o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
sreda, 06.11.2024 : 13:24:38
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
Druge pasme
| Tema:
American Pitbull terier
Strani:
1
...
25
26
27
28
29
[
30
]
31
32
33
34
35
...
64
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: American Pitbull terier (Prebrano 165564 krat)
0 članov in 8 gostov pregleduje to temo.
s|mon
še malo sramežljiv
Sporočil: 61
Re: American Pitbull terier
«
Odgovor #435 :
ponedeljek, 30.04.2007 : 12:03:53 »
hvala za obrazložitev uporabe spring pole. ja psa sm kupu pri starosti 6ih tednov. kakšne težave me čakajo?
psa hranim s kvalitetno hrano, vsak dan dobi vitamine, veliko se giblje... al to nima veze?
Logiran
Ory
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.750
«
Odgovor #436 :
ponedeljek, 30.04.2007 : 13:18:32 »
Res sem zalostna, ko vidim koliko nevestnih in popolnoma neinformiranih tako imenovanih vzrediteljev (raje bom uporabila besedo rejcev) obstaja v Sloveniji. In koliko ljudi kljub vsem informacijam in izobrazevanju po forumih in ostali literaturi se vedno odhaja k taksnim ljudem po mladice
.....
lp
Logiran
s|mon
še malo sramežljiv
«
Odgovor #437 :
ponedeljek, 30.04.2007 : 14:29:51 »
brez zamere, ampak moj sorodnik je veterinar in ima 30 letne izkušnje s psi in mi ni odsvetoval nakupa 6 tednov starega mladička. poznam tudi ljudi ki imajo pse že od njihovega 4 tedna, pa so psi zelo zdravi in nimajo nikakršnih problemov. razn če je pri pitbullih kakšna razlika. ampak vseen me pa še zanima kakšne probleme bom meu zarad prezgodnje ločitve mladička od matere. a se neb morali problemi kazat že zdej, pri starosti 4ih mesecev? prosim za odgovore
hvala
lp
Logiran
s|mon
še malo sramežljiv
«
Odgovor #438 :
ponedeljek, 30.04.2007 : 15:06:27 »
aja, js sm gledal sam na zdravstvene težave... se opravičujem. Vi pa mnda mislite na vedenjske. Tudi tu moram povedat, da je biu moj Thor že v leglu zelo samozavesten in tudi ni jokal prve dni... doma je imel družbo, drugega, tudi še mladega psa... po mojem neb smelo bit kakšnih vedenjskih težav. bomo videli
Logiran
saska
odvisnež
Sporočil: 563
«
Odgovor #439 :
ponedeljek, 30.04.2007 : 15:46:21 »
Problem je predvsem v tem, da PO ZAKONU mladiči NE SMEJO od mame tako zgodaj. Psi, ki grejo prezgodaj od mame se lahko pretirano navežejo na novega lastnika, za njih je sprememba okolja lahko zelo velik šok, lahko postane preveč plašen in posledično tudi agresiven, ne zna zavirati ugriza, se ne nauči pasje govorice, itd. V prvih tednih se mladič ogromno nauči od mame in tega ti ne moraš nadomestiti. Posledice se lahko pokažejo tudi kasneje. Jaz vem, da v sloveniji ni vzreditelja pri katerem bi jaz kupila pitbulla. Vsemu skupaj se sploh ne mora rečt vzreja, ker ni nobenega rodovniškega legla te pasme, vse kar premore naša država je ogromno število šteparjev, katerim gre samo za denar. Zato tudi pasma izgublja pravi izgled in predvsem karakter. To je zelo žalostno. Moj naslednji pes bo tudi pitbull, ampak pravi pitbull, uvožen iz tujine, kupljen pri resnem rejcu. Žal gre večini ljudem pri nas le za to, da pes izgleda "hud", da je čimbolj širok, čim nižji in čimbolj nabit, čeprav je to daleč od pravega pitbulla...
Logiran
saska
odvisnež
«
Odgovor #440 :
ponedeljek, 30.04.2007 : 16:01:18 »
No pa da ne bo tako pusta tale tema je tukaj še nekaj slik moje Brine:
http://i23.photobucket.com/albums/b356/saska_zajc/5.jpg
http://i23.photobucket.com/albums/b356/saska_zajc/6.jpg
Imamo tukaj še kakšnega aktivnega člana, ki je lastnik pitbulla?
LP
Logiran
Kalsang
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 4.406
«
Odgovor #441 :
ponedeljek, 30.04.2007 : 16:09:53 »
Nisem sicer lastnik pitbulla, ampak fotografije tvoje Brine me vedno razveselijo... Sem spremljala njeno zgodbo in sem zelo vesela, da ima ta punca svoj kavč!
Želim vama lep dan!
Logiran
s|mon
še malo sramežljiv
«
Odgovor #442 :
ponedeljek, 30.04.2007 : 18:22:00 »
verjamem, da gre ljudem večinoma samo za izgled in denar, vendar je tudi velik lastnikov ki jih nimajo samo zaradi tega, ampak prvo kot prvo zaradi ljubezni do psov in drugič zato, da dokažejo, da so pitbulli čisto normalni, prijazni psi, ki nikomur nič nočejo. Ko sm js svojga pripeljal so se vsi sosedi zgražali in mi govorili kak si upam kupit tako "zverino"... zdej so vsi drugačneg mnenja, psa sm vsakemu lepo predstavil in je vse lepo sprejel. aja, pa še to, thorovi starši so uvoženi iz nemčije od rodovniških staršev, saj so jih tam uporabljali za pasje boje, pa je lastnik psičko in samčka rešil pred žalostnim koncem in eden izmed njunih mladičkov je zdej moj
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.477
«
Odgovor #443 :
ponedeljek, 30.04.2007 : 18:40:14 »
Moj sosed ga je imel, pa saj sem o tem enkrat že nekaj napisala. Oddal ga je izključno zaradi pomanjkanja časa (se je ločil, sam pa ima delovni čas takšen, kot si izmislijo nadrejeni).
Bi pa nekaj dodala. Če Zakon v Sloveniji pravi, da se lahko mladi psi oddajo ali prodajo šele po 9 tednu starosti (minimalno 8 tednov), potem v tem tiči razlog in to najverjetneje upravičen. Ne samo zaradi odstavljanja od mame, temveč tudi zaradi ostalih razlogov, ki so jih navedle moje predhodnice.
Zgodba o poreklu tvojega lepotca (moram reči, da je zelo simpatičen) je pa za moje pojme (ne zamerit, morda se motim) tipična zgodba, ki jo kupcem ob nakupu predstavijo t.i. vzreditelji.
S kužkom ti želim veliko lepih trenutkov in čimmanj težav!
P.S. Saška, tvoja Brina je pa 90%-na preobrazba na bolje. Se vidi, koga ima za gospodarja.
Izven teme: Sem videla enega APT-ja v Zonzaniju, si videla slikce?
Logiran
s|mon
še malo sramežljiv
«
Odgovor #444 :
ponedeljek, 30.04.2007 : 18:58:25 »
ne, ne, nism tak tip človeka da bi kr zameru
verjamem da je razlog starostne omejitve, vendar rejci nerodovniških psov si lahko privoščijo takšne stvari. prav maš ne morem točno vedeti iz kje izvirajo starši mojega thora, pa sej niti ni point tega. men je glavno to, da prikažem ljudem pasmo apbt v dobri luči, kakršno si tud zasluži.
Logiran
saska
odvisnež
«
Odgovor #445 :
ponedeljek, 30.04.2007 : 18:59:19 »
Pa je bilo leglo rodovniško? Ima Thor rodovnik? Če nima, zakaj je potem vzreditelj sploh paril ta dva psa? Pač tak način vzreje (oz. šteparstva) meni ni všeč, niti nebi vzela psa pri takem kvazi vzreditelju. Vzreja čistokrvnih, rodovniških pitbullov je zelo zahtevna stvar. Še toliko bolj, ker se pri resni vzreji pari res samo najboljše med najboljšimi. Predvsem je pa važen karakter, saj se pri nerodovniški vzreji pari ogromno psov z nestabilnim karakterjem in tudi to je razlog, da je pasma na tako slabem glasu, žal... Poleg tega šteparji pri nas zelo velikokrat izčrpavajo psice, jih parijo vsako gonitev, z njimi služijo velike vsote denarja, hranijo jih z nekvalitetno hrano, mladiči gredo prekmalu od mame, mladičev ne cepijo, ne razglistijo in tudi psice nimajo veterinarske oskrbe. Moja Brina je enkraten primer izkoriščanja šteparjev. Slike povedo vse:
http://i23.photobucket.com/albums/b356/saska_zajc/40vcWxVfauAmIspu.jpg
http://i23.photobucket.com/albums/b356/saska_zajc/PIC_0095450x368.jpg
Takole je izgledala eno leto nazaj. In verjemi, da ni edina taka...
No pa dovolj o tem... Je preveč moreče. Zamenjajmo temo
Zdaj je kuža že pri tebi, tako da spremeniti itak ne moramo nič. Resnično pa upam, da svojega Thora ne boš paril, ko bo odrasel, ker s tem samo poslabšaš situacijo. Psov tipa bull je pri nas vedno več v zavetiščih, vedno več jih je zavrženih, vedno več se jih oddaja in resnično ni potrebe po še enem leglu revežev. Poleg tega jih ogromno pristane v napačnih rokah in je res težko najti 10 dobrih bodočih lastnikov za majhne kužke. Še vedno je to zelo zahtevna pasma, ki ni za vsakogar.
Kalsang in drobtinica hvala
Drobtinica v Zonzaniju pa ni pitbull, ampak je Argentinski pes (Dogo argentino)
Žalostno, da taki psi pristanejo v zavetiščih.. V bistvu je žalostno, da zaradi nekontrolirane vzreje katerikoli pes pristane tam
Logiran
s|mon
še malo sramežljiv
«
Odgovor #446 :
ponedeljek, 30.04.2007 : 19:11:14 »
Ne Thor nima rodovnika, ampak zelo žalostno je to, da sem imel možnost rodovnik kupit, za določeno vsoto denarja. ne me spraševat na kakšen način, ker ne vem. ampak očitno se tud take stvari dogajajo. vzreditelj ni imel namena sparit svoja psa, ampak jih je zalotu med paritvijo, ko je že blo prepozno.
Logiran
saska
odvisnež
«
Odgovor #447 :
ponedeljek, 30.04.2007 : 19:13:29 »
Rodovnika se ne da kupit. Če bi ga res kupil bi bil le ta ponarejen. Drugače pa nikoli ni prepozno, tudi če se psa sparita. Psičko takoj pelješ na sterilizacijo in je stvar rešena
Logiran
s|mon
še malo sramežljiv
«
Odgovor #448 :
ponedeljek, 30.04.2007 : 19:19:32 »
ampak za sterilizacijo je treba plačat. no sej ni pomembno, še dobr da sta se sparla, ker drgač js neb biu lastnik mojga miškota
aja saska, a si si ogledala dokumentarec off the chain?
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 3.488
«
Odgovor #449 :
ponedeljek, 30.04.2007 : 19:52:21 »
Citat: s|mon , ponedeljek, 30.04.2007 : 18:22:00
verjamem, da gre ljudem večinoma samo za izgled in denar, vendar je tudi velik lastnikov ki jih nimajo samo zaradi tega, ampak prvo kot prvo zaradi ljubezni do psov in drugič zato, da dokažejo, da so pitbulli čisto normalni, prijazni psi, ki nikomur nič nočejo. Ko sm js svojga pripeljal so se vsi sosedi zgražali in mi govorili kak si upam kupit tako "zverino"... zdej so vsi drugačneg mnenja, psa sm vsakemu lepo predstavil in je vse lepo sprejel. aja, pa še to, thorovi starši so uvoženi iz nemčije od rodovniških staršev, saj so jih tam uporabljali za pasje boje, pa je lastnik psičko in samčka rešil pred žalostnim koncem in eden izmed njunih mladičkov je zdej moj
Če bi jaz pred žalostnim koncem rešila katerokoli psičko, bi bil eden od prvih korakov sterilizacija. Mogoče bi pa kdo čez par generacij reševal njenega potomca, ki bi prišel v napačne roke?
Logiran
Strani:
1
...
25
26
27
28
29
[
30
]