mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 22.08.2024 : 01:36:00

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Horjulčki se javljajo iz novih domov (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul)  |  Tema: Leteča Pici, gospa Milenca in njuna speča trnuljčica E.T.
Strani: 1 ... 111 112 113 114 115 [116] 117 118 119 120 121 ... 167   Dol
Natisni
Avtor Tema: Leteča Pici, gospa Milenca in njuna speča trnuljčica E.T.  (Prebrano 390706 krat)
0 članov in 13 gostov pregleduje to temo.
Speedy
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.334


« Odgovor #1725 : petek, 29.04.2011 : 11:53:44 »

Citiram iz članka Maje Rokavec iz aprilske številke revije Moj pes: ''Načeloma velja pravilo, da je treba metanje frizbija veliko več vaditi brez psa kot s psom; razmerje naj bi bilo od 50 do 100 metov brez psa in en met s psom.''

Imava pa midve tudi z žogicami problem (frizbija ne bom probala, dokler se ga ne naučim lepo metat, ker ga že itak katastrofalno mečem). Ima jih blazno rada in je strašno navdušena, ko ji žogico uspe ujeti v luftu (se prav potrudi tako šprintat, da bi ji ja uspelo ujeti žogico v zraku, če se bo dovolj odbila od tal). Problem pa je, da ob tem včasih take akrobacije izvaja v luftu in tako obupno (že na videz) pristaja, da ne more biti ravno koristno. Jo je tudi že na bok vrglo ob pristanku. Pred kakšnim tednom je malo šepala (sumim žogo), zato sem ji za par dni metanje žogic ukinila, sva se pač 'samo' normalno šetali. Zdaj je ok.
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #1726 : petek, 29.04.2011 : 13:19:36 »

Maja, čist isto je pri nama. Jaz mečem zanič, ona pa pristaja zanič. Jaz zato, ker s frizbijem nikol nisva bila ravno na ti, ona pa zato, ker bi vse rada hitro in takoj in se potem spremeni v nenatančen teptalni poskakovalni stroj. Skratka obe ne znava. Več kot za sem pa tja itak ni bilo mišljeno, to pa pomeni, da tehnika pač ne more bit ne vem kaj, tako da mi vaši posti samo potrjujejo, da je žogica precej boljša izbira. Ji vedno mečem tako, da mora letet ponjo in jo pobrat, menjam smeri itd., ne pustim da jo v zraku lovi. 

Soul, joj... res nočem da tole napoveduje kaj podobnega. Sicer nikdar, tudi kadar se je kak težji pasji kolega med igro nanjo obesil, ni bilo videt česa podobnega, pa je panikus, ki cviluha ob najmanjši bolečinci. Tole je bilo čisto prvič, bomo skrbeli, da se ne ponovi, čeprav je škoda, ker je delovala precej zagreta (nismo ravno prvič metali, tako zagreto kot tokrat se ga pa dejansko še nisva lotili).
Logiran
miskica
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.338


« Odgovor #1727 : petek, 29.04.2011 : 13:40:27 »

FŽ, zagreta gor al dol, verjetno bi bilo obvezno mirovanje v primeru poškodbe za ET zelo huda zadeva (in zate z njo). Če že, res, pejta na tečaj. Da se naučiš ti, da naučiš njo, pa da vama nekdo z izkušnjami pove, kakšne naj bodo njene omejitve (si mislim, da naj bi tudi to spadalo k dobremu tečaju). Vem, da je Frigga šla pred časom na en enodnevni tečaj na Kras.
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #1728 : torek, 03.05.2011 : 13:12:43 »

Sem spregledala tale zadnji post, miškica. Ja, se strinjam, mirovanje je pri njej posebno poglavje, tko da se ne bomo preveč hecali s tem, brez skrbi. Smo odpočivali par dni, tudi že zmerno noreli in ni na srečo nikakršnega znaka, da bi se zadeva hotela ponovit.

Ima pa ET zadnje par dni ene prisluhe al kaj. Kar naenkrat našpiči ušesa in zalaja noter v stanovanju Shocked.
Včasih se je še zunaj bila sposobna samo na vsake kvatre oglasit, noter pa do zdaj tega res ni počela (uno pogovarjanje, ko ji kaj rečeš, ona pa zavije z glasom je drugo, tole pa prav opozarja). Ne morem ravno rečt, da mi je všeč - glih en 'vau' me ne moti, ampak včasih mularija spi ali kakorkoli, ona se pa spomni ravno takrat razgibat glasilke.
Ji jasno povem, da se ne sme (včeraj smo se celo en mal polili, ker je pač pretiravala), ampak jo še vedno po večkrat na dan ujamem, kako špiči ušesa in hoče zalaufat alarmno napravo. Mi ni čist jasno, od kje to zdaj, kaj za eni palčki so se nam okrog hiše naselili, ker je tole res novo. Zdaj, al se mi je en malo razpasla al pa imamo nekaj čudnega, česar s človeškimi ušesi ne znamo najt.
Logiran
Royalty
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.006


« Odgovor #1729 : torek, 03.05.2011 : 13:27:36 »

Včasih znajo psi tudi preseniti s kakim vedenjem, ki ga prej ni bilo. Jaz sem zadnjič mojega Skipa po dveh letih in pol prvič slišala bevskat - sploh nisem vedla da zna. Je mel orenk grbo, ko je gledal čez balkon in "čuval", kar do zdaj še nikoli ni. Se vedno hecam, da bi on ziher vlomilce povabil noter, jih pozdravil, pa se jim vrgel na hbet, da ga čohajo Roll Eyes.
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #1730 : torek, 03.05.2011 : 13:33:06 »

A res? Zanimivo, ja... Se sprašujem, a to povzročimo mi s čem al se jim preprosto nekaj pritakne al kaj...
Tudi ne vem koliko je treba korigirat, ker glih ne gre čez meje, ampak paše mi pa tudi ne, da se usaja.
Logiran
Royalty
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.006


« Odgovor #1731 : torek, 03.05.2011 : 13:38:21 »

Jaz korigiram vsako vedenje, ki je zame nezaželeno, predvsem pa ne pustim, da se dereta za brez veze, ker itak nimata onadva kaj mene čuvat, se znam sama Wink. V bistvu, če je kaj sumljivega pustim zalajat enkrat dvakrat, potem pa je dovolj.
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #1732 : torek, 03.05.2011 : 14:14:55 »

Tudi naša Missy že kakega pol leta ˝čuva˝ (beri zalaja, kadar gre kdo mimo po cesti). Največkrat, če so odprta balkonska vrata in prav zalaufa in zalaja, ali pa, kadar je na vrtu, predvsem jo zmotijo glasni otroci. Tudi ona tega prej ni počela in tudi jaz ji ne pustim, da čuva in opozarja kar nekaj tja v tri krasne. Če kdo pride do vrtnih vrat in hoče notri, potem pa ji pustim da zalaja.
Se mi zdi, da je malo dozorela in da je vklopila tudi to, za nas konkretno, nepotrebno funkcijo Smiley
Prav tako se občasno grbi na sprehodu, kjer me je tudi že poizkušala čuvati pred bogve čim že (no, pred enim psom, ki ni nič hotel Roll Eyes Lips Sealed).
Pa je drugače ena strašna bojazljiva nežka
Meni se zdi, da to pride z dozorelostjo, pa ji pač povem, da nej hit neha, če ne bo špetir.
Logiran
No Jinx
živim tukaj
***
Sporočil: 5.323


« Odgovor #1733 : torek, 03.05.2011 : 21:30:11 »

Znajo presenetit naši pesjani, ja.  Shocked Ne veš od kod se je neko vedenje kar na enkrat vzelo, ampak je tu. Ali pa kakšno stvar, ki jo je že čisto obvladal, kar pozabi in ti ni jasno, kako je to možno. Jaz bi, tako kot Royalty, tovrstno vedenje zagotovo korigirala.  Smiley
Logiran
Itlam
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.168


WWW
« Odgovor #1734 : torek, 03.05.2011 : 21:35:05 »

Tudi jaz korigiram vse, kar je za moje pojme neželeno vedenje in česar ne želim prenašati in da se ponavlja.
Jaz tako kot Royalty korigiram vsako tovrstno bevskanje, ker nima zakaj lajat v prazno... No, zato pa tudi ne laja Tongue ...
Logiran
enaNika
rad pišem
****
Sporočil: 312


« Odgovor #1735 : torek, 03.05.2011 : 23:44:13 »

Mnja. Pri nas imamo "ulični telefon".  Angry Levo mali šnavcer, desno nemec. In če tadva najavita, da je nekaj sumljivega v ulici, se tudi naš zažene pomagat. Ura pri tem ni pomembna, eksplodira pa tudi iz čisto trdnega spanja, tako da še mene najprej zabriše pod strop, potem pa šele utegnem reagirat.  butnglavc Revež bullček z druge strani sploh ne pride do besede pri teh kričačih.  Lips Sealed

Očitno se pri nekaterih v nekem obdobju vklopi funkcija čuvanja.  Huh Nič kaj drugega ne pomaga kot čim prej utišat in upat, da je obnašanje prehodne narave. Po mojih izkušnjah se v takem bolj obnese šepetanje kot kričanje. So vseeno dovolj radovedni, kljub velepomembni misiji čuvanja česa že pred čim že, da utihnejo in našpičijo ušesa, kaj imaš za povedat. Mogoče bo kje vmes čudežna beseda "na"?  Roll Eyes
Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #1736 : sreda, 04.05.2011 : 01:14:31 »

Tudi moj Roko bi srčno rad bil čuvaj Huh - ampak to samo doma. OK, če je zunaj čez dan na svojem privezu na zajli na dvorišču, medtem, ko imamo odprta vrata in smo pri kosilu ali kaj takega, pa če že zalaja enkrat, ni panike. Če pa začne nabijati, grem ven, ga pokličem k sebi, vprašam, kaj je, pa ponavadi kar utihne. Če pa ga še matra, ga dam na sedi in potem mu prav počasi prigovarjam, da je lahko mirem in priden in tiho. V glavnem zaleže.

Ima pa občasno tudi on izpad zvečer (ponoči) v hiši, ko zagleda kaj premikajočega zunaj ali morda samo svoj odsev v steklenih vratih ali pa samo kaj sliši. Takrat grem obvezno k njemu, da nežno primem za "rame" in mu (včasih mu tudi eno roko položim na gobček, čisto na kratko) z globokim, tihim glasom rečem "tihooooooo".
To sem prvič probala, ko sem prebrala v knjigi "Govorite po pasje" in moram reči, da pri nas deluje.
Tam avtor namreč pojasnjuje, da nima nobenega smisla na psa vpiti "tiho", ker to pes razume, kot da smo se pridružili njegovemu glasnemu protestu in nadaljuje svoje lajanje še bolj vneto (efekt uličnega alarma). In bolj, ko smo mi glasni, bolj vneto nabija pes ...
Z globokim, tihim renčanjem naj bi starejši člani tropa utišali neučakanega mladinca na lovu in mu z utišanjem preprečili, da jim preplaši plen.
No, jaz sem to sprobala in pri nas se obnese. Tudi če Roko takoj po umirjanju ne sliši na moje pomirjujoče besede "bašta zdej, gremo spat", vsaj ne laja več  Smiley Včasih ga še matra in ne gre takoj na svojo posteljo, ampak lajati si pa ne upa več. malo še prestopava in zacvili, potem pa se po parih mojih basovskih "spaaaat, Roko, spaaaaat" kar lepo umiri in leže "brez besed".
Logiran

Unikatne tablice in portretki
miskica
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.338


« Odgovor #1737 : sreda, 04.05.2011 : 08:04:37 »

Jaz sem čuvanje poimenovala z besedo "čuva". Če se loti lajat v "meni zaželjeni" situaciji, ji rečem "pridna, čuva". In je vsa zadovoljna Smiley (in pričakuje hrano, itak, vedno lačna) Tako čuvanje je sprejemljivo samo, če se kak neznanec zadržuje pred bajto ali pride/se pripelje pred našo bajto (smo na koncu slepe ulice, to se zgodi ekstra redko).

Če se dere iz samega vnemirjenja, ker je za ograjo npr. poštar,... pa jo dam na prostor/začnem pri tisti priči driljat trikce (torej zaposlim z nečim, kar se ji običajno splača). In vedno (čeprav silno vznemirjena in še nekoliko brenčeča&piskajoča) začne delati - v pričakovanju hrane.  Evil

Se pa naše čuvajsko dete dere tudi, ko se jaz pripeljem domov. Jo slišim še v avto, šipe v njeni sobi se po mojem kar tresejo. Zgornji sosedje na srečo pravijo, da so navajeni in da tako vejo, da je treba preverit skozi okno, kdo je prišel (hvala nevemkomu, ki nam je poslal take sosede Smiley )
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #1738 : sreda, 04.05.2011 : 08:32:21 »

Aha, na temo sosedov - se mi zdi,da sem že enkrat napisala. Naša dva prejšnja psa sta preveč lajala in enim konkretnim sosedom je šlo to fejst na živce. No, saj ne rečem, tudi meni je šlo, ampak oni so bili napsihirani do konca in nagajajo še danes za vse za nazaj. Ko smo bili potem brez psa kakšna dva meseca, so jim pa v bajto vlomili (očitno so lopovi hišo opazovali, saj sicer skoraj nikoli ni bila prazna, razen tisti večer pa so bili izjemoma tamladi in tastari zdoma) in jih fejst okradli. In ne moreš verjamet - taista soseda, ki je toliko časa težila in se pritoževala vsem po vrsti glede naših psov, je potem rekla našim, da jim zagotovo ne bi vlomili, če bi mi še imeli psa in da ji je prav žal, da ga nimamo več.
In druga sosednja hiša je bila dolga leta naseljena le občasno, ker so lastniki živeli v Nemčiji in je bila nonstop tarča vlomilcev, vse dokler nismo mi nabavili tečnih psov. Potem se je vlamljanje nehalo in je bil ta sosed prav vesel, da so jim nehali vlamljati.
In tisti napis pred našimi vrtnimi vrati, ki pravi ˝Pozor hud pes˝ večino ljudi, ki nas ne poznajo osebno, zaustavi še pred vrtnimi vrati in pridno čakajo, da pridemo odpret, potem pa ponavadi še vprašajo, kje imamo psa.
Tako da imajo glasni psi pluse in minuse Smiley
Čeprav - meni grejo glasni psi na živce in tako oglašanje v omejenem obsegu Missy dovolim le, če ljudje pridejo prav do vrat, sicer pa ne.
Logiran
luna7
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.656


« Odgovor #1739 : sreda, 04.05.2011 : 08:58:10 »

Hm, pri nas čuvajočega lajanja nismo nikoli čisto izkoreninili... dalmatinski koleriki....  Roll Eyes Šele sedaj, ko ne sliši več, imamo mir.  Tongue Kiss
Ampak... ko smo bili v stolpnici v Lj, so dvakrat okradli 2., 3., in 4. štuk, našega preskočili in nadaljevali v 6. nadstropju. Torej, naša alarmna naprava je-sem prepričana-delovala za vse okoli nas  Evil. Tako, da ... ni brez veze, ampak, kar tako pa tudi nismo dovolili, da se zja...
Logiran
Strani: 1 ... 111 112 113 114 115 [116] 117 118 119 120 121 ... 167   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Horjulčki se javljajo iz novih domov (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul)  |  Tema: Leteča Pici, gospa Milenca in njuna speča trnuljčica E.T.
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines