Postelja ni preživela. Sem upala, da bo. Pa smo spet na brisači.
Postelja v dnevni je še živa in bo ostala. Kuhinjska je pa za razkosat
. Je pa priden in grize samo svoja ležišča. Ok, tole se sliši malo čudno, če je pa res.
Te dni sva s Flipom dosti na terenu, kjer se učiva lepega vedenja. Enkrat gre ok, drugič sploh ne gre. Če povzamem, pa mislim, da bo šlo, sčasoma. Jaz verjemem vanj
. Danes ni lajal edino na bokserje. Mogoče pogreša ljubico Divo
. Na letališče ne bomo hodili več tako pogosto, ker tam ni psov in potem manjka lekcij okrog psov in to je verjetno razlog, zakaj je šlo na slabše te dni. Ker smo samevali na letališču in divjali za žogco, psov pa praktično sploh ni videl. Zdaj smo taktiko spremenili in smo tam, kjer je gužva, psi, golobi, race, ljudi. Sprehodi so čudoviti, polni energije. Se že veselimo sončnih dni in skupnih potepanj
.
Pa še nekaj o Flipu, zakaj je dober prijatelj
1. Je ČRN. Ja črn je
. No, v bistvu je črno bel. Ima belo piko pri srčku, in belo bradico, pa nekaj prstov na tački ima tudi belih. Najdeš tudi nekaj sivih pramenov. Skoraj tko šarmantn, kot Richard Gere
. Dlaka je čudovito lepa. Ima precj dolgo. Ne tako kratko kot labradorec. Precej daljšo. Pa vrtincev tudi ne manjka. Takšnih majhnih, ravno prav velikih, da naredijo zmedo v dlaki in potem ne veš ali bi česal gor ali dol, ali pa kr v krogu
. Lep je
. Pa črna paše z vsem. Sploh mi ni potrebno gledati, kako naj se oblečem, ker karkoli dam gor, paše s Flipom. A sem že napisala, da je lep
2. Rad tala LUPČKE. Joj ti njegovi lupčki. Lupčka si zasluži stena, pa hladilnik, pa tla, ne smemo pozabit na omaro. Vse kar obstaja pri nas doma, je že dobilo lupčka. Pa sej vsi vemo, da je to fuj in fej. On pa še vedno vrti in oblizne, vse kar mu prekriža pot. O sej jaz sem jih že tudi dobila ene par, takšnih fajnih mokrih.
3. Flip je en tak velik SKOKEC. Zunaj poskakuje, kot da ima kobilce v riti. Včasih zgleda, kot da je spil Red Bull in je dobil kriiiila. Preskočil je že toliko nevidnih ovir, da je že pravi mojster v agilityju.
4. Pa če se zgodi ne vem kaj, ko si zunaj ga sploh ne smeš spustiti izpred oči. Kot sokol moraš opazovati vsak njegov gib, ker ti mimgrede konča v kakšnem jarku, pohodi kakšnega psa, pozdravi mimoidočega. Ko prideš ven, je tvoja tarča samo ena, Flip. Kakšni pogovori ali pa sprehodi v dvoje. Tarča je znana.
5. Za HRANO si vzame veliko časa. Rad poje kar mu daš. In potem melje in melje. Tisočkrat zmelje en briket. In ko si misliš, zdaj ga je pa že zmlel, on pa še vedno melje in melje. Trenutno je No.1 sladica, bikovka.
6. Ko prideva ven, je prvi curek vedno na PUNČKO. Kaj bi se matral in držal taco v zraku, ki jo neznana sila gravitacije želi prizemljit. Na punčko je veliko lažje in hitreje opraviti zadeve. Edino kar gravitira je curek, kar je pa itak čas, da se spravi ven. Čas je dragocen in potem imaš čist preveč časa za norenje.
7. JUTRA so pravo matranje za zaspance. Zjutraj Flip nikoli ne maha z repom. Ampak res nikoli. Jutra so rezervirana za lupčke, rep se šele prebuja, medtem ko je jezik že buden in pridno opravlja svojo funkcijo
. Najprej se torej zbudi jazik in potem potuje sila prebujanja po telesu do repa. Rep odigra svojo vlogo šele, ko pride Irina domov. Potem pa tolčemo po bobnih in delamo vrtljaje v vse smeri.
8. GOLOBI, o ti nesrečni golobi. Razlaga pa tiči v eni besedi. Hvala Miskici
. Flip je FILANTROP. In to je vse. In tu golobi pač niso všteti, zato jih ne mara
.
9. Ima rad PSE. No, pravzaprav ima rad pozornost, in če gre kdo mimo, ne da bi ga pozdravil, hjaaa, to se pač ne dela in Flipi mu to jasno in glasno pove. Včasih je na wof wof, zdaj smo že na bl bl bl bl bl bl bl bl bl bl bl bl bl.
10. Je KLOPNI pes. Vsaj v stanovanju je. Non stop na riti. Vstane iz najlepšega spanca, samo da me pospremi do kopalnice, ker me lahko na vogalu napade mačka in bi lahko nujno potrebovala njegovo pomoč.
11. O MAČKAH sploh ne vem kaj si misli. Jih ne sovraži. Lahko bi rekla, da jih ima rad. Lahko bi živel tudi brez njih. Ampak brez, bi mu bilo dolgčas.
12. Zelo rad se VOZI z avtomoilom. Sem še v dilemi zakaj. Ali zato, ker se potem vedno nekam pride ali pa zato, ker lahko končno zaspi, ker mu ni treba skrbeti, da bom kam ušla. Sedež je samo en in izhoda ni, vsaj dokler se avto ne ustavi.
13. Flipi je en velik KLOVN. Tak z velikim nosom, širokim nasmehom in poln energije, ki se hitro prenese nate. Zdaj šele dojemam, kdo sploh je in kaj želi od mene, kaj naj bom jaz ob njem. Pa sem se že sprijaznila, da tko pač mora bit
. Počasi bo tudi on dojel in osvojil nekaj majhnih pravil lepega vedenja. In jaz bom prva, ki se bom veselila teh majhnih uspehov, ko bomo šli mirno mimo golobov, ali pa se sprehodili mimo psa, brez večjega zanimanja zanj. Kljub vsej njegovi navihani in poskočni naravi, je Flipi tudi nežen fant. Njegovi mili pogledi in naslonjena glava v naročju. Kot bi ti želel povedat, da te ima rad, naj se ne jeziš preveč nanj. Nikamor več ne gre. Moj je.