Verjetno veste, da je priljubljen izraz totih štojercev
"Ma ka si ti nor" Če verjamete ali ne, "ka si to noooor" je zame dobil nov pomen. Ne le kot zaključek vsakega petega stavka, ampak dobeseden prevod!!!
Toti štojerci, z "norim" pesom, so vsi skup en mičkeno noooriiii
A veste kam so nas vlekli?!?! In kaj smo vse videli?!?
"Ka si ti nor" izlet se je začel pod Gradom Podčetrtek, ki so ga arhivih zasledili v že začetku XI. stoletja. Ves čas je imel različna tuja imena, slovensko ime pa je dobil kraj po četrtem dnevu v tednu, ko je pod grajskim gospostvom potekal v trgu sodnijski in tržni dan. Ime izvira iz dveh besed
po in
četrtek. Grad ima bogato zgodovino v kateri je zamenjal tudi več lastnikov. Po letu 1945 je grad postal splošna ljudska last; postopoma so ga popolnoma izropali. Rešili so le nekaj umetnin, ki jih hrani Posavski muzej v Brežicah. Sedaj je stavba v zasebni lasti. Mogočni rumeni grad (na sliki v zgornjem levem kotu) je prava pokrajinska in zgodovinska znamenitost, ki pa žal propada
Bili smo tako blizu, pa vendarle tako daleč
Pot do gradu nas je vodila skozi SVINJSKI GRABEN, ki je tudi priljubljena kolesarska pot, dolga 11 km. No, nismo bili s kolesi, ker je Flipi pozabil povedati, da jih vzamemo s seboj.
Sicer se pa vedno obnese lastna, serijsko vgrajena oprema, torej leva-desna izmenično
In smo šli
Roxy ne bi bil Roxy, če ne bi s seboj vzel najnujnešega pripomočka, ŽOGE!!!
In Flip, ne bi bil Flip, če tega nujnega pripomočka ne bi PREC in TAKOJ hotel imeti
. Pa ne zato, ker si ga na smrt želi. Neeee, kje pa. Samo zato, da ga drugi nimajo
"Moon, dej pomagi, proooosiiiim. Flip mi je vzel ŽOGOOOOO Roxy: "He-he, če ne gre z lepa gre pa z grda. In ne, nisem špec kahla"
Flip: "Ka si ti orng nor, da me takole zašpecas, rit žabarska, dej mi jo nazaj. Dej mi žogo, če ti pravim Na koncu Svinjskega grabna smo ugotovili, da nismo srečali nobene svinje
Aja, saj smo imeli dve s seboj
Ki sta iskali vsako priložnost za skok v vodo...
...blato ali pa "le" listje, ki je ležalo na BLATU!