Današnji dan je precej težak zame. Po svetu hodim s takim cmokom v grlu in se prepričujem, da je to navaden dan, pa ni. Težko mi je, ker bi danes Roki praznoval
14. rojstni dan. Ribica, vse najboljše, kljub temu, da te ni tukaj
.
Tako smo praznovali prejšnje leto...
Neka čudna voda se mi vsake toliko nabere v očeh, ker se spominjam preteklosti z Rokijem. Ampak veš Roki, kljub temu, da mi je težko, ne morem ostati dolgo žalostna. Doma imam tri čudovite prijatelje, ki non stop kaj potrebujejo, zahtevajo, tečnarijo, se pregovarjajo.
Dneva si ne morem predstavljati brez naše budilke Murija, ki se te dni vstaja od 6-ih do 7-ih. Že zjutraj se nimaš priložnosti sam zbuditi iz sanj, ker za to poskrbi Muri za vrati takole: uiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, iriiiiiiiiiiiiiinaaaaaa, kuuuuuuuuuuuuuuu kuuuuuuuuuuuuuu, zbuuudi se, spuuust me not, baba, vstan se in me spust noter, takooooooooj. Vidiš Roki, tako se začne naš vsak dan. Ko se skobacam iz postelje (nič več takšna
, ker se dere, zdaj sem že
), pred vrati vedno najdem isti prizor. Miša sedi na levi strani, Muri pa leži cel razpotegjen na desni in me ponavadi tako čukasto pogleda: A si le pršla zaspanka
. Miša se ponavadi zaleti na praskalnik in obrusi krempljce, prav vsak dan isto. Muri pa leti na posteljo in ponavadi zasede mojo polovico, na že tako majhni postelji
.
Kaj pa počne Flip. Ko se jaz kobacam iz postelje, ga ponavadi najdem na pol pod posteljo. Glavo ima pod posteljo, rit pa zunaj. Flip ni jutranji tip, tako kot si ti bil Roki. To je ena velika lenoba zjutraj. Ponavadi me pogleda in glavo nasloni nazaj na tla. Čez kakšnih par minut ga že vidiš v stoječem položaju in celo rep premakne za par centimetrov. Do kopalnice se prebudi ravno toliko, da mi položi glavo v naročje, da zaradi tega presedim na wc školjki vsaj 5 minut več, kot bi bilo potrebno. Pa se božamo in pogovarjamo, Miša ponavadi čepka poleg in me opazuje, Muri pa kuka ven s to svojo črno glavo iz kadi, pripravljen na zalet do kuhinje, kjer je papica. Vidiš Roki, tako se začne jutro. Nisem sama, te pa kljub temu pogrešam. Pogrešam vonj po tvoji dlaki, ki je vedno dišala in vonj tvojih tačkah. Upam, da si srečen, kjerkoli si. Rada te imam, vedno
V nedeljo smo bili pri Rokiju na obisku. Skupaj smo občudovali lep sončen zahod. Videli pa vse tja do Triglava
in Snežnika na drugi strani.