mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 19.07.2024 : 13:20:19

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Horjulčki se javljajo iz novih domov (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul)  |  Tema: Leteča Pici, gospa Milenca in njuna speča trnuljčica E.T.
Strani: 1 ... 41 42 43 44 45 [46] 47 48 49 50 51 ... 167   Dol
Natisni
Avtor Tema: Leteča Pici, gospa Milenca in njuna speča trnuljčica E.T.  (Prebrano 386824 krat)
0 članov in 4 gostov pregleduje to temo.
zalarjeva
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.197


« Odgovor #675 : torek, 02.02.2010 : 11:49:12 »

Jaaa, PikaPoka v Švici naj bi imele živali odvetnike Smiley Pazi se, če bodo tudi tukaj Grin
Logiran
luna7
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.656


« Odgovor #676 : torek, 02.02.2010 : 14:16:50 »

Čisto potiho.... Grin Grin
E.T. dobro uživaš, hladno ti tudi ni.... Pa neskončno te imajo radi.
Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #677 : sreda, 03.02.2010 : 00:29:15 »

Jaaa, PikaPoka v Švici naj bi imele živali odvetnike Smiley Pazi se, če bodo tudi tukaj Grin
Smo že tukaj! Evil Grin saj veste, Sindikat vse vidi in vse ve ... 
Logiran

Unikatne tablice in portretki
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #678 : sreda, 03.02.2010 : 00:30:12 »

Kr smejte se Tongue.
S pasjim odvetnikom pa ne bo nič, zato je pa na štriku, da se preveč svobodomiselnih idej ne naleze Wink. Trenirka gre v menjavo, ker se moram skoz ozirat okol, če me kdo gleda in kje je komu zastalo srce od preveč smeha. Pa tudi toplo je bolj tako, če pri vseh luknjah noter piha. Da o počutju v stilu mameF rajši ne bi...

Pupolinka, a je imela tvoja vnetje mehurja? Jaz ti priporočam kaj za oblečt, pri -15C je temperaturna razlika med not in zunaj ogromna. Ta mali so sploh svoja zgodba, ko se valjajo po snegu, da so čist mokri. Mogoče nabaviš kakšno bolj poceni reč, ker drugo leto jo boste lahko samo še na nos nataknili Wink.

Drugače pa glede drobižke in hrane - prve dni je malo štrajkala, zdaj pa jemo tolk, da nikomur ni jasno, kam daje. Skoraj 400g Huh briketov (kar je dvakrat več kot po standardu za njene kile), pa še malo porcijo razkuhanega riža s korenčkom ji dam vmes, ker jo je na začetku prebava izdajala (stres). No, zdaj je na srečo že skoraj ok, tako da se dieta poslavlja... Vmes je seveda treba še priboljške malicat in kong praznit pa kakšenkrat ji uspe mačje skledice pomit, tatici ciganski.
Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #679 : sreda, 03.02.2010 : 00:34:53 »

... pa kakšenkrat ji uspe mačje skledice pomit, tatici ciganski.

... ali italijanski Grin
Logiran

Patapižu
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.246


« Odgovor #680 : sreda, 03.02.2010 : 00:41:19 »

Če jo boš tako "pitala", ji ne bo več dolgo pihalo pri obleki, pa še menjati ti je ne bo treba Grin.
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #681 : sreda, 03.02.2010 : 01:18:32 »

Je že v Horjulu čez 300g zmazala, tukaj pa v začetku po bogih 100g in puščala, zdej pa nadomešča.
Sem se že bala, da bodo kosti začele od nje štrlet, potem pa Smetka pride in nazaj vzame Sad Wink...

Zadnja novica - 20m slednega je v uporabi Cheesy!
Sneg frči v vse strani, trga se ji in nabija kroge, pa nori cik-cak levo in desno... Smo tekali po žogico in jo nosili nazaj več kot pol ure, da se je kadilo izpod tačk. Zdej je crko, hodim v kontrolo, če še diha, tolk je pr miru Grin.
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #682 : sreda, 03.02.2010 : 09:06:56 »

... in vi se sprašujete, kam stlači vso to hrano Roll Eyes. Pa se ti pripni na 20m slednega, nabijaj kroge, pa dirjaj cik-cak, levo, desno, da bo vse frčalo in to na -15 stopinj, pa boš videla kolk boš lačna Evil Tongue Kiss Kiss Kiss
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #683 : sreda, 03.02.2010 : 23:21:29 »

A malo zamorim romantično sceno Roll Eyes?
Kot vedno s srečo prikoraka tudi kaka težava. Naši se reče - E.T. cefra reči (=poje posteljico), ker protestira proti samoti.
Samote res ne mara. Kolikor se da, ji jo krajšam. Sploh na začetku, dokler ne dojame rutine, pa tega da tu ni nevarnosti, da ne bomo pobegnili in da je naša. Zaenkrat grem redko kam, kamor ne more z menoj, včasih pa ni izbire. Recimo danes - navsezgodaj sva odrepkali kakat in lulat. Celo dopoldne je bila v družbi. Malo smo vadili, se pogovarjali, iskali priboljške. MOrda ni bila ravno 100% zaposlena, hudo dolgčas ji vsekakor ni bilo. Ob pol 12h je šla spet ven. Za 3/4 ure lovit žogo po snegu, res na ful. Lulala, kakala, vse. Po moji logiki bi morala past dol in potem v moji odsotnosti mirno spat.

Od pol enih do pol sedmih ni kratek čas, tako dolg da bi bilo za umret pa spet ne. Našla sem jo s polito vodo in zgrizeno posodo, na drobno nacefrano posteljico in deko... Saj ni problem, ampak očitno je, da se ne počuti dobro, ko je sama, jaz pa bi rada vzpostavila pogoje, kjer ne bo samo omejena, ampak tudi zadovoljna. Moja reakcija ob odhodu - ne pustim ji razgrajat, jokcat in cvilit. Sem prijazna, odločna, ne vračam se. Pustim ji kak priboljšek, ki pa vedno ostanejo, dokler se ne vrnem. Če začne javckat takoj, sem kar malo huda, sploh ker želim histerijo zmanjšat in ne povečevat. Ne gre mi za par predmetkov, ampak za to, da bi rada, da se ona počuti ok. KOnčno bo na dolgi rok (v letu in nekaj več) morala zdržat dopoldne sama tudi po devet ur. Brez vsakodnevnih travm. In to kljub temu, da se bo ponoči naspala in ji bo mogoče malo dolgčas... A morda prehitevam in se vse to uredi sčasoma?

Druga zadeva - mislim da bila moja napaka? Dopoldne sva srečale moškega (bolj 'cigota' po izgledu) in sem jo prvič slišala renčat. Nisem bila ziher kako reagirat. Potegnila sem jo k sebi (hm, ne preveč pametno) in bila huda nanjo. Premalo? Preveč? Brez potrebe?

Ker je zvečer ponovila zadevo z enim drugim stričkom. Takrat sem se najprej razjezila in potem hvalila i nagradila, ko je utihnila. Kako postopate drugi? Nočem psa, ki se repenči. Razumem sicer da lahko traja, če je kaka travma, ampak si želim zadevo odpravljat in ne potrjevat. In tule sem se počutila bosa... Kak predlog?
Logiran
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #684 : sreda, 03.02.2010 : 23:48:44 »

Vsekakor ni dobro, da s taksnim vedenjem nadaljuje, ker nima kaj cuvat. Zdaj ko ves, da se tako obnasa do tujcev, cudnih stricev, jo poskusaj ustaviti, ko samo pomisli na to, se preden se sprozi. Preusmeri pozornost na igraco ali priboljsek in mirno mimo. Ponavadi vidis po drzi in obnasanju psa, da se nekaj pripravlja, zato lahko ukrepas, se preden se sprozi.
Logiran
Pupolinka
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 82


WWW
« Odgovor #685 : četrtek, 04.02.2010 : 09:19:31 »

Welcome into the home alone grizli club Smiley Mi mamo sicer njeno hčerkico, ki ji rastejo zopki....ampak enaka nagnenja.
Naša to še vedno počne po 2 mesecih v novem domu pa je le max 2uri sama-ne ve kaj bi sma s seboj,potem pa želi pritegnit pozornost z uničevanjem, kljub vsem igračam, ki jih damo zraven je njen prostor in dekica naaajbolj zanimiv.
Tudi jaz se tolažim, da se bo navadila in bo minilo...ampak nekako sem v njen izgovor opravičevala dejanja s tem da ji rastejo novi zobki in da se pač ne more upreti...ampk očitno ima to v krvi... Smiley
Nasvet: Ga nimam se pa tudi jaz priporočam... Roll Eyes
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #686 : četrtek, 04.02.2010 : 09:36:51 »

Kadar se nežka Missy repenči na koga - psa ali človeka, kar je sicer izredno redko, se pa je že zgodilo, jo nakurim in mora biti tiho, če je potrebno jo tudi potegnem s fleksijem (ampak ne tako, da bi revca poletela, samo toliko da ji preusmerim pozornost).
Pri nas renči in laja samo šefla Evil sram.
Iz vse moje govorice telesa in glasu ji je jasno, da ga nima kaj sračkat, čuvat in se šopirit. Je pa seveda odvisna moja reakcija od tega, kako močno ona reagira. Kadar je bolj na izi, ji rečem mirno in obrnem bolj na hec, kadar je ona bolj na hard, takrat sem bolj na hard tudi jaz. Ne zamudit prvih tednov, ko se umešča v vaš trop in ji jasno pokaži, da tudi pri vas renčiš, čuvaš in lajaš samo ti Tongue
In ja, kot je rekla Moon - ker sedaj poznaš njeno reakcijo na čudne strice, lahko v naprej preprečiš njeno čuvanje. Hrenovke in poli tooolk fino dišijo.

Glede grizenja stvari pa samo to - to je bil moj največji strah in Missy tega hvala bogu ne počne Kiss Kiss. Mora pa bit grozno zoprno, ker se vedno dogaja ob tvoji odsotnosti in itak ne moreš korigirat ravnanja za nazaj Undecided Sad
Logiran
luna7
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.656


« Odgovor #687 : četrtek, 04.02.2010 : 10:25:34 »

Hja, pri nas imamo (še vedno) težavo s komerkoli, ki ima kakšen čuden klobuk/kapo na glavi + starejši človek  Roll Eyes. Ampak se jo da ujet prej, preden sploh da kakšen glas od sebe (preusmeriti pozornost na kaj drugega). To zelo pomaga.
Pri renčanju na druge pse smo to izkoreninili tako, da smo bili mi hudi nanjo in jo nato pohvalili, če je bila pridna (je šla mirno mimo).

Ne morem pa se spomnit v kateri temi je pisalo, kako so učinkovito uredili težave v odsotnosti tako, da so šli ven skozi druga vrata v hiši in so se delali, da sploh niso šli ven.... potem je bil mir. Če se spomnim, sporočim.
Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #688 : četrtek, 04.02.2010 : 10:41:48 »

Hja, nalažje je seveda takšno repenčenje ustaviti v nastajanju, v tem primeru bi še pri prvih poskusih izbrala taktiko ignorance, torej se delala neumno "ah kje, to pa ni nič , aja, nič ni za lajat, gremo naprej, ajde ajde, leeeej ptička, hop hop, cel žur,..." resno, takole se takrat pogovarjam skačem veselo naokoli, preusmerim pozornost na mene, hrano, igračo, zahtevam kakšno osnovno poslušnost (sedi) itn Smiley To uporabljam za vse vrste strahove. Važno je, da se ne zaustaviš ob sprožilcu reakcije, da nima možnosti si fiksirati, ampak da greš naprej, kot da ni nič omembe vrednega.
Še ena možnost, katera mi je prišla pogosto prav z Majem, je zanesljivo obvladanje ukaza "dotik". Doma smo to bolj za foro naštudirali, dotik roke, kljuke na vratih, stikala za luči,... tarče, po mojem izboru pač. Ampak pravo vrednost povelja sem spoznala šele na terenu, ko je bilo treba premagati kakšen bavbav. Ko se ga je dotaknil, je dobil fajn papico in avtomatsko spoznal, da ni nič strašnega Smiley Potem se je kar naprej dotikal, da dobi še kak priboljšek

Najbolj idealno je, kot je Xena že razlagala, da poveže bugimena s pozitivnim, recimo da se ji sline cedijo vsakič, ko ga zagleda, ker ve, da bo dobila pašteto, če bo pridna Evil Seveda je pot tja dolga, ampak meni je rezultat taaak všeč Cheesy

Z že vkoreninjenim obnašanjem pa nimam tolk izkušenj, da bi znala svetovati.
Logiran

the_girl
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 996


« Odgovor #689 : četrtek, 04.02.2010 : 10:59:51 »

Ne morem pa se spomnit v kateri temi je pisalo, kako so učinkovito uredili težave v odsotnosti tako, da so šli ven skozi druga vrata v hiši in so se delali, da sploh niso šli ven.... potem je bil mir. Če se spomnim, sporočim.
Če se ne motim, pri pomurskem Rikiju Wink
Logiran
Strani: 1 ... 41 42 43 44 45 [46] 47 48 49 50 51 ... 167   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Horjulčki se javljajo iz novih domov (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul)  |  Tema: Leteča Pici, gospa Milenca in njuna speča trnuljčica E.T.
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines