnih stvari. Tekmujejo v weight pulling-u, weight pull sprint-u, high jump-u, tug of war-u, veliko jih tekmuje tudi v agilitiju, obedience-u, obrambi, mnogi jih uporabljajo tudi, kot terapevtske pse, policijske pse, itd. Imajo tudi posebne razstave za pitbulle imenovane Conformation Show npr. Pa še mnogo drugih stvari je, s katero se lahko ukvarjaš s svojim pitbullom, ker je res vsestranska pasma. Zato mora biti pes zelo vzdržljiv in v dobri formi, kar pa te "american bully-ji", ki so nizki, široki, debeli in jih vzrejajo izključno samo zaradi videza, niso. Žal je pa velika večina "pitbullov" pri nas bolj podobna tem bullyjem, kot pa pravim ameriškim pitbullom  Undecided

Drugače pa ja, tako kot je drobtinica rekla, vsi ti želimo samo najboljše. Pa pošlji mi še kakšno novo sliko Thora  Wink
Logiran
Kalsang
živim tukaj
Sporočil: 4.406

« Odgovor #467 : sreda, 02.05.2007 : 14:22:42 »

Se posipam s pepelom... Sem še enkrat prebrala tisti tvoj post o razliki med obema pasmama.

Je pa zanimivo, da na Westminstru ni APBT, temveč samo AST in SBT in BT.

lp

Logiran
saska
odvisnež

« Odgovor #468 : sreda, 02.05.2007 : 14:31:59 »

Je pa zanimivo, da na Westminstru ni APBT, temveč samo AST in SBT in BT.
To je pa zato, ker so navedene pasme priznane s strani FCI, Ameriški pitbull pa ni. To pasmo priznavata ADBA (American Dog Breeders Association) in pa UKC (United Kennel Club), ki tudi izdajata rodovnike.  Smiley
Logiran
Kalsang
živim tukaj

« Odgovor #469 : sreda, 02.05.2007 : 14:43:37 »

Torej je American Kennel Club ne priznava? Mislim, da je za Westminster, ki je najpomembnejša ameriška razstava, bolj pomembno priznanje AKC kot FCI.

lp
Logiran
Ory
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.750

« Odgovor #470 : sreda, 02.05.2007 : 14:52:53 »

Kalsang seveda da je v US bolj pomembna AKC kot pa FCI, ampak to v tem primeru nima posebne zveze, ker pasme niti FCI niti AKC ne priznavata  Wink.....
Logiran
Kalsang
živim tukaj

« Odgovor #471 : sreda, 02.05.2007 : 14:58:32 »

Vem, moja pripomba je letela na razstavo Westminster. Hotela sem samo reči, da na tej razstavi upoštevajo predvsem kriterije AKC in ne FCI, zato APBT na Westminstru ne razstavljajo predvsem zato, ker jih ne priznava AKC in ne zato, ker jih ne priznava FCI...

lp

Logiran
Ory
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.750

« Odgovor #472 : sreda, 02.05.2007 : 15:10:15 »

Aha, zdaj razumem  Smiley ....
No kar se pa tice APBTjev in AmStaffov. Ali ni bila nekoc to ena in ista pasma, pa so jo potem v zacetku 20. stoletja razdelili na dve "veji". Produkt delovne vzreje je APBT (ki ga AKC ne priznava), medtem ko je druga veja vzrejala pse, ki so danasnji AmStaffy. Je pa zanimivo, da vcasih najdete ime istega psa (isti rodovnik) pri razlicnih registrih prijavljenega pod drugo pasmo  Wink, tako da je po moji logiki vse skupaj malo zmesano.....
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
Sporočil: 3.488

« Odgovor #473 : sreda, 02.05.2007 : 15:10:39 »

Hvala za slikce. Ja sej men se je tud mama zdela ful podobna bokserju, ampak ko sm jo pa v živo spoznal, se mi je pa zdela čist drugačna. )
Po sliki sodeč je tudi predgrizava. Drugače pa imaš zelo lepega pesjana Smiley
Logiran
saska
odvisnež

« Odgovor #474 : sreda, 02.05.2007 : 15:34:51 »

APBT in AST imajo iste prednike, ampak se danes zaradi ločene vzreje zelo razlikujeta. AKC priznava ASTja, APBTja pa ne, ja..

Westminister razstave pa ne poznam tako dobro, zato nimam pojma katera organizacija je za to razstavo najbolj pomembna  sram No vsak dan se kaj novega naučimo  Smiley

Evo še ena Brinina...
http://i23.photobucket.com/albums/b356/saska_zajc/11-1.jpg

Bo treba danes nove narest, hehe  Smiley
Logiran
s|mon
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 61

« Odgovor #475 : sreda, 02.05.2007 : 15:50:03 »

najprej se drobtinici zahvaljujem za lepe želje, Desobediencia, hvala za pohvale Smiley
APBT-ji so priznani tudi pri naslednjih org. :UKC = United Kennel Club
NKC = National Kennel Club
ADBA = The American Dog Breeders Association Inc.
CKC = Continental Kennel Club
APBR = The American Pit Bull Registry
APRI = American Pet Registry Inc.
ACR = American Canine Registry
Dobiš slikce saska, še tople in še danes. Smiley a se dogajajo kakšna srečanja apbtjev v slo, da bi lahk v živo kdaj kakšno debato udarl in spoznali druge pse??
Logiran
Desobediencia
živim tukaj

« Odgovor #476 : sreda, 02.05.2007 : 15:51:37 »

Se dogajajo, cca 1x letno. Smo se že menili da bi eno srečanje/piknik užgali, zdaj ko je tako lepo vreme.
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.477

« Odgovor #477 : sreda, 02.05.2007 : 16:02:22 »

A vzamete še kakšnega rottija poleg?
SImon, kakorkoli že, vsi smo na istem, torej imamo pse. Eni takšne, drugi drugačne in vsi se trudimo biti najboljši med najboljšimi lastniki.
Thoru pošiljam en velik čohec (no, tudi moja Aisha ne bo imela nič proti, če ji ga vrneš), Brini oziroma njeni lastnici Saški in vsem tistim, ki imate te enkratne kužke, pa poleg ostalega,  prijazen in prijeten dan.
Smo se pa tisti, ki nismo  v vodah APT oziroma psov pasme bull, vsaj nekaj naučili. Če ne drugega, jaz zdaj ločim med Bullom in AD. Pa Saškini zaslugi.
Logiran
saska
odvisnež

« Odgovor #478 : sreda, 02.05.2007 : 16:07:27 »

No pa še malo o registrih...

UKC priznava le APBTje, AKC pa samo ASTje.

UKC deluje pod okriljem ADBA, kateri med AST-jem in APBT-jem ne delajo razlik in jih imajo za isto pasmo. Če imaš rodovniškega AST-ja, ga lahko registriraš pri ADBA, kot APBTja in greš z njim lahko na razstave v Ameriki.

AKC pa deluje pod okriljem zveze FCI in priznava le ASTje. FCI je mednarodna zveza, ADBA pa je ameriška, zato so evropske razstave tiste, ki jih pokriva FCI in pod njim AKC. Če pa imaš v tem primeru APBT-ja z rodovnikom in ga hočeš pri FCI registrirat kot AST-ja, pa ne bo šlo...

Malo zmedeno vse skupaj, ampak kaj češ, hehe...

Pa še kot zanimvost... ADBA je bila včasih organizacija speializirana izključno samo za APBTje, zdaj so se pa odločii, da bodo imeli register tudi za vse ostale pasme. Lahko si predstavljate kakšen negativen odziv je bil na to med privrženi APBTjev, hehe.. Evo še njihova spletna stran: http://www.adba.cc/

Organizacije, ki si jih naštel ti, Simon, tudi priznavajo APBTje, ampak sta ADBA in UKC še vedno najbolj pomembni med njimi. Pri nas v Evropi imajo npr. tudi Poljska, Italija in Srbija svoje registre za APBTje. Nebi bilo neumno, da bi tudi pri nas v Sloveniji naredili kaj takega, a je žal do zdaj vsak poskus padel v vodo..

Lahko pa vseeno v Ameriki registriraš svojega APBTja, kljub temu, da nimaš njegovih papirjev. Tako bi npr. jaz lahko vseeno registrirala Brino, kljub temu, da ne poznam njenih prednikov. Evo še članek o tem (sicer v angleščini, ampak pomoje nebi smelo biti problemov):

I don't have papers on my dog, how can I get them?

If your dog is a rescue/adoptee, or came from an unscrupulous breeder that
a) didn't register the litter, or
b) never gave you papers,
you *do* have registration options with the three major registeries:

The United Kennel Club (UKC)
offers Limited Privilege Papers (LPP) for American Pit Bull Terriers. From their website, "[LPPs are] for purebred dogs of unknown pedigree and for mixed bred dogs. Dogs may enter obedience and agility. Purebred dogs of the Gun Dog Group may also enter Hunting Retriever events. Dogs must be spayed or neutered." If you have a litter of pups from unregistered parents, you cannot register the litter. LLP papers are issued singularly only. For more information, please see the UKC website: http://www.ukcdogs.com/rg/r-1.shtml

The American Dog Breeders Association (ADBA)
has a program called Limited Performance Privileges (LPP). This program allows dogs to be registered to enable them to compete in ADBA performance events. As with the UKC LPP, dogs must first be spayed/neutered. You may visit the ADBA website to obtain more information on this program: http://adba.cc/p_pdetails.asp?fpid=59

The American Kennel Club (AKC)
offers what is termed ILP, or Indefinate Listing Privileges. These papers allow you to enter certain AKC-sponsored events such as obedience and agility. Your dog must be neutered to be considered. AKC does not recognize a breed called American Pit Bull Terrier, but does recognize American Staffordshire Terriers (AmStaffs). Any "pit bull" registered with the AKC would be referred to as an AmStaff. Please see AKC's website for more information: http://www.akc.org/love/faq.cfm

For most people, the driving force behind pursuing papers such as those described above is the desire to compete in UKC, ADBA, or AKC sponsored performance events. Such papers do not increase the value of your dog, nor do they prove he is purebred.

No to bi bilo vse...

Lep pozdrav vsem skupaj  Wink
Logiran
Desobediencia
živim tukaj

« Odgovor #479 : sreda, 02.05.2007 : 16:43:16 »

A vzamete še kakšnega rottija poleg?
SImon, kakorkoli že, vsi smo na istem, torej imamo pse. Eni takšne, drugi drugačne in vsi se trudimo biti najboljši med najboljšimi lastniki.
Thoru pošiljam en velik čohec (no, tudi moja Aisha ne bo imela nič proti, če ji ga vrneš), Brini oziroma njeni lastnici Saški in vsem tistim, ki imate te enkratne kužke, pa poleg ostalega, prijazen in prijeten dan.
Smo se pa tisti, ki nismo v vodah APT oziroma psov pasme bull, vsaj nekaj naučili. Če ne drugega, jaz zdaj ločim med Bullom in AD. Pa Saškini zaslugi.
Nebi bilo prvič, poleg Argentincev, Tose Inu, mešancev.. Wink
Logiran
Strani: 1 ... 27 28 29 30 31 [32] 33 34 35 36 37 ... 64   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  Druge pasme  |  Tema: American Pitbull terier
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.