mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 20.07.2024 : 13:25:18

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Horjulčki se javljajo iz novih domov (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul)  |  Tema: Leteča Pici, gospa Milenca in njuna speča trnuljčica E.T.
Strani: 1 ... 87 88 89 90 91 [92] 93 94 95 96 97 ... 167   Dol
Natisni
Avtor Tema: Leteča Pici, gospa Milenca in njuna speča trnuljčica E.T.  (Prebrano 387505 krat)
0 članov in 14 gostov pregleduje to temo.
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #1365 : sreda, 12.01.2011 : 10:33:19 »

E.T. grizlja... (bistvo je v ušesih, meni so ful smešna, kadar jih tkole postavi Tongue):
http://www.youtube.com/watch?v=VT-H-uywx3c
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #1366 : sreda, 12.01.2011 : 10:37:27 »

Hehe, pa so res posrečena ušeska  Smiley kako se pa lepo sveti, jaooo  Cheesy Kiss lepa je.
Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #1367 : sreda, 12.01.2011 : 10:44:28 »

Kako je zglancana! A jo imate tudi namesto špegla? Wink Kiss
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #1368 : sreda, 12.01.2011 : 10:50:40 »

Svetleča grizolda Kiss Kiss
Logiran
luna7
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.656


« Odgovor #1369 : sreda, 12.01.2011 : 10:56:13 »

Jžš, tale pa je zglancana  Cool.
Pa kako uživa v grizljanju s sproščenimi ušeski... Kiss
Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #1370 : sreda, 12.01.2011 : 18:26:59 »

Joj, tale čokoladno črna princesa je pa res čist spolirana Kiss Ušeska so pa zakon Cheesy
Logiran

Unikatne tablice in portretki
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #1371 : ponedeljek, 17.01.2011 : 10:39:59 »

Naša spolirana črnuhla želi malce opravičit svoje podeželsko obnašanje in vam zato tokrat pošilja en video njenega doma z okolico. Tule se nahajava veliko juter - vodni stolp, ki zgleda kot en kamnit totem in je že v začetku stoletja služil pridobivanju elektrike za javno razsvetljavo, je meni še posebej pri srcu... Taka enerđajzing vzpetinica z razgledom direkt nad našim domom je...

Tu se upava tudi na kratko odpet, ker točno ve, kaj sledi - žoganje v velikem obsegu. Ga pa vedno ustaviva na višku moči in ne čakava na dolgčas, ker takrat se lahko začne vklapljat nos, tega pa nočemo, ane Tongue? Danes ko sva tankali najino dozo zimskega sonca, sem pomislila, koliko CACov in CACIBov bi si zaslužila tale moja trapica - prvo mesto za nabijanje krogov, šampijonat iz najbolj strapanega prinašanja žog in vsaj še enega za spravljanje mene v dobro voljo Smiley.

Takole je torej pri nas... objavljava en mali izsekec današnje jutranje akcije izpred kake urce:
http://www.youtube.com/watch?v=Cdq1zVNN4oo

Glede na to, da se snemava same, so vaje malo bolj tralala, ker kadar jo gleda una čudna reč od fotoaparata postane precej nemirna. Bo pa fino še kdaj kaj posnet, ker se fino vidijo napakce - recimo kolkrat je ukaz podvojen in tega takrat sploh ne slišiš... pa priboljški gredo občasno iz napačne roke (vaba ni priboljšek, je rekla t'ršica).

Upava, da tudi vam sije tak lep sonček in lepo pozdravljava vse vaše kosmatulje!
Logiran
Itlam
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.168


WWW
« Odgovor #1372 : ponedeljek, 17.01.2011 : 10:46:28 »

Ful dober video ... mi je res fino gledat take kosmate nadobudneže, ki bi naredili vse za priboljšek Tongue  Tongue   Tongue
Logiran
luna7
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.656


« Odgovor #1373 : ponedeljek, 17.01.2011 : 13:20:14 »

Uau, pa poglej ti tale repek-z vso hitrostjo dela....  Kiss Pa kako lepo imate!  Cheesy
Morda le nekaj, kar so mene poučili. Ni dobro metati psu zadev navzdol po hribu, ker se s tem kvari hrbtenička. Namreč, ko nori za žogo niti malo ne pazi na sebe.... Boljše je metati navzgor, da se potem "bolj kontrolirano" vrača nazaj.... Po mojem je res nekaj v tem, saj je moja oddrvela kot zmešana, nazaj pa je prišla malo počasneje...
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #1374 : sreda, 19.01.2011 : 13:08:22 »

Še natanko 24 ur... Že pripravljamo natančno poročilo preteklih 365 dni z najboljšo pasjo trapco na celem svetu. Pa tortica je tudi v delu.
Priznam, da sem ob vseh spominih na zadnje leto z njo zdajle postala prav zmehčana (samo naj me kdo pipne, pa bodo solze začele dret).
Logiran
Cats
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.266


« Odgovor #1375 : sreda, 19.01.2011 : 13:18:26 »

Pip  Tongue

 Wink
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #1376 : sreda, 19.01.2011 : 13:28:23 »

Šmrrrkkkkk...



Boš ti že vidla izzivat, Cats!


Logiran
Cats
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.266


« Odgovor #1377 : sreda, 19.01.2011 : 13:34:51 »

Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #1378 : četrtek, 20.01.2011 : 18:04:20 »

Leto je okrog…
Prav je, da začnem z njo. Mojo drago Joro. Prva moja… Nikdar je ne bom pozabila. Samo ena stvar je, ki me teži v zvezi z njo, ni za na forum, vem pa, da je ne bom ponovila. Krasna psička, vedno je čutila moje razpoloženje. Bila je moj odraz, malo zmešano vesela in nemirna. Oboževala je črne mačke – ena se je hodila igrat v njen pesjak… Ne morem pozabit plesa njenih tačk, kadar se je res razveselila. Mislila je, da je bel pudeljček, smo govorili. Vedno se je izogibala hrupnih norcev za ograjami in tako smešno je znala nagnibat in vrtet glavo…

Slovo. Čeprav je ostala doma, sem še vedno živela z njo. Kot da bi hodila z menoj. In ko je odšla in nisem mogla biti z njo, je za seboj pustila cel krater. Ozirala sem se za tujimi psi, nadlegovala njihove lastnike z vprašanji... Iskala sem jo. Jasno mi je postalo, da jih potrebujem, da bo kmalu čas, ko bo moral priti nekdo nov. Tak, ki bo pri meni, ne v pesjaku, ki mu bom lahko namenila več sebe. Z njeno smrtjo se je v meni rodil pesjanar za vedno.

Ni kar tako stisnit pasjega starčka k sebi... Čeprav ona ni bila nikdar res stara, ampak otročja frkljica do zadnjih dni.



Ko se odločiš za človeka, ne moreš pričakovati, da boš v vsem enak. Jasno, vsak je svoj svet in tudi ko gre za živali nismo vsi enako nori… Težko sem razumela, da nekdo ne potrebuje nujno psov - mi je bilo pa jasno, da bomo to že nekako uskladili. Vedela sem, da je moja glava precej trda, da se po mili volji zaletava v zid, dokler ne naredi dovolj velike luknje in pride skozi.
In je prišla Wink.

Moja E.T. ...
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #1379 : četrtek, 20.01.2011 : 18:05:13 »


A bo taprava? Me je spraševala Polona, ko sem jo prvič videla v živo. Ja, kaj pa vem, če bo taprava Huh. Tam nekje okrog je vohljala pa grozno jo je zeblo zunaj, da so jo takoj poslali nazaj noter na kavč Grin. Meni se je zdela strašno majhna pa takooo mehka in topla je bila (to je še danes).

Ko sem se končno odpeljala po hribu navzgor in potem z njo vred spet navzdol, sem bila tako napeta, kot da bi ravnokar posvojila vsaj nilskega konja. In je še nekaj časa ostalo tako. Če me E.T. česa uči, potem je to to, da z napetostjo, kompliciranjem in rinjenjem v nekaj, kar si blazno želiš, ne prideš nikamor. Včasih se je treba prepustit. In če že ne znam plesat, ker mi res ni jasno, kako naj se prepustim nekomu, ki me nekam vleče in kam me bo ‘vodil’ naslednji trenutek, zdaj razum zdaj vsaj ples pasjega življenja. Prepusti se, živi danes in bodi preprost in na izi, ko si postavljaš cilje in gledaš naprej…



Lahko rečem, da imam na zalogi za cel manjši rastlinjak 'cvetk' - prepričanj, ki sem jih hotela na vsak način uresničit pa se je izkazalo, da se je včasih treba malce prilagodit Wink. E.T. tako ne spi v kurilnici, namesto avtoritete se je izkazalo razumevanje, namesto akcije pa je najbolj zdravil čas. Večina je minila kar tako počasi, da še sama nisem prav opazila, kdaj...

Danes lahko napišem:
-   Moj pes ne je več reči kot so zamaški od tuš kabine, plastične kangle za zalivanje rož, vrečke, papirji, polulane plenice, ne odpira z varovalom zaščitenih predalov, ne prinaša mačjih drekov na tepih, ne grize ponoči mojih blokov s pomembnimi zapiski, ne odpira vrat ven k meni, če grem po pošto ali odnesem smeti in celo - večinoma ne krade hrane Tongue.
-   Moj pes se lepo vozi pripet z varnostnim pasom, pred časom je v avtu enkrat iz nuje počakala celo več precej več kot dve uri. Pri tem ne poje nobenega varnostnega pasu več, niti ne hodi ‚šofirat‘ na voznikov sedež, medtem ko tekaš po opravkih Tongue.
-   Moj pes se ne vozari več z menoj za vsako figo – npr. ko grem v zdravstveni dom, peljem otroke v varstvo, skočim do trgovine… in ni me več strah, kadar pade povabilo na sobotno kosilo pri nepasjih sorodnikih, ker občasno čisto lepo počaka, kljub temu da ji to ni v veselje.
-   Moj pes spi kot je treba, večinoma ne skoči več pokonci, ko grem le do WCja in tudi potihem odplazit se mi ni več treba tja, ampak se preprosto dvignem in grem.
-   Moj pes ne uničuje več bivalnih kletk in svojega zdravja – ker mora včasih pač tudi ona zmagat in je ne tlačim več tja noter Tongue
-   Moj pes je v primeru obiskov le še zmerno sfuzlan in gre dokaj lepo gre na prostor in tam počaka

Hec je, da za večino od tega nisem niti slučajno zaslužna, niti si ne delam utvar, kako fajn sem, ker je namesto mene skoraj vse opravil čas. Jaz sem mu pa v bistvu le stala na poti s skrbmi, paniko in teorijami, ki itak v praksi niso delale. In Smetka mi je dala psa, ki je vse to prenesel in se vseeno lepo 'naredil' Wink. Sem pa res vesela vseh rezultatov, ki kažejo, kako se res ne sme obupat in da se reči spreminjajo počasi.



Največja preizkušnja do sedaj – tista dogodivščina z vdorom ven iz bivalnega boksa. Za trenutek dejansko nisem več vedela, ali bom zmogla, ker me je tako skrbelo ali se bo kdaj navadila na vsaj toliko samote, kot je najbolj nujno. V bistvu par mesecev nisem bila nikjer brez nje (kingroy bo to nekako razumela Tongue), enostavno sem našla izgovor za družinska praznovanja in vse, kamor ni mogla, nisem šla niti na kavo brez nje, niti se nismo zunaj igrali ne da bi jo vzeli s seboj... Še trgovine so bile brzinske, pa ne une z oblekami, ampak s hrano, do tistih ta drugih sploh prišla nisem. Je bilo kar malo naporno, v pomoč pri slabem počutju mi je bil pa tudi nek strokovnjak (ime bom zamolčala), ki mi je v pogovoru, ko sem vsa obupana prosila za nasvet, rekel, da je psička pač ‚second hand‘, pokvarjena in da se take stvari praktično ne izboljšajo.

Hvala mu v bistvu, res, ker ko pa meni nekdo reče, da se nekaj ne da, takrat pa res začnem z glavo v steno vrtat, dokler ne pridem skoz oz. v tem primeru sem se preprosto odločila, da naj se gre vse solit, da je naša in da bo že nekako. Ne vem, če ni ravno takrat začelo postajat boljše.



Mislim, da po enem letu lahko samo še rečem 'to je to, kar sem iskala' Smiley.
Veliko imava še dela in stvari za naučit se, še kar nekaj stvari naju čaka (predvsem na umirjanju bo treba dečat še in še in to velja kar za naju obe). Upam, da jih bo dobro prestala (recimo v kratkem bo ostajanje doma postalo redno, vsak dan). Kar je važno, je pa to, da čutim, da sva se našli pravi dve skupaj. Včasih je smotana ravno pri istih stvareh kot jaz in me s tem hočeš nočeš mora kaj naučit, ker mi dobesedno ogledalo nastavi. Večinoma je pa neverjetno super kompanjonka in sem res vesela... česa že? Dogodivščin z njo, tega da se jo da tako fino počohat, veselja, ki ga prinaša... skratka vsega Smiley.



Vse najboljše, moja tanartaboljša... Pa da boš še dolgo tukaj, z nami!

Logiran
Strani: 1 ... 87 88 89 90 91 [92] 93 94 95 96 97 ... 167   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Horjulčki se javljajo iz novih domov (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul)  |  Tema: Leteča Pici, gospa Milenca in njuna speča trnuljčica E.T.
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines