Mi pa smo VELIKI VAŽIČI po zadnji razstavi v Nitri...
V petek sva se namreč s prijateljico odpravili na Slovaško, seboj pa sva peljali mojo noro Bello ter bučmana Buxija. Pot je trajala sedem ur, a oba sta vsak v svojem boxu mirno preživela celotno pot.
V sobici, sta hitro našla največjo in najudobnejšo posteljo, na kateri sta se odločila spat. Problem. Tudi jaz sem želela spat tam... potrebno je bilo podpisat kompromis. Postelja je morala zdržat vse 3 do naslednjega jutra, ko se je bilo potrebno odpravit na razstavo. Do hal smo imeli pol ure vožnje, tam smo zunaj parkirali ter naložili pse. Vse naenkrat sva uspeli pripeljat do kroga, kjer nas je počakal krasen prostor ob ringu ter velik, odprt prostor nabit s pozitivno energijo. Oba dni je bilo prijavljenih okoli 50 angleških koker španjelov, velika razstava torej.
Prvi dan je sodila sodnica iz finske Ylhainen Merja, sama vzrediteljica ameriških koker španjelov. Pred ocenjevanjem smo že slišali komentarje glede njenega sojenja, zato nismo pričakovali veliko. Psa smo uredili, da sta se kljub vsemu predstavila v najboljši luči ter se odpravili - najprej Buxi. V razredu odprtih barvastih samcev so se predstavili trije psi.
(iz leve proti desni: Art Orange Star, Lynwater Sea Biscuit, Tamalanna Buxus Sempervirens)
Vsi psi so bili ocenjeni z odlično oceno, nato pa se je sodnica morala odločiti za najboljšega. Nekaj časa je premišljevala, nato pa po krasnem opisu na mizi dodelila CAC našemu Buxiju!!! S tem je odprl Slovaški šampijonat!!
Drugi je bil Lynwater Sea Biscuit.
Preden je prišla na vrsto Bella je sodnica izbrala še CACIB samca. V konkurenci so bili le štirje, saj je med rdečimi in črnimi predstavniki dodelila veliko pravdobrih ocen.
(Ch Leslie z Vjemeniku, Amazing Pepino Molto Bene, Buxi , Ch Phil Maris Dandy Devon)
Sodnica se je po enem krogu odločila, CACIB je pripadel Buxiju!!!!
To je zadnji naziv, ki ga je potreboval za naziv MEDNARODNEGA RAZSTAVNEGA PRVAKA - INT SH CH (CIE)!!!. RCACIB je pripadel črnemu šampijonu. Sodnica je prosila, če si ga lahko poslika, seveda smo ji z veseljem ustregli.
Za tem je bila na vrsti Bella. Nje res ne razstavljam pogosto, saj vedno najdem kakšen (neumen) izgovor.. tokrat pa sem izkoristila priložnost in prijavila. V razredu je imela še dve konkurentki.
(Bella-Bella Wamakaskan, Orange Dangerouse Skar-Line C.R., Tamalanna Atropa Belladonna)
Sodnica je bila zelo pozorna na izraze ter karakter... takole je svoje šarme sodnici izkazovala moja Bella...
Našla je napake kjer jih dejansko ima, kar mi je bilo zelo všeč. A očitno jih ni bilo dovolj, da ne bi morala dobiti 1 mesta ter svoj prvi slovaški CAC!!
Nato je za CACIB tekmovalo 7 psic, kjer je CACIB dobila barvasta šampijonka, rCACIB pa moja Bella!!!!
Za tem so ubrali malo čuden sistem, ter poklicali vse mlade, ter oba CACIB-a za BOB. K sreči so ob ringu stali bolj pozorni prijatelji, ki so me pravočasno poslali noter..
Sodnice to ni motilo. Dovolila je da tekmujeva za BOB. Postavila sem se zadnja, za CACIB psico. Buxi je bil že malo nejevoljen. Pa mu rečem: " Buxi glej, punca je pred tabo, lepa punca je
". To je zbudilo njegovo pozornost, želel je preveriti kakšna punca je pred njim in ko nas je poslala tečt tekel kot nor za njo, da bi jo ujel!!
Sodnica se je odločila, ter dodelila naziv BOB Buxiju!!!!! Jaz še zdaj ne morem vrjet, da nama je uspelo!
Buxi-BOB, Jasmine Jazz Moravia Mystery - BOS
Sodnica je po tem rekla da je res točno tak kot si ona želi. Nato pa sem ji povedala, da je z njeno pomočjo postal IntShCh, na kar je bila zelo ponosna.
Tako, morali smo čakat grupo. Seveda, to ni težko, jaz uživam ko gledamo prestižni BIS program in na slovaškem to poteka zelo tekoče ter brez zapletov (kljub 2000+ prijavljenim psom). Pred tem pa smo imeli ogromno časa, ter naredili tole izredno srčkano slikico
Všeč mi je ker smo za vsak CAC dobili medaljo (okoli pasjih vratov
), za CACIB pa res velik pokal, ki mu je sledil še BOB pokal v BIS-u (seveda še pol večji). Ni kaj.. "pokalčki freak!!!
". Pred ocenjevanjem v grupi smo se naklepetali s prijatelji, res bil je krasen večer. Buxi je v grupi pokazal vse kar premore, ter prišel v ožji izbor 6 psov 8 FCI skupine!!! Kakšna čast!!
Ob osmih zvečer smo prišli nazaj v našo sobico, ter še nekaj časa zganjali norčije ob katerih sem skoraj umrla od smeha..
Nato pa smo se odpravili spat.
Zjutraj je bilo potrebno vse spakirat, pametno naložit v avto in odit na razstavo. Zdaj je bilo že lažje, saj sva poznali pot, poleg tega je bila avtocesta praktično prazna (normalno kdo se bi še vozil ob sedmih zjutraj po avtocesti.. v nedeljo!?
). Dobili sva pav isti prostor kot dan prej. Hitro smo postavili mizo ter stole, ter se udobno namestili.
Sodnik tega dne je bil Karlo Bala iz Srbije, sam vzreditelj angleških koker španjelov.
Žal je bilo oblačno, posledično manj svetlobe v hali, zato so slike bolj slabe...
Buxi je imel tokrat le enega psa v razredu, Lynwater Sea Biscuit-a. Tudi ta dan, ga je Buxi premagal ter tako osvojil svoj 2 naziv CAC na Slovaškem!!!
Za njim je vajo ponovila tudi moja draga Bella, ki je premagala svojo konkurentko ter prav tako osvojila svoj 2 CAC na Slovaškem!!!
Oba sta za CACIB zaostala za črnima šampijonoma, ter tako oba osvojila rCACIB ter bila najlepša barvasta španjela!!
(CACIB psica in rCACIB Bella
)
Bili smo izredno veseli, saj smo si želeli domov, ter nam tako BOB ni prav nič dišal. Imeli smo super "timing", ter prišli domov ob osmih zvečer.
Seveda polni veselja in super vtisov.