mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 30.11.2024 : 00:52:54

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 3  |  Tema: Bullterier - čvek
Strani: 1 ... 53 54 55 56 57 [58] 59 60 61 62 63 ... 125   Dol
Natisni
Avtor Tema: Bullterier - čvek  (Prebrano 209194 krat)
0 članov in 13 gostov pregleduje to temo.
deki
novinec
*
Sporočil: 5

« Odgovor #855 : sreda, 16.11.2005 : 18:48:37 »

zanimajo me bull terrierji, predvsem bele barve, njihova agresevnost do drugih psov,njihove bolezni, ali je boljše kupiti z rodovnikom ali brez, pa zanima me še cena mladičev predvsem samic.
Logiran
Focoso
odvisnež
Spol: Ženska
Sporočil: 767

« Odgovor #856 : sreda, 16.11.2005 : 19:18:51 »

Ja o bull terrierjih je bilo sedaj napisanih že 58 strani in se da kar veliko izvedeti če si boš malo za nazaj prebral. O boleznih sem govorila prav jaz mislim da na strani 54. Bull Terrierja v sloveniji mislim da brez rodovnika ne moreš dobiti, seveda pa da je boljše da kupiš mladiča z rodovnikom. Je le neka garancija, seveda pa ne moreš mimo tega da se tudi pri rodovniških leglih ne bi pozanimal dobro, saj so lahko tudi rodovniški mladiči bolani. Nevem, recimo gluhi ( potemtakem absolutno bolje da se kupi testiranega mladiča ), s kožnimi obolenji ( hude oblike demodexa, pomembno je da sta oba starša zdrava, preveriš lahko tudi sam stanje - ponavadi samo mame ker nimajo vsi očeta in mame doma ), obnašanje mladičkov pač res da so socializirani. Vedno več psarn oz. vzrediteljev testira svoje pse na dedne bolezni, torej se poskuša znižati možnost pojavitve teh bolezni pri mladičih,,,A veš pri rodovniških veš da je z njimi vse ok, ti ki pa niso dobili vzrejnega (pa tudi če imajo sami rodovnik) producirajo nerodovniške mladiče, zakaj? zato ker ne ustrezajo merilom, po katerih se odloča kateri pes je za vzrejo in kateri ne, torej ima neke hujše napake.... odločitev je pa na koncu vedno pri samem kupcu..
Agresija nad drugimi psi, ne bi rekla da je kakšna razlika z ostalimi pasmami. Pač tako kot pri drugih pasmah, nekateri se znajo lepše obnašat drugi ne tako, nekaterim so eni psi simpatični drugi ne. Je zelo pomembna šola, že od začetka, tako da če ima nekdo možnost naj le pelje psa v pasjo šolo. Tudi pri nas so nekateri bull terrierji uspešni v agllityu, poslušnosti itd. 
Cena niha nekje 600 eur - 800 eur v sloveniji, dočim kakšna avstrija jih ima 1100-1300 tako nekako..
Razlika med samicami in samci. Jaz imam samca in samico in imam mogoče drugačne izkušnje kot ostali, nevem bo lahko še kdo napisal. Pri meni je samec, bolj nekako crkljivec, dočim je samica bolj za igro, šport, razturavanje. Samec je manj poslušen, dočim se samica vedno drži človeka. Naš willy je nekako otročji ( kar je zakon če maš takega psa se res lahko ob njem zabavaš ), lola pa je bolj dominantna in resna.Saj pravim mogoče je pri komu drugače.
Upam da nisem kaj pozabila napisat, če te še kaj zanima pa vprašaj. Wink
V mojem podpisu pa je internacional forum za bull terrierje kjer so najboljši vzreditelji v evropi in svetu, pa če je kaj takega lahko tudi tam vprašaš, če ne drugega si greš lahko kakšne pse pogledat ( forum je v angleščini ). Mogoče je pametno da se udeležiš tudi kakšnega predavanja o pasmah tipa bull.

LP, Ana
Logiran
Focoso
odvisnež

« Odgovor #857 : sreda, 16.11.2005 : 19:19:36 »

delni odgovor na tvoja vprašanja imaš v sosednji temi bull terrier - čvek  Smiley
Logiran
deki
novinec
*
Sporočil: 5

« Odgovor #858 : sreda, 16.11.2005 : 21:58:03 »

hvala za odgovor
Logiran
bullyzone
rad pišem
Sporočil: 398

« Odgovor #859 : četrtek, 17.11.2005 : 00:11:06 »

danes je zadnji dan prijav, jaz pa še nimam prevoza Cry. no ja očitno ne bom mogla priti čeprav bi rada Undecided...sicer pa dvomim da me bo kdo pogrešal Grin Grin Grin
Tisti ki pa boste pa lahko malo poročate, za vse ki se ne bomo mogli udeležiti.
Zgolj predlog za naslednjič....lokacija predavanja - MB, magari v prostorih KD Maribor...

Mogoče se te pa bo kdo usmilil kar se tiče prevoza in lokacije predavanj! Grin Grin Grin
Logiran
Daen
nekaj malega že vem
Spol: Moški
Sporočil: 143

« Odgovor #860 : petek, 18.11.2005 : 11:08:35 »

Zaradi velikega odziva smo morali predavanje prestaviti v drugo dvorano.

Predavanje bo v prostorih krajevne skupnosti Krim.

Zemljevid:

http://www.kd-krim.si/slike/ks_krim_map.jpg
Logiran
bullyzone
rad pišem

« Odgovor #861 : petek, 18.11.2005 : 11:48:26 »

Ohoho, to je pa v moji bližini.
Zdej bom pa res težko našla kak dober izgovor, da me nebi bilo, he he  Grin Grin Grin

Lp, Eva

PS
Ana, si že našla kak prevoz???
Logiran
Daen
nekaj malega že vem

« Odgovor #862 : petek, 18.11.2005 : 13:02:37 »

Ohoho, to je pa v moji bližini.
Zdej bom pa res težko našla kak dober izgovor, da me nebi bilo, he he  Grin Grin Grin

Lp, Eva

PS
Ana, si že našla kak prevoz???

Me veseli, da smo ti ustregli, sicer pa tudi gmajnice niso tako zelo dalec.
Logiran
bullyzone
rad pišem

« Odgovor #863 : petek, 18.11.2005 : 14:24:59 »

Me veseli, da smo ti ustregli, sicer pa tudi gmajnice niso tako zelo dalec.

Sam veš, da če nimaš časa, je lahko tudi samo 10m ali pa par kilometrov predaleš Wink.
Ni problem volja, problem je čas in tega mi proti koncu leta vedno primanjkuje, ker imamo v firmi NORO!!!
Poleg norije v firmi pa imam še obveznosti do dveh bullterrierjev na štirih nogah in enega na dveh (tako pravim v hecu za našega skoraj triletnega Kristjana)  Grin Grin Grin
Joj, pa da ne pozabim še sosedove muce , ki se je skoraj preselila k nam in dveh plavajočih zadevicah Grin Wink, samo še ena pernata mi manjka Roll Eyes

V glavnem se imamo NORO DOBRO tukaj Cheesy

Lp, Eva

Eva
Logiran
Daen
nekaj malega že vem

« Odgovor #864 : petek, 18.11.2005 : 14:27:31 »

Ja no, sej potem pa imas dober izgovor  Wink.
Logiran
bullyzone
rad pišem

« Odgovor #865 : petek, 18.11.2005 : 15:10:21 »

Sej pridem, veš?!? Roll Eyes
Prišla bi pa četudi bi bilo v gmajnicah, Wink ker je ta viken pretežno bolj namenjen kužatom!

Eva
Logiran
Daen
nekaj malega že vem

« Odgovor #866 : petek, 18.11.2005 : 16:07:33 »

Sam veš, da če nimaš časa, je lahko tudi samo 10m ali pa par kilometrov predaleš Wink.
Ni problem volja, problem je čas in tega mi proti koncu leta vedno primanjkuje, ker imamo v firmi NORO!!!
Poleg norije v firmi pa imam še obveznosti do dveh bullterrierjev na štirih nogah in enega na dveh (tako pravim v hecu za našega skoraj triletnega Kristjana)  Grin Grin Grin
Joj, pa da ne pozabim še sosedove muce , ki se je skoraj preselila k nam in dveh plavajočih zadevicah Grin Wink, samo še ena pernata mi manjka Roll Eyes

V glavnem se imamo NORO DOBRO tukaj Cheesy

Lp, Eva

Eva

Super, da prides!!

Ni mi cisto jasno cemu prej taksna dizertacija o pomanjkanju casa itd.
Ampak ni panike, mi s staranjem postaja jasno da v zivljenju ne morem vsega stekat Sad .
Logiran
Focoso
odvisnež

« Odgovor #867 : petek, 18.11.2005 : 16:25:14 »

Ne Eva ne pridem ker ne morem Cry, pa ni zaradi pomanjkanja časa Wink.
Sploh mi ni jasno zakaj so bila že 3 predavanja v Lj Huh. hvala bogu da so pri vzrejnih toliko pametni da imajo ljubljansko regijo enkrat in mariborsko enkrat - pošteno.
Ja tudi jaz ponavadi ne štekam ljudi in njihova dejanja, zdaj pa nevem pri kom je problem, pri meni ali drugih....najboljše se sploh ne obremenjavat... Roll Eyes
Logiran
Daen
nekaj malega že vem

« Odgovor #868 : petek, 18.11.2005 : 16:28:33 »

Predavanje je v Ljubljani, ker ga organizira eno od ljubljanskih kinoloskih drustev.

Vecina nasih clanov je iz Ljubljane oziroma okolice, zato je predavanje v Ljubljani.
Logiran
Focoso
odvisnež

« Odgovor #869 : petek, 18.11.2005 : 16:41:51 »

lepo in pošteno bi bilo da bi se pač organiziralo tudi drugje, moje mnenje in ob enem predlog Smiley
Logiran
Strani: 1 ... 53 54 55 56 57 [58] 59 60 61 62 63 ... 125   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 3  |  Tema: Bullterier - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.