mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 28.09.2024 : 22:43:16

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 8  |  Tema: Angleški in Ameriški koker španjel
Strani: 1 ... 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20 ... 110   Dol
Natisni
Avtor Tema: Angleški in Ameriški koker španjel  (Prebrano 258041 krat)
0 članov in 11 gostov pregleduje to temo.
ariela
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 17


« Odgovor #210 : sreda, 02.03.2005 : 20:15:56 »

A ja !?!'
Logiran
Chris
gost
« Odgovor #211 : četrtek, 03.03.2005 : 22:57:53 »

Tukaj moj kosmatinec, 'anglež'.... ki raste in raste in se razvija..... Klikni na sliko. Upam da ne bo tole kdo zbrisal.











Logiran
luka
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 906


« Odgovor #212 : petek, 04.03.2005 : 08:39:40 »

Chris,

moram priznat, da je res lep tale tvoj "angležek". Se mi je pa tudi malo milo storilo, ker sem se spomnil svoje pokojne "angležinje" Line, kajti po postavi sta si precej precej blizu.
Logiran
Alix
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 455


« Odgovor #213 : petek, 04.03.2005 : 11:06:27 »

Chris, sem ti že povedla, da mi je ful všeč tale kombinacija barv na tvojemu kosmatinčku??? Res, ampak ful všeč:)!!! Koliko mesecev šteje?
Verjetno si kje nazaj omenil že, ampak trenutno res nimam časa pregledati 1000postov - s kod si ga pripeljal? Pa koliko si odštel zanj???
Nina  Kiss
Logiran
Chris
gost
« Odgovor #214 : petek, 04.03.2005 : 19:37:17 »

Chris, sem ti že povedla, da mi je ful všeč tale kombinacija barv na tvojemu kosmatinčku??? Res, ampak ful všeč:)!!! Koliko mesecev šteje?
Verjetno si kje nazaj omenil že, ampak trenutno res nimam časa pregledati 1000postov - s kod si ga pripeljal? Pa koliko si odštel zanj???
Nina  Kiss

Oh, o ceni raje ne bi, da te ne bo na rit vrglo Smiley Pa ne zato, ker je bila tako visoka kot običajno za takšnega psa (so zelo različne, ponavadi pa za dobrega razstavnega od 1000€ naprej) ampak, ker je bila tako nizka. Na tujem pasjem forumu sem namreč spoznal prijateljico vzrediteljice, lastnico foruma, ki se je prej prepričala kaj hočem in zvedela vse o meni, potem pa je sledil samo še splet dogodkov. 13 mesecev šteje in upam da bo zdrav. Wink Problemi z analnimi vrečkami in kasneje s kožo, ki smo jih imeli kakšen mesec so se namreč uredili.
Morda še povem za tiste, ki si ne predstavljajo kako veliki so v resnici ti psi oz. majčkeni, ker se na sliki to težko razloči. Samo tja do 41cm zrastejo po standardu, moj je med višjimi, 40-40,5cm. Cheesy
Če vam je všeč, pa eno slikico še postavim, v razstavni pozi, samo če ne bo administrator hud.
Logiran
Chris
gost
« Odgovor #215 : sobota, 05.03.2005 : 00:11:10 »

Pa se opravičujem, ker trenutno ni sveže ostrižen in otriman...
Logiran
Chris
gost
« Odgovor #216 : sobota, 05.03.2005 : 01:21:14 »

Oz. če ne vidite slikic, potem tukaj.... Wink



Logiran
Alix
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 455


« Odgovor #217 : sobota, 05.03.2005 : 19:42:51 »

Kako se mu pa ujemajo fleki? A so sorazmerni na drugi strani?
Logiran
Chris
gost
« Odgovor #218 : sobota, 05.03.2005 : 21:22:41 »

A fleki po telesu? Misliš kot sorazmerni = povsem enaki na obeh njegovih straneh trupa? Ah kje, to bi bilo pa že čudo Smiley Je pa simetrično obarvan po glavi. Drugače so fleki poljubno razdeljeni. Lahko jih je več, lahko jih je manj ali pa jih skorajda ni. Mora biti pač barva (katerakoli že je) na beli podlagi in ne obratno, v primeru, da je prisotna bela, kot pri mojem. Ker ni vedno bela podlaga, lahko je tudi nekakšen miks sive in črne in ostale kombinacije. Pa masko (čez oči in ušesa) mora imeti, ne sme biti povsem bel tja v obraz. Samo nektari nimajo tako lepo enakomerno porazdeljene bele črte po gobčku med očmi, imajo kar malo 'po svoje', kar mogoče naredi obraz malo nesimetričen, vendar to po standardu ni nič narobe. Včasih ima kdo tudi malo pobeljeno kakšeno uho zraven Smiley. Sem zakompliciral Huh Smiley Smiley
Logiran
Alix
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 455


« Odgovor #219 : nedelja, 06.03.2005 : 12:21:10 »

Ne, sem te razumela:)...samo zanimalo me je, ker recimo pri ircih rdeče-belih je tudi potrebno prevladovanje bele barve itd...dajo pa nekateri sodniki dosti na sorazmerno razporejene pike(fleke Grin Grin) - sicer standarda tukajle ne poznam natančno kako in kaj!
Mi je pa takoj v oči padla tale tvoja barva kužeka...res superca izbira:)! Komaj čakam, da ga srečam na eni razstavi - kam se pridete pokazat?
Logiran
Alix
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 455


« Odgovor #220 : nedelja, 06.03.2005 : 12:23:50 »

Seveda se spomnem, ko post oddam, kaj se v bistvu hotela povedat Grin Grin Grin - koka jaz!!!
Mislila sem sorazmerje procentualno -  Grin da ni na eni strani več (proc%) 'rjavih flekov' kot na drugi (ne količinsko po flekih)- jaz pa bluzim o nekem sorazmerju, kot da bi bil Pika nogavička, ki ima na vsaki strani enako dolgo kitko:)!!!
Logiran
Chris
gost
« Odgovor #221 : nedelja, 06.03.2005 : 14:43:03 »

Aha, to si mislila.... Ne niti niso pomembni procenti. Važno je samo, da se vidi, da je bela barva podlaga in ne obratno. Bi pa bil pomoje lepši, če bi imel manj te oranžne barve oz. manjše pike in več bele podlage.
Kam se pridemo pokazat.... ja v Hrušico se pridemo. Samo ne vem, če ne bo to kar zadnja njegova razstava, ker po mojem mnenju je sicer lep pes, absolutno Grin, vendar vseeno ne more dovolj dobro konkurirati tujim psom, ki jih pripeljejo, vsaj zaenkrat ne. Pa ne zato, ker bi bil slab ali napačen, to nikakor ne ampak, ker je malo drugačnejši od tistih psov, sodniki pa ponavadi gledajo točno tiste pse, zlato sredino po izgledu, tisti ideal, ki ponavadi zmaguje na vseh razstavah - široka leđa, dug vrat, pa dolga dlaka. Marsikdo misli drugače, no jaz mislim tako... Dobro, saj ga lahko hodim vseeno samo kazat, vendar dvomim, da bi se mi to dalo. Pa da me ne bo sedaj spet kdo, ki misli drugače, napadel  Grin Lp
Logiran
mashy
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 39


« Odgovor #222 : ponedeljek, 11.04.2005 : 17:58:11 »

Živjo!

Že 14 dni smo ponosni lastniki mladiča angleškega koker španjela Balija. Cheesy Cheesy Cheesy V družini smo pred prihodom novega člana prebrali kar nekaj knjig o psih, vendar imamo vseeno nekaj vprašanj za vas.
Do sedaj je bila vseh 14 dni doma mami, vendar sedaj odhaja nazaj v službo. Bali spi v kletki oz. boksu (za razstave, velikosti 90×50×70 oz. nekaj takega) in je tudi čez dan z veseljem v njej. Poskušali smo ga navajati na to, da bi bil 4 ure dopoldne sam doma, vendar je cvilil, če ni nihče prišel se je polulal in če ni šlo drugače včasih tudi pokakal Angry. Kako naj ga navadimo na to, da bo dopoldneve preživel sam?
Vzreditelji so nam dali za domov zalogo hrane Purina Pro Plan in sedaj ga hranimo trikrat na dan po 50 gramov. Vendar pa se nam zdi, da je še vedno zelo lačen, saj hrane ne poje, ampak dobesedno požre Shocked. Ker so koker španjeli tudi po naravi zelo požrešni in pojedo vse kar mu daš, nas zanima, ali naj mu še vedno dajemo po 50 g hrane na obrok, ali naj merico malo povečamo (sedaj ima pri 11 tednih 5 kg)?
Skrbi pa nas tudi, ker na vrtu poje veliko trave. Že na forumu sem prebrala, da je to normalno, vendar on zraven trave  poje še polno lubja in peska. Undecided Je to lahko škodljivo in kako naj ga odvadimo tega?

Hvala za odgovore!

LP Maša
Logiran
LIZA
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.939


« Odgovor #223 : ponedeljek, 11.04.2005 : 21:22:07 »

Ojla mashy!
Sama sicer nisem lastnica koker španjela, morda pa bo moj odgovor vseeno kaj koristil...
Mislim, da je boks krasna rešitev za mladička puščati samega, ker se lahko izogneš spraskanemu parketu, različnim zgrizenim stvarem, pojedenim rožam in tako naprej. Aarona sem takoj, ko je prišel začela navajat na boks. Prve noči je blazno cvili, ampak sem ga samo ignorirala, pomagalo pa je tudi, če sem zelo potiho zavrtela kakšno nežno glasbo (Mozarta ima najraje:D). Prvo noč je bila totalna katastrofa, spali nismo skoraj nič. Mali nadebudni Aaron je tudi lulal v boks, kakal pa morda le enkrat po noči. Ampak to je bilo pač zato, ker ni mogel zdržat toliko časa. Že tretji dan po prihodu v nov dom je bil prisiljen biti sam kake tri urice in mami, ki je delala v spodnjem nadstropju, je povedala, da je kar naprej cvilil. Ko sem sprišla iz šole me je čakalo čiščenje boksa. Kuža nikdar ne lula ali kaka zanalašč. Ne more zdržat toliko časa, morda ne ve, da se to tu ne sme počet ali kaj podobnega. Najbolje je navajati postopoma. Naprimer, najprej se ga pusti kakšno urico sameg, obvezno je treba ignorirati vsako cviljenje in lajanje. Dobro je po tleh kletke položiti časopis, da ni preveč čiščenja in kužku pustiti kakšno zanimivo igračko (kongo), da si z njo krajša čas. Potem se ta čas, ko je sam, podaljšuje. Je pa, vsaj pri mojih dveh najhuje, če sta zaprta v sobo in slišita naše glasove. Kuža običajno nekaj časa ustraja s cviljenjem in če ga takrat ignoriramo, se bo zelo hitro navadil, da s tem ne bo dosegel nič in da se bodo njegovi lastniki slej ko prej vrnili.
Glede hrane je najbolje upoštevati navodila proizvajalca, ker pa je vsak kuža posebnež je najbolje ugotoviti, koliko kuža res potrebuje hrane. Tudi mojadva sta zelo požrešna in babico je bilo težko prepričati, da nista lačna, temveč požrešna. Aaron je imel tudi težave, ker je prehitro goltal hrano. Sedaj se je nekoliko umiril in brikete vsaj malo prežveči.
Nasploh ni fino, če se kužku dovoli žreti kakšne stvari s tal. Trava je pač trava in je včasih koristna, je pa treba preverit, če ni mogoče kaj pognojena s kakšnimi pesticidi ali kakšno svinjarijo. Najboljše je, če se kužku že od začetka ne dovoli pobirat nobenih stvari s tal  in ni preveč fino, če žre pesek. Ko kuža kaj požre, je to pač 'fuj!' in morda kakšna blaga kazen (ignoriranje pri mojihdveh zaleže bolj kot kakršnokoli vpitje). Če vam uspe, pa naj bo ukaz fuj še preden bo kuža nekaj požrl in morda neka aktivnost, da se ga zamoti (tek stran, igračka itd.). Moj mali je bil pravi hudiček in pri njem je pomagalo edinole to, da je bil pač privezan in smo mu potem nastavljali razne 'priboljške' in vadili vajo fuj! Ko je približno razumel kaj fuj pomeni, je dobil spet 'prostost' na sprehodih.
Logiran
Roman
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 3


« Odgovor #224 : sreda, 13.04.2005 : 15:38:54 »

Lepo pozdravljeni

Vse skupaj na forumu bi lepo pozdravil. Najprej naj povem, da smo ravno v fazi iskanja mladiča Koker Španjela, ki bi ga imeli kot družinskega psa. Zanima me tudi ali se ta pes lahko prilagodi življenju zunaj v boxu vse leto ali je Koker španjel pes izključno za v hišo.

Zelo bi bil hvaležen, če bi mi kdo povedal za kakšno leglo v Sloveniji, še posebej za večbarvno varianto.

Roman
Logiran
Strani: 1 ... 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20 ... 110   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 8  |  Tema: Angleški in Ameriški koker španjel
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines