Moram še dodati da so se naši sosedje Madžari res potrudili z organizacijo, vse je potekalo gladko, hale so bile OGROMNE in ringi za kokre so bili res veliki, tako da se je tudi po 20 psov v njih popolnoma izgubilo.
Veliko boljše kot lanski Salzburg!
Nekaj utrinkov:
Izbor 9 najboljših šampijonov (Madžari ne ločujejo barv, a moram reč, da je bil sodnik popolnoma v prid barvnih, saj jih sam tudi vzreja..
).
Samo malo za pomoč...
- Prva v vrsti sva z Buxijem; Int/A/Cro/Sk Ch Tamalanna Buxus Sempervirens,
- poleg naju je top koker finske za preteklo leto (na koncu je bil 2 v razredu); Coastline Johnny B Good,
- sledi mu pes vzrejen v ameriki, drugače Aust/Am Ch (3 v razredu); Ashwind's Ivy League,
- za njim pes iz italije; Francini's Privat Colection,
- rdeč je top koker Nizozemske in 2 najlepši pes v grupi za 2012 (pes katerega sliko gibanja sem skomentirala par postov nazaj
); Albert z Vejminku,
- nato krasen pes iz Portrugalske; Am/Esp/Int Ch Haradwater Nobleman (njega si zapomnite še za kakšen teden, vse ob svojem času),
- za njim lanski EWW + BOB + BOG2; Bachelor of Black Mirage,
- plavec je fenomenalen samec iz Norveške, ki je postal GbShCh in rBIS na največji klubski razstavi v Angliji (bil je tudi letošnji WW); Rainstorm's Latests News,
- zadnji pa je pes iz Rusije, če se ne motim je osvojil BOB na eni od Eurasia razstav (4 v razredu); Nickel and Dimes Oh Boy .
Vsekakor line-up poln kvalitete in nazivov
In res sem ponosna da sva stala ob njih po izboru sodnika katerega vzrejo res občudujem (še vedno je moj all time favorit njegov ShCh Bitcon Troubadour
).
Še close up prvih treh:
Svetovni prvak je torej postal GbShCh Rainstorm's Latest News
In pa prekrasna svetovna prvakinja, hči samca, ki je bil na naši evropski vice EW (njegov brat je bil EW in BOB): Rainstorm's No Doubt
BOB je nato osvojil pes iz veteranov, pri starosti 10,5 let. Vsi smo pričakovali tak izid, saj je sodnica, ki je sodila BOB enostavno zaljubljena v rdeče (in tokrat mislim da je neprofesionalno podelila BOB psu samo zaradi barve, ne pa tudi kvalitete).
Over all je bila kvaliteta zelo zaskrbljujoča, pri samcih razen v razredu šampijonov skoraj da nismo imeli na čemu pasti oči. Res je da mladih, puppyjev, veteranov in pa psic nisem imela možnosti gledat, a od videnega lahko WOW pse preštejem na prste ene roke.
Sicer je bilo pa super videt kar nekaj starih prijateljev, to je zame še zmeraj največji "point" takih razstav.
Upam, da mi uspe naslednje leto na Finsko...