o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
sobota, 30.11.2024 : 14:34:48
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 3
| Tema:
Bullterier - čvek
Strani:
1
...
39
40
41
42
43
[
44
]
45
46
47
48
49
...
125
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Bullterier - čvek (Prebrano 209483 krat)
0 članov in 13 gostov pregleduje to temo.
Daen
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 143
Re: Bullterier
«
Odgovor #645 :
petek, 27.05.2005 : 08:39:24 »
Citat: bullyzone , četrtek, 26.05.2005 : 23:17:37
Aha, zanimivo tole. Praviš samo BEAR test in nobenega skakanja, žvižganja, ploskanja itd....mmmmmm. ???Potem moram pa ob prvi priliki une opozorit, da ne bodo brezveze skakali in tulili tja v prazen nič
Pravi, da si samo z BAER testom lahko preprican v izvide. Seveda se pa lahko tudi skace, zvizga in ploska in sklepa na podlagi odzivov psa, se pa v tem primeru se vedno lahko zgodi da vzreditelj pari psa, ki je samo delno gluh...
Ja Zagreb je pa res blizu, samo ne vem kako bi nekoga spustili čez mejo, glede na to da mladički še nimajo narejenega rodovnika. Saj veš ......NOV ZAKON O NEVARNIH PASMAH !!!
Ponavadi imajo mladicki rodovnike urejene preden grejo v nove domove, to pomeni da se jih da odpeljat tudi na testiranje cez mejo.
Naši so bili, preden so šli k novim lastnikom.
........razen če za preglede misliš kakšne teste???
Ne vem točno kaj si mislila pod ''zdravstvene preglede''.
Verjetno je mislila BAER test, glede na to da pogovor tece o njem. Lahko ti pa povem, kaj pod preventivni zdravstveni pregled mladica pred oddajo smatram jaz. Poleg splosega pregleda bi opravil tudi vse teste, za "dedne" bolezni pasme, ki se jih pri tej starosti ze da diagnozirati.
Logiran
zoey
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 142
«
Odgovor #646 :
petek, 27.05.2005 : 10:41:10 »
Ja tole s pregledi se pa popolnoma strinjam, mladički morajo biti zdravstveno pregledani in stroške je treba plačat, saj ti nobeden na konckoncev ne da kaj zastonj.
Naši so bili, preden so šli k novim lastnikom.
........razen če za preglede misliš kakšne teste???
Ne vem točno kaj si mislila pod ''zdravstvene preglede''.
Lp, Eva
Predvsem so pomembni zdravstveni pregledi staršev-UZpregled,test UPC in podobno za dedne bolezni ,ki so pogoste pri bullterrierjih. Splošni pregled mladiča in starša ne pove praktično nič.
Logiran
bullyzone
rad pišem
Spol:
Sporočil: 398
«
Odgovor #647 :
petek, 27.05.2005 : 14:17:23 »
Citat
Pravi, da si samo z BAER testom lahko preprican v izvide. Seveda se pa lahko tudi skace, zvizga in ploska in sklepa na podlagi odzivov psa, se pa v tem primeru se vedno lahko zgodi da vzreditelj pari psa, ki je samo delno gluh...
Ja ja, sej pravim, da moram potem une upozorit da ne bodo brez razloga skakali , zganjali hrup itd...pa če bi malo nazaj pogledal bi videl, da sem tudi jaz že omenila, da je najbolj zanesliv BEAR test. Če pa aparata ni, si pač nekateri očitno takole pomagajo. Pa omenila sem gluhoto kot gluhoto in ne delno ali recimo 0,1% gluhoto.
Citat
Ponavadi imajo mladicki rodovnike urejene preden grejo v nove domove, to pomeni da se jih da odpeljat tudi na testiranje cez mejo.
Pri nas smo rodovnike za mladičke dobili po oddaji le teh. Tako da preko meje ni bilo možno z njimi
. Pa tudi kot vem jaz in veš ti, je procent gluhosti pri BELIH mladičih, bistveni višji kot pri barvnih. V glavnem se v tujini testira predvsem bele.
Glede na to da si tako informiran, pa mi še povej koliko vestnih vzrediteljev je storilo točno to, kar navajaš? Tu mislim predvsem na bele!
Citat
Verjetno je mislila BAER test, glede na to da pogovor tece o njem. Lahko ti pa povem, kaj pod preventivni zdravstveni pregled mladica pred oddajo smatram jaz. Poleg splošnega pregleda bi opravil tudi vse teste, za "dedne" bolezni pasme, ki se jih pri tej starosti ze da diagnozirati.
Ja in koliko jih je po tvojem znanju, poleg BEAR testa?
Kolikor je meni znano se vsaj v prvem letu ne dela kakšnih bistvenih testov, ker se samo telo še razvija, raste....in testi ki se delajo v dobi rasti niso tako točni kot če bi jih delali ko je za to primeren čas. Res je da se da kake hude napake ugotoviti, kakšne se pa lahko ugotovi šele kasneje.
Pa še to, ko tako govoriš na kaj morajo biti pozorni drugi.... ali sta vidva z Polono (Zoey) tudi kupila mladiče testiranih staršev oz. kupila testiranega mladiča? In kaj je bilo testirano?
Lp, Eva
Logiran
bullyzone
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #648 :
petek, 27.05.2005 : 14:23:03 »
Citat
Zoey
Predvsem so pomembni zdravstveni pregledi staršev-UZpregled,test UPC in podobno za dedne bolezni ,ki so pogoste pri bullterrierjih. Splošni pregled mladiča in starša ne pove praktično nič.
Na tole sem že odgovorila Sebastjanu z vprašanjem:
Citat
.....koliko vestnih vzrediteljev je storilo točno to, kar navajaš? Tu mislim predvsem na bele!
Človeka res malo razjezi dejstvo, da ste se določeni po dveh predavanjih začeli obnašat kot neki genetski strokovnjaki, ki so popili vso pamet tega sveta!!!
Lp, Eva
Logiran
zoey
nekaj malega že vem
Spol:
«
Odgovor #649 :
petek, 27.05.2005 : 14:28:29 »
Citat: bullyzone , petek, 27.05.2005 : 14:17:23
Ja in koliko jih je po tvojem znanju, poleg BEAR testa?
Kolikor je meni znano se vsaj v prvem letu ne dela kakšnih bistvenih testov, ker se samo telo še razvija, raste....in testi ki se delajo v dobi rasti niso tako točni kot če bi jih delali ko je za to primeren čas. Res je da se da kake hude napake ugotoviti, kakšne se pa lahko ugotovi šele kasneje.
Pa še to, ko tako govoriš na kaj morajo biti pozorni drugi.... ali sta vidva z Polono (Zoey) tudi kupila mladiče testiranih staršev oz. kupila testiranega mladiča? In kaj je bilo testirano?
Lp, Eva
Morda ti ne bi škodilo,če bi prišla na predavanje o internističnih boleznih,ki je bilo pred kratkim organizirano-tam bi zvedela vse!
Kje sva midva kupila mladiča se tebe popolnoma nič ne tiče,predvsem pa midva govoriva o tem,kaj bi/bova midva storila,ko bova imela leglo.
Če te pa zanima,kdo je kaj naredil,pa najbolj da se obrneš kar na tiste,na katere ciljaš.
Logiran
zoey
nekaj malega že vem
Spol:
«
Odgovor #650 :
petek, 27.05.2005 : 14:30:04 »
Citat: bullyzone , petek, 27.05.2005 : 14:23:03
Človeka res malo razjezi dejstvo, da ste se določeni po dveh predavanjih začeli obnašat kot neki genetski strokovnjaki, ki so popili vso pamet tega sveta!!!
Lp, Eva
Daj Eva no,ta je pa nizka celo za tebe.
Logiran
zoey
nekaj malega že vem
Spol:
«
Odgovor #651 :
petek, 27.05.2005 : 14:46:04 »
Citat: Sally , torek, 24.05.2005 : 14:47:55
Se mi zdi dokaj pomembno obvestilce, pa bo mogoce kateri od vas bil zainteresiran za kontrolo zdravja svojega bully-ja...
Slušni test (BAER) - Končno priložnost za opravljanje v Sloveniji!!!
V soboto, 28.05.2005 bo možno v Sloveniji (v bližini Ljubljane) opraviti slušni test, ki se ga priporoča predvsem za pse, ki so zaradi svoje bele barve pasemsko podvrženi gluhosti (dalmatinec, dogo argentino, bullterrier,...) in je edini verodostojen za dokazovanje gluhosti/dobrega sluha pri psu. Teste bo opravljala veterinarka, Mag. Regina Bregenzer iz Dunaja.
Cena je 7.500 SIT za psa in vključuje zdravila (uspavanje), računalniski izpis zaznavanja sluha in uradno veterinarsko potrdilo o opravljenem slušnem testu. V primeru večjega števila interesentov bo cena nižja (kot vse kaže bo!).
Vsi, ki bi se želeli prijaviti na opravljanje slušnega testa, naj mi to čimprej javijo, da jih dodam na seznam!
040 844004 (Polona)
info@starsatsea.net
Vse,ki bi se še želeli prijaviti,Polona prosi,da to storite na njeno telefonsko številko,saj se ji je pokvaril računalnik ali pokličete Tanjo na 031 238 448.Pri Tanji dobite tudi vse informacije glede lokacije testiranja.
Logiran
zoey
nekaj malega že vem
Spol:
«
Odgovor #652 :
petek, 27.05.2005 : 15:13:05 »
Citat: bullyzone , petek, 27.05.2005 : 14:17:23
Pri nas smo rodovnike za mladičke dobili po oddaji le teh. Tako da preko meje ni bilo možno z njimi
.
Ja in koliko jih je po tvojem znanju, poleg BEAR testa? Shocked
To je pa precej logicno,glede na to,da so mladici pri vas odsli v nove domove pri 6 tednih.
Tega pa ne razumem,po eni strani sprasujes Sebastjana,kateri so ti testi in pregledi,po drugi strani pa se jezis,kako smo nekateri vso pamet popili.
Logiran
Focoso
odvisnež
Spol:
Sporočil: 767
«
Odgovor #653 :
petek, 27.05.2005 : 15:46:52 »
he he kakšna debata se je razvila ko me ni bilo. Jah moje mnenje je da pač vsak posameznik se odloča ali bo svoje pse testiral, prav tako kupec ki bo kupil mladička od testiranih staršev oz. testiranega mladička ali ne. predavanja so zelo poučna, osveščajo ljudi in tudi sama bi se ga udeležila če bi se priredil v MB, ampak konec koncev je odločitev od vsakega posameznika a ni tako? fajn bi bilo če bi bile vse aparature v sloveniji in upam da če že priporočajo teste naj tudi omogočijo to v sloveniji.
lp, pa mirne živce he he ( hec )
Logiran
bullyzone
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #654 :
petek, 27.05.2005 : 18:15:13 »
Citat
Morda ti ne bi škodilo,če bi prišla na predavanje o internističnih boleznih,ki je bilo pred kratkim organizirano-tam bi zvedela vse!
Še nobenemu niso predavanja škodila, je pa tako, da vsi ne moremo priti točno takrat, čeprav je bilo znano kar nekaj časa prej. O teh stvareh pa se informiramo tudi kje drugje in ne samo na predavanjih.
Citat
Kje sva midva kupila mladiča se tebe popolnoma nič ne tiče,predvsem pa midva govoriva o tem,kaj bi/bova midva storila,ko bova imela leglo.
Če te pa zanima,kdo je kaj naredil,pa najbolj da se obrneš kar na tiste,na katere ciljaš.
Malo si poglej svoje poste nazaj kaj vse priporočate in kako osveščate. Če sami solite pamet kaj in kako, potem bi se morali v prvi vrsti sami PRVI držati tega kar govorite!!!
Na nikogar se ne nameravam obračati, ker tisti katerega se tiče jasno ve kaj in kako.
Citat
Daj Eva no,ta je pa nizka celo za tebe.
Ti, Sebastjan in še nekateri so bili moji pravi inštruktorji.
Citat
To je pa precej logicno,glede na to,da so mladici pri vas odsli v nove domove pri 6 tednih.
Ko boš drugič zbirala informacije kar se tiče mene, legla itd... pa ti priporačam da si vsaj pridobiš TOČNE informacije. Lahko ti povem, da nismo oddajali mladiče pri 6 tednih
.
Kar se pa oddaje tiče pa se le ti lahko oddajajo že od 6 tedna naprej, priporočljivo pa je seveda da so nekje do 8 tedna pri psici.
Citat
Tega pa ne razumem,po eni strani sprasujes Sebastjana,kateri so ti testi in pregledi,po drugi strani pa se jezis,kako smo nekateri vso pamet popili.
Verjamem da ti še marsikaj ni jasno
A jo mogoče niste?
Lp, Eva
Logiran
Daen
nekaj malega že vem
Spol:
«
Odgovor #655 :
petek, 27.05.2005 : 22:01:25 »
Citat: bullyzone , petek, 27.05.2005 : 18:15:13
Malo si poglej svoje poste nazaj kaj vse priporočate in kako osveščate. Če sami solite pamet kaj in kako, potem bi se morali v prvi vrsti sami PRVI držati tega kar govorite!!!
Eva, odloci se s kom se pogovarjas, uporabljas mnozino, kregas se pa z mano in Polono. Pa dobro je tudi locit med osvescanjem ljudi in soljenjem pameti...
Ampak greva k dejstvom, ker ta najvec povejo.
Art, kastriran samec, nikoli parjen ima opravljene naslednje teste:
BAER preizkus sluha (ceprav ni bel)
EKG in UZ srca (rezultat: odkrita displazija mitralne zaklopke, zaradi katere je bil kastriran)
UZ ledvic (s testom ugotavljamo policisticno bolezen ledvic)
UPC test ledvic (s testom ugotavljamo dedni nefritis)
Mango, samicka stara 15 tednov:
Jutri opravlja BAER test (tudi ona ni bela)
UPC test ledvic predviden za 6 mesec starosti, oziroma v obdobju med prvo in drugo gonitvijo
Pri devetih mesecih bo narejen UZ srca ter ledvic
Pred vzrejnim pregledom, vkolikor se bomo odlocili, da je Mango primerna za vzrejo, bo opravljen se test za izvin pogacice in s strani vzrejne komisije SKT, obvezno slikanje kolkov.
Katere teste ima opravljene tvoja psica, ki je nedavno imela leglo?
Ko boš drugič zbirala informacije kar se tiče mene, legla itd... pa ti priporačam da si vsaj pridobiš TOČNE informacije. Lahko ti povem, da nismo oddajali mladiče pri 6 tednih
.
Kar se pa oddaje tiče pa se le ti lahko oddajajo že od 6 tedna naprej, priporočljivo pa je seveda da so nekje do 8 tedna pri psici.
Saj se da teste opraviti tudi, ko so mladicki ze v novih domovih, se posebej zdaj je idealna priloznost, ko je BAER aparat v Sloveniji... Ali si mogoce predlagala novim lastnikom da testirajo svoje kuzke, zdaj, ko za test ni potrebno cez mejo?
Verjamem da ti še marsikaj ni jasno
...in sigurno ni edina. Vsi se imamo se veliko za naucit o svoji pasmi, tipicnih bolezenskih stanjih in testiranju. Nekateri to pocnemo, drugi pa se raje obregnejo ob vse kar se dogaja na "bully sceni".
A jo mogoče niste?
Ce ti tako pravis...
Logiran
bullyzone
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #656 :
nedelja, 29.05.2005 : 00:40:16 »
Takole. Malo sem si vzela čas, ker imam veliko dela v podjetju in v privatnem življenju.
Sebastjan moj namen pisanja ni bil, kreganje, zafrkavanje, provociranje....
Vse skupaj se je pravzaprav začelo, ko sem izrazila vprašanje oz. dvom o primernosti testa en dan pred razstavo. Iz tega se je razvil navaden pink ponk. Na žalost!
Poznamo se že od prej in hvala bogu, da smo dosti hitro vrgli karte na mizo, da smo ugotovili da se naše razmišljanja razhajajo.
Lepo da si končno navedel dejstva. Očitno je treba poskusiti večkrat da poveš kar te nekdo vpraša.
Moja psica, ki jo zelo dobro poznaš in ji je ime Misha ima opravljeno prav tisto kar je tudi napisano na tvojem forumu....saj veš ''Slovensko leglo BULLY ZONE''.
Pa ti bom malo bolj natančno opisala, kot sem ti takrat, ko sem pisala post. Razen kontrole kolkov, UZ ledvic, kontrola ledvic z ''krvnim testom'', klasična kontrola srca, rednih pregledov, drugega nismo opravljali. Kar se sluha tiče , bodi siguren da prav dobro vem da sliši več kot odlično.
Kar se tiče naših mladičkov pa se bodo testi opravljali ko se bodo mladički razvili, se jim bodo zamenjali zobki. Odločitev je na strani lastnikov kaj bodo počeli z svojimi psi.
Lahko bi napisala še kaj, pa ne želim, ker tole vse skupaj ne vodi nikamor.
Ti si pojasnil svoje, jaz sem svoje in upam da je tale debata zaključena.
Lp, Eva
Logiran
Daen
nekaj malega že vem
Spol:
«
Odgovor #657 :
nedelja, 29.05.2005 : 21:15:55 »
Rezultati in slike iz Hrusice, za pasmo Bull Terrier so objavljeni na
tem naslovu
.
Logiran
bullyzone
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #658 :
ponedeljek, 30.05.2005 : 12:09:43 »
Evo, preživeli smo Hrušico, čeprav je bilo zeloooooo vroče. Dobro da je bila zraven voda pa smo se vsi skupaj lahko ohladili.
DC_GIRL upam da so se ti napasle oči ob naših bulčkih.
Rada bi se pa še Ani (Lola) zahvalila za odličen hendling.
Lp, Eva
Logiran
DC_girL
gost
«
Odgovor #659 :
ponedeljek, 30.05.2005 : 14:44:04 »
hehe...vsekakor sem presrecna ker je bilo letos toliko bulckov:) in to seveda zelo lepih....
eva, a je tvoja misha dobila odlicnega ane???...ana pa mislim da obvlada delo z bulcki:)
vsekakor pa bi se zahvalila sebasjanu in poloni, ki sta mi razsirila obzorja v "bully svetu" !
upam da se se kaj vidimo!
...z ano se morava pa se dokonca spoznati ker je na zalost zmankalo casa:-\
Lp, Jerusa
Logiran
Strani:
1
...
39
40
41
42
43