Kaj naj vam rečem, kaj?
Tolk tega je bilo v zadnjih parih tednih, da bi blo treba nadaljevanko posnet, ne pa tkolele en par besed
Ampak eno je pa sigurno: ko bo naslednjič Moja rekla, da gre na dopust, bom jaz TAKOJ!! šla kam stran. Ker tole še enkrat prenašat, a dajte no.
Torej, prvo je pri nas bila poplava.
In sem si rekla, no ja, šit hepnz, zdaj bo pa mende mir. Pajade
Ker kakšne dva dni potem je nekam zginila za več ur in se vrnila s štirimi nogami. Od katerih je en par bil precej odlakan in kar velik. Od šoka sem se le usedla na tla in bledo strmela, le ena misel se mi je rojila po glavi: kaj hudiča ji je to bilo treba?!? Pa je rekla, da je to čist kul, in, naj se sprijaznim, da bo pri nama nekaj časa živel Nečak.
Po pravici povedano, tamau je bil dokaj vzgojen. Ni se mi vtikal v krožnik, celo ponujal mi je neumnosti pod mizo
Ampak mojo posteljo je kar okupiral, smrkavc
Iz protesta sem spala v dnevni sobi, da sem Mojo imela na kontroli, da se ji ne bi še kakšna blesarija porodila pod frizuro
Vsakič, ko sta kam šla (in landrala sta cel čas, sploh ju ni bilo briga, če je kdo doma sam pozabljen prestradan in zapuščen
) sem upala, da se ga bo spotoma znebila in vsakič znovaj sem bila razočarana, da ga je spet nazaj pripeljala. K bi to bil nek kunst, otroka zgubit
Pa nč od Nje, k zaliman se je zanjo držal
In potem, kot da ne bi bilo dovolj šundra, je prišel še en par dlakavih nog
Matrvola, kje jih nabira
Pa je rekla, naj se ne nerviram, ker da je to Fotr od tamauga in, da je prišel, da bi ga odpeljal domov. Domov gre
Oh, kako veselo je poskočilo moje trpljenja polno srce
Pa je seveda pozabila pripomnit, da bo zraven šla še Ona in, da me bo k štafeto predala tretjemu paru dlakavih okončin
No, in je zares šla in me pustila samo zapuščeno pozabljeno in prestradano v oskrbi ene ne preveč brihtne moške guvernante
Stokrat sem Mu povedala, kaj je treba delat in vsakič je vame zabodeno gledal, tko k Moja v navodila od klime (sem omenila, da nima pojma, kaj vsi uni gumbi pomenijo? nisem, a ne?
)
Pa je prišla domov, privlekla se je ob nečloveški uri, čist mokra od dežja in z omamno dišečo prtljago
K sreči je šla takoj spat, in sem imela cajt cel kovček preroštat in vse umazane cunje prevohat
Pa še upala se je ugovarjat, ko sem Jo prišla premasirat po potovanju in se ene tri ure nisem dala odgnat, vešča nehvaležna
Ampak če mislite, da je mojega trpljenja konc, vam povem le tole: mir sobotnjega jutra je zmotil prvo sesalec
(očitno ga nisem dovolj zbutala, ker je še živ
), in potem sta prišla - še dva para nog
Pa dovolj je tega!! sem povedala odločno k tovariš Tito in zginila v ilegalo. In sta cenjena obiskovalca morala na kolenih prosit, če pridem ven
Me prav zanima, če angleška kraljica tudi tko naredi, jo moram vprašat naslednjič, ko se kaj slišiva
Zdaj pa Moja izmenično leta po stanovanju ali bulji v računalnik
če je to skrb za živale, pol pa ne vem - glavno, da se je včeraj zmrdovala, ko je gledala neko oddajo, kje se je Gargamelca
sabljala z enimi štori, češ, da o svojim milih ljubljenčkih pojma nimajo
Pa če bi se le v zrcalo pogledala, bi se kr mal ustrašila
Pa še res je, da bi se ustrašila, ker se je včeraj po pomoti in brez očal z neko gravžo namazala in zdaj je cela flekasta, k frizijska krava
- sam ne Ji povedat, da vem, bistveno bolj zabavno je tkole Jo gledat, ko se tega ne zaveda
En kljub vsemu hudemu prijazen pozdrav vam pošilja emocijonalno in fizično izčrpana sestradana in pravzaprav skorajda čist hin uboga reva
Mila