mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 30.11.2024 : 14:36:11

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 3  |  Tema: Bullterier - čvek
Strani: 1 ... 35 36 37 38 39 [40] 41 42 43 44 45 ... 125   Dol
Natisni
Avtor Tema: Bullterier - čvek  (Prebrano 209487 krat)
0 članov in 15 gostov pregleduje to temo.
Daen
nekaj malega že vem
Spol: Moški
Sporočil: 143

« Odgovor #585 : torek, 29.03.2005 : 15:04:58 »

..če se boste z njo veliko ukvarjali, seveda.

Tako je...ta pasma potrebuje veliko cloveske blizine, pozornosti in se posebej crkljanja Smiley.

Pa na solanje in socializacijo ne pozabi...predlagam vsaj osnovno poslusnost ce ne se kaj vec.
Logiran
DC_girL
gost
« Odgovor #586 : nedelja, 03.04.2005 : 19:51:18 »

popolnoma se zavedam zahtevne vzgoje in na to sem tudi pripravljena!!! ker pa mi je bullterier neizmerno vsec sem pripravljena narediti vse da bi le imel vse potrebne pogoje....za zimo pa je tezava v tem da imamo doma ze enega psa (v hisi)s katerim seveda bully ne bi imel stikov saj se bojim da bi dobil slabe izkusnje kar pa ne bi bilo dobro...
vsem najlepsa hvala za odgovore in nasvete!
zanima pa me se ce se da v sloveniji dobiti pritlikavega bullterierja???
Logiran
Focoso
odvisnež
Spol: Ženska
Sporočil: 767

« Odgovor #587 : nedelja, 03.04.2005 : 20:00:31 »

Zakaj tako misliš glede tistega psa ki ga že imate? Ali on ne mara psov? Pritlikavega bullterrierja mislim da v sloveniji ne boš dobila, vem pa da jih ena iz avstrije prodaja vendar je cena 3000 eur. no ja se mi zdi da je kar veliko denarja to.
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.633

« Odgovor #588 : ponedeljek, 04.04.2005 : 09:40:58 »

Je kdo gledal včeraj film Babe. Bulija so namreč poimenovali kar v pitbula.
Logiran
SKYWALKER
odvisnež
Sporočil: 727

« Odgovor #589 : ponedeljek, 04.04.2005 : 09:48:28 »

Ja ej so rekle opice,da so posebne vrste ovc-pitbul pa doberman.
Mislim vsaj za filme bi se pa res lahk pozanimali vsaj takšne osnove kot so to katero pasmo psov uporabljajo pri snemanju.
Res preneumno!

LP Zoran
Logiran
DC_girL
gost
« Odgovor #590 : ponedeljek, 04.04.2005 : 12:50:45 »

Zakaj tako misliš glede tistega psa ki ga že imate? Ali on ne mara psov? Pritlikavega bullterrierja mislim da v sloveniji ne boš dobila, vem pa da jih ena iz avstrije prodaja vendar je cena 3000 eur. no ja se mi zdi da je kar veliko denarja to.

pes, ki ga imamo doma, je ze kar precej v letih in ni ravno navdusen nad "druzbo"....zato raje ne bi poskusila njegove reakcije....povrhu vsega pa je psicka....
3000eur!? veliko prevec!
Logiran
Focoso
odvisnež

« Odgovor #591 : ponedeljek, 04.04.2005 : 18:20:17 »

ja nmevem odločitev je tvoja. glede cene ja tudi meni je to veliko samo moraš vedeti da je minijev precej manj kot standardnih.
Logiran
DC_girL
gost
« Odgovor #592 : torek, 05.04.2005 : 15:09:35 »

ze res da je minijev precej manj vendar ali ni to malo pretirano visoka cena?!...ali je drugace veliko razlike med pritlikavim in standardnim?...ali je rezlika samo v velikosti?
Logiran
Focoso
odvisnež

« Odgovor #593 : torek, 05.04.2005 : 17:52:19 »

He he tudi višina ni drastično različna, vsaj tako se meni zdi ko sem jih videla. dobro, ja so občutno manjši samo ne spet nevem kako, jih moraš videti Wink no drugače pa mislim da so karakterji dosti podobni. po izgledu tudi, ni veliko razlik samo miniji ravno nimajo tako zavite glave kot pa standardni, no vsaj jaz nisem še nikoli zasledila minija z ekstermnim downfacom Huh drugače pa ti težko takole govorim o minijih saj ga nimam, najbolje pa spoznaš pasmo ko jo imaš sam, se pa tudi od posameznika do posameznika razlikujejo.
Logiran
DC_girL
gost
« Odgovor #594 : torek, 05.04.2005 : 18:58:28 »

hja...videla sem ze oba pa moram reci da mi je mini bolj lustkan....Smiley
kako pa je kaj z legli v pomladanskem casu v sloveniji? se tezko dobi dobro leglo?...poznam sicer kar dosti ljudi ki imajo te pse vendar pa jih uporabljajo za drugacne namene....rada bi seveda imela socializiranega bullija:)
Logiran
Daen
nekaj malega že vem

« Odgovor #595 : torek, 05.04.2005 : 19:03:24 »

Minijev je po celem svetu bolj malo, za primerjavo ti dam recimo podatke iz amerike.

Tam je bilo v lanskem letu v rodovno knjigo na novo vpisanih 175 mladickov miniaturnih bulckov, mladickov standardnih bulckov pa je bilo kar 1548. In zaradi redkosti imajo visjo ceno.

Kar se tice karakterja nekako velja, da so miniji se bolj zivahni/ognjeviti kot standardni. Glave pa imajo lahko enako dobre kot standardni (dober downface). primer

Razlika v velikosti se pozna predvsem v kilazi, saj se povprecni miniji gibljejo med 11 in 15 kilogrami standardni pa med 20 in 36 kilogrami.
Logiran
Daen
nekaj malega že vem

« Odgovor #596 : torek, 05.04.2005 : 19:11:01 »

Pred kratkim je v Sloveniji imela leglo psarna BullyZone, ampak po mojih informacijah so vsi mladici ze nasli nove lastnike.

Za kako drugo leglo trenutno pri nas ne vem (Slovenija ima namrec samo 2 uradno prijavljeni psarni). Tudi za jeseni po mojih informacijah se ni nic zagotovo nacrtovanega...mogoce bo parila anci.

Eno leglo je trenutno na voljo na hrvaskem, ampak ga ne bom komentiral, ker ne vem ce bi bil lahko povsem objektiven.
Logiran
Focoso
odvisnež

« Odgovor #597 : torek, 05.04.2005 : 19:56:37 »

Bully zone psarna ima že vse oddane mladičke, prav tako pa tudi psarna na hrvaškem o kateri govori Sebastjan. Trenutno nevem za nobeno leglo, v bližini. Je pa moja psica dobila vzrejno dovoljenje tako da jo bomo vrjetno parili tam nekje avgust-sepetmber odvisno kdaj se bo tretjič gonila. Računaj zdaj se mi je gonila, in nekje čez 5-7 mesecev se bo naslednjič. Mislim da si logirana tudi na slovenskem forumu za bullterrierje bullies-slo, kjer imaš podrobnješo predstavitev moje psice. Da boš lažje našla je njeno ime ROMAN'S PRIDE AINTSHE A DREAM ( LOLA ) imaš pa jo opisano pod rubriko naši psi. Tam imaš rodovnik, slike in dosežene razstavne rezultate.
lep pozdrav Ana

Logiran
Focoso
odvisnež

« Odgovor #598 : torek, 05.04.2005 : 20:32:06 »

DC_girl: http://www.elcornijal.com/ tukaj imaš internetni naslov neke zelo uspešne španske psarne ki vzreja standardne bullterrierje in miniaturne. poglej si slike malo primerja in videla kakšne razlike so v sami zgradbi telesa in glavi. http://www.rewelacjazgalicji.com.pl/isia_gallery1.html Tole pa je še en naslov poljske psice ( standardne ) ki ima za moje pojeme prelepo glavo ( jajčasto ).
Logiran
DC_girL
gost
« Odgovor #599 : sreda, 06.04.2005 : 17:03:58 »

a_n_č_i moram reci da imas zelo lepo psicko in vama tudi cestitam za vse uspehe! vendar pa so mi na forumu bullyzona odsvetovali bivanje bullyjev zunaj...tako da sem bom sla pozanimati se na kinolosko drustvo kako je kaj s tem...kar se pa tice mladickov....rada bi ga sicer ze to pomlad ce se bo dalo vendar ce ne bom dobila dobrega legla bom raje pocakala do naslednje pomladi....tako da bi te prosila da mi sporocis ko dobis leglo!

hvala vsem za pomoc!
Logiran
Strani: 1 ... 35 36 37 38 39 [40] 41 42 43 44 45 ... 125   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 3  |  Tema: Bullterier - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.